Värimuunnokset ja kuviot

Roborovskin värimuunnokset ja kuviot

Standardivärit

Normaali

ruots. agouti
engl. normal
genetiikka dominoiva

Selkäturkin perusvärin tulee olla voimakas punakeltainen, ja sen osuus yhdestä karvasta on noin 1/3. Karvan kärkien tulee olla tasaisesti tikattu mustalla. Pohjaturkki on tummanharmaa. Vatsaturkin ja hännän tulee olla puhtaan valkoiset. Perusvärin ja hännän väliin jää valkoinen alue. Jalat ovat luonnonvalkoiset. Korvien takana sallitaan pieni, tarkkaan rajattu vaaleampi alue.

Merkit
Raja selkä- ja vatsavärillä muodostuu loivasti kaareutuvasta, selkeästi piirtyneestä linjasta. Silmien yläpuolella tulee olla selkeästi piirtyneet, korkeintaan silmien kokoiset pienet valkoiset täplät, ns. kulmakarvat.

Silmät: mustat
Korvat: vaaleat, etureuna on tummanharmaan karvan peitossa

Tyypillisiä virheitä

  • Haalea perusväri
  • Epätasainen perusväri
  • Puutteellinen tikkaus

argenteArgente

eng. cinnamon, creme
genetiikka pp

Selkäturkin perusvärin tulee olla lämmin kermanvaalea, ja sen osuus yhdestä karvasta on noin 1/3. Selkäturkki on tasaisesti tikattu siniharmaalla. Pohjaturkki on siniharmaa. Vatsaturkin ja hännän tulee olla puhtaan valkoiset. Perusvärin ja hännän väliin jää valkoinen alue. Jalat ovat luonnonvalkoiset. Korvien takana sallitaan pieni, tarkkaan rajattu vaaleampi alue.

Merkit
Raja selkä- ja vatsavärillä muodostuu loivasti kaareutuvasta, selkeästi piirtyneestä linjasta. Silmien yläpuolella tulee olla selkeästi piirtyneet, korkeintaan silmien kokoiset pienet valkoiset täplät, ns. kulmakarvat.

Silmät: punaiset, tummenevat iän myötä
Korvat: vaaleat, etureuna on siniharmaan karvan peitossa

Standardikuviot

Laikukas

DSCN7882engl. recessive pied / mottled / spotted
genetiikka ss

Roborovskin on annettava vaikutelma puhtaan valkoisesta eläimestä, jossa on perusvärisiä laikkuja. Laikkujen tulee noudattaa perusvärin standardia. Laikkujen on oltava selvästi rajautuneet. Ne voivat antaa satulamaisen vaikutelman, mutta kuvion rikkoutuminen on toivottavaa. Vatsa on puhtaan valkoinen. Pää voi olla puhtaan valkoinen tai laikuttunut.

Silmät: mustat
Korvat: vaaleat, etureuna on harmaanruskean karvan peitossa

isabellahuskyIsabellahusky

engl. recessive husky / white-faced
genetiikka hh

Selkäturkin perusvärin tulee olla vaalean aprikoosi ilman tikkausta. Pohjaturkki on tummanharmaa. Vatsaturkin ja hännän tulee olla puhtaan valkoiset. Perusvärin ja hännän väliin jää valkoinen alue. Jalat ovat luonnonvalkoiset. Korvien takana sallitaan pieni, tarkkaan rajattu vaaleampi alue.

Kuvio: Pään tulee olla puhtaan valkoinen. Otsalla on valkoisen ja perusvärin rajalla selkeästi piirtynyt, kolmion muotoinen linja. Raja selkä- ja vatsavärillä muodostuu loivasti kaareutuvasta linjasta.

Silmät: mustat
Korvat: vaaleat, etureuna on vaaleanharmaan karvan peitossa

Ei-standardikuviot

  • Täplikäs (Dsds, DsDs)
  • Platinahusky (Wfwf)
  • Vaaleneva husky (Wfwf Hh)
  • Valkoinen husky (Wfwf hh)
  • Valkoinen lakillinen (Dsds ss)
  • Mustasilmäinen valkoinen (DsDs ss)
  • Punasilmäinen valkoinen (pp DsDs ss)