Hamsterin rekisteröinti »

Ohjeet hamsterin rekisteröintiin

Kaikki puhdaslajiset hamsterit voidaan rekisteröidä.

Näyttelyiden ulkomuotoluokkiin osallistuvilta hamstereilta vaaditaan rekisteröinti 13.4.2013 lähtien. Lemmikkiluokkiin osallistuminen ei edellytä eläimen rekisteröintiä. Rekisterinumero kuitenkin vaaditaan lemmikkivalionarvon myöntämiseen.

Rekisterinhoitaja vuonna 2022

Sanna Stenius
shyrekisteri(a)gmail.com

Rekisterikaavakkeesta

Rekisterikaavakkeita voi tulostaa tai täyttää tietokoneella Suomen Hamsteriyhdistyksen internet-sivuilta http://www.hamsteriyhdistys.fi/hamsteritietoa/esitteet-kaavakkeet/. Kaavakkeen voi myös tehdä itse, mikäli se on siisti ja sisältää SHY:n virallisessa kaavakkeessa mainitut asiat.

Pakolliset täytettävät tiedot rekisterikaavakkeessa ovat

 • nimi
 • laji/turkki
 • väri
 • sukupuoli
 • syntymäaika vähintään kuukauden tarkkuudella

Sukutaulu, kasvattajan tiedot, sisarukset ja kasvattajan allekirjoitus -kohdat täytetään, mikäli ne ovat tiedossa ja mahdollisia saada. Täytä kaavakkeeseen kaikki tiedot, jotka hamsterista on olemassa!

Hamsterin nimi saa olla korkeintaan 30 merkkiä pitkä sisältäen kasvattajanimen. Välilyöntejä ei lasketa merkeiksi. Käytettäessä hamsterin nimeä esimerkiksi näyttelyyn ilmoittautuessa tai poikasten sukutauluissa tulee käyttää kasvattajan antamaa virallista nimeä. Mikäli nimeä ei ole entuudestaan (esim. eläinkaupasta ostettu hamsteri), sen voi keksiä itse. Mikäli kasvattajalla ei ole Suomen Hamsteriyhdistys ry:n ja Suomen Kani- ja Jyrsijäliitto ry:n hyväksymää kasvattajanimeä hamstereille, kasvattajanimimäistä etuliitettä ei saa olla kasvattien nimissä. Hamsterin nimi ei myöskään saa olla hyvän tavan vastainen. Nimien hyväksyminen ovat näyttelyilmoittautumisten vastaanottajan sekä rekisteröijän harkinnan varaisia.

Sukutaulun väärentäminen tai tahalliset puutteelliset tiedot ovat käytännössä asiakirjaväärennöksiä, joista voi seurata jopa yhdistyksestä erottaminen.

Poikuerekisterikaavake
Jos rekisteröit kokonaisen poikueen kerralla, rekisteröijälle ei tarvitse lähettää jokaisen poikasen papereita vaan poikurekisterikaavake, jonka löydät osoitteesta http://www.hamsteriyhdistys.fi/hamsteritietoa/esitteet-kaavakkeet/.

Poikuerekisteritodistukseen on täytettävä kaikki samat tiedot kuin rekisteritodistukseen.

Rekisteröinnin aikataulu

Rekisterinhoitaja käsittelee rekisteröinnit kahden viikon kuluessa niiden saapumisesta.

HUOM! Rekisteröinti ennen näyttelyä: Rekisteröi hyvissä ajoin ennen näyttelyn viimeistä ilmoittautumispäivää. Lähetä rekisteröinnit vähintään viimeistä ilmoittautumispäivää edeltävänä päivänä, jotta varmasti saat numerosi ajoissa! Emme voi taata, että viimeisenä ilmoittautumispäivänä lähetetyt rekisteröinnit ehditään käsitellä ajoissa.

Rekisteröiminen sähköisesti

Tallenna rekisteröitävän eläimen rekisteripaperit joko kuva- tai pdf-tiedostoksi koneellesi ja lataa ne liitetiedostoksi sähköpostiin. Katso täältä ohje kuvankaappauksen ottamiseen. Rekisteröintiviesti lähetetään sähköpostitse osoitteeseen shyrekisteri(a)gmail.com.

Listaa rekisteröintisähköpostiin rekisteröitäväksi lähetettyjen hamsterien nimet ja lajit helpottaaksesi rekisteröijän työtä!

Esimerkki oikeanlaisesta rekisteröintisähköpostista:

Näyttökuva 2015-04-01 kohteessa 21.43.28

Rekisteröinti maksetaan yhdistyksen tilille Nordea FI09 1469 3000 0264 15 käyttäen viitenumeroa 3007. Pdf- tai kuvamuotoinen tallenne kuitista tulee sisällyttää liitetiedostoksi sähköpostiin rekisteröintien oheen.

Rekisteröijä lähettää sinulle paluuviestinä rekisteröitävien eläinten rekisterinumerot, jotka voit itse täyttää rekisteripapereihin.

Rekisteröintihinnasto

Hinnat 6.1.2021 alkaen:

1 hamsteri 2 €
2 hamsteria 4 €
3 hamsteria 5 €
4 hamsteria 6 €
5. ja sitä useampi hamsteri 0,50 €/kpl

Poikue 4 €

Rekisteröinti maksetaan yhdistyksen tilille Nordea FI09 1469 3000 0264 15, käytä viitenumeroa 3007! Viesti-osaan ei kirjoiteta mitään, tarvittavat viestit rekisteröijälle laitetaan erikseen.

Poikuerekisteröinnin paljousalennukset kasvattajille

Suomen Hamsteriyhdistyksen ja Suomen Kani- ja Jyrsijäliiton hyväksymät viralliset kasvattajat voivat saada ennakkomaksulla paljousalennuksia rekisteröinneistä. Paljousalennukset ovat vapaaehtoisia. Koko vuoden rekisteröinnit ovat mahdollisia kaikille.

Paljousalennukset virallisille kasvattajille:

 • 5 poikuetta 15 €
 • 10 poikuetta 30 €
 • 15 poikuetta 40 €
 • 20 poikuetta 50 €
 • Koko vuoden kaikki rekisteröinnit 60 €

Paljousalennukset jäsenille:

 • Koko vuoden kaikki rekisteröinnit 80 €

Paljousalennukset ei-jäsenille:

 • Koko vuoden kaikki rekisteröinnit 100 €

Maksa paljousalennuksen summa tilille Nordea FI09 1469 3000 0264 15, käytä viitenumeroa 3007! Lähetä kuitti maksusta rekisterinhoitajalle shyrekisteri(a)gmail.com. Kaikkia poikueita ei tarvitse rekisteröidä samalla kerralla. Ilmoita paljousalennuksesta aina rekisteröidessäsi hamstereita.