Campbellin standardi »

Venäjänkääpiöhamsteri campbelli – lajimääritelmä

 

sethTyyppi ja rakenne

Rakenteeltaan hamsterin tulee olla leveä ja tukeva. Kaulaa tai vyötäröä ei saa olla havaittavissa. Jalat ovat lyhyet ja tuskin näkyvissä kropan alta.

Turkki

Turkin tulee olla tiheä erittäin paksulla pohjaturkilla. Vaikutelman tulee olla villainen.

Pää, silmät, korvat, jalat

Pään tulee olla lyhyt ja leveä. Uroksen tulee olla selkeän maskuliininen. Posket suuret, kuonon kärkiosa pyöreä. Silmien tulee olla pyöreät, eivätkä ne saa olla ulkonevat. Korvat ovat pienet ja pyöreät, ja niiden tulee olla mahdollisimman leveälle asettuneet. Takajalkojen jalkapohjat ovat tiheän karvan peitossa.

Koko

Täysikasvuisen ihannepituus on noin 8-10 cm.

Väri

Väristandardin mukainen.

Merkit

Värimerkkisillä väreillä raja selkä- ja vatsavärillä muodostuu kolmesta kaaresta. Silmien välistä hännäntyveen kulkee tasainen selkäjuova. Korvien takana on pienet, tasaisesti rajautuneet vaaleammat alueet. Yksivärisillä väreillä ei ole havaittavissa kylkikaaria. Selkäjuova voi erottua perusväristä hieman tummempana, ja se on aina perusvärin mukainen. Tassujen, alaleuan ja rinnan alueella sallitaan mahdollisimman pienet valkoiset alueet.

Kunto

Hamsterin tulee olla utelias ja kiinnostunut ympäristöstään. Hamsteri on kaikin puolin terve ja hyväkuntoinen.

Näyttelyssä arvosanaa alentavat virheet

Vähäiset puutteet tyypissä, rakenteessa ja koossa. Ulkonevat silmät. Lievä karvanvaihto, puutteet värissä, ohut turkki. Yli- tai alipainoisuus. Pitkät kynnet. Liian suuret korvat.

Näyttelyssä hylkäämiseen johtavat virheet

Suuret puutteet tyypissä, rakenteessa tai koossa. Arvostelun estävä, voimakas karvanvaihto. Selkäjuovan puute värimerkkisillä väreillä. Sairaus, kaljuus, kasvaimet, haavat tai tiineys. Aggressiivisuus tai muu arvostelun estävä käytös.