Turkkimuunnokset

Syyrianhamsterin turkkimuunnokset

Lyhytkarvainen

lk syyrialainen
ruots. korthårig
eng. shorthaired
genetiikka dominoiva

Turkin on oltava lyhyt ja erittäin tiheä. Sen täytyy olla jäntevä ja siinä on tunnuttava vastusta, kun hamsteria silitetään vastakarvaan. Turkki ei saa jakautua eikä siinä saa olla muuta turkkia pidempiä karvoja tai tupsuja.

Pitkäkarvainen

pk_syyrialainen
ruots. långhårig
eng. longhaired
genetiikka ll

Uros
Turkin on oltava erittäin tiheä. Turkin on oltava mahdollisimman pitkä, pituuden oltava tasainen. Laahus voi olla muuta turkkia pidempi.

Naaras
Turkin on oltava erittäin tiheä. Turkin on oltava mahdollisimman pitkä, pituuden on oltava tasainen. Naaraiden turkki on lyhyempi kuin uroksilla, niillä on kuitenkin oltava selkeästi pituudeltaan erottuvat tupsut takareisissä. Tupsut myös korvien takana toivottavat.

Satiini


ruots. satin
eng. satin
genetiikka Sasa

Turkin on oltava erittäin kiiltävä. Kiillon on oltava tasainen. Hamsterin väri tummuu satiinihamstereilla, paitsi cinnamonilla, jolla väri vaalenee. Muutoin hamsterin turkki vastaa joko pitkäkarvaisen tai lyhytkarvaisen standardia.

Rex

_full-7ruots. rex
eng. rex
genetiikka rxrx

Turkin on oltava erittäin kihara ja se voi olla laadultaan hieman karhea. Kiharuuden on oltava tasainen. Myös viiksikarvojen on oltava voimakkaasti kihartuneet. Muutoin hamsterin turkki vastaa joko pitkäkarvaisen tai lyhytkarvaisen standardia.

Satiini-rex

genetiikka Sasarxrx

lksr2Turkin on oltava erittäin kiiltävä ja erittäin kihara. Kiillon ja kiharuuden on oltava tasaiset. Myös viiksikarvojen on oltava voimakkaasti kihartuneet. Muutoin hamsterin turkki vastaa joko pitkäkarvaisen tai lyhytkarvaisen standardia.