Näyttelyt

Näyttelyt

Sihteeri ja tuomari työssään
Sihteeri ja tuomari työssään

Näyttelyihin voit tuoda oman hamsterisi kilpailemaan. Voit ilmoittaa sen ulkomuotoluokkaan, jossa hamsteria verrataan ulkomuotostandardiin, tai lemmikkiluokkaan, jossa voittajiksi pääsevät parhaiten hoidetut hamsterit – tai molempiin luokkiin! Lasten lemmikkiluokkaan saa osallistua hamsteri, jonka omistaja on alle 13-vuotias. Näyttelysäännöt ovat luettavissa Internetissä täällä.

Palkintoina näyttelyissä on ruusukkeita sekä tavara- ja ruokapalkintoja. Erikoisnäyttelyissä, kuten Grand Gala -näyttelyssä, myös pokaaleita!

Ulkomuotoluokissa tuomareina on noin vuoden mittaisen koulutuksen käyneet hamsterikasvattajat. Lemmikkituomareina on hamsterikasvattajia ja -harrastajia, joiden koulutus tuomariksi on niin ikään kestänyt noin vuoden.

Näyttelyihin osallistumiseen hamsterin tulee olla vähintään kaksi kuukautta vanha näyttelypäivänä, kaikin puolin terve ja vapaa loisista. Naarashamsterilla ei saa olla alle viiden viikon ikäisiä poikasia eikä se saa olla tiineenä. Liian vanhaa ja väsynyttä hamsteria ei tulisi tuoda näyttelyyn, muutoin yläikärajaa ei ole. Hamsterin omistajalla sen sijaan ei ole minkäänlaista ikärajaa näyttelyissä.

Näyttelyissä assistentti vie hamsterin tuomarille kuljetuslaatikossaan, joten omistajan ei tarvitse millään tavoin esitellä hamsteria. Hamsterin ei tarvitse myöskään osata tehdä mitään, kunhan se ei ole liian pelokas tai aggressiivinen.

Tervetuloa mukaan hamsterinäyttelyihin!