Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - hennu]

#1
Mitä käytätte herkkuna?  :)
#2
youtubesta löysin tälläisen videon //http://www.youtube.com/watch?v=M_hoCHb82Cs&feature=related
Eli tässä hamsu vasta harjoittelee ja näytetään kuinka kouluttaja houkuttelee sen esteiden läpi.

Mitä te käytätte herkkuna?
#3
Kuutamon gerbiilit sivulla on kuva Pashminan dunasta, ja samanlaisia dunia olen nähnyt täälläkin, eli onko tuollaista ritilä korotusosaa mahdollista ostaa jostain erikseen, vai myydäänkö ne vain tuon dunan mukana?

 itsellä on ferplastin miniduna ja siinä siihen kuuluva taso(samanlainen kuin pashminan dunassa, mutta siinä on juoksupyörä) Onko tuo ferplastin minidunan kanssa yhteensopiva?
Olisi mukava saada tuollainen, jotta saisi vähän lisää tilaa.


kuvat täällä //http://kuutamon.vuodatus.net/page/pashminanduna
#4
olen samaa mieltä kuin sennni, eli liian nuori voi kyllä olla.
 Itse en välttämättä hankkisi hamsteria lapsen ensimmäiseksi lemmikiksi, sillä hamsteri vie aikaa, ja sen hoidossa tarvitaan tietoa, mitä lapsena ei itse osaisi edes hakea.
Itse hankin ensimmäisen talvikkoni, joka on myös ensimmäinen jyrsijäni, nyt 17 vuotiaana ja olen huomannut että sen pitäminen vie enemmän aikaa kuin kissan. Siis häkin siivoaminen. Meillä kissa pääsee vapaasti pihalle, joten hiekkalaatikkoakaan ei tarvitse siivoilla.
Hamsterista ei ole samalla tavalla seuraa kuin kissasta tai koirasta, joten ainakin itse hommaisin lapselle mieluummin jomman kumman, jos vanhemmilla ei ole kokemusta hamstereista. Tietystysti lapsissa on eroja, enkä sano etteivät jotkut ottaisi selvää asioista ja olisi hyviä hoitajia. Mutta jos vanhemmilla ei ole tietoa hamstereista, ei sitä kannata ostaa ja jättää lapsen vastuulle.

mutta itselleni hamsusta on ollut kyllä paljon iloa, enkä yhtään ole katunut että sen otin :)
#5
Asuminen ja tarvikkeet / Re: Virikkeet
05.09.08 - klo:19:08
Alpilla on minidunaan kuuluva taso.
Puunoksa, pesämökki(joka ei ole käytössä, vaan se nukkuu tason alla itse tekemässään vessapaperikasassa)  ruokakuppi jossa on ruma hamsterin naama pohjassa, ja tuoreruokakuppina arabian koko-sarjan vaal.sininen pieni 10cm lautanen, kun se  on niin sopiva ja nätti  :)
tasoon kuuluva juoksupyörä, pahvirulla/munakennonpala/muuta pahvista silputtavaa, ja pajusilta.

Olen huomannut, että kun antaa sellaisen wc-paperirullan jossa on vielä yksi pala paperia kiinni, niin Alpi ainakin innostuu siitä kovasti ja vie paperin pesäänsä kun on repinyt sen ensin irti.
#6
Dunasta ei ole karannut, mutta kun siivosin dunaa ja hamsu oli laatikossa niin sieltä se karkaili koko ajan.
#7
Ensimmäisen päivän kannattaa antaa tutustua,ja sen jälkeen aloittaa käsittely.
Hamsteria kannattaa käsitellä sen häkin ulkopuolella. Eli vaikka jossain laatikossa. Itse käytän tyhjää lipastonlaatikkoa jossa on puruja. :) ja hamsterin voi siirtää sinne jollain kupilla tai pahviputkella.

Uskon että hamsterisi tosiaan puolusti reviiriään.
 En tiedä, mutta ehkä, kun tarjosit kättäsi itse sille aiemmin, se ei ollut vielä kotiutunut, eikä sillä siis ollut vielä silloin tarvetta puolustaa reviiriään, koska se ei vielä silloin ollut sen koti. Ja nyt kun äitisi kävi tonkimassa, se oli varmaan jo kotiutunut sen verran, että oli alkanut puolustaa reviiriään.

Itselläni on ollut talvikko nyt reilut 2 viikkoa, ja on jo aika hyvin kesyyntynyt. Eli ei pure enää, kuten aluksi. Vaikkakin joskus, kun antaa käden se saattaa tarrata sormien päihin ja kynsiin kiinni. Mikä on inhottavaa, vaikkei satu kamalasti. Itse suosittelen aluksi antamaan kättä nyrkissä, jolloin hamsteri ei pääse puremaan sormiin, jos sillä sellainen tapa on.

ja itse nostan hamsun dunasta isolla kauhalla. Kun hamsu istuutuu kauhalle, niin nostan sen sillä nopeasti pois. Mielestäni paljon parempi tapa  kuin paperirullalla nostaminen, koska paperirullassa se usein puraisi käteen kun sitä nosti, ja muutenkin hamsu näkee että se nousee pois dunasta
#8
helmiäis-safiiri talvikko
#9
siirsin sen kupilla pois dunasta, eli oli kyllä poissa asumuksestaan.
#10
Meillä ei suostunut nukkumaan muovisessa mökissä, vaan on kyhännyt nukkumapaikan dunan mukana tulleen yläkerta-tason alle. Siellä ei ole edes mitään laatikkoa. Harmi etten vain näe missä se siellä oikein nukkuu, kun on vienyt sinne niin paljon pesävärkkiä, ja edessä on rappuset, ettei sinne näe.
#11
Meille hankittiin eilen talvikko uros Seinäjoen faunattaresta.Ikää n. 7viikkoa. Sanoivat että on hyvä luonteeltaan. Minulla ei ole minkäänlaista kokemusta jyrsijöistä ennestään.
Annoin sen tutustua eilisen illan dunaansa, ja tänä iltana siirsin sen pois dunasta erilliseen muovilaatikkoon ruokakupin avulla, ja annoin kättäni sille haisteltavaksi.
Olen lukenut tämän,ja muita ohjeita, mutta ohjeesta ei ollut kovin paljon apua, sillä hamsu ei pelkää kättä, vaan on melkein heti sen kimpussa. Se siis haistelee, mutta myös näykkii hampailla etenkin sormien ihoa inhottavasti. Se ei siis hyökkää suoraan hampaat ojossa sormeen kiinni, vaan alkaa ensin haistella, sitten kosketella hampailla, ja lopuksi aika kivuliaasti näykkimään ihoa. Yhdestä kohtaa se sai ihon rikki, muttei kuitenkaan kovin pahasti.
Kokeilin myös roikottaa kättäni dunan katosta, mutta sama jyrsintä alkoi. Tuntuu inhottavalta, kun tuntuu, että hamsu syö sormea.
Voiko olla, ettei se vain ymmärrä, että sormea ei saa jyrsiä samalla tavalla kuin oksia? Käsittääkseni sitä oli kyllä eläinkaupassa käsitelty.
Vai olenko vielä sille niin pelottava, että se puolustautuu?
Miten kannattaisi jatkaa totutusta? Pidänkö kättä vain hyvin lyhyitä hetkiä kerrallaa, niin että hamsu pysyy näykkimättä? Vai kannattaako aluksi käyttää hanskoja?

MUOKS: nyt alpi on ollut meillä kuukauden, eikä se enää pure