Talvikon standardi »

talvikko_normaali

Venäjänkääpiöhamsteri talvikko – lajimääritelmä

Tyyppi ja rakenne

Hamsterin tulee muistuttaa muodoltaan kuulaa, jossa ei ole kaulaa tai vyötäröä havaittavissa. Jalat ovat lyhyet ja tuskin näkyvissä kropan alta.

Turkki

Turkin tulee olla lyhyt ja tiheä erittäin paksulla pohjaturkilla. Vaikutelman tulee olla villainen.

Pää, silmät, korvat, jalat

Pään tulee olla lyhyt ja leveä. Kuonon tulee olla pehmeän pyöreä alaspäin ja otsan lievästi kupumainen roomalaisen nenän tapaan. Pään koon tulee olla sopusuhtainen suhteessa muun kropan kokoon. Uroksen tulee olla selkeästi maskuliininen. Silmien tulee olla pyöreät, eivätkä ne saa olla ulkonevat. Korvat ovat pienet ja pyöreät, leveälle asettuneet, ja myös sisältä karvoittuneet. Takajalkojen jalkapohjat ovat tiheän karvan peitossa.

Koko

Täysikasvuisen talvikon ihannepituus on 8-10 cm.

Väri

Väristandardin mukainen.

Merkit

Selkä- ja vatsavärien raja muodostuu kolmesta tasaisesta kaaresta. Silmien välistä hännäntyveen kulkee tasainen selkäjuova, joka voi olla leveämpi lapaluiden kohdalla.

Kunto

Hamsterin tulee olla utelias ja kiinnostunut ympäristöstään. Hamsteri on kaikin puolin terve ja hyväkuntoinen.

Näyttelyssä arvosanaa alentavat virheet

Vähäiset puutteet tyypissä, rakenteessa tai koossa. Liioitellun lyhyt tai leveä rakenne. Ulkonevat silmät. Suuret korvat. Lievä karvanvaihto, puutteet värissä, ohut turkki ja lyhyt tai epätasainen selkäjuova. Yli- tai alipainoisuus. Pitkät kynnet. Osittainen talviturkki.

Näyttelyssä hylkäämiseen johtavat virheet

Suuret puutteet tyypissä, rakenteessa tai koossa. Arvostelun estävä, voimakas karvanvaihto. Selkäjuovan puute. Sairaus, kaljuus, kasvaimet, haavat tai tiineys. Voimakas talviturkki, jolloin eläimen väriä ei voida arvostella. Aggressiivisuus tai muu arvostelun estävä käytös.