Suomen Hamsteriyhdistys ry

Hamsterit => Asuminen ja tarvikkeet => : Santsa 07.10.07 - klo:21:39

: Juoksupallo
: Santsa 07.10.07 - klo:21:39
Onko hamstereillanne juoksupalloja? Siis sellaisia, joiden sisällä hamsteri voi liikkua lattialla. Vai ovatko sellaiset enää "sallittuja"? Yritän miettiä tapoja tarjota hamsterille muutakin kuin häkissä ja sylissä liikkumista, kun vapaana juoksuttaminen ei valitettavasti ole mahdollista.
: Re: Juoksupallo
: excitant 07.10.07 - klo:21:42
Mä en ainakaan noista juoksupalloista kauheesti perusta? :pihalla:
: Re: Juoksupallo
: piksu 07.10.07 - klo:22:27
Minäkään en oikein juoksupalloihin ole ihastunut. Liekö hamsterista mukavia edes..?  :huh
: Re: Juoksupallo
: Maikkis 07.10.07 - klo:22:31
Juoksupallossa hamsteri voi vain juosta. Hamsterille kuitenkin on mieluisampaa tutkia kaikkia paikkoja, koloja ja hajuja, kuin juosta pallossa.
Siksi en itse pidä juoksupalloista. Jos vapaana ei voi juoksuttaa, niin puuhalaatikko on yksi vaihtoehto.
: Re: Juoksupallo
: Woollen 08.10.07 - klo:18:56
Juoksupallossa ei mielestäni ole muuta vikaa kuin se, että hamsteri ei voi itse päättää haluaako pallosta pois. Juoksupyörä on siksi kätsempi, että hamsteri hyppää halutessaan kyydistä pois.
: Re: Juoksupallo
: Elliska 08.10.07 - klo:19:03
: "Maikkis"
Juoksupallossa hamsteri voi vain juosta. Hamsterille kuitenkin on mieluisampaa tutkia kaikkia paikkoja, koloja ja hajuja, kuin juosta pallossa.
Sama. Mielestäni on kivempi katsoa kun hamsteri juoksee lattialla ja tutkii kaikkea, kuin hamsteri juoksee juoksupallossa ja törmäilee sillä kaikkialle :)
: Re: Juoksupallo
: -haru- 08.10.07 - klo:19:28
Minun hamstereillani juoksupallo on, mutta en ole kyllä niitä siinä paljon juoksuttanut. Toisen hamsterin kanssa en oikeastaan lankaan, koska se ei tykkää juosta. Ei se juokse edes juoksupyörässä. Se toinen taas juoksee paljon mieluummin.
: Re: Juoksupallo
: kawada 08.10.07 - klo:22:06
mul on sellane, koska sitä on vaikee pitää lattialla ku juoksee karkuun ne on kyl hyviä xD
: Re: Juoksupallo
: Heli 08.10.07 - klo:22:08
Musta juoksupallo on järjen kanssa käytettynä syyrikselle ihan ok jos ei ole mahdollisuutta muuten juoksutella.
: Re: Juoksupallo
: Mustikkamaan 09.10.07 - klo:08:17
Men oo koskaan tykännyt juoksupalloista enkä tykkää edelleenkään. Mun meest ne on yksinkertaisesti sen vert epäluonnollisia, että en usko siitä olevan hamsterille ainakaan mitään muuta kuin liikunnallista hyötyä.
: Re: Juoksupallo
: Kamu 09.10.07 - klo:18:28
Minä en juoksupalloihin myöskään perusta.
Hamsterilla ei oo mitään vapautta juosta ja jotenkin tuntuu siltä, että se juoksee siellä vain sen takia koska se ei tiedä muuta keinoa päästä sieltä pois. En usko sen olevan hauskanpitoa hamsterille.
Tuo oli minun mielipiteeni.
: Re: Juoksupallo
: allysia 22.10.07 - klo:15:46
Meillä on syyrialaisille pallot välillä käytössä.
Kun näkevät pallon auki kiipeävät sinne vauhdilla itse (jos eivät itse mene en niitä rupea laittamaankaan).
Innoissaan juoksevat ympäriinsä ja tutut paikat käydään nuuskimassa. Välillä pysähtelevät pesemään itseään ja osaavat väistellä juostessaan huonekaluja taitavasti.

En tiedä voiko hamsterit oppia tuntemaan nimensä kuinka hyvin, mutta useamman kerran olen Elvistä huudellut kun se jyräilee toisessa huoneessa ja kas, pallo vaihtaa kulkusuuntaa kesken matkan ja Elvis rullailee tulemaan jalkojeni juureen :D
: Re: Juoksupallo
: Tatu 22.10.07 - klo:16:12
Mikäli oikein lemmikkiäni luin, tuntui että ihan ensimmäisen syyrialaiseni piti juoksupallossa juoksemisesta. Meni palloon aina itse, ja lattialle laitettaessa liikkui koko ajan, mitä nyt välillä pysähteli kuuntelemaan ihmeellisiä ääniä tai peseytymään. Avasin pallon aina ja laitoin sen häkkiin, hamsteri tuli jonkin ajan päästä ulos mutta sujahti yleensä heti takaisin palloon. Ja taas mentiin.

Nykyisellä syrkilläni koitin kerran palloa, mutta siitä huomasi heti ettei se välitä sellaisesta yhtään. Joten sen koommin en ole sitä pallossa pitänyt. Puuhapoksissa ja kädellä saa olla päivittäin. Ja lattialla muutaman kerran viikossa, kun saan viriteltyä turvallisen alueen juostavaksi.

Enään en kyllä välttämättä laittaisi hamsteriani palloon ollenkaan. Vaikka se osoittaisikin kiinnostusta siihen.. Se on kuitenkin hamsteri, en minä voi täysin tietää mistä tämä pitää ja mistä ei, vaikka sen kyllä suurinpiirtein näkeekin. Kyllä iso puuhis on parempi vaihtoehto.. Hamsteri saa tutkia, kaivella ja mennä pieniin kolosiin. Vaikka hirveästi se ei juoksemaan pääse poksissa, kaikilla kun ei ole sellaisiin parimetrisiin lootiin tilaa.
: Re: Juoksupallo
: nuppuska 23.10.07 - klo:15:47
Minulla on juoksupallo josta hamsteri pääsee itse sisään ja ulos.Kyllä se on siinä monestikin rullaillut.En ole ikinä pakottanut menemään.Eli minusta juoksupallo ei ole lainkaan huono jos siitä pääsee itse pois .
: Re: Juoksupallo
: Maikkis 23.10.07 - klo:17:25
^ Miten juoksupallosta pääsee itse pois? Eikös juoksupallo ole umpinainen?
: Re: Juoksupallo
: nuppuska 24.10.07 - klo:09:55
Osa juoksupalloista on umpinaisia ja osa ei.Tai meillä on ainakin siinä semmoinen aukko.Annan hamsterin ihan vapaanakin nuuskia paikkoja.
: Re: Juoksupallo
: Laku-kissa 24.10.07 - klo:19:49
En suosittele juoksupalloa koska jos hamsteri ei jaksakaan enää juosta niin sen on juostava pakonomaisesti, koska jos se ei juokse, se pyörii juoksupallon mukana ja voi satuttaa itsensä--- :c8
: Re: Juoksupallo
: Mappy 28.10.07 - klo:10:11
Mäkään en oikeen tykkää juoksupalloista..Ne ovat sitä paitsi aika kalliita.. meilläpäin 13 € En mä ainakaan maksais mistään juoksupallosta 13€ ja jos hamsu ei edes viihdy siellä,tosin jotkut viihtyy ja jotkut ei. Meillä ei nyt vaan viihdytä palloissa.. Musti tykkää olla lattialla vapaana ja nuuskia paikkoja. Puuha boksissakin viihtyy varmasti hamsterit paremmin kuin juoksupalloissa.. Boksissa on paljon virikkeitä, joilla hamsterit voi leikkiä.. Mut tää on hamsterin makuasia...  :D  Ja munhan mielipide toi on..
: Re: Juoksupallo
: vkhViiru 29.10.07 - klo:13:42
en tiiä onko sille hyvä , itseni hamsu juoksee vähän.. :haha
: Re: Juoksupallo
: geronimo- 09.11.07 - klo:16:03
En usko laisinkaan että juoksupallot olisivat millään kantilla terveellinen/"hauska" tapa liikkua hamsule. Tottakai se juoksee, kun haluaa päästä ulos pallosta! Muutakaan se ei voi tehdä. Siksi se näyttääkin juoksevan niin "innoissaan". Kaikki jotka oikeesti välittää hamsustaan, heittää juoksupallon menemään.  :S  Silkkaa kidutusta.
: Re: Juoksupallo
: X-File's/JonnaMilaya 15.11.07 - klo:10:27
Itse laitan kyllä syrkit palloon, sillä välin kun siivoan,eli ovat pallossa vaan hetken
: Re: Juoksupallo
: minttunen 15.11.07 - klo:11:26
Mie jotenkin kavahdan ajatusta että laittaisin hamsuni palloon..
: Re: Juoksupallo
: Maikkis 15.11.07 - klo:11:30
^ Niin minäkin.

Hamsulle on paljon mielenkiintoisampaa se, että se saa tutkia ja haistella paikkoja. Ei sen jaloittelemisen idea varmastikaan ole pelkkä juokseminen.
: Re: Juoksupallo
: X-File's/JonnaMilaya 15.11.07 - klo:11:55
Siis siivouksen ajaksi. Täällä kun ei missään nimessä voi hamsteria päästää vapaaksi siivouksen ajaksi. Vähän toisenlaista ajan vietettä pariksi minuutiksi. Pallo ollut käytössä jo 11 vuotta.
: Re: Juoksupallo
: Maikkis 15.11.07 - klo:11:59
^ En mä sua tolla kommentillani tarkoittanutkaan, vaan yleisesti jos hamsujen jaloittelu korvataan vallan juoksupallolla.  ;)
: Re: Juoksupallo
: Anonymous 15.11.07 - klo:12:47
meillä on eläinkaupassa sellaisia palloja joissa on teline; eli se pyörii ns. turvallisesti paikoillaan.. vaikkapa siivouksen aikana.. mutta en mie semmoseen laittas, vaikka alkuunsa sitä harkitsinkin..
: Re: Juoksupallo
: Nilla 15.11.07 - klo:14:51
En mäkään tykkää juoksupalloista yhtään.  :|
: Re: Juoksupallo
: Vilma 16.11.07 - klo:17:04
Mie en yhtään tykkää niistä juoksupalloista. Ovat mielestäni todella epämukavan näköisiä. Katsoin kerran, kun kaverini laittoi oman syrkkinsä palloon, hamsteri vain törmäili kaikkialle. Minusta se oli epäluonnollisen näköistä.
Myöskään en laittaisi hamstereita palloihin, vaikka olisivat millaiset telineet alla. Saman voisi korvata juoksupyörällä..Tosin, jos ei olisi mitään mahiksia pitää elukoita vapaana, niin ehkä sillon voisi harkita, mutten tosiaan tiedä. En välttämättä silloinkaan. :c8
: Re: Juoksupallo
: windi 28.11.07 - klo:21:20
: "nuppuska"
Osa juoksupalloista on umpinaisia ja osa ei.Tai meillä on ainakin siinä semmoinen aukko.Annan hamsterin ihan vapaanakin nuuskia paikkoja.

Tottakai siinä on aukko, mistä muualta sinne mennään?? Mutta siihen aukkoon laitetaan juoksemisen ajaksi luukku, ihan jo hamsterin turvallisuuden kannalta. Vai miltäköhän hamsterista tuntuu tippua ulos sieltä kesken vauhdin...?

Mulla oli syrkkien kanssa sama juttu kun mitä *en muista nimimerkkiä* kertoi, hamsut siis meni palloon ihan itse ja mielellään, palloilivat aikansa, pysähtyivät välillä pesemään ja matka jatkui taas. Eikä niitä yleensä meinannut saada sieltä edes ulos.
: Re: Juoksupallo
: Robohamsut<3 31.12.07 - klo:11:51
Ostin hamsuilleni juoksupallon, ja hamsut rakastavat sitä. Laitan aina juoksupallon terraan ja hamsuni menevät itsestään sinne ja yrittävät saada palloa liikkeelle  :mrgreen: Juoksutan niitä kuitenkin vuoroperään enkä samaan aikaan!

Varmasti hamsuista on kiva päästä välillä vähän rullailee pallos, meil ne ainakin menee ympäri kämppää. Mut liikaa ei kannata juoksuttaa. Hamsteri saattaa ekalla kerralla olla vähän kummissaan, mut sitten kun se tottuu siihen niin varman tykkää :D
: Re: Juoksupallo
: KaisaM. 31.12.07 - klo:12:16
Itse olen harkinnut juoksupalloa ihan lisäliikunnan kannalta. Mulla pari hamsua on vähän pulskia vaikka saavat ihan samaa ruokaa kuin muutkin ja vaikka niitä yritän paljon juoksutella, lisäksi niillä on iso kämppä, virikkeitä ja juoksupyörä. Ajattelin että jos hetkeksi laittaisi palloon iltaisin, saisiko siitä liikuntaa. Vapaana juokseminen kun lähinnä on nuuskuttelua ja pesemistä.  xD  

Mutta minua häiritsee kun noi juoksupallot on sellaista kovaa muovia ja voin kuvitella kun se pamahtelee seiniin ja huonekaluihin. Ajattelin jos siihen laittaisi ympäriinsä sellaisia "tassuja", pehmusteita joita käytetään mm. elektroniikkalaitteiden pohjassa. Ettei ihan niin kovasti aina pamahtaisi vaan ottaisi ne muovitassut vähän vastaan.

Mutta pitää katsoa hankinko palloa, ovat melko tyyriitä.  :shock:
: Re: Juoksupallo
: Riikka 17.01.08 - klo:18:27
En pidä yhtään juoksupalloista. En halua kiusata hamsuani laittamalla sitä muoviseen palloon, vailla poispääsyä. Sitä emme voi tietää, että pitääkö hamsteri palloilusta ylensäkään, koska ne eivät voi sitä meille kertoa.
: Re: Juoksupallo
: Marla 18.01.08 - klo:17:49
Ostin jokin aika sitten tuollaisen pallon, mutten ole kertaakaan laittanut vielä hamsuani siihen. Vaikka olen nähnyt joidenkin ihan mielellään juoksevan pallossa, en kuitenkaan voi mitään sille, etten vain oikein pidä siitä... :S
Ehkä voisi juurikin siivouksien aikana kokeilla, mutta todellakin vain kokeilla ja hetken aikaa...

Henkilökohtaisesti en juurikaan pidä, mutta ilmeisesti jotkut pallossa viihtyvät... Omastani en osaa sanoa.
: Re: Juoksupallo
: piksu 18.01.08 - klo:20:42
^^ Mistä voi tietää viihtyykö hamsteri OIKEASTI pallossa vai ei?
: Re: Juoksupallo
: Moona 18.01.08 - klo:22:18
Itse käytän harvoin juoksupalloa, useimmiten juoksutan ihan vapaana turvallisella alueella. Uskoisin, että hamsterille on paljon mieluisampaa tutkia paikkoja ja temmennellä vapaana, kuin juosta jossain pallossa.
: Re: Juoksupallo
: Riikka 19.01.08 - klo:17:32
: "piksu"
^^ Mistä voi tietää viihtyykö hamsteri OIKEASTI pallossa vai ei?
Ei oikeastaan mistään, valitettavasti.
: Re: Juoksupallo
: ^Kiekura^ 11.04.08 - klo:19:06
Olen sillä kannalla, että juoksupallot ovat huonoja hamsun kannalta. Itselläni on juoksupallo, mutta en ole kertaakaan sitä käyttänyt.. :roll:
: Re: Juoksupallo
: GaneshaX 13.04.08 - klo:18:57
Tuli mieleen että jos pelkästään sylissä pitäminen tympii ja lattialle ei voi päästää ja puuhalaatikotkin tuntuu hirveen pieniltä, niin eikö yksi vaihtoehto olisi sellainen jyrsijöiden sisäaitaus? Maksavat alle 20e. Itse ajattelin ostaa jossain välissä sellasen, kun ei aina jaksaisi eristää kaikkia pikkukoloja ;)
: Re: Juoksupallo
: Nilla 13.04.08 - klo:21:09
: "^Kiekura^"
Olen sillä kannalla, että juoksupallot ovat huonoja hamsun kannalta. Itselläni on juoksupallo, mutta en ole kertaakaan sitä käyttänyt.. :roll:

Miksi sitten ostit?  :huh
: Re: Juoksupallo
: maarit 13.04.08 - klo:22:29
Pitäs lailla kieltää koko juoksupallo.  :twisted:
: Re: Juoksupallo
: Lellu 14.04.08 - klo:17:14
Mutta mistäs tiedämme tykkääkö hamsteri olla juoksupallossa? Jotkut saattavat ehkä rakastaa siellä olemista?

Luin näitä viestejä ja jossain luki "pallo on mutten käytä sitä, koska hamsteri ei tykkää olla siinä" Miksi ostatte niitä palloja, jos ette käytä niitä  :c8
: Re: Juoksupallo
: Tiituz 14.04.08 - klo:17:32
: "lellu_"
Mutta mistäs tiedämme tykkääkö hamsteri olla juoksupallossa? Jotkut saattavat ehkä rakastaa siellä olemista?

Niin. Mutta usein hamsteri ei vapaaehtoisesti mene palloon. Itse uskon, että hamsteri ei todellakaan viihdy pallossa. Jos hamsteri juoksee henkensä edestä pallossa, yrittää päästä siitä eroon,lapset katsovat sitä ja sanovat "Katso kun Nappi hamsteri rakastaa juosta pallossa !"  Voi tietenkin olla hamstereita jotka juoksevat palloon heti jos sinne on mahdollista päästä, mutta mistäs tiedät tykkääkö se siitä jos änget sen palloon, ja hamsteri lähtee juoksemaan karkuun koska haluaa pois. Mutta hamsteri nauttii HUOMATTAVASTI enemmän kun sen päästää lattialle vapaaksi juoksentelemaan, ja etsimään piilotettuja herkkuja  :) Se on itsellekkin mukavampaa katsottavaa kun hamsteri seikkailee vapaana  :)
: Re: Juoksupallo
: Lellu 14.04.08 - klo:17:53
Minä en edes harkitse pallon ostoa, koska hamsteri saa juosta ihan vapaana  :)
Mutta emme puhu hamsteria eikä hamsterit ihmistä. Ikinä ei tiedä mitä ne ajattelee. Mutta uskon että hamsteri ei nauti pallosta, mutta tuo on ihan hamsterikohtaista.

: "Tiituz"
Jos hamsteri juoksee henkensä edestä pallossa, yrittää päästä siitä eroon,lapset katsovat sitä ja sanovat "Katso kun Nappi hamsteri rakastaa juosta pallossa !"

Niin ja he eivät edes katso minne pallo on menossa  :<
: Re: Juoksupallo
: turokulta 16.04.08 - klo:17:18
Itse en missään tapauksessa laittaisi hamsulleni sellaista palloa. Mielestäni hamsteri ei nauti sellaisesta, sillä niille ei ole mitenkään luontaista juosta pallon sisällä!!!!
Voit aina ostaa aitauksen joka on tarkoitettu pikkujrsijöiden ulkoiluttamiseen rajatussa tilassa. Useimmat eläinkaupat myyvät niitä.

Toivottavasti keksit pian hamsterillesi virikkeitä ja liikuntaa. Käy vierailulla eläinkaupassa, saat varmasti inspiraatiota.  :D
: Re: Juoksupallo
: Lellu 16.04.08 - klo:19:26
: "turokulta"
Käy vierailulla eläinkaupassa, saat varmasti inspiraatiota.  :D

Niin ja eläinkaupassa myydään niitä palloja ja valjaita  :kieli Paras tapa on antaa hamsterin juosta lattialla, ei siihen tarvitse mitään inspiraatiota.
: Re: Juoksupallo
: mariam 14.06.08 - klo:22:07
: "turokulta"
Mielestäni hamsteri ei nauti sellaisesta, sillä niille ei ole mitenkään luontaista juosta pallon sisällä!!!!

No onko niille sitte luontaista asua häkissä tai juosta juoksupyörässä :pihalla: ?

Omasta mielestäni juoksupalloissa ei ole mitään vikaa kunhan vain huolehtii että pallo on sopivan kokoinen :)! Meidän hamsteri on ainakin ihan innoissaan kun pääsee juoksemaan juoksupallossa ja se meneekin sinne ihan mielellään :). Sillä se sitten rullailee pitkin kämppää, käy haistelemassa paikkoja ja ajaa kissoja takaa kunnes se sitten joudutaan pakottamaan sieltä pois, sitä kun ei saa siellä pallossa kovin kauaa kerrallaan pitää :D!
: Re: Juoksupallo
: Hamsuliiini 15.06.08 - klo:12:26
: "mariam"
: "turokulta"
Mielestäni hamsteri ei nauti sellaisesta, sillä niille ei ole mitenkään luontaista juosta pallon sisällä!!!!

No onko niille sitte luontaista asua häkissä tai juosta juoksupyörässä :pihalla: ?

Omasta mielestäni juoksupalloissa ei ole mitään vikaa kunhan vain huolehtii että pallo on sopivan kokoinen :)! Meidän hamsteri on ainakin ihan innoissaan kun pääsee juoksemaan juoksupallossa ja se meneekin sinne ihan mielellään :). Sillä se sitten rullailee pitkin kämppää, käy haistelemassa paikkoja ja ajaa kissoja takaa kunnes se sitten joudutaan pakottamaan sieltä pois, sitä kun ei saa siellä pallossa kovin kauaa kerrallaan pitää :D!

Onkos teilläkin kisuja? Niin missä sun hamsteri on jos teillä on kissoi? Siks vaan kyselen kun itsekin haluaisin hamsterin mutta meillä on kisui niin iskä ei meinaa suostuu.  :oops:
: Re: Juoksupallo
: mariam 15.06.08 - klo:15:02
: "Hamsuliiini"
Onkos teilläkin kisuja? Niin missä sun hamsteri on jos teillä on kissoi? Siks vaan kyselen kun itsekin haluaisin hamsterin mutta meillä on kisui niin iskä ei meinaa suostuu.  :oops:

Juu kissoja meillä on kaksi kappaletta :). hamsteri on normaalisti häkissään olohuoneessa ja kissat kyllä pääsevät sen luo jos vaan haluavat. meidän kissat ei oo oikeastaan ikinä välittäny siitä sen koomin, mitä nyt alussa istuivat häkin päällä katselemassa. aika pian ne jätti sen kumminki rauhaan ku huomasivat ettei ne pääse siihen käsiksi :). ja taisivat kyllästyä siihenkin kun hamsteri yritti koko ajan näykkiä niitä kaltereiden läpi  xD !

hamsterin juoksuttaminen onnistuu ku laittaa kissat vähäksi aikaa toiseen huoneeseen ja juoksupallossa oon juoksuttanu vaikka kissat on ollu lähettyvillä, pitää vaan huolehtia ettei pallo voi vahingossakaan aueta ja ettei kissat rupea leikkimään sillä. meidän kissat juoksee sitä enimmäkseen karkuun :D.

en näe mitään syytä miksi et voisi ottaa hamsteria kunhan vain huolehdit sen turvallisuudesta :). huolehdi ettei kissasi pääse pudottamaan häkkiä jos laitat sen pöydälle ja mieti millainen häkki olisi paras ettei kissasi pääse satuttamaan hamsteria :). duna tai terraario olisi melko varmasti turvallisin vaihtoehto. itselläni on kyllä ihan perus kalterihäkki mutta hyvin olen pärjännyt silläkin :)! hamsterini on pian kaksi vuotias ja elossa on pysynyt ilman ensimmäistäkään naarmua :D!
: Re: Juoksupallo
: sokru 23.06.08 - klo:14:44
En ainakaan omaa hamsteriani laittaisi juokupalloon, koska tuskin se on hamsterista kivaa että joutuu olemaan suljetussa pallossa jossa voi vain juosta eikä pääse sieltä pois..ainakaan hamsteri itse ei siis pääse...
: Re: Juoksupallo
: Lilli 24.06.08 - klo:22:58
: "sokru"
En ainakaan omaa hamsteriani laittaisi juokupalloon, koska tuskin se on hamsterista kivaa että joutuu olemaan suljetussa pallossa jossa voi vain juosta eikä pääse sieltä pois..ainakaan hamsteri itse ei siis pääse...
Kyllä minäkin olen vähän samaa mieltä. Ja jos hamsteri juoksee kovaa vauhtia ja törmää seinään niin siinä voi sitten käydä köpelösti, olen kuullut että jonkun hamsteri kuoli kun törmäsi seinään niin kovaa... :(
: Re: Juoksupallo
: Primula 25.06.08 - klo:12:18
Olen tainnut jostain lukea, että niitten käyttöä ei suositella, se saattoi olla myös kiellettyä. En ole varma. :|
: Re: Juoksupallo
: Katar 25.06.08 - klo:13:41
: "mariam"
..Meidän hamsteri on ainakin ihan innoissaan kun pääsee juoksemaan juoksupallossa ja se meneekin sinne ihan mielellään :)...

Kyllä meidänkin hamsterit itse kiipesivät aina nojatuolin sisään vaikka joka kerta saivat siellä paniikkikohtauksen. Hamsterit ovat aina uteliaita ja hyvin huonomuistisia (tai ei sitten eivät opi millään edes kantapään kautta) eli se, että se kipuaa itse palloon ei välttämättä tarkoita, että se pitää siitä.  :roll:

Edit: quoteloota
: Re: Juoksupallo
: mariam 25.06.08 - klo:17:06
: "Katar"
Kyllä meidänkin hamsterit itse kiipesivät aina nojatuolin sisään vaikka joka kerta saivat siellä paniikkikohtauksen.

No minun hamsterini ei ainakaan mitään paniikkikohtausta saanut siellä pallossa vaan tutkiskeli paikkoja ihan samalla tavalla kuin ollessaan irti. Pallon kanssa se ei vaan päässyt yhtä ahtaisiin paikkoihin  :D. Ja enköhän minä omistajana kyllä huomaa jos lemmikkini eivät pidä joistain asioista :). Emppua oli todella vaikea saada poiskin sieltä pallosta vaikka vein pallon häkin luukkuun kiinni niin että se olisi itse päässyt pallosta suoraan häkkiin. Eikä se käteenkään suostunut tulemaan yhtä mielellään kuin juoksupalloon.

Ja Lillille voisin sanoa vielä ettei kannata uskoa kaikkea mitä kuulee :). Tuo on taas niitä sellaisia huhuja joilla yritetään saada ihmiset lopettamaan juoksupallon käytön :)! En usko tuohon hetkeäkään koska olen itse nähnyt miten hamsteri juoksee pallossa. Se on niin kevyt eläin ettei se voi mitenkään saada aikaan niin suurta "voimaa" että se kuolisi törmättyään seinään! Luulenpa että kyseinen hamsteri on kuollut ihan vaan säikähdykseen eikä törmäysvoimaan jos koko huhu edes pitää paikkaansa :)!! Säikkyjä hamstereita en suosittele laittamaan palloon...
: Re: Juoksupallo
: Tiituz 25.06.08 - klo:18:44
mariam: Minkään laista hamsua ei pidä laittaa palloon. Ja sanoit että "Ja enköhän minä omistajana kyllä huomaa jos lemmikkini eivät pidä joistain asioista :)"
No enpä usko, mistä voit tietää että hamsu todella pitää pallosta? Ehkäpä se juoksee siinä koska se haluaa siitä ulos. Ja vaikka se ei saisi tapettua itseään juoksupalloon, voi se silti satuttaa itsensä. Hamsulle on paljon mieluisampaa juosta vapaana etsimässä herkkja ja juosta tunneleissa kun olla suljettuna pinkkiin muovipalloon.
: Re: Juoksupallo
: mariam 25.06.08 - klo:19:37
: "Tiituz"
mariam: Minkään laista hamsua ei pidä laittaa palloon. Ja sanoit että "Ja enköhän minä omistajana kyllä huomaa jos lemmikkini eivät pidä joistain asioista :)"
No enpä usko, mistä voit tietää että hamsu todella pitää pallosta? Ehkäpä se juoksee siinä koska se haluaa siitä ulos. Ja vaikka se ei saisi tapettua itseään juoksupalloon, voi se silti satuttaa itsensä. Hamsulle on paljon mieluisampaa juosta vapaana etsimässä herkkja ja juosta tunneleissa kun olla suljettuna pinkkiin muovipalloon.

Se on sinun mielipiteesi :)! Eikä minun tarvitse emppua sinne laittaa vaan se menee sinne ihan itse jos haluaa :D! Ja tottakai se saa juosta myös vapaana :)!! Juoksupallo ei todellakaan saa olla ainoa tapa juoksuttaa hamsteria!
Samanlailla minä voisin kysyä sinulta Tiituz, mistä sinä voit olla niin hirveän varma siitä ettei se viihdy siellä?? Tunnetko sinä sitten minun hamsterini paremmin kuin minä itse :D!?
Ihan tiedoksesi että kaikki pallot eivät ole pinkkejä vaan niistä on olemassa kirkkaitakin versioita :P! Ja yhtälailla hamsteri voi loukkaantua omassa häkissään ja vapaana ollessaankin... ja ehkä vielä jopa suuremmalla todennäköisyydellä kuin juoksupallossa!
: Re: Juoksupallo
: eta 26.06.08 - klo:21:58
Minäkin talvikoille ostin juoksupallon kun ne viime kesänä tuli meille. Täytyy sanoa että se pallo on jäänyt kaapin pohjalle. Ei ne tykännyt siitä, joten annan niiden juosta vapaana.
: Re: Juoksupallo
: Hamsteri_ 27.06.08 - klo:12:29
Sillon kun hamsterillani Elviksellä ei ollut kunnollista juoksupyörää niin se sai joka ilta juosta juoksupallossa . Ja kyllä se aina on sinne juoksupalloonsa tullut ihan vapaaehtoisesti :)
: Re: Juoksupallo
: Tuhka 27.06.08 - klo:19:47
En kyllä pidä hamsuani usein siellä... Mut itse se sinne menee. ja tulee pois kun haluaa. :mrgreen:
: Re: Juoksupallo
: Hannaaa 05.10.08 - klo:18:44
Joo tiiän ettei tää niiin  hirveesti liity aiheeseen mut kattokaa tää video Toi hamsteri ainaki näyttää tykkäävän juoksupallosta ;)
http://http://www.youtube.com/watch?v=h7BsGBpMD2w&feature=related
: Re: Juoksupallo
: Hannaaa 05.10.08 - klo:18:45
.
: Re: Juoksupallo
: Minnaw 05.10.08 - klo:18:50
Mun mielestä se näyttää pyrkivän sieltä pois. Hamsterit harvoin juoksentelevat tuollalailla keskellä lattiaa... Enemmänkin seinustoja pitkin.
: Re: Juoksupallo
: Peppi 16.11.08 - klo:13:34
Juoksupallo minulla on, mutta en todellakaan sellaista käytä. Se on tarkoitetty yhdelle leikkihamsterille :). Todellinen rääkkäyspaikka. Hamsteri laitetaan palloon ja siellä juokse juokse, jossain himskutin pallossa. Minusta ne pitäisi kieltää laissa! Ehdottomasti!  (Anteeksi jos tulin huutamaan, mutta olen tätä mieltä  :oops: )

Muokkaus// Piti korjata kirjoitusvirhe :D
: Re: Juoksupallo
: Sohvi 18.11.08 - klo:18:38
Hamsteri laitetaan palloon ja siellä juoksee ja juoksee, jossain himskutin pallossa.


 Niimp mitä järkeä tuollaisessa on ? Sehän on ihan sama jos sitä pitää jossain hamsteriautossa, tai että se suljetaan jonnekki nukketaloon ?
: Re: Juoksupallo
: GaneshaX 18.11.08 - klo:19:05
Kyllä meillä joskus palloillaan suuressa pallossa. Ja kyllä nämä välillä ainakin pysähtyvät esim. pesemään itseään. Tosin laitan palloon vasta kun hamsu on suurempi. +4-5kk. Ja mun mielestä uusissa paketeissä on ihan se aika suosituskin nykyään. Max 15 min.
: Re: Juoksupallo
: -Hamsuhamsu- 22.11.08 - klo:19:50
Mä en kyllä hankkis juoksupalloa, hamsut pelästyy ku joutuu pallon sisään, yrittää juoksemalla päästä sielt pois mut ei pääse. Ennemmin ihan perus "johdot pois lattialta ja sinne" systeemi. :D
: Re: Juoksupallo
: Anonymous 09.01.09 - klo:11:43
Meillä on molemmilla pojilla juoksupallot ja varsinkin Billy tykkää juosta siinä, tykännyt ihan alusta alkaen. Totta kait pitää järjellä ajatella kauanko sitä siellä pitää mutta aina ei ole mahdollisuus pitää vapaana. Meillä ei väkisin niitä sinne tungeta vaan menevät omasta tahdostaan sinne ja pidetään max 15-20min. Eikä edes joka päivä käytetä vaan vuoroisesti otetaan eteisen lattialle hillumaan.
: Re: Juoksupallo
: Cami 09.01.09 - klo:15:31
^ HUI!!! toi 15-20 min on minusta aivan liikkaa vaikka on max! Minusta jos on pakko olla juoksupallo niin max 5 min!
: Re: Juoksupallo
: metsku 09.01.09 - klo:18:36
Pitääkö tätäkin keskustelua käydä kun noita kauhistuneita kommentteja vaan saa vaikka siis tosiasia on, että YKSIKÄÄN meistä ei voi tietää miltä hamsterista tuntuu olla juoksupallossa. Voimme yrittää tulkita toki omaa lemmikkiämme mutta on väärin väittää, että koska sun mielestä sun hamsterisi ei tykkää juoksupallosta niin kenenkään muunkaan ei tykkää. Jos joku toinen arvioi oman hamsunsa tykkäävän juoksupallosta niin miksi siitä pitää väitellä ja yrittää moralisoida niitä jotka SILLOIN TÄLLÖIN sen 15 minsaa hamsuaan pallossa pitää? Mitä niin tunteita herättävää siinä on? Mun mielestä ainakin on paljon parempi, että hamsulla on kunnon tilat ja se on juoksupallossa välillä kun, että sillä on pieni duna mutta omistaja "pelastaa" sen juoksupallolta. Aivan varmasti 15 minuuttia juoksupallossa kerran viikossa ei ole eläinrääkkäystä.

Ärsyttää tää ainainen jänkytys tosta juoksupallosta vaikka on paljon hamsuja joilla on oikeasti huonosti asiat  :rant:
: Re: Juoksupallo
: Tawu 09.01.09 - klo:20:34
Kyl se ihan hyvä on. Meillä on toiminut läpinäkyvä juoksupallo.  :)

Vapaana ollessaan huristelee sillä 5 - 10 minuuttia, ja sitten päästän sen pois. Saa enne laittoa haistella palloa, ehkä vähän maistaakkin.
: Re: Juoksupallo
: Cami 09.01.09 - klo:21:32
: "metsku"
Pitääkö tätäkin keskustelua käydä kun noita kauhistuneita kommentteja vaan saa vaikka siis tosiasia on, että YKSIKÄÄN meistä ei voi tietää miltä hamsterista tuntuu olla juoksupallossa. Voimme yrittää tulkita toki omaa lemmikkiämme mutta on väärin väittää, että koska sun mielestä sun hamsterisi ei tykkää juoksupallosta niin kenenkään muunkaan ei tykkää. Jos joku toinen arvioi oman hamsunsa tykkäävän juoksupallosta niin miksi siitä pitää väitellä ja yrittää moralisoida niitä jotka SILLOIN TÄLLÖIN sen 15 minsaa hamsuaan pallossa pitää? Mitä niin tunteita herättävää siinä on? Mun mielestä ainakin on paljon parempi, että hamsulla on kunnon tilat ja se on juoksupallossa välillä kun, että sillä on pieni duna mutta omistaja "pelastaa" sen juoksupallolta. Aivan varmasti 15 minuuttia juoksupallossa kerran viikossa ei ole eläinrääkkäystä.

Ärsyttää tää ainainen jänkytys tosta juoksupallosta vaikka on paljon hamsuja joilla on oikeasti huonosti asiat  :rant:

Luuletko että pidän hamsujani minidunassa 24/7?! Meillä pääse hamsut ainakin 5 krt viikossa juoksemaan raajatulle alueelle niin kauan kun niitä huvittaa ja kolme roboa asuvat 75x35x40cm terrassa. Että kyllä ne saa liikuntaa ilman sitä palloakin! Minusta juoksu pyörä on paljon turvallisempi vaihtoehto kuin pallo! Juoksupöyrässä ne voi juosta sen aikaa kun haluvat ja eivät voi törmätä mihinkään.

Ei se välttämättä ole eläinrääkäystä mutta miksi ostaa pallo kun voi ostaa pyörän jossa hamsu voi itse valita kauanko juoksee ja millon? Enemmän se pallo on ihmisille hauska kattoo kun se pyörii ympäri huonetta.

Mitä jos hamsu törmää johonkin sinä aikana kun juoksee pallossa?
Mitä jos joku pikku likka unohtaa hamsunsa palloon?
: Re: Juoksupallo
: metsku 09.01.09 - klo:23:28
: "Cami"
: "metsku"
Pitääkö tätäkin keskustelua käydä kun noita kauhistuneita kommentteja vaan saa vaikka siis tosiasia on, että YKSIKÄÄN meistä ei voi tietää miltä hamsterista tuntuu olla juoksupallossa. Voimme yrittää tulkita toki omaa lemmikkiämme mutta on väärin väittää, että koska sun mielestä sun hamsterisi ei tykkää juoksupallosta niin kenenkään muunkaan ei tykkää. Jos joku toinen arvioi oman hamsunsa tykkäävän juoksupallosta niin miksi siitä pitää väitellä ja yrittää moralisoida niitä jotka SILLOIN TÄLLÖIN sen 15 minsaa hamsuaan pallossa pitää? Mitä niin tunteita herättävää siinä on? Mun mielestä ainakin on paljon parempi, että hamsulla on kunnon tilat ja se on juoksupallossa välillä kun, että sillä on pieni duna mutta omistaja "pelastaa" sen juoksupallolta. Aivan varmasti 15 minuuttia juoksupallossa kerran viikossa ei ole eläinrääkkäystä.

Ärsyttää tää ainainen jänkytys tosta juoksupallosta vaikka on paljon hamsuja joilla on oikeasti huonosti asiat  :rant:

Luuletko että pidän hamsujani minidunassa 24/7?! Meillä pääse hamsut ainakin 5 krt viikossa juoksemaan raajatulle alueelle niin kauan kun niitä huvittaa ja kolme roboa asuvat 75x35x40cm terrassa. Että kyllä ne saa liikuntaa ilman sitä palloakin! Minusta juoksu pyörä on paljon turvallisempi vaihtoehto kuin pallo! Juoksupöyrässä ne voi juosta sen aikaa kun haluvat ja eivät voi törmätä mihinkään.

Ei se välttämättä ole eläinrääkäystä mutta miksi ostaa pallo kun voi ostaa pyörän jossa hamsu voi itse valita kauanko juoksee ja millon? Enemmän se pallo on ihmisille hauska kattoo kun se pyörii ympäri huonetta.

Mitä jos hamsu törmää johonkin sinä aikana kun juoksee pallossa?
Mitä jos joku pikku likka unohtaa hamsunsa palloon?

No ei tuo kirjoitus sulle ollut vaan yleisesti kaikille jotka kauhistelee. Juoksupyörä on tietenkin oltava (paitsi jos hamsu on addiktoituvaa sorttia) mutta ei se poissulje pallon käyttöä silti. Edelleen korostan, että sinä et voi tietää onko katsojasta hauskempaa katsella palloa kun hamsterista juosta siinä. Muista se! Se on täysin sinun oma oletus asiasta, että hamsteri ei tykkää olla pallossa. Ei hamsterin ajatus.

Mitä tuohon törmäämiseen tulee niin tottakai sitä pallojuoksua valvotaan niin, että ei pääse törmäämään tuhatta ja sataa mihinkään. Meidän kaikki hamsut on kokeilleet palloa ja kaikki on olleet ihan maltillisia ja itse pysäytelleet palloa. Viimeksi talvikko ei halunnut pallosta pois vaan kiipesi seinälle, että eikö tää nyt enää pyörikään? Siis kun otin pallon käteen ja avasin jotta voi tulla pois. Itse en ainakaan anna vauhdin yltyä kovaksi tuon törmäämisen vuoksi ja aika rauhallista meno on ollutkin. Jos pikkulikka unohtaa hamsterinsa palloon niin pikkulikka ei ehkä alunperinkään ollut valmis hankkimaan hamsteria eikä sillä ole mitään tekemistä pallon kanssa. Mieluummin soisin pikkulikan unohtavan hamsterin palloon kun vapaaksi asuntoon. On se siellä pallossa paremmassa turvassa kuitenkin.

Ja nyt vielä korostan, että meidän hamsut käy pallossa ehkä kerran kuussa hetken ajan juoksemassa mutta ei sen enempää. Mua ärsyttää vaan ihan suunnattomasti tuo jatkuva kauhistelu ja jeesustelu tuollaisesta pikkuasiasta.
: Re: Juoksupallo
: Minski 10.01.09 - klo:01:36
: "metsku"
Edelleen korostan, että sinä et voi tietää onko katsojasta hauskempaa katsella palloa kun hamsterista juosta siinä. Muista se!

Mua ärsyttää vaan ihan suunnattomasti tuo jatkuva kauhistelu ja jeesustelu tuollaisesta pikkuasiasta.
Mutta ethän sitä voi tietää sinäkään :) Ja vaikka ärsyttää ja kiukuttaa jonkun mielipiteet niin ne on kuitenkin vain mielipiteitä, joita saa olla erilaisia :) Kaikki eivät voi mitenkään ajatella samalla tavoin kuin sinä ajattelet :)


Oma mielipiteeni juoksupallosta on aika neutraali; en pidä niitä ilman muuta vaarallisina ja kauheina, jos niitä osaa käyttää maltillisesti ja oikein ja ei pitkiä aikoja kerrallaan. Kuitenkin olen sitä mieltä, että juoksupalloa parempi vaihtoehto on se juoksupyörä, jossa hamsteri voi itse säädellä sitä milloin menee juoksemaan ja milloin juokseminen riittää ja pääsee itse pois, palloon en ole nähnyt kenenkään hamsterin itse menevän ja poishan sieltä ei hamsu pääse ilman omistajan apua. Vielä parempi juoksutusmuoto mielestäni on ihan vapaana juoksutus valvotulla alueella, koska se nyt vain on luonnollisempaa liikuntaa kuin juosta pallon sisällä ja silloin hamsteri pystyy tutkimaan ympäristöään, pallossahan hamsteri ei tätä pysty tekemään. Ja korostan vielä, että tämä on vain minun mielipiteeni, en ole tehnyt tutkielmaa asiasta :D
: Re: Juoksupallo
: metsku 10.01.09 - klo:11:50
: "Minski"
: "metsku"
Edelleen korostan, että sinä et voi tietää onko katsojasta hauskempaa katsella palloa kun hamsterista juosta siinä. Muista se!

Mua ärsyttää vaan ihan suunnattomasti tuo jatkuva kauhistelu ja jeesustelu tuollaisesta pikkuasiasta.
Mutta ethän sitä voi tietää sinäkään :) Ja vaikka ärsyttää ja kiukuttaa jonkun mielipiteet niin ne on kuitenkin vain mielipiteitä, joita saa olla erilaisia :) Kaikki eivät voi mitenkään ajatella samalla tavoin kuin sinä ajattelet :)


Oma mielipiteeni juoksupallosta on aika neutraali; en pidä niitä ilman muuta vaarallisina ja kauheina, jos niitä osaa käyttää maltillisesti ja oikein ja ei pitkiä aikoja kerrallaan. Kuitenkin olen sitä mieltä, että juoksupalloa parempi vaihtoehto on se juoksupyörä, jossa hamsteri voi itse säädellä sitä milloin menee juoksemaan ja milloin juokseminen riittää ja pääsee itse pois, palloon en ole nähnyt kenenkään hamsterin itse menevän ja poishan sieltä ei hamsu pääse ilman omistajan apua. Vielä parempi juoksutusmuoto mielestäni on ihan vapaana juoksutus valvotulla alueella, koska se nyt vain on luonnollisempaa liikuntaa kuin juosta pallon sisällä ja silloin hamsteri pystyy tutkimaan ympäristöään, pallossahan hamsteri ei tätä pysty tekemään. Ja korostan vielä, että tämä on vain minun mielipiteeni, en ole tehnyt tutkielmaa asiasta :D

No minä olen samaa mieltä kanssasi. Ottaa vaan hermopäätteestä tuollainen syyllistävä asenne ja kauhistelu kun asiassa ei ole mitään kauhisteltavaa kuitenkaan.
: Re: Juoksupallo
: Katar 10.01.09 - klo:11:59
: "metsku"
Pitääkö tätäkin keskustelua käydä kun noita kauhistuneita kommentteja vaan saa vaikka siis tosiasia on, että YKSIKÄÄN meistä ei voi tietää miltä hamsterista tuntuu olla juoksupallossa. Voimme yrittää tulkita toki omaa lemmikkiämme mutta on väärin väittää, että koska sun mielestä sun hamsterisi ei tykkää juoksupallosta niin kenenkään muunkaan ei tykkää.

Itsehän sen sanotkin "yksikään meistä ei voi tietää miltä hamsterista tuntuu ola juoksupallossa.", joten miten ihmeessä sinä voit tietää/päättää/tulkita että se tykkää olla siinä? Mitä jos tulkitset väärin että se "tykkää" olla siinä? Hamsteri ei kehrää kuten kissa eikä heiluta häntäänsä kuin koira, kerroppas mulle miten oot analysoinu sun hamsterin pitävän juoksupyörässä heilumisesta.
Siksi juoksupalloa kritisoidaan koska se on täysin luonnoton. Hamsteri ei itse saa päättää omista menemisistään ja liikkeistään. Tottakai se juoksee siinä "innoissaan" (joka voi myös tarkoittaa kauhuissaan), koska sillä ei ole muuta mahdollisuutta !

Kannattaako ottaa riski tunkemalla se eläin sinne palloon jos et tiedä oikeasti pitääkö se siitä? :|
: Re: Juoksupallo
: Katti 10.01.09 - klo:14:09
mie luin kirjasta että juoksupallo voi olla hengenvaarallinen.Entäs jos hamsteri on pallon sisällä ja tulee portaikon yläpäähän :pihalla: ?Hmasteri menee helposti paniikkiin,ja juoksee kokoajan vain nopeammin.Pallo pyörii vain nopeammin.En halua edes ajatella miten siinäkin käy.Hankkikaa juuri hamstereille tarkoitettu aitaus maksaa vain 28euroo,ei kallis ja hamsterille turvallinen :sydan
: Re: Juoksupallo
: Cami 10.01.09 - klo:17:42
yhdyn katariin ja Kattiin!

Täällä vain ilmoitin minun mielipiteistäni, ei kenenkään tarvitse ottaa mielipiteitäni noin vakavasti XD  Jos olet päättänyt että hamsusi tykkää juosta pallossa niin ei hamsteri sille voi mitään. Se pallo on ihan luonnoton asia ja se on mahdotonta seurata hamsteria ihan kokoajan kun se on pallossa, jos se vain sinkoo tiehensä ja törmää seinään kovalla vauhdilla, niillähän on melko huono näky eivätkä välttämättä näe minne ovat menossa. Turvallisempaa on pitää hamsu vaikka puuhalaatikossa jossa pääse juoksemaan ja temmeltämään oman pään mukaan. En minä välttämättä ole sitä mieltä että ne eivät siitä tykkäisi, mutta siitä ei voi olla varma.

Ite en panisi hamsujani palloon vaikka maksettaisiin siitä! Jos ite haluutte ne sinne lukita niin en minä sille voi mitään. Pyörä on kuitenkin samantapainen mutta paljon turvallisempi ja mukavempi hamsulle.
: Re: Juoksupallo
: Katar 10.01.09 - klo:17:47
^ Niin ja tosiaan hamsteri on melkein sokea ja juoksupallossa varmaan täysin sokea. Se on lukitussa tilassa jota se ei nää, sen viiksikarvat tunnustelevat vain samana jatkuvaa pintaa. Mahtaa olla raasu ihmeissään sellaisesta. Ei hamsteri tajua juoksupalloa. Vapaana se voi tunnustella kaikkea viiksillään ja perjaatteessa näkee niiden avulla.
: Re: Juoksupallo
: metsku 10.01.09 - klo:18:44
: "Katar"
: "metsku"
Pitääkö tätäkin keskustelua käydä kun noita kauhistuneita kommentteja vaan saa vaikka siis tosiasia on, että YKSIKÄÄN meistä ei voi tietää miltä hamsterista tuntuu olla juoksupallossa. Voimme yrittää tulkita toki omaa lemmikkiämme mutta on väärin väittää, että koska sun mielestä sun hamsterisi ei tykkää juoksupallosta niin kenenkään muunkaan ei tykkää.

Itsehän sen sanotkin "yksikään meistä ei voi tietää miltä hamsterista tuntuu ola juoksupallossa.", joten miten ihmeessä sinä voit tietää/päättää/tulkita että se tykkää olla siinä? Mitä jos tulkitset väärin että se "tykkää" olla siinä? Hamsteri ei kehrää kuten kissa eikä heiluta häntäänsä kuin koira, kerroppas mulle miten oot analysoinu sun hamsterin pitävän juoksupyörässä heilumisesta.
Siksi juoksupalloa kritisoidaan koska se on täysin luonnoton. Hamsteri ei itse saa päättää omista menemisistään ja liikkeistään. Tottakai se juoksee siinä "innoissaan" (joka voi myös tarkoittaa kauhuissaan), koska sillä ei ole muuta mahdollisuutta !

Kannattaako ottaa riski tunkemalla se eläin sinne palloon jos et tiedä oikeasti pitääkö se siitä? :|

En mä tiedäkään tykkääkö se siellä olla vai ei, yritän vain tulkita. JUURI SIKSI minä en ala huutelemaan, että juoksupallot pitäisi kieltää ja juoksupallot on eläinrääkkäystä koska minkäänlaista varmuutta ei ole. Mielestäni pieni duna on paljon pahempaa rääkkäystä kun juoksupallo mutta en (tämä nyt on poikkeus kun ärsyttää) sitä huutele ympäriinsä ja vaadi pieniä dunia myyntikieltoon. Ja siis on hamsterilla toki mahdollisuus olla juoksematta pallossa. Ei se siellä pallossa sen enempää paniikkiin mene kun juoksupyörässäkään. Ainoa asia mistä olen nähnyt hamsterin menevän paniikkiin on ihmisen käsi kun hamsu ei ole vielä kesy eivätkä kaverit käyttäydy sillä tavalla pallossa.
: Re: Juoksupallo
: metsku 10.01.09 - klo:18:48
: "Katar"
^ Niin ja tosiaan hamsteri on melkein sokea ja juoksupallossa varmaan täysin sokea. Se on lukitussa tilassa jota se ei nää, sen viiksikarvat tunnustelevat vain samana jatkuvaa pintaa. Mahtaa olla raasu ihmeissään sellaisesta. Ei hamsteri tajua juoksupalloa. Vapaana se voi tunnustella kaikkea viiksillään ja perjaatteessa näkee niiden avulla.

Kyllä tajuaa. Se tajuaa aivan täydellisen hyvin, että tällä voi juosta ja ne oppii myös esim. menemään jotain tiettyä rundia ja varomaan esteitä jos paljon palloilevat (juoksupallovideoita olen nähnyt, omani ovat niin vähän pallossa etteivät osaa paitsi juosta ja pysähtyä ja vaihtaa suuntaa). Aika tyhmänä sä tunnut hamsuja pitävän. Niiden elämässä jokainen vaihdettu virike on uusi eikä ne niistäkään mihinkään paniikkii mene. Mistä sä päättelet, että isossa juoksupallossa hamsteri "olisi ihmeissään?" Siis yhtään sen enempää kun mistään muustakaan uudesta mitä sille tapahtuu? Onhan se lattiallakin ihmeissään.
: Re: Juoksupallo
: metsku 10.01.09 - klo:18:52
: "metsku"
: "Katar"
: "metsku"
Pitääkö tätäkin keskustelua käydä kun noita kauhistuneita kommentteja vaan saa vaikka siis tosiasia on, että YKSIKÄÄN meistä ei voi tietää miltä hamsterista tuntuu olla juoksupallossa. Voimme yrittää tulkita toki omaa lemmikkiämme mutta on väärin väittää, että koska sun mielestä sun hamsterisi ei tykkää juoksupallosta niin kenenkään muunkaan ei tykkää.

Itsehän sen sanotkin "yksikään meistä ei voi tietää miltä hamsterista tuntuu ola juoksupallossa.", joten miten ihmeessä sinä voit tietää/päättää/tulkita että se tykkää olla siinä? Mitä jos tulkitset väärin että se "tykkää" olla siinä? Hamsteri ei kehrää kuten kissa eikä heiluta häntäänsä kuin koira, kerroppas mulle miten oot analysoinu sun hamsterin pitävän juoksupyörässä heilumisesta.
Siksi juoksupalloa kritisoidaan koska se on täysin luonnoton. Hamsteri ei itse saa päättää omista menemisistään ja liikkeistään. Tottakai se juoksee siinä "innoissaan" (joka voi myös tarkoittaa kauhuissaan), koska sillä ei ole muuta mahdollisuutta !

Kannattaako ottaa riski tunkemalla se eläin sinne palloon jos et tiedä oikeasti pitääkö se siitä? :|

En mä tiedäkään tykkääkö se siellä olla vai ei, yritän vain tulkita. JUURI SIKSI minä en ala huutelemaan, että juoksupallot pitäisi kieltää ja juoksupallot on eläinrääkkäystä koska minkäänlaista varmuutta ei ole. Mielestäni pieni duna on paljon pahempaa rääkkäystä kun juoksupallo mutta en (tämä nyt on poikkeus kun ärsyttää) sitä huutele ympäriinsä ja vaadi pieniä dunia myyntikieltoon. Ja siis on hamsterilla toki mahdollisuus olla juoksematta pallossa. Ei se siellä pallossa sen enempää paniikkiin mene kun juoksupyörässäkään. Ainoa asia mistä olen nähnyt hamsterin menevän paniikkiin on ihmisen käsi kun hamsu ei ole vielä kesy eivätkä kaverit käyttäydy sillä tavalla pallossa.

Niin ja se pallo ei ole yhtään sen luonnottomampi kun MIKÄÄN MUUKAAN lemmikkihamsterin elämässä! Ei ole yhtään sen luonnollisempaa laittaa hamsteria häkkiin/muoviboksiin sillä hamsterit eivät luonnossa elä yhdessäkään häkissä tai dunassa. Jos suret jonkun juoksupallon luonnottomuutta niin mikään häkkieläin ei ehkä ole ihan paras mahdollinen? Hamstereille mahdollisimman luonnollista on sen sijaan juokseminen ja pallossa ne saattavat saada juostua pitkiäkin matkoja (riippuen tilasta) toisin kun pienen huoneen lattialla. Tiedä vaikka mitenkin luonnollinen fiilis hamsterin valtaa kun se huristaa juoksupallossa  :shock:
: Re: Juoksupallo
: Cami 10.01.09 - klo:19:34
^ ei me tässä sulle huudeta et oot eläinrääkkäjä! RAUHOTU! tässä on meidän mielipiteet, ei noi sun kilahdukset niihin vaikuta XD

Kun kirjoitit että: Ei se siellä pallossa sen enempää paniikkiin mene kun juoksupyörässäkään. Niin pyörässä jos se ei halua enään juosta niin menee vain pois, pallosta se ei pääse pois kun haluaa.
: Re: Juoksupallo
: Tiituz 10.01.09 - klo:20:40
^jep ja pallossa se ei nää eteensä. Ja niin pieniä Dunia ei taideta myydäkkään, että se olisi "eläinrääkkäystä".Ja mieti nyt pallon ja Dunan eroa, Dunassa vaikka olisikin pieni, se saisi juosta oman mielen mukaan tosin kuin pallossa
: Re: Juoksupallo
: Katar 10.01.09 - klo:23:35
: "metsku"
: "Katar"
^ Niin ja tosiaan hamsteri on melkein sokea ja juoksupallossa varmaan täysin sokea. Se on lukitussa tilassa jota se ei nää, sen viiksikarvat tunnustelevat vain samana jatkuvaa pintaa. Mahtaa olla raasu ihmeissään sellaisesta. Ei hamsteri tajua juoksupalloa. Vapaana se voi tunnustella kaikkea viiksillään ja perjaatteessa näkee niiden avulla.

Kyllä tajuaa. Se tajuaa aivan täydellisen hyvin, että tällä voi juosta ja ne oppii myös esim. menemään jotain tiettyä rundia ja varomaan esteitä jos paljon palloilevat (juoksupallovideoita olen nähnyt, omani ovat niin vähän pallossa etteivät osaa paitsi juosta ja pysähtyä ja vaihtaa suuntaa). Aika tyhmänä sä tunnut hamsuja pitävän. Niiden elämässä jokainen vaihdettu virike on uusi eikä ne niistäkään mihinkään paniikkii mene. Mistä sä päättelet, että isossa juoksupallossa hamsteri "olisi ihmeissään?" Siis yhtään sen enempää kun mistään muustakaan uudesta mitä sille tapahtuu? Onhan se lattiallakin ihmeissään.

Jaa no totanoin et tainu lukea viestiäni kunnolla? Hamsu ei voi olla luonnollisesti pallossa. Se ei voi tunnustella ympäristöään eikä saa iloa mm. kiipeilystä ja eri materiaalien ja hajujen tutkimisesta.
Juoksupallo ei ole mikätahansa virike, se ei ole käytössä hamsterin itse laatimin ehdoin. Juoksupallo on suljettu tila. Muita virikkeitä se saa käyttää milloin haluaa ja miten haluaa tai sen ei tarvitse käyttää niitä ollenkaan.

Toki on luonnotonta eläimelle elää vangittuna, mutta esim. häkki on sen ainoa tuntema elinympäristö eikä se perjaatteessa tiedä paremmasta. Juoksupallo on taas vankila, ja edelleen se ei näe eikä varmaan kuulekkaan kunnolla siellä, eikä se voi myöskään tunnustella. Juoksupallo rajaa sen aistit pois mikä ei kuulosta minusta hyvältä.
Ja tottakai kaikki eläimet pakon edessä oppii esim. hamsteri pysähtymään juoksupallolla.

Ja ei kukaan sua eläinrääkkääjäks oo huudellu tai et juoksupallot sais kieltää lajilla.

Ja hamsteri on toki lattialla ihmeissään, mutta silloin se pystyy liikkumaan luonnollisesti omalla tavallaan ja se pystyy havaitsemaan ympäristönsä. Usein hamsterit ovat kovia seikkailemaan ja ne tykkäävät uusien paikkojen löytämisestä mm. sängynalusta, kaapin ja seinän väli. Tai jos hamsu on juoksuaitauksessa sinne yleensä laitetaan kaikkea kivaa tutkittavaa, kiivettävä ja piilopaikkoja. Juoksupallossa hamsu jää kaikesta tästä paitsi.
Luonnossa hamsteri ei juokse suojattomana pitkin aukeita, vaan se pyrkii mahdollisimman suojaisiin paikkoihin viilettämään.

Minusta ja monesta muustakin juoksupallo on huono vaihtoehto. Toki se on sinun valintasi ja olkoon niin. Tässä on muutama perustelu näkökannalleni.
: Re: Juoksupallo
: metsku 11.01.09 - klo:09:53
: "Tiituz"
^jep ja pallossa se ei nää eteensä. Ja niin pieniä Dunia ei taideta myydäkkään, että se olisi "eläinrääkkäystä".Ja mieti nyt pallon ja Dunan eroa, Dunassa vaikka olisikin pieni, se saisi juosta oman mielen mukaan tosin kuin pallossa

Se ero onkin siinä, että dunassa eletään lähestulkoon vuorokaudet ympäriinsä kun taas pallossa käväistään silloin tällöin.
: Re: Juoksupallo
: metsku 11.01.09 - klo:10:01
Juoksupallo rajaa sen aistit pois mikä ei kuulosta minusta hyvältä.
Ja tottakai kaikki eläimet pakon edessä oppii esim. hamsteri pysähtymään juoksupallolla.

Ei rajaa. Se on täynnä ilmareikiä ja ihan varmasti sieltä haistaa kaiken minkä dunastakin. Käänsit sen mitenpäin vaan niin aina on reikä naaman edessä.

Ja hamsteri on toki lattialla ihmeissään, mutta silloin se pystyy liikkumaan luonnollisesti omalla tavallaan ja se pystyy havaitsemaan ympäristönsä. Usein hamsterit ovat kovia seikkailemaan ja ne tykkäävät uusien paikkojen löytämisestä mm. sängynalusta, kaapin ja seinän väli. Tai jos hamsu on juoksuaitauksessa sinne yleensä laitetaan kaikkea kivaa tutkittavaa, kiivettävä ja piilopaikkoja. Juoksupallossa hamsu jää kaikesta tästä paitsi.
Luonnossa hamsteri ei juokse suojattomana pitkin aukeita, vaan se pyrkii mahdollisimman suojaisiin paikkoihin viilettämään.

No tietenkin on kivampaa jos hamsua juoksutetaan lattialla mutta ota huomioon, että rajattu tila se sekin on. Hamsuthan juoksee luonnossa useita kilometrejä. Tarkoitan vain, että mielestäni juoksupallon tuomitseminen ja kauhistelu on typerää koska kyseessä ei ole kidutusväline vaan ihan hyvä virike oikein käytettynä. Tästä juoksupalloasiasta ei koskaan saa mitään oikeaa keskustelua aikaiseksi kun seassa on aina noita kidutusväline- kommentteja.

Minusta ja monesta muustakin juoksupallo on huono vaihtoehto. Toki se on sinun valintasi ja olkoon niin. Tässä on muutama perustelu näkökannalleni.

No olen jo kertonut, että käytän sitä erittäin harvoin, lähinnä silloin jos hamsu/hamsut on kovin aktiivisia ja kaipaavat selvästi juoksemista. Esim. aitauksessa eivät keskity mihinkään vaan ravaavat seiniä pitkin. Pallo yleensä auttaa  :D
: Re: Juoksupallo
: metsku 11.01.09 - klo:10:03
: "Cami"
^ ei me tässä sulle huudeta et oot eläinrääkkäjä! RAUHOTU! tässä on meidän mielipiteet, ei noi sun kilahdukset niihin vaikuta XD

Kun kirjoitit että: Ei se siellä pallossa sen enempää paniikkiin mene kun juoksupyörässäkään. Niin pyörässä jos se ei halua enään juosta niin menee vain pois, pallosta se ei pääse pois kun haluaa.

Mutta kun ei se osaa ajatella, että nytpä meen tästä pois vaan joko se liikuttaa sitä palloa tai sitten ei. Ei se tajua, että hei tästä mä en pääsekään pois, nyt menen paniikkiin... :huh
: Re: Juoksupallo
: Tiituz 11.01.09 - klo:10:44
: "metsku"
: "Cami"
^ ei me tässä sulle huudeta et oot eläinrääkkäjä! RAUHOTU! tässä on meidän mielipiteet, ei noi sun kilahdukset niihin vaikuta XD

Kun kirjoitit että: Ei se siellä pallossa sen enempää paniikkiin mene kun juoksupyörässäkään. Niin pyörässä jos se ei halua enään juosta niin menee vain pois, pallosta se ei pääse pois kun haluaa.

Mutta kun ei se osaa ajatella, että nytpä meen tästä pois vaan joko se liikuttaa sitä palloa tai sitten ei. Ei se tajua, että hei tästä mä en pääsekään pois, nyt menen paniikkiin... :huh

No eihän se ajattele että nytpä juoksen. Mutta kun sä laaitat sen sinne palloon, hamsteri voi yrittää sieltä pois, ja mitä se tekee? No juoksee tietysti. Ja kyllähn se voi haistaa siellä pallossa niitten reikien kautta, mutta se pallo ei ole hamsterille luonnollinen, olen ihan samaa mieltä Katar:in kanssa.
: Re: Juoksupallo
: Cami 11.01.09 - klo:12:14
: "metsku"
: "Cami"
^ ei me tässä sulle huudeta et oot eläinrääkkäjä! RAUHOTU! tässä on meidän mielipiteet, ei noi sun kilahdukset niihin vaikuta XD

Kun kirjoitit että: Ei se siellä pallossa sen enempää paniikkiin mene kun juoksupyörässäkään. Niin pyörässä jos se ei halua enään juosta niin menee vain pois, pallosta se ei pääse pois kun haluaa.

Mutta kun ei se osaa ajatella, että nytpä meen tästä pois vaan joko se liikuttaa sitä palloa tai sitten ei. Ei se tajua, että hei tästä mä en pääsekään pois, nyt menen paniikkiin... :huh

Kyllä meillä juostaan pyörässä sen aikaa kun halutaan. Ei se ole mielestäni nyt ihan mikään kidutusväline mutta turvallisempaa on ottaa pyörä.
: Re: Juoksupallo
: Katar 11.01.09 - klo:13:42
Metsku sulla taitaa olla kauhee uhoomisen tarve kun tuolla toisessa topicissa väitit kiven kovana, että putkelliset häkit on tosi kivoja ja taas arvostelit muiden toisenlaisia mielipiteitä.
Sun kannattaisi antaa vähän sijaa muidenkin (etenkin näissä tapauksissa enemmistön) mielipiteille.

Juoksupallo rajaa sen aistit pois mikä ei kuulosta minusta hyvältä.
Ja tottakai kaikki eläimet pakon edessä oppii esim. hamsteri pysähtymään juoksupallolla.

Ei rajaa. Se on täynnä ilmareikiä ja ihan varmasti sieltä haistaa kaiken minkä dunastakin. Käänsit sen mitenpäin vaan niin aina on reikä naaman edessä.

Entäs se näkö ja tuntoaisti?

Ja hamsteri on toki lattialla ihmeissään, mutta silloin se pystyy liikkumaan luonnollisesti omalla tavallaan ja se pystyy havaitsemaan ympäristönsä. Usein hamsterit ovat kovia seikkailemaan ja ne tykkäävät uusien paikkojen löytämisestä mm. sängynalusta, kaapin ja seinän väli. Tai jos hamsu on juoksuaitauksessa sinne yleensä laitetaan kaikkea kivaa tutkittavaa, kiivettävä ja piilopaikkoja. Juoksupallossa hamsu jää kaikesta tästä paitsi.
Luonnossa hamsteri ei juokse suojattomana pitkin aukeita, vaan se pyrkii mahdollisimman suojaisiin paikkoihin viilettämään.

No tietenkin on kivampaa jos hamsua juoksutetaan lattialla mutta ota huomioon, että rajattu tila se sekin on. Hamsuthan juoksee luonnossa useita kilometrejä. Tarkoitan vain, että mielestäni juoksupallon tuomitseminen ja kauhistelu on typerää koska kyseessä ei ole kidutusväline vaan ihan hyvä virike oikein käytettynä. Tästä juoksupalloasiasta ei koskaan saa mitään oikeaa keskustelua aikaiseksi kun seassa on aina noita kidutusväline- kommentteja.

En missään tapauksessa väittänyt että juoksupallo on kidutusväline! Miksi ignooraat kaikki informaatiot ja perustelut jotka vähänkin puoltavat ajatusta juoksupallon puutteellisuuksista? Et anna oikein kypsää kuvaa itsestäsi puolustamalla ajatustasi noin rankasti, eikö muiden puheissa ole sinun mielestäsi totuuden hiventäkään? Et pärjää elämässä ellet kuuntele toisia. Et välttämättä ole aina oikeassa (enkä väitä että olisit ehdottoman väärässä näin sanoessani).

Minusta ja monesta muustakin juoksupallo on huono vaihtoehto. Toki se on sinun valintasi ja olkoon niin. Tässä on muutama perustelu näkökannalleni.

No olen jo kertonut, että käytän sitä erittäin harvoin, lähinnä silloin jos hamsu/hamsut on kovin aktiivisia ja kaipaavat selvästi juoksemista. Esim. aitauksessa eivät keskity mihinkään vaan ravaavat seiniä pitkin. Pallo yleensä auttaa  :D
No se on hyvä, että annat hamstereillesi liikuntaa kun ne sitä tarvitsevat. Tuossa mielessä se kuulostaa ihan hyvältä ja tämän kohdan sinun kannastasi ymmärränkin, mutta minusta pallo on edelleen huono ratkaisu ja riski.

Mutta kun ei se osaa ajatella, että nytpä meen tästä pois vaan joko se liikuttaa sitä palloa tai sitten ei. Ei se tajua, että hei tästä mä en pääsekään pois, nyt menen paniikkiin... :huh  

Tottakai se lähtee juoksemaan pallossa kun se ei pääse pois? Mitä muuta se voisi tehdä, kaivaa pokkarin takataskussa ja lössähtää lukemaan sitä? Mitä jos rullaamalla se juuri etsii tietään ulos? Hamsteri ei jää nököttämään paikoilleen luovuttaneena, tietenkin se ajattelee että on löydettävä tie ulos.

Ja vielä uudestaan kysyn tätä johon et millään suostu antamaan vastausta: kun et tiedä tykkääkö hamsu olla pallossa vaan vain tulkitset niin, onko sinusta täysin VASTUULLISTA ja FIKSUA ottaa riski että se onkin hamsulle hyvin ahdistava kokemus?
: Re: Juoksupallo
: Viiru_ 11.01.09 - klo:16:48
mulla ei sillai oo omaa "mielipidettä" tästä asiasta, koska ei tiedä (tai en minä ainakaan) juokseeko hamsteri siellä päästäkseen pois, vai siksi koska siellä on kiva juosta ja tutkia paikkoja.

mutta en mene ostamaan, koska on tullut niin paljon negatiivistä palautetta kokeneemmilta.
: Re: Juoksupallo
: metsku 11.01.09 - klo:23:12
: "Katar"
Metsku sulla taitaa olla kauhee uhoomisen tarve kun tuolla toisessa topicissa väitit kiven kovana, että putkelliset häkit on tosi kivoja ja taas arvostelit muiden toisenlaisia mielipiteitä.
Sun kannattaisi antaa vähän sijaa muidenkin (etenkin näissä tapauksissa enemmistön) mielipiteille.

Ei mua kenenkään mielipiteet sinänsä haittaa vaan jeesustelu, kauhistelu ja suoranainen vääristely. Mielipiteitä mahtuu maailmaan, toiset vaan osaa kertoa ne sillä tavalla, että se ei ärsytä mutta aina välillä ärsytyskynnys ylittyy. En muistanutkaan enää mitään putkikeskustelua, täytyy käydä lukemassa!

Juoksupallo rajaa sen aistit pois mikä ei kuulosta minusta hyvältä.
Ja tottakai kaikki eläimet pakon edessä oppii esim. hamsteri pysähtymään juoksupallolla.

Ei rajaa. Se on täynnä ilmareikiä ja ihan varmasti sieltä haistaa kaiken minkä dunastakin. Käänsit sen mitenpäin vaan niin aina on reikä naaman edessä.

Entäs se näkö ja tuntoaisti?

Ei kai hamsut muutenkaan pahemmin silmillä suunnista vaan hajuilla? En kyllä ymmärrä yhtään nyt tuota tuntoaistijuttua. Ei se hamsu siitä mitään sätkyä saa vaikka sen jalkojen alla on muovia??

Ja hamsteri on toki lattialla ihmeissään, mutta silloin se pystyy liikkumaan luonnollisesti omalla tavallaan ja se pystyy havaitsemaan ympäristönsä. Usein hamsterit ovat kovia seikkailemaan ja ne tykkäävät uusien paikkojen löytämisestä mm. sängynalusta, kaapin ja seinän väli. Tai jos hamsu on juoksuaitauksessa sinne yleensä laitetaan kaikkea kivaa tutkittavaa, kiivettävä ja piilopaikkoja. Juoksupallossa hamsu jää kaikesta tästä paitsi.
Luonnossa hamsteri ei juokse suojattomana pitkin aukeita, vaan se pyrkii mahdollisimman suojaisiin paikkoihin viilettämään.

No tietenkin on kivampaa jos hamsua juoksutetaan lattialla mutta ota huomioon, että rajattu tila se sekin on. Hamsuthan juoksee luonnossa useita kilometrejä. Tarkoitan vain, että mielestäni juoksupallon tuomitseminen ja kauhistelu on typerää koska kyseessä ei ole kidutusväline vaan ihan hyvä virike oikein käytettynä. Tästä juoksupalloasiasta ei koskaan saa mitään oikeaa keskustelua aikaiseksi kun seassa on aina noita kidutusväline- kommentteja.

En missään tapauksessa väittänyt että juoksupallo on kidutusväline! Miksi ignooraat kaikki informaatiot ja perustelut jotka vähänkin puoltavat ajatusta juoksupallon puutteellisuuksista? Et anna oikein kypsää kuvaa itsestäsi puolustamalla ajatustasi noin rankasti, eikö muiden puheissa ole sinun mielestäsi totuuden hiventäkään? Et pärjää elämässä ellet kuuntele toisia. Et välttämättä ole aina oikeassa (enkä väitä että olisit ehdottoman väärässä näin sanoessani).

No kuule monet sanovat juoksupalloa kidutusvälineeksi. Yleensä sellaiset aivopestyt pikkutytöt (eikä millään pahalla!). Täytyyhän sitä nyt jonkun korjata vähän vääriä käsityksiä. Ehkä herättää ihmiset ajattelemaan, että on monta tapaa hoitaa eläintään ilman, että tarvitsee tuntea syyllisyyttä tai tulla lytätyksi?

Mutta kun ei se osaa ajatella, että nytpä meen tästä pois vaan joko se liikuttaa sitä palloa tai sitten ei. Ei se tajua, että hei tästä mä en pääsekään pois, nyt menen paniikkiin... :huh  

Tottakai se lähtee juoksemaan pallossa kun se ei pääse pois? Mitä muuta se voisi tehdä, kaivaa pokkarin takataskussa ja lössähtää lukemaan sitä? Mitä jos rullaamalla se juuri etsii tietään ulos? Hamsteri ei jää nököttämään paikoilleen luovuttaneena, tietenkin se ajattelee että on löydettävä tie ulos.

No aivan samalla tavalla dunan seinää raapiva hamsu tai häkin kattokaltereissa roikkuva hamsu haluaa ulos! Ei se hamsu sitä erota, että haluaa ulos isommalta alueelta tai juoksupallosta. Pikkasen liikaa nyt inhimillistetään tässä asiassa. Mietis nyt vähän itsekin.

Ja vielä uudestaan kysyn tätä johon et millään suostu antamaan vastausta: kun et tiedä tykkääkö hamsu olla pallossa vaan vain tulkitset niin, onko sinusta täysin VASTUULLISTA ja FIKSUA ottaa riski että se onkin hamsulle hyvin ahdistava kokemus?

Sä oot vissiin ihan tosissas? Kyllä mulla kuule tässä elämässä on niin paljon vaikeampiakin asioita mietittävänä kun lemmikkihamstereiden mahdollinen ahdistus siitä, että tuhma mami tunkee ne joskus palloon muutamaksi minuutiksi, että vastaan kyllä. Mun mielestä se on täysin vastuullista ja fiksua. Olen täysin vakuuttunut siitä, että hamsteri ahdistuu elämänsä aikana niin usein, että juoksupallo ei sitä miksikään muuta. Ja samalla lailla kun hamsu tottuu käteen niin tottuu se juoksupalloonkin. Mistä sä siis tarkalleen ottaen päättelet, että hamsteri ahdistuu juoksupallossa? Kun edelleenkään se hamsteri ei sitä tiedä, että hei nyt olen lattialle eikä mua ahista mutta nyt olen pallossa ja mua ahistaa. Ihan samalla tavalla se siellä pallossa LIIKKUU kun lattiallakin. Mutta kun ei tässä nyt soiteta samaa kitaraa niin minkäs teet.
: Re: Juoksupallo
: Katar 11.01.09 - klo:23:34
: "metsku"
Mistä sä siis tarkalleen ottaen päättelet, että hamsteri ahdistuu juoksupallossa? Kun edelleenkään se hamsteri ei sitä tiedä, että hei nyt olen lattialle eikä mua ahista mutta nyt olen pallossa ja mua ahistaa. Ihan samalla tavalla se siellä pallossa LIIKKUU kun lattiallakin.

Ihan samalla lailla? joo jaloilla liikkuu siihen ne samankaltaisuudet sitten jääkin. Tää täytyy ilmeisesti vääntää sulle rautalangasta. Niinkuin kaikissa edellisissä viesteissä (jotka sun kannattas lukea että menis kaaliin) olen sanonut että siinä on aika hervoton ero ollaanko lattialla vai pallossa.
Ensinnäkin ahdistus ei ole eläimellä eikä ihmisellä tunne jota ajatellaan "hei nyt minä ahdistun" vaan se on tunne, vähän niinkuin hätääntyminen joka ottaa vallan ja joka on mielestä riippumaton. Kyllä hamsteri voi hyvinkin ahdistua pallossa siksi koska se ei pysty näkemään, suojautumaan, kiipeilemään ja tunnustelemaan (jotka ovat äärimmäisen luonnollisia ja pakonomaisia tapoja hamsterille)! Lattialla se pystyy tähän kaikkeen sen juoksemisen lisäksi, mikä on hyvin luonnollista, toisin kuin pallossa.
Mitä kohtaa et ymmärrä? Tässä on tiivistelmä kaikesta mitä oon sanonu ja edelleen kysyt tota. Tuntuu ettet edes yritä nähdä toisten näkökantoja.
Se ois hyvä taito sunkin opetella, ei pahalla.
En mä muuten näin pahoillani olisi tästä asiasta (joka ei ole mikään mailmaa mullistava), mutta kun sä et edes halua nähdä puutoksia omassa kannassasi. Se on todella harmillista. Koska muuten osa perusteluistasi olisivatkin ihan hyviä, mutta kun et anna sijaa muille et anna hyvää kuvaa. Miten voit ikinä oppia ellet myönnä mitään tai ota vastaan mitään?Avaa silmäsi sinun ja lemmikkiesi tähden.
Ja edelleenkään en sano sinua eläinrääkkääjäksi enkä että juoksupallo on kidutusväline, niinkuin en aijemminkaan ole tehnyt.
: Re: Juoksupallo
: jjenna 12.01.09 - klo:03:54
On totta, ettei kukaan voi tietää pitääkö hamsteri pallossa juoksemisesta vai ei. Pallossa on yksi ainoa asia mitä hamsteri voi tehdä, ja se on juokseminen. Yhtähyvin hamsteri voi juosta lattialla/puuhiksessa. Eli siis vaikka hamsteri pitäisikin pallossa juoksemisesta, niin en näe syytä, miksi sitä pitäisi harjoittaa, koska se voi juosta vapaasti lattialla/puuhiksessa. Joku sanoi, että luonnossa hamsteri juoksee useita kilometrejä, ja vapaana se ei sitä välttämättä tee. No, se voi tehdä sitä sitten siinä pyörässä. Luonnossa hamsteri saa myös itses valita koska juoksee, ja koska ei. Pallossa ei. Pyörässä voi. Jos siis on olemassa riski, että hamsteri ei pidä pallossa juoksemisesta, niin miksi se riski pitäisi ottaa vain sentakia että se voisi pitää siitä juoksemisesta mitä se siellä pallossa harjoittaa väkisinkin, mutta jonka se voisi tehdä turvallisemmin ja (ehkä?) mielekkäämmin lattialla/puuhiksessa. Vapaana ollessaan hamsteri voi itse päättää mitä tehdä. Se voi tutkia paikkoja, kiipeillä, haistella, maistella. Pallossa se voi tehdä samaa asiaa kun häkissäkin juoksupyörässä, eli juosta. Plus että juoksupyörässä on vielä se etu, että hamsteri voi itse päättää koska ja kuin kauan juoksee.

Joku perustelee pallottelua sillä, että hamsteri siitä tykkää, koska menee palloon itse. Tottakai menee. Hamsteri on utelias eläin. Se ei välttämättä muista, että viimekerralla siinä samaisessa pallossa oli kamalaa. Se menee katsomaan, mitä siellä on. Naps, luukku kiinni ja lattialle. Hamsteri alkaa ihmettelemään että hei, missäs se kolo on mistä tänne tulin. Hamsteri alkaa juosta, jatkaa juoksemista, juoksee, juoksee, juoksee, koska tietää että pakko täältä on pois päästä kun tänne sisäänkin on tultu. Toki voi olla, että hamsteri muistaa että pallossa on mukavaa, menempä uudestaan, mutten käsitä, että miksi se pitäisi palloon pistää edes kerran kuukaudessa viideksi minuutiksi, JOS on olemassa riski, että hamsteri ei siitä pidä.

Nykyajan hamsterit on jalostettu lemmikkieläimiksi. Ei ne koe häkki/dunaa luultavasti mitenkään ahdistavaksi paikaksi, koska se on niiden koti, se on ollut niiden koko eliniän niiden koti. Enemmän se tuntisi olonsa varmasti ahdistuneeksi jos sen johonkin Siperian erämaahan lykkäisi.

En oikein usko siihenkään, että kyllä hamsteri tottuu palloon koska tottuu käteenkin. Kädessä hamsteri voi aina puraista ihmistä, ja tällöin se usein lasketaan pois. Kädessä hamsterille ei muutenkaan tapahdu mitään pahaa, mitä se oppisi pelkäämään. Pallossa ollessaan, ja sieltä pois halutessa, ei mikään keino auta. Siellä voi myös olla vaarallista.

En tiedä sainko kovin selkeästi arktikuloitua tarkoitusperäni, mutta toivottavasti. Tiivistys= miksi laittaa hamsteri palloon, kun se voi siellä tehtävän asian toteuttaa turvallisestikkin, ja kun vielä ei ole varma, pitääkö hamsteri pallottelusta vai ei?
: Re: Juoksupallo
: Minnaw 12.01.09 - klo:10:37
: "metsku"
Olen täysin vakuuttunut siitä, että hamsteri ahdistuu elämänsä aikana niin usein, että juoksupallo ei sitä miksikään muuta.
En muuten sotkeutuisi koko keskusteluun, koska juoksupallosta on jokaisella omat mielipiteensä enkä ala niitä nyt kritisoimaan. Tämä lainaamani lause vain särähti korvaani.
Millaisessa kodissa hamsteri joutuu elämään, jossa se ahdistuu toistamiseen? Tai edes kertaalleen? Millaista ahdistumista tässä nyt tarkoitetaan?
: Re: Juoksupallo
: metsku 12.01.09 - klo:12:23
: "Minnaw"
: "metsku"
Olen täysin vakuuttunut siitä, että hamsteri ahdistuu elämänsä aikana niin usein, että juoksupallo ei sitä miksikään muuta.
En muuten sotkeutuisi koko keskusteluun, koska juoksupallosta on jokaisella omat mielipiteensä enkä ala niitä nyt kritisoimaan. Tämä lainaamani lause vain särähti korvaani.
Millaisessa kodissa hamsteri joutuu elämään, jossa se ahdistuu toistamiseen? Tai edes kertaalleen? Millaista ahdistumista tässä nyt tarkoitetaan?

Eiköhän kesyttämisvaihe ole aikamoista ahdistumista kerta toisensa perään? Kaikenlainen kiinnipitäminen esim. kynsien leikkuun ajan? Mahdolliset eläinlääkärikäynnit? Liian pieni kämppä? Liian vähän virikkeitä? Liian raju käsittelijä? Päiväunilta herättely? Vaikka tällä foorumilla onkin valveutunutta ja fiksua porukkaa (kai) niin paljon hamstereita elää kurjahkoissa oloissa jolloin puuttuisin ennemmin niihin kun juoksupallon käyttöön. Tää aihe nyt tietenkin koski juoksupalloa mutta monet kommentit antavat ymmärtää sen olevan maailman kauhein asia.
: Re: Juoksupallo
: metsku 12.01.09 - klo:12:34
: "Katar"
: "metsku"
Mistä sä siis tarkalleen ottaen päättelet, että hamsteri ahdistuu juoksupallossa? Kun edelleenkään se hamsteri ei sitä tiedä, että hei nyt olen lattialle eikä mua ahista mutta nyt olen pallossa ja mua ahistaa. Ihan samalla tavalla se siellä pallossa LIIKKUU kun lattiallakin.

Ihan samalla lailla? joo jaloilla liikkuu siihen ne samankaltaisuudet sitten jääkin. Tää täytyy ilmeisesti vääntää sulle rautalangasta. Niinkuin kaikissa edellisissä viesteissä (jotka sun kannattas lukea että menis kaaliin) olen sanonut että siinä on aika hervoton ero ollaanko lattialla vai pallossa.
Ensinnäkin ahdistus ei ole eläimellä eikä ihmisellä tunne jota ajatellaan "hei nyt minä ahdistun" vaan se on tunne, vähän niinkuin hätääntyminen joka ottaa vallan ja joka on mielestä riippumaton. Kyllä hamsteri voi hyvinkin ahdistua pallossa siksi koska se ei pysty näkemään, suojautumaan, kiipeilemään ja tunnustelemaan (jotka ovat äärimmäisen luonnollisia ja pakonomaisia tapoja hamsterille)! Lattialla se pystyy tähän kaikkeen sen juoksemisen lisäksi, mikä on hyvin luonnollista, toisin kuin pallossa.
Mitä kohtaa et ymmärrä? Tässä on tiivistelmä kaikesta mitä oon sanonu ja edelleen kysyt tota. Tuntuu ettet edes yritä nähdä toisten näkökantoja.
Se ois hyvä taito sunkin opetella, ei pahalla.
En mä muuten näin pahoillani olisi tästä asiasta (joka ei ole mikään mailmaa mullistava), mutta kun sä et edes halua nähdä puutoksia omassa kannassasi. Se on todella harmillista. Koska muuten osa perusteluistasi olisivatkin ihan hyviä, mutta kun et anna sijaa muille et anna hyvää kuvaa. Miten voit ikinä oppia ellet myönnä mitään tai ota vastaan mitään?Avaa silmäsi sinun ja lemmikkiesi tähden.
Ja edelleenkään en sano sinua eläinrääkkääjäksi enkä että juoksupallo on kidutusväline, niinkuin en aijemminkaan ole tehnyt.

On mahdollista, että monikaan ei pysty juoksuttamaan hamsteriaan lattialla ja silloin se pallo on liikunnan kannalta parempi kun ei mikään. Nyt kun täällä tuomitaan juoksupallo noin rankasti niin se voi aiheuttaa jonkun hamsterille liikunnan vähentymistä. Mielestäni sellaiselle ei ole tarvetta. Mutta eihän sille mitään voi, jeesustelu ja kauhistelu tässä asiassa varmaan tulee jatkumaan ikuisesti. Siispä tätä ei kannata enää jatkaa. Näköjään en saa pointtiani kerrottua niin, että sitä voisi ymmärtää. Mä ymmärrän kyllä esim. sinun pointin (usko tai älä) mutta mielestäni minkäänlainen kauhistelu on tarpeetonta. Eiköhän sen vähemmälläkin jeesustelulla (yleensä ottaen) saa sanottua, että toki vapaana juokseminen on parempi kun juoksupallossa mutta, että sen juoksupallon käyttöä voi jokainen miettiä itsekseen.
: Re: Juoksupallo
: metsku 12.01.09 - klo:12:43
: "jjenna"
On totta, ettei kukaan voi tietää pitääkö hamsteri pallossa juoksemisesta vai ei. Pallossa on yksi ainoa asia mitä hamsteri voi tehdä, ja se on juokseminen. Yhtähyvin hamsteri voi juosta lattialla/puuhiksessa. Eli siis vaikka hamsteri pitäisikin pallossa juoksemisesta, niin en näe syytä, miksi sitä pitäisi harjoittaa, koska se voi juosta vapaasti lattialla/puuhiksessa. Joku sanoi, että luonnossa hamsteri juoksee useita kilometrejä, ja vapaana se ei sitä välttämättä tee. No, se voi tehdä sitä sitten siinä pyörässä. Luonnossa hamsteri saa myös itses valita koska juoksee, ja koska ei. Pallossa ei. Pyörässä voi. Jos siis on olemassa riski, että hamsteri ei pidä pallossa juoksemisesta, niin miksi se riski pitäisi ottaa vain sentakia että se voisi pitää siitä juoksemisesta mitä se siellä pallossa harjoittaa väkisinkin, mutta jonka se voisi tehdä turvallisemmin ja (ehkä?) mielekkäämmin lattialla/puuhiksessa. Vapaana ollessaan hamsteri voi itse päättää mitä tehdä. Se voi tutkia paikkoja, kiipeillä, haistella, maistella. Pallossa se voi tehdä samaa asiaa kun häkissäkin juoksupyörässä, eli juosta. Plus että juoksupyörässä on vielä se etu, että hamsteri voi itse päättää koska ja kuin kauan juoksee.

No nää on sun mielipiteitä, ei ainoita totuuksia.

Joku perustelee pallottelua sillä, että hamsteri siitä tykkää, koska menee palloon itse. Tottakai menee. Hamsteri on utelias eläin. Se ei välttämättä muista, että viimekerralla siinä samaisessa pallossa oli kamalaa. Se menee katsomaan, mitä siellä on. Naps, luukku kiinni ja lattialle. Hamsteri alkaa ihmettelemään että hei, missäs se kolo on mistä tänne tulin. Hamsteri alkaa juosta, jatkaa juoksemista, juoksee, juoksee, juoksee, koska tietää että pakko täältä on pois päästä kun tänne sisäänkin on tultu. Toki voi olla, että hamsteri muistaa että pallossa on mukavaa, menempä uudestaan, mutten käsitä, että miksi se pitäisi palloon pistää edes kerran kuukaudessa viideksi minuutiksi, JOS on olemassa riski, että hamsteri ei siitä pidä.

Tää on taas tätä inhimillistämistä. Sinä et tiedä mitä hamsteri siellä pallossa kokee ja sillä hyvä. Se voi aivan yhtä hyvin antautua juoksun hurmaan ja tuntea riemua siitä kuinka sen omat liikkeet antavat pyörälle juuri sen valitseman vauhdin.  xD Se saattaa ihan hyvin unohtaa, että täältä pitäis päästä pois koska sitä kiinnostaa liikkuminen. Mistäs me se tiedetään?

Nykyajan hamsterit on jalostettu lemmikkieläimiksi. Ei ne koe häkki/dunaa luultavasti mitenkään ahdistavaksi paikaksi, koska se on niiden koti, se on ollut niiden koko eliniän niiden koti. Enemmän se tuntisi olonsa varmasti ahdistuneeksi jos sen johonkin Siperian erämaahan lykkäisi.

Niinpä, ehkä. Mutta voi ne toki kokea ahdistavaksi liian pienen kodin vaikka siihen oliskin tottunut. Vai mistä sun mielestä kertoo pohjan kaivaminen, seinien raapiminen, kaltereiden pureskelu?

En oikein usko siihenkään, että kyllä hamsteri tottuu palloon koska tottuu käteenkin. Kädessä hamsteri voi aina puraista ihmistä, ja tällöin se usein lasketaan pois. Kädessä hamsterille ei muutenkaan tapahdu mitään pahaa, mitä se oppisi pelkäämään. Pallossa ollessaan, ja sieltä pois halutessa, ei mikään keino auta. Siellä voi myös olla vaarallista.

No usko mihin haluat, niin teen minäkin. Kyseessä kun nimenomaan on uskon asia. Sitäpaitsi jos hamsteri puree kädessä niin sitä ei saisi laskea heti alas!

En tiedä sainko kovin selkeästi arktikuloitua tarkoitusperäni, mutta toivottavasti. Tiivistys= miksi laittaa hamsteri palloon, kun se voi siellä tehtävän asian toteuttaa turvallisestikkin, ja kun vielä ei ole varma, pitääkö hamsteri pallottelusta vai ei?

A) Jos ei ole mahdollisuutta juoksuttaa lattialla
B) On mahdollisuus juoksuttaa lattialla mutta silloin tällöin haluaa juoksuttaa isommalla alalla
C) Miksi jättää laittamatta hamsteri palloon kun se saattaa olla hamsterille hyvinkin mieluisa tapa liikkua?
: Re: Juoksupallo
: Illi. 12.01.09 - klo:16:38
Mäkään en oikein perusta juoksupallosta. Mun mielestä se on lähellä eläinrääkkäystä, ellei ole sitä. Hamsterihan ei pääse halutessaan pois ja juoksee paniikissa ja törmäilee kaikkeen eteen tulevaan. Ja hamsterihan tykkää enemmän koloista, hajuista yms. niin kuin joku jo sanoikin. Ja tämä on vain oma kantani tästä asiasta.
: Re: Juoksupallo
: hamsterhippi 12.01.09 - klo:20:37
Minustakaan ei ole juoksupallot kovin kiehtovia, itselläni toki on sellainen, mutta huomaa että eläinressukkahan ihan paniikissa kakkii sinne.. mielummin saa juosta vapaana tutkimassa paikkoja :)
: Re: Juoksupallo
: Minnaw 12.01.09 - klo:21:54
: "metsku"
Eiköhän kesyttämisvaihe ole aikamoista ahdistumista kerta toisensa perään? Kaikenlainen kiinnipitäminen esim. kynsien leikkuun ajan? Mahdolliset eläinlääkärikäynnit? Liian pieni kämppä? Liian vähän virikkeitä? Liian raju käsittelijä? Päiväunilta herättely?
Annoit vaan viestissäsi ymmärtää, että kun hamsulla(si?) on asiat jo muutenkin niin ahdistavia, niin ei pieni lisäahdistus ole pahitteeksi. Siksi se särähti korvaan.

Asianmukaisesti poikasesta pitäen käsittelyyn totutetut hamsterit eivät siitä käsittelystä ahdistu, koska ne ovat sille aivan normaali asia. Kynsienleikkuuseenkin kun on aivan pienestä totutettu niin nou problem.

Eläinlääkärillä käynnit ovat välttämätön asia, jos on kyse hamsterin terveydestä. Se saattaa stressata toki hamsteria, saman verran varmaankin kuin näyttelyissä käynnit. Kokenut reissaaja ei ole tästäkään sen kummemmin ahdistunut.

Liian pieneen kämppään ilman virikkeitä hamsteria ei saa laittaa. Tämä ei ole milläänlailla verrattavissa juoksupalloon. Se ei kuulu hamsterin perushoitoon, eikä edes sen luontaisiin tapoihin.

Hamstereita ei myöskään saa turhaan herätellä yöuniltaan. Oikeaoppinen käsittelykin on syytä opetella jo kasvattajan luona, jossei sitä muuten osaa.
: Re: Juoksupallo
: metsku 12.01.09 - klo:23:32
: "Minnaw"
Annoit vaan viestissäsi ymmärtää, että kun hamsulla(si?) on asiat jo muutenkin niin ahdistavia, niin ei pieni lisäahdistus ole pahitteeksi. Siksi se särähti korvaan.

Asianmukaisesti poikasesta pitäen käsittelyyn totutetut hamsterit eivät siitä käsittelystä ahdistu, koska ne ovat sille aivan normaali asia. Kynsienleikkuuseenkin kun on aivan pienestä totutettu niin nou problem.

Eläinlääkärillä käynnit ovat välttämätön asia, jos on kyse hamsterin terveydestä. Se saattaa stressata toki hamsteria, saman verran varmaankin kuin näyttelyissä käynnit. Kokenut reissaaja ei ole tästäkään sen kummemmin ahdistunut.

Liian pieneen kämppään ilman virikkeitä hamsteria ei saa laittaa. Tämä ei ole milläänlailla verrattavissa juoksupalloon. Se ei kuulu hamsterin perushoitoon, eikä edes sen luontaisiin tapoihin.

Hamstereita ei myöskään saa turhaan herätellä yöuniltaan. Oikeaoppinen käsittelykin on syytä opetella jo kasvattajan luona, jossei sitä muuten osaa.

Näinpä. Mielestäni kuitenkaan vastoin ymmärrystäsi ei tule tuottaa hamsterille ahdistusta lisää. Itse vaan en katso hamsterin juoksupallosta ahdistuvan. Riippuu toki hamsterista. On hyvä, että sulla ja sun hamstereilla on asiat noin ruusuisesti mutta moni ei ihan noin helpolla pääse. Itselläni oli se sairas hamsteri jonka jokainen päivä taisi olla aikamoista ahdistusta :( Ilman juoksupalloa. Mutta terveen aktiivisen hamsterin laittaminen juoksupalloon joskus ei minun nähdäkseni ole millään lailla väärin vaan kuuluu virikkeisiin ja juoksutukseen. Ja korostan: SILLOIN TÄLLÖIN koska mahdollisuus lattialla juoksenteluunkin on.
: Re: Juoksupallo
: Minnaw 13.01.09 - klo:08:05
: "metsku"
Itselläni oli se sairas hamsteri jonka jokainen päivä taisi olla aikamoista ahdistusta.
Miksei tätä eläintä sitten viety eläinlääkärille, jos oli sairas?
: Re: Juoksupallo
: Katar 13.01.09 - klo:18:18
: "Metsku"
A) Jos ei ole mahdollisuutta juoksuttaa lattialla
B) On mahdollisuus juoksuttaa lattialla mutta silloin tällöin haluaa juoksuttaa isommalla alalla
C) Miksi jättää laittamatta hamsteri palloon kun se saattaa olla hamsterille hyvinkin mieluisa tapa liikkua?

A) Jos ei ole mahdollisuutta täyttää hamsterin vaatimuksia niin sillonhan sitä ei hankita. Sama jos hankkisi koiran, mutta ei olisi aikaa sen lenkittämiselle niin eihän sitäkään sidota kiinni juoksumattoon?
B) Hamsteri ei pidä avoimista alueista.
C) Siksi koska se saattaa olla sille myös hirveä tapa liikkua? Tätä sulle on yritetty sanoa kokoajan. Ethän säkään laita jotain tuntematonta marjaa suuhus vaan siksi koska se saattaa olla hyvää jos riskinä kuitenkin on myrkytys. (Joo vähän kaukaa haettu esimerkki ja vähän eri vaarallisuus luokka, mutta perjaate sama.)
: Re: Juoksupallo
: ammie 13.01.09 - klo:18:32
^ Katar kiteytti mahtavasti asian ytimen tuossa viimeisessä marja vertauksessa.
: Re: Juoksupallo
: metsku 13.01.09 - klo:21:36
: "Minnaw"
: "metsku"
Itselläni oli se sairas hamsteri jonka jokainen päivä taisi olla aikamoista ahdistusta.
Miksei tätä eläintä sitten viety eläinlääkärille, jos oli sairas?

Koska se oli käytöshäiriöinen. Kyllä myös lääkärin kanssa juttelin ja ensin kyselin täältäkin asiantuntijoilta apua. Ei siihen oikein mikään auttanut ja kummallisella tavalla se kuoli 8kk ikäisenä. En mä mikään idiootti sentään ole  :roll:
: Re: Juoksupallo
: metsku 13.01.09 - klo:21:42
A) Jos ei ole mahdollisuutta täyttää hamsterin vaatimuksia niin sillonhan sitä ei hankita. Sama jos hankkisi koiran, mutta ei olisi aikaa sen lenkittämiselle niin eihän sitäkään sidota kiinni juoksumattoon?

Moni hankkii hamsterin silti ja jos ei sitten ole mahdollisuutta juoksuttaa niin juoksupallo on parempaa liikuntaa kun ei mikään. Vai?

B) Hamsteri ei pidä avoimista alueista.

Niin joo. Ne tykkää vain sen kokoisista alueista mitkä sä päätät, että on sopivan kokoisia. Tuletko käymään meilläkin ja näytät mulle ihan kädestä pitäen minkä kokoisella alueella meidän hamsteri tykkää juosta jotta ei varmasti tule liian avoin tai suppea alue?

C) Siksi koska se saattaa olla sille myös hirveä tapa liikkua? Tätä sulle on yritetty sanoa kokoajan. Ethän säkään laita jotain tuntematonta marjaa suuhus vaan siksi koska se saattaa olla hyvää jos riskinä kuitenkin on myrkytys. (Joo vähän kaukaa haettu esimerkki ja vähän eri vaarallisuus luokka, mutta perjaate sama.)

Jos mä en olisi aikuinen vaan lapsi ja äitini sanoisi, että kyllä tämän marjan voi syödä niin kyllä mä söisin. Täytyy luottaa siihen joka lapsesta/hamsusta on vastuussa. Siksi minä olen hamsterin "äiti" joka päätän asioista, ei hamsteri. Jos siltä kysyttäisi niin se se ehkä osaisi päättää asioita ihan omalta kantiltaan parhaiksi, vai mitä luulet?
: Re: Juoksupallo
: blood.and.tears 13.01.09 - klo:22:07
: "Katar"

A) Jos ei ole mahdollisuutta täyttää hamsterin vaatimuksia niin sillonhan sitä ei hankita. Sama jos hankkisi koiran, mutta ei olisi aikaa sen lenkittämiselle niin eihän sitäkään sidota kiinni juoksumattoon?
Hamsterin juoksuttaminenhan ei ole millään tavalla kyllä koiran ulkoilemiseen verrattavissa  :c8
Meillähän esimerkiksi ei juoksuteta hamsteria lattialla. Sohvalla saa käsiteltävänä olla ja siinä se. Meillä ei ole yksikään hamsteri juossut vapaana lattialla (paitsi karkureissuillaan, tuhot olivat eläimen kokoon nähden oikein 'mukavat'), pallossa kylläkin sellaiset jotka ovat siitä pitäneet. Kaikki eivät ole. Mutta en puutu tämän enempää, joskus infon aikoina jaksoin näistäkin asioista vääntää, mut vanhuus iskee  :mrgreen:
: Re: Juoksupallo
: Katar 13.01.09 - klo:22:12
^^Jaah en itse kyllä ole päättänyt hamsterin mieltymyksestä suojapaikkoihin vaan ihan itse luontoäidin kätösen jälkeä se on. Hamsteri on saaliseläin eikä siksi tykkää avarasta alueesta ihan luonnostaan, omien vaistojensa takia.

Jos sille äidille olisi kerrottu että marja on myrkyllinen, ei hän antaisi lupaa. Sulle on kerrottu, mutta annat silti luvan/pakotat.

Edit: anteeksi, ehkä liian rankasti sanoin, mutta alat käyttäytymään hitusen ylimielisesti.
: Re: Juoksupallo
: ammie 13.01.09 - klo:22:14
: "metsku"
: "Katar"
C) Siksi koska se saattaa olla sille myös hirveä tapa liikkua? Tätä sulle on yritetty sanoa kokoajan. Ethän säkään laita jotain tuntematonta marjaa suuhus vaan siksi koska se saattaa olla hyvää jos riskinä kuitenkin on myrkytys. (Joo vähän kaukaa haettu esimerkki ja vähän eri vaarallisuus luokka, mutta perjaate sama.)

Jos mä en olisi aikuinen vaan lapsi ja äitini sanoisi, että kyllä tämän marjan voi syödä niin kyllä mä söisin. Täytyy luottaa siihen joka lapsesta/hamsusta on vastuussa. Siksi minä olen hamsterin "äiti" joka päätän asioista, ei hamsteri. Jos siltä kysyttäisi niin se se ehkä osaisi päättää asioita ihan omalta kantiltaan parhaiksi, vai mitä luulet?

Jos nyt tälle linjalle lähdetään niin mä myös luulen, että jos äiti sanoisi lapselleen, että tämä marja on myrkyllinen eikä sitä saa syödä, niin lapsi ei söisi marjaa. En kuitenkaan ole täysin juoksupalloja vastaan, mutta en perjaatteessa ymmärrä miksi niitä pitäisi käyttää. Itselläni pölyttyy laatikossa yksi, kun sen joskus ostin ja tajusin pian että loppujen lopuksi aika huono vehje minun hamstereilleni.
: Re: Juoksupallo
: metsku 13.01.09 - klo:23:41
: "Katar"
^^Jaah en itse kyllä ole päättänyt hamsterin mieltymyksestä suojapaikkoihin vaan ihan itse luontoäidin kätösen jälkeä se on. Hamsteri on saaliseläin eikä siksi tykkää avarasta alueesta ihan luonnostaan, omien vaistojensa takia.

Jos sille äidille olisi kerrottu että marja on myrkyllinen, ei hän antaisi lupaa. Sulle on kerrottu, mutta annat silti luvan/pakotat.

Edit: anteeksi, ehkä liian rankasti sanoin, mutta alat käyttäytymään hitusen ylimielisesti.

Niin mut kun kyse on siitä, että "marja ei ole myrkyllinen". Se on tässä nyt se ero. Kun sun mielestä juoksupallo on kauhea, mun mielestä ei. Ymmärrätkö? Kyllä säkin käyttäydyt hitusen ylimielisesti  :)
: Re: Juoksupallo
: jjenna 14.01.09 - klo:00:11
Mut jos käyttää tota marjavertausta, ja sä sanoit että lapsi syö jos äiti antaa luvan, koska äiti päättää. Mutta entä, jos se äiti ei voi olla varma, onko se marja myrkyllinen vai ei? (ts. ihminen ei voi tietää onko pallo vaarallinen/mukava vai ei) niin minkätakia pitäisi riskeerata vaan sen takia että se voisi olla myrkytön/mukava ja turvallinen?
Tämä selitys on minulta jäänyt ohi. Toki muutan mielipidettäni jos asetat metsku siihen jotkut omat käsityksesi tms., mutta perustele, miksi pitää laittaa palloon jos ei voi olla varma onko siitä enemmän haittaa vai hyötyä? (vastaa vain tuohon jooko, tai älä vastaa ollenkaan. Ei mitään "ei voi tietää onko, on se parempi kuin ei mitään tms. jutut, vaan pelkkä perustelu  :D )
: Re: Juoksupallo
: Minnaw 14.01.09 - klo:09:34
: "metsku"
En mä mikään idiootti sentään ole  :roll:
Yksinkertaiseen kysymykseen vastaamisessa ei tarvitse alkaa toisia syyttelemään, että olisi sanonut sinua idiootiksi. En voinut tietää, että hamsterillasi on käytöshäiriö (koska en pidä mitään kirjaa kaikkien foorumilaisten hamstereiden asioista), siksi juuri kysyin asiaa. Ei siitä tarvitse hernepurkkia vetää nenää.
: Re: Juoksupallo
: Katar 14.01.09 - klo:11:56
: "metsku"
Kyllä säkin käyttäydyt hitusen ylimielisesti  :)
Juu ehkä vähän.

: "jjenna"
mutta perustele, miksi pitää laittaa palloon jos ei voi olla varma onko siitä enemmän haittaa vai hyötyä?
Tää on se mitä mäkin haen takaa.
: Re: Juoksupallo
: metsku 14.01.09 - klo:11:59
: "jjenna"
Mut jos käyttää tota marjavertausta, ja sä sanoit että lapsi syö jos äiti antaa luvan, koska äiti päättää. Mutta entä, jos se äiti ei voi olla varma, onko se marja myrkyllinen vai ei? (ts. ihminen ei voi tietää onko pallo vaarallinen/mukava vai ei) niin minkätakia pitäisi riskeerata vaan sen takia että se voisi olla myrkytön/mukava ja turvallinen?
Tämä selitys on minulta jäänyt ohi. Toki muutan mielipidettäni jos asetat metsku siihen jotkut omat käsityksesi tms., mutta perustele, miksi pitää laittaa palloon jos ei voi olla varma onko siitä enemmän haittaa vai hyötyä? (vastaa vain tuohon jooko, tai älä vastaa ollenkaan. Ei mitään "ei voi tietää onko, on se parempi kuin ei mitään tms. jutut, vaan pelkkä perustelu  :D )

Olen tulkinnut omien hamsujen (kahden talvikon, syrkkiä en laita) käytöksestä, että pallo on niistä mielenkiintoinen ja mielestäni se on hyvää vaihtelua silloin tällöin. Eli vastaus on, että en pidä sitä hamsterille haitallisena tai epämiellyttävänä.
: Re: Juoksupallo
: metsku 14.01.09 - klo:12:01
: "Minnaw"
Yksinkertaiseen kysymykseen vastaamisessa ei tarvitse alkaa toisia syyttelemään, että olisi sanonut sinua idiootiksi. En voinut tietää, että hamsterillasi on käytöshäiriö (koska en pidä mitään kirjaa kaikkien foorumilaisten hamstereiden asioista), siksi juuri kysyin asiaa. Ei siitä tarvitse hernepurkkia vetää nenää.

No ei vedetä. Se oli vaan aika kamalaa kun ei sille edes voinut tehdä mitään. Juuri kun suunnittelin, että se on lienee parempi päästää kärsimyksistään niin se kuoli. Ja se kuolema ei ollut mikään mukava. Suhtaudun edelleen hyvin epäluuloisesti ja varoen syrkkeihin koska tuo oli minun eka syrkki eikä talvikoiden kanssa ole koskaan ollut ongelmia.
: Re: Juoksupallo
: Minnaw 14.01.09 - klo:12:58
: "metsku"
Suhtaudun edelleen hyvin epäluuloisesti ja varoen syrkkeihin koska tuo oli minun eka syrkki eikä talvikoiden kanssa ole koskaan ollut ongelmia.
Menee kyllä nyt ihan offtopiciksi tämä, mutta mulla taas on ihan päinvastoin. Talvikoiden (kasvattanut niitä muutaman poikueellisen) kanssa mulla on enite ollu ongelmia, kun taas syrkkien (ollu yhteensä 7kpl) ei taas oo ollu mitään kovinkaan kummoisia. Se on vissiin niin kiinni siitä mimmoisen yksilön saa...
: Re: Juoksupallo
: metsku 14.01.09 - klo:22:51
: "Minnaw"
Menee kyllä nyt ihan offtopiciksi tämä, mutta mulla taas on ihan päinvastoin. Talvikoiden (kasvattanut niitä muutaman poikueellisen) kanssa mulla on enite ollu ongelmia, kun taas syrkkien (ollu yhteensä 7kpl) ei taas oo ollu mitään kovinkaan kummoisia. Se on vissiin niin kiinni siitä mimmoisen yksilön saa...

Niin. Toi mun kokemus ei ole kovin laaja koska se käsittää yhden sairaan syrkin sekä nyt uuden syrkin parin viikon ajalta sekä 2 vajaa vuoden vanhaa talvikkoa. Talvikot oli helpompia kesyttää, tää syrkki on paljon vaikeampi kesyttää. Mutta katsotaan nyt.
: Re: Juoksupallo
: jjenna 17.01.09 - klo:18:56
http://www.youtube.com/watch?v=hx3bUiNcBeY&NR=1 (http://www.youtube.com/watch?v=hx3bUiNcBeY&NR=1)

Ihmiset on ihania kun ne välittää hamstereista  xD  xD

Voiko oikeesti olla totta että tuolla on järjestetty jotku juoksupallokisat?
Tuollahan on ihan sairaan montai hmistä ja tossa kuvauksessa lukee että semifinaalit ja finaali!  :c8
: Re: Juoksupallo
: Cindu 17.01.09 - klo:20:13
Hyi oikeasti, en oo ikinä tykännyt juoksupalloista. Hamsteri tuntee vaan pakoa ja pelkää juoksupalloa ja muutenkin se näyttää hirveän ahistavalta ;<
: Re: Juoksupallo
: Tawu 18.01.09 - klo:12:49
^ Hei kuule, juoksupallot eivät kaikki ole ahtaita & inhottavia. Jotkuthan käyttää ihan jokapäivä juoksupalloa häkissä tai dunassa, telineellistä juoksupalloa siis.

Mutta kyllä ainakin meillä on viihtynyt hyvin, se ei nykyään enää mene niihin niin kiellettyihin paikkoihin kuten esim. telkkarin taakse, vaikka vapaana ilman palloakin olisi.
: Re: Juoksupallo
: Nekku 20.01.09 - klo:14:36
Itse ostin 11eurolla juoksupallon. Mutta en oikein sitä sitten käyttänytkään.
: Re: Juoksupallo
: Cindu 20.01.09 - klo:20:47
Ei toki kaikki mutta mitä itse olen nähnyt niin ovat olleet ahtaita.  :shock:
: Re: Juoksupallo
: tyyppivaan98 21.01.09 - klo:17:11
En usko että hamsterit tykkäävät juoksupalloista. ;) Onko mahdollista kehittää jonkinlainen n.s aitaus? :pihalla:  Se voisiolla ihan mukava.
: Re: Juoksupallo
: Tawu 23.01.09 - klo:21:25
^ onhan niille, mutta harvoin näkee. Ja ainakin se yksi minkä minä näin oli törkeen kallis, ja aika pieni. Koiranpentu aitaus.

Tässä pari kuvaa meitin rouvasta siellä pallossa (mukavat oltavat, vaikka pesupuuhiin ryhdyttiinkin)

Emmä haluu nyt paparatzia!

(http://http://i554.photobucket.com/albums/jj412/Tawu/20090123_5-1.jpg)


Haa, mä lähenki nyt tästä asioille, ettet sä ehi kuvata mua!

http://http://i554.photobucket.com/albums/jj412/Tawu/20090123_6.jpg

Höpsö rouvasein.  :D
: Re: Juoksupallo
: tintsku 23.01.09 - klo:21:33
^Näyttää kauhean pieneltä tuo pallo.

Itse en juoksupalloon hamsua laittaisi.
: Re: Juoksupallo
: Tawu 23.01.09 - klo:21:36
Itse asiassa se ei ole yhtään sen pienempi kuin juoksupyöränsä, joka on 23 cm halkasijaltaan.  :|
: Re: Juoksupallo
: Anonymous 25.01.09 - klo:22:35
http://www.hauhau.com/netstore/product_ ... php?p=1326 (http://www.hauhau.com/netstore/product_details.php?p=1326) Tuossa on vaihtoehto tuolle pallolle ja hinnallakaan ei ole mielestäni pilattu. Meillä on pallot molemmilla mutta nykyään käytämme todella harvoin ja tuollainen aitaus on tilattu. En ole juoksupalloa vastaan. :P
: Re: Juoksupallo
: Mambo 25.01.09 - klo:22:41
Meillä juoksupallosta tykätään. En laita hamsua väkisin palloon vaan pistän sen terraan ja katson onko se sillä päällä että menisi itse sinne sisälle. Ja kun robo on kyseessä eikä sitä voi muuten kovin aukeilla paikoilla vapaana juoksuttaa, voi pallon sisällä oleminen tuntua robolle turvallisemmalta?
: Re: Juoksupallo
: GaneshaX 25.01.09 - klo:23:37
Meillä on pari hyvää suurta palloa, mutta myös tuollainen aitaus. Ongelmana vain se, että pojat kiipeävät aidasta yli.

(pallot käytössä aika satunnaisesti, ihan ok ovat, kunhan huomioi esim. ajan)
: Re: Juoksupallo
: metsku 26.01.09 - klo:13:57
Meillä ei kyllä mitkään aitaukset pidättele tuota syrkkiä. Kaikista tulee yli. Meillä on yhteen aitaukseen kattokin mutta sieltäkin luikertelee pois ja sen lisäksi kun se roikkuu siellä katossa niin pudotus on aika korkea. Juoksupalloa siis aion ruveta käyttämään myös syrkillä.
: Re: Juoksupallo
: tintsku 26.01.09 - klo:14:51
Meilläkin on samanlainen aitaus, jota tosin käytän aika harvoin.
Edesmennyt syrkkini pääsi aina kiipeämään reunojen yli.
: Re: Juoksupallo
: Lennu 30.01.09 - klo:21:22
Itse en ole juoksupalloa hamstereilleni ostanut enkä luultavemmin tule ostamaankaan. Jotenkin hieman epäilyttävä tavara hamsterille.
Aitaus olisi erittäin kätevä mutta tällähetkellä on ollut ihan riittävä valinta hamsterin juoksenteluun turvallinen huone ja juoksupyörä.
: Re: Juoksupallo
: Mikki 21.02.09 - klo:22:57
Juoksupallo on hyvä,Mikki käyttää sitä tosi ahkerasti. :)
: Re: Juoksupallo
: Anonymous 22.02.09 - klo:22:45
Meillä oli mukana mummilassa pallot jotka oli suotavat käytössä koska kohta 16v kisuli asustelee myös siellä. Hyvä puoli on se että kissa pelkää meijän hamsuja kun haistattaa  :kieli
: Re: Juoksupallo
: Cindy 16.11.09 - klo:23:01
Mää en perusta juoksupalloista.. eikö ne oo vähä vaarallisiakin? :o ainakaan mää en menis ostamaan.
: Re: Juoksupallo
: metsku 17.11.09 - klo:07:03
: "Cindy"
Mää en perusta juoksupalloista.. eikö ne oo vähä vaarallisiakin? :o ainakaan mää en menis ostamaan.

Ei ole vaarallisia kunhan et päästä portaisiin tai niin isoon tilaan, että pallossa saa kovan vauhdin ja se törmään seinään. Myöskään kerralla ei yli 15 minuuttia kannata pitää. Ihan kiva virike silloin tällöin käytettynä. Jos hamsteri ei muuten pääse juoksemaan niin pallojuoksukin tarjoaa sille liikuntaa ja elämyksiä.
: Re: Juoksupallo
: Anonymous 30.11.09 - klo:23:13
en oikeen tiiä mitä mieltä oon niistä.. kiikun kaakun :D
: Re: Juoksupallo
: Miipemi 14.12.09 - klo:19:11
Mielestäni juoksupallot ovat eläinrääkkäystä. Hamsteri raukat juoksevat niissä vaan päästäkseen pois. En voisi kuvitellakkaan käyttäväni hamsullani juoksupalloa.
: Re: Juoksupallo
: Heppu 17.12.09 - klo:18:22
Juoksupallo tuntuu minusta aika kauhealta. Eihän siinä voi tutkiskella ympäristöä ja haistella normaalisti... Siinä täytyy tosi tarkkaan katsoa se aikakin. Max 10 min. sanoisin.

Aitauksia ei meidän hamsulla ole, koska se tuntuu pääsevän minne vaan... Yleensä suljetussa huoneessa leikitetään. Muutenkin Yoda tuntuu ahistuvan jos juoksutila on aidoitettu. Suljetun huoneenkin täytyy olla aika iso. Onneksi sellainen löytyy. ;)
: Re: Juoksupallo
: Wiivi 17.12.09 - klo:19:15
En itsekään sillä lailla pidä hirveästi juoksupalloista. Kerran kaverin luona pidettiin sen gerbiiliä sellasessa. Raukkahan oli ihan hädissään! Eihän sellaisessa umpinaisessa pallossa voi muuta tehdä kun juosta hädissään edestakaisin kun ei pois pääse.
: Re: Juoksupallo
: Kiiira 23.12.09 - klo:17:31
Hamsterilla mukavempaa juosta lattialla / jossain isossa aitauksessa?
Meillä ainakin hamsteri saa vapaasti juosta, ja me seurataan sitä sitten lattialla. : )
: Re: Juoksupallo
: Hammy 28.12.09 - klo:18:22
Kyllä kannatan juoksupalloa. Se on kuitenkin turvallisempi vaihtoehto kun vapaana juosta. ja meillä ainakin on pallon kyydistä kyllä haisteltu ja nuoltu kissanruokaakin :)  sitten kun ei enää kiinnosta, pysähtyvät.Pallo on paljon turvallisempi, enkä näe siinä mtn rääkkämistä. Itse tapoin vahingossa yhden talvikoistamme kun juoksutin vapaana- olin lattialla polvillani, ja käännyin kiireesti katsomaan mitä pojat tappelee terrassa, kun astuin polvellani
minnin päälle.. En ole lasten paras kaveri vähään aikaan.. ja kyllä itselläkin on paha mieli :<  Yksi väärä liike- yksi sekuntti- se riittää ja henki on hamsulta pois.
: Re: Juoksupallo
: Kristiina 29.12.09 - klo:13:02
Itse en ainakaan tyrmää palloja, meilläkin on niin vilkas talvikko, ettei sitä uskalla ilman aitausta tai palloa lattialle pistää :grin.
: Re: Juoksupallo
: Eevi 30.12.09 - klo:00:28
Itse en ottaisi edes ilmaiseksi juoksupalloa.
Minusta se on hieman tökeröä laittaa hamsteri ahtaaseen suljettuun tilaan, koska hamsterihan ei siitä voi päättää haluaako palloon vai ei. Ja jos hamsteri esmes törmää lujaa seinään, niin eikös siinä voi murtua/katketa selkäranka yms. tai hamsteri voi jo vain säikähtää pahemman kerran. Ja juoksupalloa ei oikein voi käyttää kuin avoimessa tilassa ja hamsterithan eivät viihdy avoimessa tilassa vaan juoksevat mielummin seinänvierustoja pitkin. Itse pidän mielummin hamstereitani vapaana, siellä ne saavat haistella, jättää hajumerkkejä, kiipeillä ja tutkia paikkoja. Juoksupallossa ne voivat tehdä vain yhtä asiaa, juosta. Juoksupyörät ovat mielestäni ihan ok, vaikka niitä ei tällä hetkellä omilla hamsuillani olekkaan, koska toinen hamsuni addiktoitui pyörään liikaa. Onneksi kyseinen hamsteri on jo vieroittunut pyörästä kokonaan. Mielummin laitan terraan kiipeily- ja kaivelumahdollisuuksia ja päästän iltaisin vapaaksi, niin että saavat liikuntaa. :)
Mutta omat mielipiteensä kullakin.

Hammyn kommenttiin vedoten vielä, että mielestäni juoksupallossakin on omat vaaransa ja tottakai myös vapaana juoksentelussa. Itselleni ei ole vapaana juoksentelun suhteen tapahtunut mitään tapaturmia, katson aina jalkoihini ja osaan liikkua niin, että mitään ei tapahdu. Osaavatpahan nuo hamsterit jo vähän jalkoja väistääkkin. Ja suurimman osan ajastahan nuo juoksentelvat juurikin seinänvierustoja pitkin ja sängyn alla. Mutta tärkeintähän on se, että hamsterilla on tilava ja virikkeellinen asumus!
: Re: Juoksupallo
: Hammy 06.02.10 - klo:23:58
minun hamsterit eivät taas osaa varoa tai pelätä - vaan tulevat jalkoihin. tämäkin äksidentti kävi niin että isossa terrassa tytöt riiteli ja käännyin katsomaan ja minni jäi polven alle(olin siis polvillani maassa) olen aina äärimmäisen varovainen kun pidän hamsuja vapaana eikä nuo tosiaan varo- vaan tulevat ihan jalkoihin- siksi en uskalla liikkua enää juuri lainkaan kun huoneessa juoksutan.onneks meiltä on löytynyt yksi huone jossa voi pitää huoletta vapaana-enkä muuten ole siellä koko aikaa kyttäämässä- eikä ole kukaan vielä kiivennyt verhoihin ja tehnyt itsaria hyppäämällä tms. :kieli
kiinniotto käy huoletta- pistän pesäkopin keskelle huonetta ja hamsu kömpii sinne kun huvittaa.siitä siirrän sitten omaan terraan.
ja juoksupallosta vielä -- kyllä sitä on pahempaakin olemassa kuin juoksupallo!!
: Re: Juoksupallo
: Vevve 28.02.10 - klo:13:15
Me ostettiin koemielessä syrkkikokoinen juoksupallo eläinkaupasta Tallinnan reissulla. Kokeilin sitä talvikoille ja syrkille. Aika nopeasti ne tuntuivat tajuavan homman jujun, sillä erityisesti Köntti-syrkki ei törmännyt mihinkään vaan kääntyi aina kun tuli seinä vastaan. Talvikoillakin touhu sujui, mutta pallo oli vähän suuri niille.

Sano sitten, että tykkääkö ne siitä pallosta. Ei mitenkään hätääntyneiltä vaikuttaneet, mutta miten sitä nyt tykkäämistäkään huomaa. Taitaa pallo jäädä juoksupyöräkäyttöön syrkille, vaikutti aika hiljaiselta ja jalustakin tuli mukana.
: Re: Juoksupallo
: Miipemi 17.03.10 - klo:13:40
Minun mielestä juoksupallon käyttö ei edes ole mielipide asia! Se vain on yksinkertaisesti eläinrääkkäystä. Tosin hamsterithan ovat viisaita ja kuten Vevve sanoi jotkut hamsterit saattavat oppia sen jujun.
: Re: Juoksupallo
: Wiivi 17.03.10 - klo:14:49
Ei ne juoksupallot nyt kai niin kauheita ole, minun mielestäni..
: Re: Juoksupallo
: Rose 17.03.10 - klo:16:11
arvatkaas mitä, kun kaveri oli virossa merikeskuksessa( jos tuo on sen nimi ) niin kaveri kysy paljon sellasella marsun kiikkulaudalla oli hintaa, se kauppias toi "marsu/kani pallon" sit se alko esittelee sitä " älä osta sitä kiikkulauta, tämä paljon parempi ja kiva marsua katsoa" ja jotai tollasta  :shock:
: Re: Juoksupallo
: Miipemi 18.03.10 - klo:14:35
: "caramelli"
arvatkaas mitä, kun kaveri oli virossa merikeskuksessa( jos tuo on sen nimi ) niin kaveri kysy paljon sellasella marsun kiikkulaudalla oli hintaa, se kauppias toi "marsu/kani pallon" sit se alko esittelee sitä " älä osta sitä kiikkulauta, tämä paljon parempi ja kiva marsua katsoa" ja jotai tollasta  :shock:

Mä näin kerran kirpparilla marsuille juoksupalloja O.O
: Re: Juoksupallo
: Maranth 18.03.10 - klo:18:57
: "Wiivi"
Ei ne juoksupallot nyt kai niin kauheita ole, minun mielestäni..


Ite en tykkää, sillä sehä voi alkaa vierimäänkin, jos lattiapinta ei ole suora?  :c8
: Re: Juoksupallo
: Hamsu_86 20.03.10 - klo:09:23
Meillä on juoksupallo. Poisnukkunut Nelli hamsumme tykkäsi kovasti juoksenteli ympäriinsä, kun ei muuten pysty vapaana pitää. Narveli ei oikeen ymmärrä sitä se vaan keinuu siinä  xD ,
: Re: Juoksupallo
: Miipemi 21.03.10 - klo:19:52
: "Hamsu_86"
Meillä on juoksupallo. Poisnukkunut Nelli hamsumme tykkäsi kovasti juoksenteli ympäriinsä, kun ei muuten pysty vapaana pitää. Narveli ei oikeen ymmärrä sitä se vaan keinuu siinä  xD ,

Yleensä hamsteri juoksee juoksupallossa, koska haluua pois. Luin tämän muistaakseni lemmikki-lehdestä ja muutenkin en pidä juoksupalloista.
: Re: Juoksupallo
: Anonymous 21.03.10 - klo:19:55
^ Joo no onhan tuo totta, mutta kyllä niitä poikkeuksiakin varmasti löytyy. =)
: Re: Juoksupallo
: Miipemi 23.03.10 - klo:17:06
: "Kultahamsteri<3"
^ Joo no onhan tuo totta, mutta kyllä niitä poikkeuksiakin varmasti löytyy. =)

Sen takia kirjoitinkin "yleensä" :D
: Re: Juoksupallo
: Kiira 24.03.10 - klo:18:38
Mäkään en juoksupallosta pidä. Eikä olisi mitään syytä edes hankkia sellaista, Aavistus juoksee vapaana eikä missään pienessä pallossa jossa ei voi seikkailla ja juosta törmäämättä johonkin.
: Re: Juoksupallo
: Minihamsteri 29.03.10 - klo:12:48
: "caramelli"
arvatkaas mitä, kun kaveri oli virossa merikeskuksessa( jos tuo on sen nimi ) niin kaveri kysy paljon sellasella marsun kiikkulaudalla oli hintaa, se kauppias toi "marsu/kani pallon" sit se alko esittelee sitä " älä osta sitä kiikkulauta, tämä paljon parempi ja kiva marsua katsoa" ja jotai tollasta  :shock:
xD

Itse ostin tuskissani viikko Iineksen tulon jälkeen
sille juoksupallon, (maksoi jopa 12 €) ja ajattelin että se olisi hyvä idea. No, jonkun aikaa se siinä sai olla ja sitten ne luukut löystyi
niin että hamsu pääsi yksin juoksentelemaan huoneeseen.
Silloin se jo jäi pois käytöstä, enkä ole enää siinä juoksuttanut.
Tuskinpa hamsu siinä kovin onnelliseksi itseään tunsi.  :|
Nyt olisi aikessa tehdä siitä rungosta juoksupyörä.  :D

Mielestäni juoksupallo on siis turha.
: Re: Juoksupallo
: Louna 29.03.10 - klo:15:24
Mä menin ostamaan edullisen juoksupallon, josta ei ollut mallikappaletta esillä. Ei nyt ihan sika säkissä, mutta juoksupallo tiukasti teipatussa laatikossa  :mrgreen:  Ajattelin, että sitä voisi kokeilla, vaikka ylipäätään suhtaudun aika skeptisesti juoksupalloon ja vastaaviin. Noh, juoksupallo vaikutti ihan huonolaatuiselta, se oli vaikea saada kiinni ja muovi oli tajuttoman kovaa ja jotenkin rosoisia kaikki reunat. En todellakaan käyttänyt  :kieli  Muuten sen puolikkaan, josta saa päädystä palan pois, voisin laittaa terraan majaksi, mutta pelkään, että siitä reunasta alkaa irrota jotain minimaalisia muovitikkuja. Kalliimpi, esillä ollut juoksupallo vaikutti hyvälaatuiselta, mutta jätän kuitenkin kauppaan.
: Re: Juoksupallo
: HamsuLove 29.04.10 - klo:15:36
Musta juoksupalloissa ei oo mitään pahaa, mutta en mä kyl niitä luonnollisinakaan pidä mitenkään. Ekaa kertaa hamsun kannattaa antaa mennä palloon itse, ja jos se alkaa juoksemaan niin antaa juosta ihan vähänaikaa ja ottaa sen sit pois sieltä. Sit antaa sen mennä sinne uudestaan jos se haluaa, ja silloin se varmasti tykkää juoksemisesta. Sen ei kylläkään kannata antaa olla siellä kauhean pitkään, sillä hamsu saattaa väsyä. Siinä on vinkki niille jotka sitä haluaa käyttää ^^)

Itse en kylläkään ole Nipsulle hankkinut, se juuri vasta oppi juoksupyörässä juoksemaan. Enkä ole varma aionko hankkia.
: Re: Juoksupallo
: fuffi 02.05.10 - klo:10:49
ne on hengen vaarallisia!!!!! kun hamsu haluu pois juoksu pallosta se juoksee niin kovaa ja sitten sen voimat loppuu se ei enää jaksa juosta ja pyörii kovaa juoksu pallossa niin kovaa että kuolee!!!ja varsinkin kun pikku pikkulapset leikkivät palloilla niin ne voi heitellä hamsteria juoksupallon sisällä  !!!hamsteri kuolee liian kovaan vauhtiin joten juoksupallon tai hamsteriauton nopeus voi koitua hamsterille kuolemaksi :nops:  :nops:  :huh  :(  :c8
: Re: Juoksupallo
: Henni 02.05.10 - klo:12:22
Uskon että joku hamsteri ehkä voi siitä tykätä mutta yleisesti ottaen luulen että hamsteri ei tunne oloaan siellä kotoisaksi ja haluaa pois sekä tietenkin siinä on riski että hamsteri törmää johonkin tai vauhti tulee liian kovaksi. Meillä ainakin juostaan huoneessa vapaana eikä lukita mihinkään juoksupalloon. Enkä suosittele muitakaan lukitsemaan.
: Re: Juoksupallo
: metsku 02.05.10 - klo:13:24
: "fuffi"
ne on hengen vaarallisia!!!!! kun hamsu haluu pois juoksu pallosta se juoksee niin kovaa ja sitten sen voimat loppuu se ei enää jaksa juosta ja pyörii kovaa juoksu pallossa niin kovaa että kuolee!!!ja varsinkin kun pikku pikkulapset leikkivät palloilla niin ne voi heitellä hamsteria juoksupallon sisällä  !!!hamsteri kuolee liian kovaan vauhtiin joten juoksupallon tai hamsteriauton nopeus voi koitua hamsterille kuolemaksi :nops:  :nops:  :huh  :(  :c8

No höpö höpö  :c8 Olen nähnyt aika montakin hamsua juoksupallossa eikä niistä yksikään halua sieltä sillä tavalla pois, että menisi paniikkiin ja lähtisi juoksemaan. Ne uteliaina tutkivat palloa ja haistelevat ja kun huomaavat sen liikkuvan niin yleensä sitten melko varovasti huristelevat sillä. Jos pikkulapset saavat leikkiä hamsterilla niin juoksupallo ei silloin ole tässä se ongelma, silloin pikkulapset leikkivät hamsterilla varmaan muutenkin mikä on joka tapauksessa vaarallista ja edesvastuutonta. Otapa asioista hieman enemmän selvää ennenkuin tulet esittämään teorioitasi.
: Re: Juoksupallo
: Minimau 03.05.10 - klo:22:44
Mäkään en näe mitään pahaa juoksupalloissa (jos käyttää sitä järjen kanssa), paitsi jos näkee selvästi että hamsu on paniikissa, mutta meijänpä ei.

Se menee sinne itse, ekalla kerralla haisteli ja tutustui palloon, sitten siirsi painoa vähän tuonne ja hui, pallo keinahti. Melkein heti oppi jujun ja siitä asti mennyt järkevällä vauhdilla ja osaa todella taitavasti tehdä käännöksiä, väistellä (huonekaluja, seiniä) ja pysähtyy itse kun tylsistyy, ja nytkin varmaan oppinut että kun pysähtyy, pääsee pois, eli tässä monet on sanonut että hamsu ei saa päättää milloin menee pois ja milloin ei, niin tohon sanon että oma hamsu on sellainen yksilö että tykkää, ja osaa "pyytää" pois pysähtymällä niin omistaja tulee päästämään, en katso tätä sattumana, koska monesti on käynyt näin ja näyttää että hamsu jotenkin tajuis että 'ahaa, nyt haluan pois, siispä pysähdyn ja luukku avataan'.

Toki korostan että tämä oli oma mielipiteeni, ja oma hamsterini, luonne kullakin hamsterilla. Mutta haluaisin kuulla tähän vähän kommenttia, tulkitsenko liian positiivisesti hamsuani, vaiko jotain muuta? En ole epävarma miten tunnen hamsuni, mutta katsotaan miten suhtaudutaan kun on tällänen tapaus täällä. Hih.^__^
: Re: Juoksupallo
: Lakupekka 05.05.10 - klo:17:36
Minä ajattelin, että vosiin tuota juoksupalloa kokeilla. Meidän Malva on sellainen teho pakkaus, että seinät kaatuu mökistä vaikka iso ja virikkeellinen onkin. Vapaana en pysty juoksuttamaan, meiltä ei löydy sellaista paikkaa jossa ei olisi jotain pientä koloa jonne vipeltää käden tavoittamattomiin. Ja lisäksi perhetta asustavat myös kolme kissaa jotka hamsterin nähdessään tokaisevat, oi nami hiiri. :teipit

Jos juoksupallolla saisi energiaa tyttöseltä kulumaan. Nyt kun nätiä '' iik ne kuolee siihen '' viestejä on lukenut, niin hiukan epäilevä olo on, mutta ei kai siinä sitten vaaraa ole jos pitää vain vähän aikaa ja valvoo koko tämän ajan .. :roll:
: Re: Juoksupallo
: Minimau 05.05.10 - klo:19:40
Jooh, meillä ei oo tullut ongelmia, jos vaan tarkkailee, seuraa ja vahtii tosi tarkasti, ja seuraa miltä hamsu näyttää, peloissaanko vai hädissään vai "jipii" : D
: Re: Juoksupallo
: Jessica 23.05.10 - klo:01:42
Minulla oli talvikolle juoksupallo, en tiedä pitikö se siitä, mutta todellä kätevähän sen on.
Minusta ei siinä ole mitään pahaa jos hamsteri todella haluaa sinne. Talvikkoni kyllä itse meni aina sinne ja olihan siitä hyötyä kun meillä on koira talossa. Koiramme ei hamsterista välittänyt, jos se pallossa pyöri. Tietenkin oli hiukan säälittävää nähdä välillä kun hamsteri törmää esim seinään.
   Meidän hamsteri oli aika taituri kyllä pallon kanssa, kerran se meni koiramme taakse noin metrin päähän ja sieltä lähti hirveällä vauhdillä koiraa päin, en tiedä miksi :D koiramme hiukan pelästyi, mutta ei siinä tietenkään mitään pahaa käynyt  :D  xD
: Re: Juoksupallo
: Walnut 26.05.10 - klo:20:12
Omasta mielestäni juoksupallo on vaarallinen ja täysin turha kapistus, josta on huvia vain omistajalle - ja niinhän ei pitäisi olla.
Juoksupallo on pieni, pyöreä muovinen pallo, kuten nimikin jo sanoo. Se on umpinainen lukuunottamatta luukkua sekä ilmareikiä.
Ensinnäkin pari sanaa luonnonmukaisuudesta. Luonnossa hamsteri saa juoksennella vapaana miten haluaa, eikä sen elintilaa rajoita mikään. Aina vaaran tullen hamsteri voi pinkaista piiloon esimerkiksi pesäkoloon tai muuhun suojaisaan paikkaan. Juoksupallo on muovia, mikä sen sijaan ei ole lähelläkään luonnonmukaista. Kyllä, onhan asumuskin usein muovia ja tarvikkeistakin löytyy aineita, joita ei luonnossa ole. Tämän muovisuuden lisäksi löytyy kuitenkin paljon muitakin haittoja, jotka mielestäni peittoavat mennen tullen juoksupallon "hyödyt", jos niitä nyt sitten edes on.

Juoksupallo on todella ahdas ja pieni paikka, mistä ei pääse karkuun. Jos hamsteri tuntee itsensä uhatuksi, sillä ei ole mitään mahdollisuutta piiloutua koloon tai pesään, joita  paljon tilavammasta (!) dunasta, terrasta, häkistä tms. löytyy.

Kun juoksupallo ensimmäistä kertaa laitetaan esimerkiksi lattialle avonaisena, hamsteri tietenkin menee samantien tutkimaan sitä. Miksi? Koska hamsteri on luonnostaan utelias eläin, joka kolon nähdessään menee tietenkin katsomaan, olisiko siitä pesäksi. Hamsu saattaa kiivetä palloon ja tutkii sitä sisältä. (Tässä vaiheessa luukku pitäisi laittaa kiinni, mikä on mielestäni erittäin inhottava temppu hamsteria kohtaan jos se haluaakin pallosta pois. Jos luukun jättää auki, se on todella iso riski hamsterille - mitä jos hamsteri pääsee vain puoliksi ulos pallosta ja pallo jatkaakin pyörimistään hamsterin yli?) Oletetaan, että luukkua ei vielä suljeta. Hamsteri kääntyy lähteäkseen pois, mutta huomaakin yhtäkkiä että "maaperä" ei ole ollenkaan vakaa vaan liikkuu ihan miten sattuu, toisin kuin esim. tavallinen lattia tai juoksupyörä. Pyörä nimittäin kulkee vain kahteen suuntaan, kun taas juoksupallo heilahtelee vapaasti mihin tahansa ilmansuuntaan.
Hamsteri luultavasti hämmentyy ja koittaa löytää ulosmenoaukkoa, mutta epävakaa pinta jalkojen alla liikkuu miten sattuu, mikä on hamsterille todella epäluonnollista.

Saaliseläimenä hamsterin luonnollinen reaktio hämmentävässä tai vaaratilanteessa on pako, joten se lähtee juoksemaan - tai, epätasaisella pinnalla kun on, ravaamaan pystyssä pysyäkseen varovasti minne tahansa. Mutta vaikka hamsu kuinka juoksee, se ei vain pääse karkuun kamalasta pallosta. Juoksupyörässä hamsteri sen sijaan voisi koska tahansa hypätä sivusta pois, mutta juoksupallon kanssa asia on ihan toisin.

Kun hamsteri lähti juoksemaan, kuvitellaan että luukku suljettiin (sen avonaisen luukun vaaran mainitsinkin jo). Pallossa on ilmareikiä, ja kuvitellaanpa että ne ovat suuria ja ilma vaihtuu suht. hyvin.
Hamsteri ravailee hämmentyneenä pallossa koittaen löytää ulosmenoreittiä. Se saattaa välillä pysähtyä kokeillakseen, pysyykö maa sen alla vakaana. Hamsteri saattaa ruveta myös pesemään itseään, mikä voi merkitä myös hämmentyneisyyttä. Pallossa hamsteri ei edes näe eteensä sitä vähää, mitä avaralla lattialla tai dunassa. Pallossa, jossa ilma-aukot ovat suht. isoja, ilma saattaa vaihtua ainakin jotenkuten joten hajuja varmasti tulee, mutta koskaan ei voi olla varma mistä - pallohan liikkuu edelleen miten sattuu, hallitsemattomasti. Siellä hamsteri ei voi edes käyttää yhtä tärkeimmistä aisteistaan, tuntoaistia.

Kun hamsteri juoksee, on vaarana että sen jalka, varvas tai mahdollisesti kynsi joutuu ilmareikään ja juuttuu kiinni. Pyörimistään jatkava pallo ei siitä välitä, ja vaarana voi olla esimerkiksi venähdys.
Jos ilma-aukot ovat pieniä, ilma vaihtuu todella huonosti ja edelleen on vaarana, että hamsterin kynsi jää ilmareikään kiinni etenkin jos niitä ei ole leikattu tai jos ne ovat kuluneet huonosti. Asumuksessa ilma vaihtuu hyvin vain, jos katto on esimerkiksi ritilää tai verkkoa. Tiiviissä kannessa, jossa on vaikka sitten 100 0,5cm reikää, voi tulla hapenpuutetta - entä sitten juoksupallossa, jossa reiät voivat olla todella pieniä?
Näiden lisäksi on vaarana, että hamsteri törmäilee pallon kanssa seiniin, huonekaluihin tms. Tai jos eteen sattuu vaikka mattoon tullut mutka, voi pieni pompahdus säikäyttää hamsterin pahasti.
Törmäily voi kaiken lisäksi aiheuttaa hamsterin kuoleman.

Mielestäni kysymys "mistä tiedät, että hamsteri on iloinen?" viittaa lähinnä siihen, että tietyssä tilanteessa hamsteri ei kysyjän mielestä voi olla "iloinen" - ainakin itse ajattelen näin. Mielestäni hamsteri ei voi pitää juoksupallossa juoksemisesta. Jotta sen huomaisi, tarvitaan järjenkäyttöä ja päättelykykyä sekä taitoa ymmärtää eläimen eleitä - nehän eivät osaa kertoa meille mitään, joten meidän on vain yritettävä käsittää, mitä eläimen eleet tarkoittavat. Aina ei voi olla varma mistään, mutta esimerkiksi juoksupallon kanssa tulee esiin niin selviä eleitä ja faktoja, että omasta mielestäni hamsteri ei pidä juoksupalloilusta. Kuten se pakoreaktio.

Joku saattaa ihmetellä, miksi hamsteri sitten menee palloon myöhemmin uudestaan. Hamsteri ei välttämättä muista, että juuri tuo pallo tuntui epämukavalta ja inhottavalta. Pallossa on hamsterin hajua viime kerralta, ja se saattaa mennä mielelläänkin tutkimaan, onko pallo jotekin kiinnostava kun siellä kerran on aiemminkin käyty - tai siis, eihän hamsteri näin ajattele, mutta vaistot sillä hyvinkin saattavat toimia samaan tapaan.

Juoksupalloa ei tarvita edes siivouksen aikana tai juoksutettaessa, vaikka tilaa ei kauhean paljon olisikaan. Hamsterille voi tehdä peuhupaikan esimerkiksi pahvilaatikosta tai terraariosta, sille voi ostaa juoksutusaitauksen ym. Enkä usko, että kovin monessa talossa on niin vähän tilaa ettei siellä mahdu edes hamsteria juoksuttamaan - ja jos niin pieni asunto löytyy, niin sitten en kyllä ymmärrä miksi se hamsteri on hankittu jos sille ei ole tilaa.
Juoksupallossa on mielestäni niin paljon ja voimakkaita vaaroja ja haittoja, että ne peittoavat helposti pallon hyödyt, joita ei mielestäni edes ole. Jos jonkun mielestä on, niin haluaisin kuulla mitä ja myös kunnon perustelut sille, miksi ne ovat niin hyviä asioita.
Lattialla tai peuhulaatikossa hamsterilla on paljon tilaa ja vapaus kulkea omia polkuja, säikähtäessä myös oma päätösvalta siihen, minne puikahtaa piiloon jos kokee sen tarpeelliseksi. Vapaana juoksuttamisessa on myös se hyöty, että hamsteri pääsee tutkiskelemaan aluetta itse ja voi vapaasti käyttää tunto- ja hajuaistiaan sekä, joskin huonoa, näköään. Juoksuttaminen vapaana lattialla, peuhulaatikossa tai sitten pallossa, ei kuitenkaan kuulu hamsterin elämään montaa tuntia päivässä. Hamsterin koti on se oma häkki, terraario tai duna, joka tuntuu ja tuoksuu turvalliselta. Hamsteri tuntee olonsa kaikista mukavimmaksi silloin, kun se saa oleilla tutussa ympäristössä.

Tämä on minun oma mielipiteeni juoksupallosta, ja siihen minulla on täysi oikeus kuten kaikilla muillakin. Minä en käytä juoksupalloa enkä koskaan tule käyttämään, tarkoituksenani on ajatella aina hamsterin (tai minkä vain muun eläimen parasta), ei omaa huvia. Enkä viittaa tällä erityisesti kehenkään.

Anteeksi pitkä ja hankalasti luettava viesti.
: Re: Juoksupallo
: metsku 27.05.10 - klo:00:16
Voin kertoa hoitoalan ammattilaisena, että hamsteri ei kärsi hapenpuutteesta juoksupallossa. Voin myös kertoa sivusta seuranneena, että ainakaan minun hamsterit eivät mene paniikkiin eivätkä "halua ulos" omien tulkintojeni mukaan. On ihan turhaa lähteä inhimillistämään hamsteria noin paljon, se on suhteellisen aivoton pieni jyrsijä joka ei ajattele mitään " hei nyt mut on suljettu palloon."
: Re: Juoksupallo
: Saana 27.05.10 - klo:01:05
Ihan mielenkiinnosta haluaisin tietää, että kuinka moni juoksupallon vastustaja on nähnyt livenä juoksupallon käyttöä..?
: Re: Juoksupallo
: KinuskiToffee 28.05.10 - klo:21:12
Tosiaan, kylhän jokaiselle hamsterille virikkeelle on vastustajia ja kannattajia. Eihän häkkikään ole hamsterille luonnollinen olotila, joten en itse koe juoksupalloa oikeinkäytettynä ja valvottuna kovinkaan vaarallisena. Ja hei, ei juoksupallo aina ole ahdas ja lisäksi olen nähnyt erään hamsterin, joka esimerkiksi itse kiipesi avonaisena olleeseen juoksupalloon, kerta toisensa jälkeen. Ei pallo tietenkään kaikille sovi, mutta voi olla hyvä tapa hamsterin liikunnan täydentämisessä... Huom! Vain minun mielipiteeni! :D
: Re: Juoksupallo
: Nape 29.05.10 - klo:00:53
Mun mielestä tuo juoksupallo on sellainen, että jos hamsteri voi itse päättää, että milloin menee sinne kyytiin ja milloin se haluaa pois sieltä niin se on ok. Eli ihan niinkuin tavallaan juoksupyörä niin se pallo on ok. Mut niin kauan, kun se pallo on sellainen, ettei eläin itse voi päättää tekemisiään niin se pallo on vähän niinkun vastoin "luonnollista" olemista.
Vaikka tietysti kaikki ei muutenkaan vastaa normaaleja hamsterin oloja. Mutta siihen pyritään ja pitäisi pyrkiä.
No, jos on päättäny hamsterin ottaa, niin pitäisi huolehtia siitä, että hamsterilla on niin isot tilat ettei se tarvi vapaana juoksemista tai sitten esimerkiksi hommata sellainen juoksutusaitaus, jos ei kodissa muuten ole paikkaa irtipäästöihin. Kaikkia tällaisia seikkoja pitäisi huomioida ennenkuin ottaa sen hamsterin.
Ja näin sanoo Nape, vaikka ei omista tällä hetkellä ainoatakaan hamsteria.
Se on se tunne vaan.


Ja mistä me voidaan tietää mitä tunteita on ja mitä ei sillä hamsterilla on? Ei se nyt mikään tyhmäkään eläin ole, vaikkei ehkä halattavanolosta niin välittäisikään.

Ja me ei kyllä koskaan voida tulla tietämään, että pitävätkö hamsterit pallosta vai eivät, ellei jotkut tutkijat ihan oikeasti ala tätä selvittämään.
: Re: Juoksupallo
: metsku 29.05.10 - klo:06:38
: "Nape"
Ja mistä me voidaan tietää mitä tunteita on ja mitä ei sillä hamsterilla on? Ei se nyt mikään tyhmäkään eläin ole, vaikkei ehkä halattavanolosta niin välittäisikään.

Ja me ei kyllä koskaan voida tulla tietämään, että pitävätkö hamsterit pallosta vai eivät, ellei jotkut tutkijat ihan oikeasti ala tätä selvittämään.

Niin, eihän se koskaan selviä sillä tavalla ja tietenkin hamsteritkin ovat yksilöitä. Veikkaan, että suurin osa juoksupallon vastustajista eivät ole koskaan koko kapistusta kokeilleetkaan ja ajattelevat sitä ihmisnäkökulmasta. Minä olen testannut ja kuten sanottua omat eläimet tuntuvat tykkäävän.
: Re: Juoksupallo
: metsku 29.05.10 - klo:23:06
Walnutille: Juu, ymmärrän kyllä, että hamsterit elävät vaistojensa varassa mutta en ymmärrä miten ne liittyvät juoksupalloon. Ei hamsteri pidä juoksupalloa petoeläimenä jos sä sitä tarkoitit. Eikä kuvittele, että pallossa suljettuna ollessaan siellä on petoeläin. Jos se pelästyy ja haluaa turvaan niin se lähtee liikkeelle pallon kanssa ja sillä siisti. Itse olen huomannut, että hamsteri on pallossa oikein tyytyväinen ja kiinnostunut sen pyörimisestä. En mielelläni laita sinne kesyttämättömiä hamstereita koska sellainen tietenkin pelkää ja on paniikissa. Hamstereilla on tietenkin vaistot edelleen mutta ei ne enää toimi samalla tavalla vankeudessa kun luonnossa.
: Re: Juoksupallo
: Walnut 30.05.10 - klo:19:39
: "metsku"
Ei hamsteri pidä juoksupalloa petoeläimenä jos sä sitä tarkoitit. Eikä kuvittele, että pallossa suljettuna ollessaan siellä on petoeläin. Jos se pelästyy ja haluaa turvaan niin se lähtee liikkeelle pallon kanssa ja sillä siisti. Itse olen huomannut, että hamsteri on pallossa oikein tyytyväinen ja kiinnostunut sen pyörimisestä. En mielelläni laita sinne kesyttämättömiä hamstereita koska sellainen tietenkin pelkää ja on paniikissa. Hamstereilla on tietenkin vaistot edelleen mutta ei ne enää toimi samalla tavalla vankeudessa kun luonnossa.

Se oli esimerkki. Hamsteri ei ehkä pidä palloa minään "petona", mutta se ei myöskään voi ymmärtää mikä se on tai mitä varten se on, hamsteri kun ei ole ihminen eikä näe asioita meidän näkökulmastamme. Mielestäni todellinen eläinihminen on sellainen, joka näkee - tai ainakin yrittää nähdä - asiat eläimen näkökulmasta eikä ajattele sokeasti että hamsteri näkee ja ymmärtää asiat samalla tavalla kuin ihminenkin.
Jos minä en mielestäsi tiedä, mitä hamsteri "ajattelee" juoksupallosta, niin miten sitten itse tiedät?
Hamsterit sitä paitsi ovat olleet lemmikkeinä niin vähän aikaa, että niiden vaistot tuskin ovat muuttuneet lukuunottamatta hyvin pieniä muutoksia. Tarkoitatko sitä, että hamsterit eivät esimerkiksi pelkää ihmisiä? Se on vain tottumiskysymys. Vaistot ovat ihan eri asia.
Sitä paitsi, minä en edelleenkään inhimillistä hamsteria, toisin kuin sinä tunnut tekevän kun sanot että "ei hamsteri ajattele että juoksupallossa on peto" - ei niin, hamsteri ei ajattele kuten ihmiset.
: Re: Juoksupallo
: metsku 30.05.10 - klo:20:40
: "Walnut"
Se oli esimerkki. Hamsteri ei ehkä pidä palloa minään "petona", mutta se ei myöskään voi ymmärtää mikä se on tai mitä varten se on, hamsteri kun ei ole ihminen eikä näe asioita meidän näkökulmastamme. Mielestäni todellinen eläinihminen on sellainen, joka näkee - tai ainakin yrittää nähdä - asiat eläimen näkökulmasta eikä ajattele sokeasti että hamsteri näkee ja ymmärtää asiat samalla tavalla kuin ihminenkin.
Jos minä en mielestäsi tiedä, mitä hamsteri "ajattelee" juoksupallosta, niin miten sitten itse tiedät?
Hamsterit sitä paitsi ovat olleet lemmikkeinä niin vähän aikaa, että niiden vaistot tuskin ovat muuttuneet lukuunottamatta hyvin pieniä muutoksia. Tarkoitatko sitä, että hamsterit eivät esimerkiksi pelkää ihmisiä? Se on vain tottumiskysymys. Vaistot ovat ihan eri asia.
Sitä paitsi, minä en edelleenkään inhimillistä hamsteria, toisin kuin sinä tunnut tekevän kun sanot että "ei hamsteri ajattele että juoksupallossa on peto" - ei niin, hamsteri ei ajattele kuten ihmiset.

No ei se hamsteri kuule ymmärrä, että mikä tämä muoviloota jossa asun ja tämä onkin keinu jossa nyt kävelen ja tämä mitä syön on porkkanaa mutta se oppii kuitenkin tietämään, että kun menen tähän niin tapahtuu näin ja tämä on hyvää jne. Ei se siis ajattele pallon nähdessään tai sinne mennessään, että tämäpäs outoa vaan se rupeaa tutkimaan sitä ihan niinkuin kaikkea muutakin. Sinä tunnut automaattisesti olettavan, että hamsteri kokee juoksupallon epämiellyttäväksi mutta miksi se niin tekisi? Yhtä lailla sen siis pitäisi tuntea sun dunaan tunkema uusi puuvirike epämiellyttäväksi? Hamsterit edelleenkin tykkäävät liikunnasta ja pyörivistä jutuista. Kuten jo aiemmin sanoin niin tietenkin hamsteri kyllästyy juoksupallossa jossain vaiheessa ja haluaa sieltä pois- aivan kuten liian pienestä dunastakin!

Uskon hamstereiden pitävän juoksupallosta niiden eleiden ja käytöksen perusteella. Mitään paniikkiin viittaavaa en ole koskaan huomannut. Ja tuskin moni muukaan oikeasti juoksupalloa kokeillut.
: Re: Juoksupallo
: Walnut 02.06.10 - klo:22:00
: "metsku"
No ei se hamsteri kuule ymmärrä, että mikä tämä muoviloota jossa asun ja tämä onkin keinu jossa nyt kävelen ja tämä mitä syön on porkkanaa mutta se oppii kuitenkin tietämään, että kun menen tähän niin tapahtuu näin ja tämä on hyvää jne. Ei se siis ajattele pallon nähdessään tai sinne mennessään, että tämäpäs outoa vaan se rupeaa tutkimaan sitä ihan niinkuin kaikkea muutakin. Sinä tunnut automaattisesti olettavan, että hamsteri kokee juoksupallon epämiellyttäväksi mutta miksi se niin tekisi?
Huoh. Miksi väität näin, kun en ole sanonut mitään mikä voisi viitata tähän?
En ole missään välissä väittänyt, että hamsteri kokee juoksupallon automaattisesti epämiellyttäväksi. Se tapahtunee nimenomaan siinä vaiheessa, kun ulosmenotietä ei enää löydy ja alusta vain heiluu epäluotettavasti edestakaisin.

: "metsku"
Uskon hamstereiden pitävän juoksupallosta niiden eleiden ja käytöksen perusteella. Mitään paniikkiin viittaavaa en ole koskaan huomannut.
Uskot niiden pitävän siitä? Kyllä mielestäni pitäisi olla täysin vakuuttunut, että juoksupallo todella on mieleinen, jos sitä kerran käyttää. Ja vakuuttunuthan ei voinut olla ilman tieteellistä todistusta, vai mitä?
: Re: Juoksupallo
: Ananas 03.06.10 - klo:18:22
Mä oon ainakin sitä mieltä, et jos ei tiiä onko se vaarallista, niin miksi rupeaisit testamaan.
: Re: Juoksupallo
: metsku 04.06.10 - klo:12:13
: "Walnut"
Huoh. Miksi väität näin, kun en ole sanonut mitään mikä voisi viitata tähän?
En ole missään välissä väittänyt, että hamsteri kokee juoksupyörän automaattisesti epämiellyttäväksi. Se tapahtunee nimenomaan siinä vaiheessa, kun ulosmenotietä ei enää löydy ja alusta vain heiluu epäluotettavasti edestakaisin.
No ei se nyt kuitenkaan "tapahtune" edes tuossa vaiheessa sikäli mikäli me juoksupallojen käyttäjät ei olla kaikki idiootteja eikä tajuta milloin meidän hamsterit menevät paniikkiin. Ei hamsterilla ole mitään tajua hetkestä jolloin se ymmärtää olevansa suljettuna.

Uskot niiden pitävän siitä? Kyllä mielestäni pitäisi olla täysin vakuuttunut, että juoksupallo todella on mieleinen, jos sitä kerran käyttää. Ja vakuuttunuthan ei voinut olla ilman tieteellistä todistusta, vai mitä?
No joo, olen täysin vakuuttunut, että kaikki juoksupalloissa olleet jyrsijäni ovat tykänneet siitä. Tieteellistä todistusta emme taida saada mutta kaikissa muissakin asioissa pitää vain yrittää tulkita hamsteria. Onko sulla omakohtaista kokemusta juoksupallosta? Jos ei niin silloin sulla ei ole edes yhden hamsterin tarkkailukokemusta.
: Re: Juoksupallo
: Annuliini 05.06.10 - klo:14:12
Moi!
Kerron teille omasta jouksupallo kokemuksestani. Edelliset hamsterini
eivät pitäneet juoksupallosta, joten en muuta kuin tutustuttanut niitä palloon. Pakottaminen olisi väärin.

Nykyinen hamsterini on noin 500% aktiivisempi kuin edelliset hamsterini ja se vaatii tuntien juksuttamista joka ilta. Asunnossani en pysty juoksuttamaan hamsteriani vapaana ilman todella aktiivista valvontaa, koska hamsterini on todella nopea ja älykäs. Joten pallo on hamsterini rakkain ystävä. Voin vahtia hamsteria itse osan illasta ja lopuksi ajaksi laitan sen palloon. Ja eikö hamsteri muka voi päättää milloin haluaa pallosta ulos? Tottakai voi. Hamsterini tulee jalkoihini pyytämään ulospääsyä. Paloilun välissä pitää käydä hiekkalaatikolla, juomassa ja syömässä. Hamsterin voi ehdollistamalla opettaa pyytämään. Olen niin paljon hamsterini kanssa, että viestittäminen sujuu todella hyvin. Niin ja hiljaisuus on toki aina merkki siitä, että nyt pallo jumittaa jonnekin. Palloilusta lähtee ääni ja kuuntelen palloilevan hamsterini menoa, vaikka itse puuhaankin muuta. Usein hamsteri ei haluaisi pallosta pois, se ehkä kuvastaa miten paljon hamsterini pitää palloilusta.

Tavallista hamsteripalloa en kuitenkaan suosittele kuin kääpiöhamsterreille ja syrkin pennuille. Oma hamsterini juoksee rottapallossa eli hamsteripalloa huomattavasti suuremmassa pallossa. Rottapallossa lemmikin selkä pysyy suoremmassa ja se yllätävää kyllä liikkuu paremmin. Ja hamsterin persoonastahan tuo liikkuminen riippuu paljon. Omani osaa ottaa vauhtia, jos ei pääse jonkin johdon tai maton reunan yli ja se myös seuraa esim. jos olemme ulkona jalkakäytävällä lenkillä. Kirkas pallo on hyvä, vaikka hamsterin näkö onkin huono.

Pallossa hamsteri on paljon avoimempi. Sen ei tarvitse pelätä lintuja tai vieraita. Hamsterini tykkää juosta pihanurmikolla vapaana(=valvottuna), mutta pallossa sillä on silti paljon turvallisempi olo. Ja pallolla se tutkii ympäristön hajuja ja vieraiden laukkuja. Toki suosittelen läpinäkyvää palloa ja pallon vaihtamista välillä, sillä pallo naarmuuntuu.
Niin ja jos ulkoilet hamsterisikanssa niin muista katsoa lämpömittariin.
Hamsterini asustaa isossa frettihäkissä, mutta suuruuden hullu lemmikkini on saanut pallon avulla paljon laajemman ympäristön tutustua, kun jos päästäisin sen vain niihin tiloihin, missä ei ole hamsterin mentäviä aukkoja tai vaarallisia sähköjohtoja. Poikasta kannattaa tutustuttaa palloon ja katsoa toimiiko se. Aluksi pallo voi kastua pari kertaa ja tosiaan pakottaa ei saa.


-Annuliini
: Re: Juoksupallo
: Minski 12.07.10 - klo:04:34
Avasin ketjun uudestaan pienen tauon jälkeen. Viestejä on myös poistettu ja siistitty käyttäjäystävällisempään muotoon.

Mielipiteitä saa olla erilaisia, mutta jos yritettäisiin jättää ne suuret tunteet ja kuohunnat jatkossa tästä pois ja arvostettaisiin kaikkien mielipiteitä, niitä erilaisiakin, aihe on kuitenkin vain juoksupallo - ei sen maailmaa mullistavampi :)
: Re: Juoksupallo
: Ely 13.10.10 - klo:06:10
KinuskiToffeelta ja metskulta tuli hyviä pointteja, tuskin hamsterit viihtyvät häkissäkään (mistä tuo taipumus karkailuun kielii) ja juoksupallon vaarallisuudesta ei ole tieteellistä näyttöä. En koe juoksupalloa niinkään hazardina virikkeenä, mutta uskoisin sen olevan miellyttävämpi kokemus jos pallo on tarpeeksi iso, (sama periaate kuin juoksupyöränkin kanssa, eli kunhan ei hamsteri juokse selkä käyrässä) niitäkin kun on eri kokoisia.

Ärsyttävä se kyllä on, siinä illansuussa kun joskus juoksutin hamstereita niin jännitin näiden paperiseinien äänieristeiden tehoa kun nämä kolistelivat palloineen seiniin ja lämpöpattereihin. Muutossa hajosi sitten tuo pallo, ei
ole tarvetta toiselle kun askartelin ison leikkikentän pahvilaatikoista.
: Re: Juoksupallo
: Gina 13.10.10 - klo:20:46
Annuliini, kirjoitit '' Omani osaa ottaa vauhtia, jos ei pääse jonkin johdon tai maton reunan yli ja se myös seuraa esim. jos olemme ulkona jalkakäytävällä lenkillä. Kirkas pallo on hyvä, vaikka hamsterin näkö onkin huono.''  Tarkoitatko että pidät ulkona yleisillä teillä hamsteria vapaana juoksupallossa ?  :shock: ja että se seuraa sinua?  :D
: Re: Juoksupallo
: Alice 14.10.10 - klo:07:43
Rottapallon voisi itsekkin hankkia hamsulle kun se on 4-5kk. Saapa nähdä tykkääkö, jos ei tykkää niin palautan kauppaan.
: Re: Juoksupallo
: Cindu 14.10.10 - klo:19:41
Voiko syrkillä ees käyttää juoksupalloa muuten? En niistä kyllä kauheammin perusta, mutta oikeassa käytössä ne on ihan okei = )
: Re: Juoksupallo
: Marla 14.10.10 - klo:20:17
^ Kyllä periaatteessa voi syrkilläkin käyttää siinä missä kääpiölläkin, mutta kokovaatimus on luonnollisestikin eri.

: "TheCavalier"
Rottapallon voisi itsekkin hankkia hamsulle kun se on 4-5kk. Saapa nähdä tykkääkö, jos ei tykkää niin palautan kauppaan.
Käytettyähän ei periaatteessa voi enää palauttaa, eivätkä kaikki kaupat muutoinkaan huoli palautettavaksi.
: Re: Juoksupallo
: Ely 14.10.10 - klo:22:21
: "Marla"
Käytettyähän ei periaatteessa voi enää palauttaa, eivätkä kaikki kaupat muutoinkaan huoli palautettavaksi.

Voi palauttaa jos toinen osapuoli siihen suostuu, mutta myyjällä on oikeus pyytää kohtuullinen vahingonkorvaus (=purkuraha) tuotteesta.
: Re: Juoksupallo
: Marla 14.10.10 - klo:23:23
^ Mutta aika harvoin kaiketi tuo käytännössä toteutuu? Ainakin näin mä olen käsittänyt.
: Re: Juoksupallo
: Alice 15.10.10 - klo:13:49
: "Marla"
^ Mutta aika harvoin kaiketi tuo käytännössä toteutuu? Ainakin näin mä olen käsittänyt.
Meillä ainakin kaiken voi palauttaa eläinkauppaan.
: Talvikko ja juoksupallo
: talvikko<31 22.11.10 - klo:19:05
Mietin vaan, että kannattaisiko ostaa tuolle meidän talvikolle juoksupallo kun vapaana jaloittelu ei ole kovin helposti järjestettävissä ja juoksupyörässä tykkää kuitenkin juosta. :)  Vastauksia,kiitos!
: Re: Juoksupallo
: metsku 22.11.10 - klo:22:17
^Hyvin voit hankkia, hamsteri saa siinä turvallisesta liikuntaa. Katsothan, että kansi on sit kunnolla kiinni. Pallon pitää olla tarpeeksi iso eikä hamsteria saa pitää siellä pitkiä aikoja kerrallaan. Pitää myös katsoa ettei se pääse portaisiin.
: Re: Juoksupallo
: Noel 25.11.10 - klo:01:19
talvikko<31//
itse en hankkisi juoksupalloa, koska:

a) hamsteri ei pääse sieltä itse pois
b) se saattaa alkaa panikoimaan ja juoksee yhä kovempaa
c) huonolla onnella törmää seinään, pallo hajoaa ja hamsterille käy köpelösti.

silkkaa rääkkäystä siis.
: Re: Juoksupallo
: Mai-Katti 25.11.10 - klo:09:20
^Aika värikäs kuvaus kyllä. Saa olla varmaan aika hempuli pallo että menee hamsterin voimilla rikki seinään törmätessä. Vai ovatko ne todella niin vaarallisia?  :shock:
: Re: Juoksupallo
: PiiaL 25.11.10 - klo:15:37
^^ Hamsterit eivät kyllä saa noita juoksupalloja rikki mihinkään seinään törmäämällä, ovat sen verran kovaa tekoa. Eivätkä ne sitä muutenkaan niin hirveään vauhtiin saa, tietysti pitää katsoa ettei hamsu pääse mihinkään portaisiin tms. Ja pallohan on sitä varten että hamsteri ei nimenomaan pääse sieltä itse pois, sillä pallolla hamsteria ulkoilutetaan alueella, jossa ei ole turvallista hamsterin ulkoilla irti (pääsee pieniin rakosiin puikahtamaan tms.).

Eivät nuo pallossa juoksemistuokiot hirmu pitkiä ole, mutta meillä ovat tykänneet, koska pallon rakosista pääsee haistelemaan koko asunnon, minne pallolla pääsee. Välillä pysähtelevät sukimaan itseään ja ihmettelemään paikoilleen ja sitten jatkavat eteenpäin. :) Voi ajatella niinkin, että koska hamsteri pelkää liikkua muuten avarilla alueilla, pallossa sillä voi olla turvallisempi olo. Pallon tulee tietysti olla tarpeeksi iso, kaupoissa törmäämiini "hamsterikokoisiin" palloihin syyrialaiset ovat liian isoja juostakseen selkä suorana. Meillä onkin se isoin "rottakoko" pallo, jossa ei kyllä ihan rotta kuitenkaan mahtuisi juoksemaan.. Mutta syyrialaiselle passeli.
: Re: Juoksupallo
: Ninde 25.11.10 - klo:15:46
: "Ely"
: "Marla"
Käytettyähän ei periaatteessa voi enää palauttaa, eivätkä kaikki kaupat muutoinkaan huoli palautettavaksi.

Voi palauttaa jos toinen osapuoli siihen suostuu, mutta myyjällä on oikeus pyytää kohtuullinen vahingonkorvaus (=purkuraha) tuotteesta.

Siis nimenomaan jos myyjä-osapuoli siihen suostuu. Ehjää tuotetta ei kaupan ole mikään pakko ottaa takaisin, ellei ole erikseen sovittu avokaupasta (ja tällöinkin on jokin aikaraja mihin mennessä täytyy palauttaa).
: Re: Juoksupallo
: Noel 28.11.10 - klo:00:50
: "Mai-Katti"
^Aika värikäs kuvaus kyllä. Saa olla varmaan aika hempuli pallo että menee hamsterin voimilla rikki seinään törmätessä. Vai ovatko ne todella niin vaarallisia?  :shock:

No, jos hamsteri & pallo eksyvät portaisiin, niin sillon taitaa se olla hamsterin loppu. Ei niin pienen eläimen sydän varmastikaan kestä, jos se juoksupallolla eksyy portaisiin.
: Re: Juoksupallo
: Marla 28.11.10 - klo:01:45
^ Siksi täällä onkin huomautettu useamman kerran siitä, että pallo ei saa päästä rappusiin.
Ilman valvontaa ei palloon saa jättää hamsteria, joten sekin sulkee monia riskitekijöitä pois. Luonnollisesti hamsteri myöskin tulee ensin totuttaa palloon pikkuhiljaa.
: Re: Juoksupallo
: Pauliina 28.11.10 - klo:10:46
Pitäisikö talvikolle ostaa ns. ''hamsteripallo'' vai rotan kokoinen pallo?
: Re: Juoksupallo
: Lurppafan 28.11.10 - klo:17:00
Mulla on ollu Murulla juoksupallo ja se ihan tykkäski siitä. Juoksupallos tosiaan on se, että eläin ei halutessaan pääse pois ja voi pakokauhun vallassa jopa kuolla. Joten, en suosittele juoksupalloa. Juoksupyörä on parempi vaihtoehto. ;)
: Re: Juoksupallo
: Marla 28.11.10 - klo:17:41
Mutta toki olisi suotavaa, että hamsteri saisi liikuntaa myös asumuksensa ulkopuolella, ja jos ei ole mahdollista tai on liian vaivalloista järjestää ulkoilua turvallisissa oloissa, on pallo varsin hyvä ratkaisu. Kumminkin siitä on sen verran hyviä kokemuksia liikenteessä, enkä ainakaan itse ole koskaan kuullutkaan hamsterin kuolleen juoksupallon käyttöön, joten veikkaisin, että melko paljolti on ihan turhaa pelkoa liikkeellä.
Kaikille hamsuille pallo ei sovi, enkä meinaakaan, että sellainen olisi syytä hankkia - itellänikään ei ole, enää. Voisi toki sellaisen hankkia.

: "Pauliina"
Pitäisikö talvikolle ostaa ns. ''hamsteripallo'' vai rotan kokoinen pallo?
En usko, että rottapallokaan pahasta olisi - parempi olla kunnolla tilaa sisällä kuin kovin ahdas, suurta palloa ei ihan niin yksinkertaista ole liikuttaa. Noita hamstereille tarkoitettuja palloja on eri kokoja valmistajasta riippuen, mutta kyllä mä luulen, että talvikolle olisi hamsteripallo passeli. Syrkille ei välttämättä.
: Re: Juoksupallo
: delfi76 10.02.11 - klo:12:36
Onko juoksupyöräkään niin turvallinen jos katsoo esim tämän videon
http://www.youtube.com/watch?v=oOE2cw5x ... re=related (http://www.youtube.com/watch?v=oOE2cw5xGmw&feature=related)

Asiasta voidaan olla montaa mieltä :)
Minun mielipiteeni on, että palloilu sopii joillekkin, omistajan on kuitenkin valvottava palloilua, jotta pallo ei pääse esim. portaisiin. ulkoilutat hamsuasi siis pallossa, puuhalaatikossa tai aitauksessa, on valvonta aina paikallaan :)
: Re: Juoksupallo
: yuki 10.02.11 - klo:14:12
Coco ainakin tykkää juoksupallosta, olen varma että kukatahansa muukin joka näkisi sen juoksevan siinä, huomaisi saman. Se osaa ohjata sitä hienosti ja haistelee ihan innoissaan kaikki nurkat. Sen verran hyvin tunnen oman hamsterini, että tiedän milloin se on kauhuissaan ja millon innostunut. Ja Coco on juuri tuota jälkimmäistä. Lisäksi pidän sitä aina niin vähän aikaa pallossa, ettei se varmastikaan ehdi väsyä / ahdistua.

Mun mielestä on ihan hamsterista kiinni, onko juoksupallo hyvä vai huono juttu. Toiselle hamsterilleni eli Ninjalle en välttämättä edes opeta juoksupalloilua, sillä en ole varma osaisiko se juosta sillä jne... Olen samaa mieltä tuon yhden aiemman kommentoijan kanssa, että hamsterilla saattaa olla pallossa jopa turvallisempi olo kuin lattialla. Esim. Coco on aina vähän jännittynyt puuha-aitauksessa (vaikkei se kovin avara olekaan ja siellä on piilopaikkoja), mutta pallossa sen kaikki jännitys katoaa.
: Re: Juoksupallo
: kiivi112112 29.04.11 - klo:13:57
Joidenkin hamstereiden mielestä juoksupallo  voi tuntua tältä: :teipit  :teipit  :teipit
Ja joidenkin taas tältä:  :D  :D  :D
Itse en ainakaan hommaa palloa mutta jokainen tekee omat päätökset mitkä ovat lemmikille parhaat. :mrgreen:
: Nukuttaako teidän hamstereita kun...
: Nipsunen12 01.05.11 - klo:09:43
Ne ne tulevat juoksupallosta tai juoksemasta. Nipsu :sydan  kun se juoksi koko ajan eilen juoksupallossa niin se oli eilen ihan rättipoikki.
: Re: Nukuttaako teidän hamstereita kun...
: Yadell 01.05.11 - klo:17:50
No ei nukuta, kun en käytä juoksupalloa. Huono keksintö.
: Re: Juoksupallo
: Marla 02.05.11 - klo:00:24
^^ Huomaathan, ettei hamsteria tulisi pitää kovin pitkää aikaa pallossa - puoli tuntia alkaa olla maksimi, itse en pidä 20 minuuttia kauempaa.
: Re: Juoksupallo
: Yadell 02.05.11 - klo:14:56
^Komps.
Itse kyllä hyväksyn juoksupallon käytön, jos ei oikeasti ole mitään muuta mahdollisuutta antaa hamsterille liikuntaa.
Mutta uskon että melkein jokaiselta löytyy kyllä joku paikka jossa on mahdollista juoksuttaa turvallisesti vapaana. Ja jos ei ole niin aitaus on hyvä vaihtoehto.
Juoksupallo on kuitenkin todella huono vaihtoehto, enkä sitä suosittele.
: Re: Juoksupallo
: Cutie ears 02.05.11 - klo:22:27
Meilla on juoksupallo ja hamsu juoksentelee siina korkeintaan 15 minuuttia kerrallaan  (sen verran mita nyt hakin puhdistaminen kestaa) kerran pari viikossa. Meilla on myos aitaus, mutta siita kiipeaa hetkessa yli, joten siina ei voi olla hetkeakaan ilman valvontaa.  Pojalla oli unohtunut hakki auki yhtena yona ja hamsu oppi nauttimaan vapaudestaan eli nyt yrittaa karata heti kun nakee vaan tilaisuuden koittavan :kieli.Joten meilla pallo on talla hetkella turvallisin juoksutusmuoto (kun muistaa vain tukkia portaikon). Eika mun mielesta siina mitaan pahaa ole, jos pallo on vaan riittavan suuri ja hamsu nayttaa tyytyvaiselta.
: Re: Juoksupallo
: Nipsunen12 06.05.11 - klo:20:36
Nipsu Tykkää juoksupallosta,Mutta én voi ottaa Nipsua oikeen vapaaksikkaan lattialle kun  Nipsu on niin piene kun seon venäjänkääpiöhamsteri mutta otan Nipsun kyllä myös yleensä lattielle juoksentelemaan jos vaan teen semmoset suojat ettei Nipsu pääse minnekkään koloon. :)  :)  xD  xD

Jos mulla oli syyrialainen en käyttäisi juoksupalloa.

: "Marla"
^^ Huomaathan, ettei hamsteria tulisi pitää kovin pitkää aikaa pallossa - puoli tuntia alkaa olla maksimi, itse en pidä 20 minuuttia kauempaa.
Niin.Mäki pidän Nipsua vain 20 minuuttia tai alle.
: Re: Juoksupallo
: delfi76 19.07.11 - klo:11:28
Meiltäkin kyseinen vempele löytyy. Nöpö käytti sitä aluksi, samoin Jekku, mutta aitauksen ostettuani pallon käyttö on jäänyt. en koskaan pitänyt hamsua siinä enempää kuin 15min ja aina ne tulivat itse häkistä palloon kun sitä vaan niille näytti.
En näe palloilua niin kovin pahana, etenkin jos perheessä on kissoja tai koiria voi palloilu olla se turvallinen tapa juoksuttaa.
: Re: Juoksupallo
: Mango-Päärynä 19.07.11 - klo:14:42
Yhessä kirjassa santtiin että ne on eläinrääkkäystä, liekö totta vai ei  :huh  :pihalla: ?
: Re: Juoksupallo
: Vevve 19.07.11 - klo:15:12
^ Ei ne nyt eläinrääkkäystä ole. Kirjojen ohjeet kannattaa jättää omaan arvoonsa, ne on suurimmaksi osaksi aikamoista potaskaa.
: Re: Juoksupallo
: kiivi112112 01.08.11 - klo:21:01
Joo, ne kirjat jotka olen lukenut ja verrannut täällä oleviin tietoihin niin kirjat ovat(ainakin joissakin kohdissa täysin erillaisia ja jotku asiat hieman suurenneltuja Esim :ylos:  :ylos:
: Re: Juoksupallo
: Hemulitin 06.08.11 - klo:20:23
En kyllä lue ajatuksia, mutta joskus laitan sen syyrialaiseni siihen juoksemaan eikä se näytä yhtään sitä harmittelevan, ja huom katson tilavan paikan missä se ei törmäile..
: Re: Juoksupallo
: lufas 14.08.11 - klo:21:55
En koe palloa millään lailla turvalliseksi tai tarpeelliseksi. Pienenä saaliseläimenä voi hamsteri saada shokin ansaan joutuessaan ja jopa kuolla. Toisekseen, vaikka se pallo ei törmäilisikään seinään, joku voi tulla huoneeseen ja astua päälle, pallo voi kierittää hamsteria mukanaan ym.
: Re: Juoksupallo
: Ely 14.08.11 - klo:22:12
: "lufas"
Pienenä saaliseläimenä voi hamsteri saada shokin ansaan joutuessaan ja jopa kuolla. Toisekseen, vaikka se pallo ei törmäilisikään seinään, joku voi tulla huoneeseen ja astua päälle, pallo voi kierittää hamsteria mukanaan ym.
Täytyy olla valmiiksi tosi hermoheikko tapaus jos pelkästään pienessä tilassa ollessaan voi iskeä tappava shokki :shock: Voi olla vaikeaa kuljetusboksin kanssa jos klaustrofobia äityy hamsterilla noin pahaksi.

Juoksupallot on yleensä niin isoja ettei niiden päälle vaan voi astua, eikä niitä voi olla huomaamatta kun niistä kuuluu pientä kopinaa niiden ollessa liikkeessä. Pallo ei myöskään kieritä hamsteria mukanaan kun hamsteri ei saa niihin sellaista vauhtia jota eivät pystyisi kontrolloimaan, aikaaan seurasin kun omat hamsterit taitavasti väistelivät seiniä ja pysäyttelivät palloa, vaihtoivat suuntaa jne.

Missään hamsterissa ei näkynyt stressin oireita.

Nykyään en käytä palloja siksi että 1. voi juoksuttaa aitauksessa kun ei ole kissoja enää 2. pallo hajosi ja 3. inhosin sitä meteliä jota pallo tuotti kun sen matkustaja kolisteli tuoleja.
: Re: Juoksupallo
: lufas 14.08.11 - klo:22:15
^ Pyöritteletkö sinä kuljetusboksia ympäriämpäri ja viskelet seinille? Oletko nyt ihan varma, että hamsterisi todella on hyvillä mielin siellä pallossa? En usko, että se pitää siitä loppujen lopuksi sitten ollenkaan, vaikka niin voi kuvitella. Kuten mainittua, se hamsteri on saaliseläin, enkä usko sen myöskään ymmärtävän, miksi se siellä pallossa on ja niin ollen hallitsemaan pelkotilojaan. Luulisin myös, että se "väistely" on vain sattumanvaraista kieriskelyä ja viimetingassa suunnan vaihtelua.
: Re: Juoksupallo
: Ely 14.08.11 - klo:22:35
Pyöritteletkö sinä kuljetusboksia ympäriämpäri ja viskelet seinille?
En, kuten en myöskään juoksupalloa ja tuollaiselle hamsteri ei tosiaan altistu juoksupallossakaan jos siinä ei auteta. Ja kuljetusboksia käytin vertailukohteena siksi että toit esille kuinka hamsteri kokee joutuvansa ansaan juoksupallossa, yhtälailla se varmasti kokisi kaikki pienet suljetut tilat "ansana".

Oletko nyt ihan varma, että hamsterisi todella on hyvillä mielin siellä pallossa? En usko, että se pitää siitä loppujen lopuksi sitten ollenkaan, vaikka niin voi kuvitella.
Oletko nyt ihan varma että hamsteri joutuu siellä kuolettavaan shokkitilaan?

Kuten mainittua, se hamsteri on saaliseläin, enkä usko sen myöskään ymmärtävän, miksi se siellä pallossa on ja niin ollen hallitsemaan pelkotilojaan.
Mitä tekemistä sillä on juoksupallon kanssa että hamsteri on saaliseläin? Ne saaliseläimen vaistot ottavat eläimestä kunnolla vallan vasta kun vastaan tulee tilanne jossa hamsteri kokee joutuvansa henkeä uhkaavaan tilanteeseen, näitä on mm. tuntemattoman hahmon äkkinäiset liikkeet ja kovat äänet. Hamsteriemolle lajille ominaisen käyttäytyminen näissä tilanteissa näkyy mm. kannibalismina ja aggressiivisuutena.

Jos hamsteri joutuu altistumaan stressaaville tilanteille toistuvasti, se todellakin näkyy terveydessä ja käyttäytymisessä. Ja omien hamstereiden käytöksessä ja terveydessä en huomannut mitään muutoksia juoksupallon käytön aikana, enkä jälkeen.
: Re: Juoksupallo
: lufas 15.08.11 - klo:02:17
^ On todennäköisempää, että hamsteri ahdistuu. Jos ihminen, näinkin voimallinen ja suuri eläin pystyy ahdistumaan pienessä vessakopissa, kuvittele sitten pientä hamsteria, joka ei ymmärrä, miksi.

On sillä saaliseläimen vaistolla tekemistä. Se pallo on kuin loukku, kuin purkki jonne otat hamsterin kiinni tappamista varten. Ja niin, kyllähän juoksupallo on rakennettu jo ihmisenkin mittasuhteisiin ja laskeskeltu, että ihmisellä on tasan saman verran tilaa kuin hamsterilla ja voima laskettu myös suhteessa - ihminen ei kyennyt hallitsemaan palloa millään lailla, ehkä juuri ja juuri estämään törmäykset, mutta...
: Re: Juoksupallo
: Ely 15.08.11 - klo:02:41
Edelleen hamsteri kyllä oireilee stressistä jos sille on aihetta. Spekulaatio hamsterin mielenterveydestä on muilta osin turhaa maallikolle kun emme voi tulkita kuin niiden käyttäytymistä. Sen vaan sanon että hamsteri ei ole ihminen, eikä näe tai koe juoksupalloa kuten sinä kuvittelet sen kokevan. Tulkinnat hamsterin ajatusmaailmasta ovat todellisuudessa vain omia ajatuksiasi, eli miten sinä kokisit juoksupallon jos sellaiseen joutuisit.

Edelleen kuljetusboksi tai muu pieni tila josta ei pääse pois kiipeämällä tai jyrsimällä itsensä ulos on hamsterille "loukku" samaan tapaan kuin juoksupallokin, mutta ei kukaan niissä hamstereita pidä pysyvästi, eikä tällaisten "loukkujen" lyhytaikainen käyttö vahingoita hamsteria.

Juoksupallon demonisoimisen sijaan pitäisi varmistaa sen käytölle sopiva ympäristö. Typerää yrittää tuottaa tunnontuskia sellaisille jotka eivät syystä tai toisesta pysty tarjoamaan huoneistosta rajattua tilaa juoksutukselle vain koska yritetään asettua hamsterin asemaan.
: Re: Juoksupallo
: metsku 15.08.11 - klo:23:02
^Juuri näin. Tässä nyt taas kerran (huoh) kuvitellaan, että hamsteri ja ihminen ovat samanlaisia ja että ne pystyvät tuntemaan jotain ahdistusta ja ajattelemaan olevansa suljetussa tilassa.
: Re: Juoksupallo
: Rossu 16.08.11 - klo:15:52
Itse en sitä ihan eläinrääkkäykseksi miellä, en vain ainakaan itse juoksuttaisi omia hamstereitani pallossa, koska meillä on tilaa juoksuttaa lattiallakin. Muutenkaan minusta ajatus muovisen pallon sisällä juoksevasta hamsterista ei kuulosta kovin kivalta. Sori nyt vaan, mutta tää on mun mielipide.
: Re: Juoksupallo
: lufas 16.08.11 - klo:20:10
Ooh, metsku on täälläkin näköjään. Miten sitten selitätte koiran ja kissan eroahdistuksen, hamsterin kaltereiden järsimisen yms?
: Re: Juoksupallo
: metsku 17.08.11 - klo:00:55
^Koira ja kissa ovat laumaeläimiä ja hamsteria aika julmetun paljon älykkäämpiä... Hamsterin kalterin järsiminen johtuu siitä, että sillä on ei yksinkertaisesti ole muuta tekemistä=hälytysmerkki. Hamsteri ei ole niin älykäs eläin, että se tietäisi tuntevansa ahdistusta. Ei hamsterille tule juoksupallossa mitään hetkeä jolloin se ymmärtäisi, että hei mä en pääse täältä pois. Se on ihmisen ajattelua, ihminen ymmärtää sen.
: Re: Juoksupallo
: Aibo The Hamster 09.01.12 - klo:10:55
Hamsterini Aibo omistaa sekä hyvän juoksupyörän ja juoksupallon (läpinäkyvän sellaisen) eikä todellakaan törmäile juoksupallolla mihin sattuu vaan ohjailee sitä kivasti ympäri kämppää. Ainoana liikuntamuotona juoksupallo ei ole suositeltava eikä sitä tule käyttää 30min kauenpaa yhteenmenoon (meillä käyttö aika noin 15min). Tulevaisuudessa aibo saa myös siirrettävän jaloitteluaitaukse.
: Re: Juoksupallo
: p@llero 10.01.12 - klo:04:36
Tai no siis mun mielesta juoksupallo ois muuten ok, mutta hamsteri ei itse paase sielta pois, sama se ymmartaako se sita vai ei mtta ei se hamsu siita nautikaan, saa korkeintaan liikuntaa ja stressia tormaillessaan seiniin -.- Siis ku on parempiaki vaihtoehtoja kuten juoksutuaitaus, puuhalaatikko etc. Paitsi voithan sie metsku sinun hamsteris sinne laittaa jos ne kerta on niin tyhmia ettei ne tajua  :)
: Re: Juoksupallo
: Ely 10.01.12 - klo:05:21
: "p@llero"
Tai no siis mun mielesta juoksupallo ois muuten ok, mutta hamsteri ei itse paase sielta pois, sama se ymmartaako se sita vai ei mtta ei se hamsu siita nautikaan, saa korkeintaan liikuntaa ja stressia tormaillessaan seiniin -.-

Lukaisepa keskustelua edelliseltä sivulta. Miten menettelet kun hamsteri ei pääse asumuksestaankaan ulos niin halutessaan? Lopettaisitko käsittelyn jos saisit tietää että käsittely aiheuttaa stressiä hamsterille?
: Re: Juoksupallo
: p@llero 10.01.12 - klo:09:42
En pysty hillittemaan itteeeni naissa juupas-eipas vaittelyissa joten:
Joten jokainen olkoon mita mielta haluaa, ne jotka haluaa saa laittaa hamsterinsa minne palloon haluaa ja niiden ei tarvi jotka ei halua. Mie en halua joten aio laittaa nyt enka tulevaisuudessa. Mietin vaan, etta jos on parempiakin mahdollisuuksia kuin juoksupallo, lattialla juoksentelu, puuhalaatikot jne. jotka jo mainitsin. Ja jos nuita mahdollisuuksia ei ole, niin itse ainakin miettisin toisen kerran hamsterin ottoa ihan hamsteria ajatellen.  :pihalla:

^ TUO oli siis MINUN mielipiteeni... :pilvi:
: Re: Juoksupallo
: Ely 10.01.12 - klo:09:56
Siksi kannattaakin koettaa avartaa sitä omaa näkemystään vaikka lueskelemalla keskustelua edelliseltä sivulta jos kerran asia mietityttää :D
: Re: Juoksupallo
: p@llero 10.01.12 - klo:09:58
Ei se mietityta :)
: Vs: Juoksupallo
: Jane 23.03.12 - klo:18:48
Mun mielest juoksupallois ei oo mitään vikaa o;; Eihän sitä koskaan tiedä jos vaikka hamsteri tykkää siinä juosta (; kunhan ei tietty liian kauaa pidä... nämäkin ovat mielipideasioita, joista ei toisten tarvitse alkaa kiistelemään   :peukku:
: Vs: Juoksupallo
: lufas 30.03.12 - klo:17:54
Mun mielest juoksupallois ei oo mitään vikaa o;;
Juoksupallo on vaarallinen. Vaikka kuinka vahtisi ja valvoisi, kyllä se pallo voi yhtäkkiä heilahtaa jonnekin suuntaan tai hamsteri voi menettää kontrollin kiinnostuessaan jostakin muusta ja vaikkapa pyörähtää pallossa ympäri tai "ohjata" pallon vahingossa vaaralliseen paikkaan. Vieläpä, kun juoksuttamisen ym. aktivoinnin voisi hoitaa vaikkapa juoksutusaitauksen, labyrintin ja puuhaboksien avulla.

Eihän sitä koskaan tiedä jos vaikka hamsteri tykkää siinä juosta (;
Mä pidän tuota tosi epätodennäköisenä. Eihän itsestäsikään olisi mukavaa juosta pyörivän pallon sisässä? Saati sitten hamsterista, joka ei edes ymmärrä, miksi se on pallossa. Eläin toimii aina omaksi (toki voimakkaasti laumaviettisillä eläimillä kuten susilla eri asia) edukseen ja haluaa hyötyä kaikesta tekemästään. Mitä se hyötyy pallon ohjailusta? Kaiken järjen mukaan hamsteri lähinnä ahdistuu pallossa olosta.
: Vs: Juoksupallo
: Ely 30.03.12 - klo:21:30
Juoksupallo on vaarallinen. Vaikka kuinka vahtisi ja valvoisi, kyllä se pallo voi yhtäkkiä heilahtaa jonnekin suuntaan tai hamsteri voi menettää kontrollin kiinnostuessaan jostakin muusta ja vaikkapa pyörähtää pallossa ympäri tai "ohjata" pallon vahingossa vaaralliseen paikkaan. Vieläpä, kun juoksuttamisen ym. aktivoinnin voisi hoitaa vaikkapa juoksutusaitauksen, labyrintin ja puuhaboksien avulla.
Juoksupallo ei ole vaarallinen valvotussa ympäristössä. En tiedä millaista worst-case-skenaariota mielessäsi pyörittelet, mutta kuvailemasi tilanteet ovat utopistisia. Milloinkaan ei ole raportoitu suoraan onnettomuuksia perusterveillä hamstereilla joille olisi jotain sattunut turvatussa ympäristössä, vaan aina ne sattuvat kummin kaiman siskon serkulle tai vastaavalle. On myös väärin moralisoida juoksupallon käytön motiiveja, kaikilla kun ei ole mahdollisuutta juoksuttaa hamsteriaan jyrsijäkokoisessa Linnanmäen pienoismallissa.

: lufas
Mä pidän tuota tosi epätodennäköisenä. Eihän itsestäsikään olisi mukavaa juosta pyörivän pallon sisässä? Saati sitten hamsterista, joka ei edes ymmärrä, miksi se on pallossa. Eläin toimii aina omaksi (toki voimakkaasti laumaviettisillä eläimillä kuten susilla eri asia) edukseen ja haluaa hyötyä kaikesta tekemästään. Mitä se hyötyy pallon ohjailusta? Kaiken järjen mukaan hamsteri lähinnä ahdistuu pallossa olosta.
Mä kehoitan lukemaan sen mitä vastasin sulle aiemmin kun rinnastit hamsterin ihmiseen: http://www.hamsteriyhdistys.fi/foorumi/index.php?topic=593.msg164529#msg164529

: Vs: Juoksupallo
: lufas 31.03.12 - klo:10:05
Ely, näin yleisesti: Ei sen hamsterin juoksuttamiseen tarvita paljon mitään (jo joku pieni loota täynnä extravirikkeitä voi hamsterista olla tooooosi uutta ja ihmeellistä). :D Ja kerrohan, miten se pallossa juoksentelu aktivoi sitä hamsteria? Ei siinä paljon varmastikaan ehdi haistella, kaivelumahdollisuutta ei ole...

Hamsteri ei ole ihminen. Se ei kykene tajuamaan, että pallossa juoksentelun pitäisi olla jotenkin hauskaa. Hamsteri on ihmistä sata kertaa viisaampi, järkevämpi ja ylempi eläin. Yksikään hamsteri ei ole niin sairas kuin ihminen. Toivottavasti hamsterit pysyvät terveenä vielä pitkään, eikä pikkutyttöjen "kasvatus" tuota maailmaan kymmentämiljoonaa täysin seinähullua hamsteria.
Se siitä inhimillistämisestä.
: Vs: Juoksupallo
: Ely 31.03.12 - klo:10:23
Juoksupallo on nimensä mukaisesti juoksutusta varten, jo on kumma jos kaivelumahdollisuuksia ei ole asumuksessa :icon_eek: Pallot eivät ole umpinaisia joten hamsteri pystyy helposti haistelemaan ympäristöään.

Hamsteri ei ole ihminen. Se ei kykene tajuamaan, että pallossa juoksentelun pitäisi olla jotenkin hauskaa. Hamsteri on ihmistä sata kertaa viisaampi, järkevämpi ja ylempi eläin. Yksikään hamsteri ei ole niin sairas kuin ihminen. Toivottavasti hamsterit pysyvät terveenä vielä pitkään, eikä pikkutyttöjen "kasvatus" tuota maailmaan kymmentämiljoonaa täysin seinähullua hamsteria.

"Hamsteri on ihmistä sata kertaa viisaampi, järkevämpi ja ylempi eläin."

I rest my case, tästä ei päästä enää mihinkään :xd: Ei liittynyt mitenkään siihen mitä kirjoitin, etkä ilmeisesti ymmärtänyt linkittämäni viestini sisältöä.
: Vs: Juoksupallo
: lufas 31.03.12 - klo:11:39
^ Joo, mutta miksi hamsterin tarvitsisi nimenomaan juosta? Mulle aktivointi ja juoksutus on nimenomaan erilaisia virikkeitä, ei niinkään sitä juoksemista ja juoksemista. Eiköhän se hamsteri vipellä aika reippaasti myös dunassa / häkissä / terrassa.

Tuo liittyi lähinnä siihen, etteikö hamsteri haluaisi pallosta pois. Terve saaliseläin ei pidä loukussa olemisesta. Enkä edes haluaisi hamsteria, joka tykkää olla pallossa. Se merkitsisi minulle lähinnä sitä, että luontainen tarve paeta "petoja" on kadoksissa.
: Vs: Juoksupallo
: Jane 31.03.12 - klo:13:11
Juoksupallo on vaarallinen. Vaikka kuinka vahtisi ja valvoisi, kyllä se pallo voi yhtäkkiä heilahtaa jonnekin suuntaan <-----  Mulle ei ikinä vois näin tapahtua:D  Jos pitäisin hamsteria pallossa, pitäisin sitä huoneessani, eikä se voi sinne kadota. Kaverini talvikko suorastaan rakastaa olla siellä, se menee sinne itsestään, ja lähtee heti juoksentelemaan ja viihtyisi siellä varmaan koko päivänkin, eikä malta tulla sieltä ulos..
// Niinkuin ekassa viestissäni sanoin, se on mielipideasia.
: Vs: Juoksupallo
: Ely 31.03.12 - klo:13:20
^ Joo, mutta miksi hamsterin tarvitsisi nimenomaan juosta? Mulle aktivointi ja juoksutus on nimenomaan erilaisia virikkeitä, ei niinkään sitä juoksemista ja juoksemista. Eiköhän se hamsteri vipellä aika reippaasti myös dunassa / häkissä / terrassa.
Olen samaa mieltä sen suhteen että juoksuttaminen asumuksen ulkopuolella on marginaalisen pieni osuus hamsterin todellisen liikunnantarpeen kannalta, mutta jos joku haluaa syystä tai toisesta juoksuttaa hamsteriaan niin kenenkään ei pitäisi demonisoida sitä tai siinä käytettyjä välineitä ellei ole jotain näyttöä niiden haitallisuudesta.

Tuo liittyi lähinnä siihen, etteikö hamsteri haluaisi pallosta pois. Terve saaliseläin ei pidä loukussa olemisesta. Enkä edes haluaisi hamsteria, joka tykkää olla pallossa. Se merkitsisi minulle lähinnä sitä, että luontainen tarve paeta "petoja" on kadoksissa.
Mennään takaisin siihen mitä väitit: "Hamsteri on ihmistä sata kertaa viisaampi, järkevämpi ja ylempi eläin." Millä perusteella se on kahta ensimmäistä? (viimeiseen en kommentoi kun menee ihan uskonnoksi) Miten hamsterin viisaus ja järkevyys ilmenee esimerkiksi vaikka sen ollessa juoksupallossa?  :icon_biggrin:

Hamsteri on kuule ihan yhtä loukussa asumuksessaan ja siksi ne yrittävätkin paeta sieltä, mahdollisimman kauas ihmisestä. On ihan yhtä epäeettistä pitää hamsteria lemmikkinä ylipäätään tuolla logiikalla :icon_rolleyes:


Kun ostin juoksupallon ja käytin sitä monia kuukausia sen hajoamiseen asti, en koskaan tiennyt sen vaarallisuudesta eikä koskaan tullut syytä epäilläkään että hamsterit kärsisivät siinä. Vasta melko nuorien hamsterinomistajien mutuiluista sain tietää millaisena "kidutusvälineenä" sitä pidetään :icon_lol: En kadu sitä että käytin palloa aikoinaan kun hamstereillani oli pienemmät asumukset eikä mahdollisuutta juoksuttaa vapaana. Myöhemmin maksoin ylihintaa hamsteriaitauksesta, joka ei pitänyt kaninpoikasten lisäksi muita eläimiä sisällään ja joka on nykyään pölyttymässä jossain komeron uumenissa.

//Jane, kyseessä ei ole mielipideasia. SE on mielipideasia jos ilmaisee pitävänsä juoksupallosta tai ettei pidä. SE ei ole mielipideasia jos väitetään että juoksupallo on vaarallinen ilman mitään todellisuuspohjaa.
: Vs: Juoksupallo
: lufas 31.03.12 - klo:13:28
Nawn. Kuinka moni hamsteri heittää syyttä ydinpommeja kaverinsa dunaan? Kuinka moni hamsteri kiduttaa lajitoveria tai alempaa? Ihminen on todella todella todella typerä hamsteriin verrattuna. Me emme edes enää toimi vietin perusteella, vaan tunteen. Toki myös hamsteri on omahyväinen ja haluaa selviytyä plus tehdä olonsa mukavaksi, mutta meidän itsekkyytemme ja typeryytemme menee jo ihan ylitse. Hullua, että olemme näin sairaita.

Loukku = pienenpieni tila. Kukaan ei vapaaehtoisesti ahda itseään puun ja kuoren väliin. Dunassa hamsteri on sentään jollain asteella turvassa ja se on sille "oma".
: Vs: Juoksupallo
: Ely 31.03.12 - klo:13:37
(http://dl.dropbox.com/u/7777140/Emoticon-Facepalm.gif)

: Vs: Juoksupallo
: metsku 31.03.12 - klo:13:42
No tää on jo petsien ketjussa käyty läpi tää juoksupalloasia ja Scottya jostain syystä kauheasti ahdistaa ajatus hamsterista juoksupallossa. Scotty kuvittelee, että hamsteri tuntee siellä ahtaan paikan kammoa tai että hamsteri tajuaisi mennä paniikkiin siitä, että on suljettu. Näinhän se asia ei tokikaan ole.

Juoksupallossa ei todellakaan ole mitään vikaa. Sen käyttäminen ei ole yhtään sen enemmän väärin kuin hamsterin ottaminen lemmikiksi tai hamsterin kesyttäminen (on sille pelottavaa). Hamsteri saa juoksupallossa hyvää lisäliikuntaa.
: Vs: Juoksupallo
: lufas 31.03.12 - klo:13:45
^ Minua ei ahdista mikään ja mielenterveyskin on nykyään ihan reilassa, jos sitä mietit :> Lähinnä vaan säälittänee.
: Vs: Juoksupallo
: metsku 31.03.12 - klo:13:50
^Kiva, että olet terveempi  :applause: Saat toki sääliä juoksupalloilevia eläimiä ja olla sitä mieltä, että se on väärin mutta juoksupallon käyttö ei kuitenkaan ole mitenkään vaarallista tai haitallista vaan ne hamsterit jotka siitä tykkäävät, saavat siitä paljon irti.
: Vs: Juoksupallo
: Ely 31.03.12 - klo:13:52
Minua säälittää myös, mutta lähinnä ihmiset jotka kuvittelevat että hamstereilla on yhtä paljon aivokapasiteettia kuin ihmisillä. Vaikka kuinka yrittäisit uskotella itsellesi ja muille että hamsterilla on ihmisen aivot ja kykenee tuntemaan samaa kuin ihminen, ei ole totuus. Mikään misantropinen avautuminen ei taas kuulu tähän, yritä ymmärtää eläintä ja sille ominaista käytöstä ja kykyä ajatella (=sivistä itseäsi) sen sijaan että yrität saada muita ajattelemaan yhtä ahdasmielisesti. Ei ole eläimen edun mukaista kohdella sitä kuin ihmistä = eri lajin eläintä.
: Vs: Juoksupallo
: lufas 31.03.12 - klo:13:55
Ely: En ole missään vaiheessa väittänyt hamsterin ajattelevan kuin ihminen. Se, että se on pirun yksinkertainen eläin eikä ajattele tunteella, tekee siitä viisaamman kuin ihminen.
: Vs: Juoksupallo
: Ely 31.03.12 - klo:14:02
"Hamsteri on ihmistä sata kertaa viisaampi, järkevämpi ja ylempi eläin."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Viisaus
http://fi.wikipedia.org/wiki/J%C3%A4rki

Mieti vähän mitä kirjoitat.
: Vs: Juoksupallo
: lufas 31.03.12 - klo:14:09
Hei haloo. Jos ne aivot nyt pysyis siellä päässä. Järkevämpi, ottaen huomioon, että kyseessä on hamsteri. Suhteellisuus  :nuija:
: Vs: Juoksupallo
: Ely 31.03.12 - klo:14:26
Käsitätkö itsekään mitä kirjoitit saati sitten käyttämiesi sanojen merkitystä? :icon_rolleyes:

1. Ensin vertaat hamsteria ihmiseen ja annat ymmärtää että se yltäisi samalle tunnetasolle kuin ihminen tilanteissa, joissa ihminen saattaisi ahdistua.
2. Seuraavaksi hamsteri onkin ihmistä ylempi, järkevämpi (=ÄLYKKÄÄMPI) ja viisaampi.
3. Hamsteri on "järkevämpi ottaen huomioon että kyseessä on hamsteri"

Jotain rotia tähän nyt pliis.

Jopa asiantuntijat ovat todenneet että juoksupallo ei ole vaarallinen niin kauan kun
- sillä ei ole pääsyä portaisiin
- samassa tilassa ei ole muita lemmikkieläimiä
- hamsteria ei pidetä yhtäjaksoisesti tuntia kauempaa (juomatauot)

^(Vapaa suomennos/kooste eläinlääketieteen opiskelijoiden kirjasta nimeltä Behavior of Exotic Pets, kirjoittanut Valarie V. Tynes.)

Mistä sinun tietosi on peräisin lufas? Petsiestä?  :futschlach:
: Vs: Juoksupallo
: lufas 31.03.12 - klo:14:36
Niin, missä vaiheessa? Olen koko ajan todennut, että jos jo ihminen ahdistuu, entä sitten hamsteri joka ei tajua miksi se edes on koko pallossa?
: Vs: Juoksupallo
: Ely 31.03.12 - klo:14:42
Niin, missä vaiheessa?

Siis mihin viittaat tuolla kysymyksellä?

Olen koko ajan todennut, että jos jo ihminen ahdistuu, entä sitten hamsteri joka ei tajua miksi se edes on koko pallossa?
Tässä on yritetty jo kilometrien pituisesta rautalangasta vääntää että hamsteri ei ajattele kuin ihminen. Ole hyvä ja lue mitä sinulle vastataan, jos vaikka jokin pala loksahtaisi paikoilleen.  :icon_rolleyes:

Vastaatko vielä kysymykseeni, mistä tietosi tästä juoksupallo-asiasta ovat peräisin?
: Vs: Juoksupallo
: lufas 31.03.12 - klo:14:53
Ja minä väännän takaisin: en ole missään vaiheessa sanonut, että ajattelisi :> Juoksupyörä?
: Vs: Juoksupallo
: windi 31.03.12 - klo:14:53

Juoksupallossa ei todellakaan ole mitään vikaa. Sen käyttäminen ei ole yhtään sen enemmän väärin kuin hamsterin ottaminen lemmikiksi tai hamsterin kesyttäminen (on sille pelottavaa). Hamsteri saa juoksupallossa hyvää lisäliikuntaa.

Taitaa muuten olla aikalailla ensimmäinen kerta laatuaan, mutta nyt on pakko sanoa etten vois enempää olla samaa mieltä metskun kanssa :)

Hamstereitahan mulla ei ole ollu muutamaan vuoteen ainuttakaan, mutta sillon kun oli, ja etenkin kun niitä oli enemmän kuin ihan muutama, niin syrkit kyllä ulkoili (ei kirjaimellisesti ulkona...) säännöllisesti juoksupalloillen. Menivät kerta toisensa jälkeen palloon mielellään, väkisin en oliskaan niitä sinne kyllä laittanut... Useimpia ei olis saanut pois pallosta sen max. 20 minuutin palloilun jälkeen, olisivat halunneet jatkaa. Raaka ja ilkeä omistaja kuitenkin päätti että ei sen pitempiä aikoja, ja riisti hamsteripoloisen omaan, palloilun aikana siivottuun asmukseensa.
: Vs: Juoksupallo
: Ely 31.03.12 - klo:14:55
Ja minä väännän takaisin: en ole missään vaiheessa sanonut, että ajattelisi :> Juoksupyörä?

Muokkasin sen sinulle ymmärrettävämpään muotoon, harmillista että noin pieni yksityskohta vie huomiosi asian ytimestä :<

Vastausta tähän odotellessa:
Käsitätkö itsekään mitä kirjoitit saati sitten käyttämiesi sanojen merkitystä? :icon_rolleyes:

1. Ensin vertaat hamsteria ihmiseen ja annat ymmärtää että se yltäisi samalle tunnetasolle kuin ihminen tilanteissa, joissa ihminen saattaisi ahdistua.
2. Seuraavaksi hamsteri onkin ihmistä ylempi, järkevämpi (=ÄLYKKÄÄMPI) ja viisaampi.
3. Hamsteri on "järkevämpi ottaen huomioon että kyseessä on hamsteri"

Jotain rotia tähän nyt pliis.

Jopa asiantuntijat ovat todenneet että juoksupallo ei ole vaarallinen niin kauan kun
- sillä ei ole pääsyä portaisiin
- samassa tilassa ei ole muita lemmikkieläimiä
- hamsteria ei pidetä yhtäjaksoisesti tuntia kauempaa (juomatauot)

^(Vapaa suomennos/kooste eläinlääketieteen opiskelijoiden kirjasta nimeltä Behavior of Exotic Pets, kirjoittanut Valarie V. Tynes.)

Mistä sinun tietosi on peräisin lufas? Petsiestä?  :futschlach:
: Vs: Juoksupallo
: metsku 31.03.12 - klo:14:59
Tää ongelma nyt Scotty tässä on, että edelleen et oikein ymmärrä, että hamsteri EI ahdistu juoksupallossa. Hamsteri ei AJATTELE, että hei nyt mut on suljettu tänne. Ihminen ajattelee, että hamsteri ajattelee olevansa ansassa ja ahdistuu siitä. Etenkin nuoret (tytöt) hamsterinomistajat pitävät juoksupalloa klaustrofobisena ahdistavana vankilana koska kuvittelevat, että hamsteri osaa ajatuksen tasolla ahdistua juoksupallossa ja sitä pahentaa se, että hamsteri ei kuitenkaan tajua MIKSi se on siellä pallossa. Totuus kuitenkin on, että hamsteri ei ahdistu, ei tunne klaustrofobiaa, ei paniikissa halua pallosta ulos vaan tutkii ympäristöään aivan kuten se tekee uudessa dunassa tai kuljetusboksissakin. Hamsterihan aina hetken kartoittaa ympäristöään kun sen laittaa uuteen paikkaan.
: Vs: Juoksupallo
: Vevve 31.03.12 - klo:15:00
Tää keskustelu ei nyt oikein johda mihinkään.

Hamsteri ei ajattele kuin ihminen, sen aivot ovat noin maapähkinän kokoiset. Ne eivät ajattele tulevaisuutta tai menneisyyttä, joten ne eivät kykene ajatusketjuihin tyyliin "apua, mitä jos en pääse täältä koskaan pois". Niiden käytöstä ohjaavat perustarpeet ja -vietit. Tässä nyt lufas kovasti inhimillistää eläintä. Jotkut ydinpommit nyt eivät ole millään lailla verrannollisia hamsterien käytökseen, ydinpommit ovat nimenomaan tulosta ihmisen älykkyydestä. Älykkyys ei välttämättä tarkoita sitä että osaisimme toimia eettisesti  :enkeli:

Jos hamsteri ahdistuisi juoksupallossa, ahdistus voitaisiin varmasti jollain tapaa päätellä sen käytöksestä — esimerkiksi aggressiivisuus tai arkuus pallosta pois ottaessa voisi olla merkki siitä.

Ihminen ei koskaan voi täysin tietää millaista on olla hamsteri tai mikä tahansa muu eläin, mutta jotain rotia  :nuts:
: Vs: Juoksupallo
: lufas 31.03.12 - klo:15:04
Mun tekisi ihan tosi mieli sanoa nyt jotakin. Ja btw, metsku, saa puhutella ihan omalla nimellä.

Miksi hamsteri ahdistuu, jos se nyt esimerkiksi jää jalastaan johonkin kiinni, muttei juoksupallossa?
: Vs: Juoksupallo
: metsku 31.03.12 - klo:15:10
^^Vevve, nerokas vastaus, ei lisättävää!  :applause:
: Vs: Juoksupallo
: Ely 31.03.12 - klo:15:13
Onko luetun ymmärtämisessäsi vikaa vai etkö vain osaa vastata sinulle esitettyihin kysymyksiin? Miksi jankkaat edelleen vaikka tässä on nyt neljän ihmisen voimin yritetty takoa kalloosi ettei hamsteri ajattele kuin ihminen  :nuts: Onko liian pitkää tekstiä luettavaksi vai mikä on?
: Vs: Juoksupallo
: lufas 31.03.12 - klo:15:17
Kyllä, omistan jonkinasteisen keskittymishäiriön. Mutta ettepä te viisaammat ja järkevämmät sen kummemmin vastaile :>
: Vs: Juoksupallo
: Henni 31.03.12 - klo:15:21
Miksi hamsteri ahdistuu, jos se nyt esimerkiksi jää jalastaan johonkin kiinni, muttei juoksupallossa?

Jos hamsu jää jalastaan kiinni se ei pääse liikkumaan. Pallossa hamsteri pääsee liikkumaan ympäri aluetta, missä se saa sen kanssa jaloitella. :icon_e_wink:
: Vs: Juoksupallo
: lufas 31.03.12 - klo:15:24
^ Niin, mutta se on silti tavallaan "kiinni", eikä kykene piiloutumaan tarvittaessa.
: Vs: Juoksupallo
: Henni 31.03.12 - klo:15:25
Tietysti omistajan pitäisi varmistaa, kun hamsun palloon laittaa, että alueella missä se ulkoilee ei ole esim. muita eläimiä tai jotain muuta mikä voisi uhata hamsua. Näin ollen hamsterilla ei ole tarvetta päästä piiloon.
: Vs: Juoksupallo
: Ely 31.03.12 - klo:15:37
Koita keskittyä nyt lufas ;) Sinulle on turha vastailla mitään jos et lue mitä sinulle kirjoitetaan.

Oletat juoksupallon laukaisevan hamsterissa paniikkireaktion kun se kokee joutuneensa loukkuun, onko näin?

Jos näin on, ahdistuneen/paniikissa olevan hamsterin verenkiertoon erittyy stressihormonia joka tekee hamsterista äärimmäisen jännittyneen, tällaisen hamsterin elekieltä on kokemattomankin hamsteriharrastajan helppo lukea. Hamsteri sätkähtää kaikkia ärsykkeitä ympärillään, paljastaa hampaansa ja pitää etutassujaan korkealla, sillä se on valmiina puolustamaan itseään.

Stressihormoni nostaa sydämen sykettä ja tutkijat mittaavat hamstereiden stressitasoa sydämen sykettä seuraamalla. Mm. hamsterin käsittely nostaa hamsterin stressitasoa, mutta juoksupyörä- tai pallo ei sitä tee. Ergo, käsittely on todellisuudessa hamsterille "ahdistavampaa" kuin juoksupallon käyttö.
: Vs: Juoksupallo
: lufas 31.03.12 - klo:15:42
Mahtavaa. Lähdetään siitä, etten voi mitään huonolle keskittymiskyvylle, ja keskittymiskykykään ei parane kovin nopeasti.
Ei, ei näin. Mitään järjetöntä paniikkireaktiota tuskin tulee, mutta saanen epäillä pienen jännitystilan syntymistä ja tietyissä tilanteissa jopa sitä paniikkia tmv.

Voi naisia. Oh my... God.
: Vs: Juoksupallo
: Meven 31.03.12 - klo:15:43
Joku kokenut ja asiaa paremin tutkinut voisi kirjoittaa tästä ihan jopa jonkun artikkelin.  :icon_rolleyes:

Tulisipa kerralla selväksi faktatietoa. Ja noin muutenkin olisi kivaa tietää lisää juoksupalloista, koska olen miettinyt, pitäisikö sellainen hankkia roboille. Artikkelissa voisi ihan noin siis yleisesti olla pallon hyödyt ja mahdolliset haitat ja sitten mm. paljonko tarvitaan tilaa, sopiiko kaikille lajeille, minkä kokoinen pitää olla, kuinka usein voi juoksuttaa, mistä huomaa, jos pallo ei sovikaan omalle hamsterille (esim. miten erottaa, pitääkö hamsteri juoksemisesta vai kammoksuuko se sitä), jotain muuta huomioitavaa jne..

Näistä olisi ainakin itselleni apua ja vastaisuuden varalle voisi sitten linkitellä yhtä artikkelia kaikille, jotka asiaa pohtivat. :) Vaikka kaikkien omia uskomuksia ei kyllä muuteta toisiksi, vaikka kuinka löisi faktoja ja vuosien kokemuksia tiskiin..
: Vs: Juoksupallo
: Ely 31.03.12 - klo:15:54
Lufas, harjoittele vaikka ensin sitä että parannat keskittymiskykyäsi ennen kuin lähdet foorumeille mesoamaan, kanssakeskustelijat tuhlaavat turhaa energiaa ja aikaa sinulle vastaamiseen jos et ymmärrä edes rautalangasta vääntämällä. Että "ei, ei näin" tosiaan...  :yea:

Meven, kirjoittelen parhaillaan artikkelia aiheeseen liittyen, stay tuned! :icon_cheesygrin:
: Vs: Juoksupallo
: lufas 31.03.12 - klo:15:55
Mesoamaan? :D Tässä on tullut taas pirun hyvää itsehillintäharjoitusta, enkä ole sanonut puoliakaan siitä mitä olen miettinyt :D Ja hei, minä sentään yritän. Päivästä toiseen.
: Vs: Juoksupallo
: Vevve 31.03.12 - klo:16:03
Voi naisia. Oh my... God.

 :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: :icon_mrgreen:

Tässä keskustelussa kukaan ei nyt oikeen pääse mihinkään. Alkaa tuntua että lufasilla on tavoitteena pelkkä provosointi. Pitäskö lopettaa, kun ei selkeesti viesti mee perille.

Muistuttaisin myös, että keskustelussa on vastakkain yhden hamsterin omistaja ja kymmeniä, jopa yli sata hamsteria omistaneita kasvattajia. Kokemuspohjat hamsterin käytöksen ymmärtämisestä ja lukemisesta taitaa olla hiukan erilaiset.
: Vs: Juoksupallo
: lufas 31.03.12 - klo:16:08
Joo, hamsterien määrähän kertoo kaiken. Jollain voi olla satoja hamstereita huonoissa oloissa, kun taas joku voi panostaa yhteen hamsteriin täysillä ja myös tietää enemmän. Ja ei sillä - on meilläkin noita ötöjä ollut.
: Vs: Juoksupallo
: Ely 31.03.12 - klo:16:24
Joo, hamsterien määrähän kertoo kaiken. Jollain voi olla satoja hamstereita huonoissa oloissa, kun taas joku voi panostaa yhteen hamsteriin täysillä ja myös tietää enemmän. Ja ei sillä - on meilläkin noita ötöjä ollut.
Mistä tiedät millaisissa oloissa ihmiset eläimiään pitävät? Onko sinulla syytä kyseenalaistaa heidän kokemuksensa jos viittasit siis tähän Vevven kommenttiin?
...keskustelussa on vastakkain yhden hamsterin omistaja ja kymmeniä, jopa yli sata hamsteria omistaneita kasvattajia. Kokemuspohjat hamsterin käytöksen ymmärtämisestä ja lukemisesta taitaa olla hiukan erilaiset.
: Re: Juoksupallo
: lufas 31.03.12 - klo:16:57
Ely, ei, en viitannut. Lähinnä vaan totesin, ettei hamstereiden määrä kerro paljoakaan :D
: Re: Juoksupallo
: Vevve 31.03.12 - klo:17:02
Ely, ei, en viitannut. Lähinnä vaan totesin, ettei hamstereiden määrä kerro paljoakaan :D

Ei se määrä ollut se pointti. Käytin sitä lähinnä esimerkkinä vertailemaan väittelijöiden kokemusta hamstereista ja niiden käytöksestä. Nelivuotisen kasvatustaipaleeni aikana olen omistanut lähemmäs parisataa hamsteria edustaen kaikkia lajeja ja sukupuolia, kasvattanut kymmeniä poikueita ja opiskellut tietoa hamstereista. Tällä kokemuksella olen aika varma kaikista täällä esittämistäni asioista.
: Vs: Juoksupallo
: Jane 01.04.12 - klo:18:44
//Jane, kyseessä ei ole mielipideasia. SE on mielipideasia jos ilmaisee pitävänsä juoksupallosta tai ettei pidä. SE ei ole mielipideasia jos väitetään että juoksupallo on vaarallinen ilman mitään todellisuuspohjaa.

Sitä tarkotinkin, että itse en näe siinä mitään väärää pitää hamsteria juoksupallossa.
: Vs: Juoksupallo
: talvikko00 18.02.14 - klo:15:20
Ihan hyvä Se on jos ei oo muuta keinoo, Tahvo siinä ainakin joskus juoksee. Mutta ei kestä kauaa hyvässä kunnossa :pilehile:
: Vs: Juoksupallo
: Murmelsson 04.07.14 - klo:12:19
Keskustelu itsessään toki on jo erittäin vanha, mutta ei kai siitä haittaakaan ole jos vaikka vähän heittäisin omaa pohdintaani tänne.

Tosiaan, kun ensimmäisen kerran juoksupalloista kuulin, ymmärsin niiden olevan ehdottoman vaarallisia pienille käpälille ja varpaille, kuten "pinnapyörätkin". Sittemmin aloin pohtimaan tätä ahdistuskysymystä, jonka lopulta oivalsin olevan juurikin tätä inhimillistämistä, ainakin suurimmaksi osaksi.

Itse olen kuitenkin tullut siihen lopputulokseen, että juoksupalloja ei meillä tulla ikinä käyttämään. Tämä siksi, että en halua sulkea hamsteriani tilaan, jossa se ei kykene käyttämään aistejaan niin hyvin.
En tosiaan tiedä tarkemmin siitä kuinka hyvä näköaisti hamsterilla esimerkiksi on, mutta sen tiedän ettei sen vuoksi juoksupallon läpinäkymättömyys ole mikään suuri haitta.
Ajatus siitä kuitenkin vaivaa, ettei hamsteri voi käyttää tuntoaistiaan paikkoja tutkiessaan. Näen juoksupallon käytön turhana, koska vastaavaa "paikallaan" juoksemista hamsteri voi harrastaa juoksupyörässä (hamsteri kun ei tosiaan pallossa ollessaan näe mihin on menossa). Juoksupyörässä eikä -pallossa ole kummassakaan mitään ihmeellistä, jota voisi haistella, tunnustella ja ehkä jopa vähän maistaa.

Ja nyt kadotin punaisen langan. Haluan tässä kai vain ilmaista mielipiteeni siitä, että juoksupallo ei ole hamsterille mielestäni erityisen hyödyllinen kapistus. Uskoisin vapaana juoksuttamisen olevan hamsterin mielestä jännempää, vaikka toki pallossa saa ainakin uusia hajuja nenuunsa.

Ehkä samalla voisinkin kysyä, millaista tietoa/ajatusta muilla tästä on? Miksi koette/ette koe juoksupalloa hyödylliseksi?
Vaarallisuudesta ei varmaankaan tarvi enää puhua.
: Vs: Juoksupallo
: Ely 04.07.14 - klo:14:01
Koen juoksupallon hyödylliseksi siinä vaiheessa kun haluan päästää hamsterin tutustumaan häkin ulkopuoliseen ympäristöönsä ylimääräisen liikunnan ja virikkeellistämisen vuoksi, eikä se sitä ilman onnistuisi ilman että hamsteri katoaisi painavien huonekalujen alle tai taakse.

Vähän ot, mutta juoksuaitaukset olen kokenut turhiksi kun mikään ei estä hamsteria ylittämästä niitä, vaikken annakaan hamsterin juosta vapaana valvomatta, on turhauttavaa olla jatkuvasti estämässä hamsterin pakoa juoksuaitauksesta.
: Vs: Juoksupallo
: speedy gonzales 24.11.14 - klo:20:07
Itse en oikeastaan tajua mihin juoksupalloa tarvii. Juoksupyörä ajaa saman asian häkissä. Juoksutan hamsterin jokatapauksessa kylppärissä, kun on kissoja. Sitäpaitsi juoksupallot on kalliita minusta. Oon kyllä kuullu, että jotkut pistää hamsterin
palloon lattialle, vaikka kissat ois samassa tilassa. Siinnä kun sattus luukku aukeamaan, noi ois entinen hamsteri. Minusta vastuutonta touhua! :rant:
: Vs: Juoksupallo
: emmesyys 24.11.14 - klo:21:39
Kun hamsterin hankin, oli mulla heti ekana ajatuksena että meillehän ei juoksupalloa tule, se hamsteri ahdistuu siellä ja kamalaa nyt sulkea toinen semmoseen. Pitkään oltiinkin ilman, mutta meillä ei ole kotona mahdollisuutta hamstereita juoksuttaa vapaana lattialla. Kämpän pohjaratkaisu on semmoinen että kaikista huoneista paitsi makuuhuoneesta pääsee keittiöön (jääkaapin, pakastimen, lieden ym. alle/taakse/rakenteisiin), ja makuuhuoneessa on suuria huonekaluja ja tila on aika iso, minkä takia en halua hamsteria juoksuttaa siellä.

Hankittiin juoksutusaitaus, ja se onkin pieninä määrinä ollut ihan toimiva ratkaisu. Syrkki kuitenkin kyllästyy siellä aika nopeasti, ja väittäisin ettei tuollaisen valmisaitauksen pinta-ala ole kovinkaan paljoa suurempi kuin meidän syrkin oma asumus (100cm pitkä duna). Se kyllästyy siellä siis nopeasti ja alkaa järsiä kaltereita/aloittaa kiipeämisyritykset sieltä pois. Kun hamsterin ulkoilu on jatkuvaa karkausyritystä, on olo jotenkin vähän sellainen ettei se nauti ulkoilusta kamalasti tai saa liikuntaa.

Meidän syrkki on kuitenkin niin aktiivinen/huomionhakuinen, ettei sille riitä käsittely vähintään kerran illassa plus sitten dunassaan olevat virikkeet joihin tietysti lukeutuu myös juoksupyörä. Se alkaa pureksimaan kattokaltereita tai nurkkia kunnes pääsee ulos. Siks päätettiin hankkia juoksupallo ja kokeilla vähentäisikö sen käyttö tuota häiriötoimintaa. Hamsteri oli pallossa aluksi vaan minuutin-kaksi kerrallaan jotta tottuisi siihen. Heti jos alkaa pureksimaan palloa, otetaan se sieltä pois. Muutaman kokeilukerran jälkeen syrkki kuitenkin tajusi pallon idean ja viipottaa menemään pitkin kämppää. Se menee itse palloon eikä oikeastaan ees tulisi sieltä ulos. Hamsteria on helppo vahtia kun se on pallossa, ja meidän syrkin kohdalla se on vähentänyt huomattavasti kaltereiden tai dunan nurkkien pureksimista, ellei lopettanut sitä lähestulkoon kokonaan. Lisäksi se on saanut lisää lihasmassaa.

Tämä on vain mun kokemus, mutta meillä juoksupallo on siis todettu oikein sopivaksi ja hyväksi asiaksi, kohtuudella ja pienissä määrin käytettynä silti vain, mutta kuitenkin yhtenä aktivointitapana lisää.
: Vs: Juoksupallo
: speedy gonzales 25.11.14 - klo:11:10
Minä en oo just ton takia itsekään ostanu aitausta, kun ne on niin pieniä. Tukin vaan aina pyykkikoneen alueen, niin sillä on enemmän tilaa, kun pikkuaitauksessa. Jos ei oo muuta keinoa juoksuttaa, nii on se pallo sillon ihan hyvä.  :icon_razz:Mut ei minusta, jos kissoja samassa tilassa!
: Vs: Juoksupallo
: speedy gonzales 19.01.15 - klo:20:26
Sori jo etukäteen, kun tulee peräkkäinen viesti! :no: Kun olen tässä alkanut miettiä, että ostasko kuiteski ton juoksupallon ja kokeilisin korpulle, et tykkäiskö se siitä. Kun aikaisemmin juoksutin sitä kylppärissä, mut kun se näytti aina niin stressaantuneelta jotenkin siellä, et ehti vaan mistä pääsis karkuun. Kerran se näytti mulle hampaitakin, niin lopetin sit juoksutuksen kokonaan. Ajattelin, et se varmaan stressas noita kissan hajuja ja pelkäsi. No, sillä on kyllä iso terra, mut minua niin säälittää, kun se ei pääse juoksemaan ollenkaan. Aitaus ei ole vaihtoehto, koska se ei oo minusta tarpeeks iso tila tohon terraan verrattuna. Eli aattelin, et laittais aluks vaikka korpun palloon tuolla makuuhuoneessa ja oven kiinni sinne, ettei kissat pääsis. Minkä kokonen juoksupallo pitäs olla syrkille? :icon_rolleyes:
: Vs: Juoksupallo
: Ely 20.01.15 - klo:04:00
Vähintään 20 cm halkaisijaltaan.
: Vs: Juoksupallo
: speedy gonzales 20.01.15 - klo:07:16
Niin ajattelinkin, et suunnilleen sama koko kun juoksupyörän vähimmäismitta syrkille. Täytyypä käydä huomenna jostain eläinkaupasta katselemassa.  :icon_mrgreen: Muoks.Kävin jo ostamassa pallon, mutta ostin 25cm kokoisen, kun tuo Korppu on aika isokokoinen. Tänään aattelin kokeilla mitä on siitä mieltä! :icon_razz:
: Vs: Juoksupallo
: Alkemistin 04.02.15 - klo:11:43
Ehkä samalla voisinkin kysyä, millaista tietoa/ajatusta muilla tästä on? Miksi koette/ette koe juoksupalloa hyödylliseksi?
Vaarallisuudesta ei varmaankaan tarvi enää puhua.

Jos meillä ei olisi muuta mahdollisuutta ulkoiluttaa hamsteria ja uskaltaisin luottaa pallon pysyvän kiinni (vaikka kolahtaisi vauhdilla tuolinjalkaan), niin voisihan sellaista kokeilla. Tosin minusta on mukavaa, että hamsteri pääsee käyttämään kunnolla mm. hajuaistiaan, joten eipä meille sellaista ole nyt kaavailtu.  :icon_e_wink:
: Vs: Juoksupallo
: speedy gonzales 12.04.15 - klo:15:28
Hauska seurata tuota poikasyrkkiä, kun tyttösyrkki on ensin ollut juoksupallossa. Ensin menee muutama minuutti, kun se nuuhkii pallon tarkkaan ja sitten vasta alkaa rullailemaan.  :puna: Tulikin mieleen juoksupallosta kysymys. Kun ensikuussa tulee luovutusikäinen tyttösyrkki mulle, niin minkä ikäisenä sille uskaltas kokeilla juoksupalloa? Tietysti ostaisin pienemmän pallon sille, kun isommilla on. :loov:
: Vs: Juoksupallo
: Ely 12.04.15 - klo:23:58
Hauska seurata tuota poikasyrkkiä, kun tyttösyrkki on ensin ollut juoksupallossa. Ensin menee muutama minuutti, kun se nuuhkii pallon tarkkaan ja sitten vasta alkaa rullailemaan.  :puna: Tulikin mieleen juoksupallosta kysymys. Kun ensikuussa tulee luovutusikäinen tyttösyrkki mulle, niin minkä ikäisenä sille uskaltas kokeilla juoksupalloa? Tietysti ostaisin pienemmän pallon sille, kun isommilla on. :loov:
Kyllä sille voi heti kokeilla juoksupalloa :)
: Vs: Juoksupallo
: speedy gonzales 13.04.15 - klo:06:12
Kiitos vastauksesta! :) Ainakin nämä kaksi ovat tykänneet kovasti palloilla.