Kirjoittaja Aihe: Virikkeet 2  (Luettu 56169 kertaa)

Poissa -Titiuu-

 • Viestejä: 37
  • Profiili
  • HimaHamstraajat naamakirjassa
Vs: Virikkeet 2
« Vastaus #180 : 08.09.13 - klo:16:02 »
^^ Meilläkin virike- ja sisustusmateriaalina käytetty olkea (heinälle itse allerginen) ja monet noista tykkäävät siinä myllätä ja katkoa korsia, jotkut  kiskoo sopivaksi muokkaamaansa olkimatskua myös pesäänsä. Ei kyllä ole mitään ongelmia havaittu.  :wassat:
Henk.koht. mielipiteeni vain, mutta miten käy, jos luonnonmateriaalitkin pitää bannata ihan vaan mahdollisten riskien takia. Mitä jää jäljelle?

Poissa Janzu

 • Viestejä: 271
  • Profiili
Vs: Virikkeet 2
« Vastaus #181 : 13.09.13 - klo:17:34 »
Pyhpah pehmeät heinät ainakaan mitään haavaumia aiheuttaa. Poskipussihaavaumista en tiedä, mutta olen törmännyt pariin tapaukseen (omassakin hamsulassa), joissa pienen, suunnilleen pariviikkoisen, poikasen silmä on mystisesti puhjennut ja poikasterrassa on sattunut olemaan kuivaheinää. Väkisinkin on tullut mietittyä että olisiko vasta silmänsä avannut poikanen voinut hortoillessaan törmätä silmänsä kanssa terävän ruohonkorren päähän ja puhkaista sitä siihen? En osaa sanoa.
Poikasterroissa en joka tapauksessa enää varsinkaan kovaa heinää käytä, pehmeämpää kyllä jos sattuu jostain löytymään, aikuisilla taas uskaltaisin sitä kovempaakin käyttää. Olki taas ei ole yleensä läheskään yhtä karheaa ja pientä kuin heinä, sitä ainakin uskaltaisin käyttää hyvinkin (eipä ole muuten tullut ikinä mieleenkään että olkeakin voisi käyttää hamsuilla, pitääpä hakea joku kerta sitäkin!).

Samalla logiikalla millä heinää ei saisi antaa hamstereille, pitäisi kieltää moni jyrsittäväkin, kuten näkkäri, teräväkärkisistä auringonkukansiemenistä puhumattakaan.
Mistä muuten väittämä "heinä aiheuttaa helposti haavaumia poskipusseihin" on edes lähtöisin? Onko joku tutkinut/tutkituttanut hamsunsa poskipussit, todennut että niissä on haavoja ja tutkinut sen jälkeen vielä testein mistä ne ovat peräisin?


Poissa strauss

 • Viestejä: 85
  • Profiili
Vs: Virikkeet 2
« Vastaus #182 : 16.09.13 - klo:18:19 »
Mistäköhän vois hankkia jotain tollasta kaivuuhiekka/savea? Hamsu nääs tykkää kauheesti kaivaa tuolla vessalaatikossa monta kertaa päiväs ja vapaanaollessaanki, ku pidän maassa sellasta kuppia miessä on sitä kyseistä vessahiekkaa. Mutta siis jotain kunnon hiekkaa/savea, niin millasta sen pitäis olla, mistä saa ja mitä maksaa? Tärkein on varmaan nyt vaan toi et mistä semmosta sais, ei hinnalla niin välilä...

Poissa Alkemistin

 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 1205
  • Profiili
  • Halimaan hamsut
Vs: Virikkeet 2
« Vastaus #183 : 16.09.13 - klo:18:38 »

^ http://www.amazon.com/Zoo-Med-Excavator-Burrowing-Substrate/dp/B00CEJOYIY/

Vähän on kallista, mutta kivaa  :icon_e_wink:  Veden kanssa tekemisiin jouduttuaan kovettuu:
http://www.herppi.net/topic/19409-excavator-hiekka/

Poissa strauss

 • Viestejä: 85
  • Profiili
Vs: Virikkeet 2
« Vastaus #184 : 18.09.13 - klo:23:16 »
Kiitti, tota vois olla ihan mielenkiintosta kokeilla  :peukku: Varmaan aika samanlaista kun toi nyt käytössä oleva vessahiekka, koska pissanen hiekka kovettuu laatikkoon. Mutta tollasta varmaan pitää sitten tilata...

Poissa Alkemistin

 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 1205
  • Profiili
  • Halimaan hamsut
Vs: Virikkeet 2
« Vastaus #185 : 19.09.13 - klo:08:51 »
^En ole mistään eläinkaupasta löytänyt, vaikka Tampereen Koskikeskuksessa mainitsivat harkinneensa.
Tuosta sitten tulee kuivuessaan niin kivikovaa, että hamsun voi olla vaikea sitä kaivella. Itse jätin kovettamatta ja ihan hyvin toimii sellaisenaankin. Mitä nyt tykkäävät pissiä sinnekin. :dry: Meillä on sitä vain pussillinen vanhassa kiulussa kaivuupaikkana. :tongu:

Poissa strauss

 • Viestejä: 85
  • Profiili
Vs: Virikkeet 2
« Vastaus #186 : 19.09.13 - klo:19:50 »
Joo tuskin tota ainakaan missään lähimmissä eläinkaupoissa on... Mutta kiitos hirveesti, tollanen lähtee lähiaikoina varmaan tilaukseen, katotaan mitä tykkää  :icon_cheesygrin:

Poissa Zinde

 • Viestejä: 135
  • Profiili
Vs: Virikkeet 2
« Vastaus #187 : 09.10.13 - klo:21:48 »
Mulla on syrkillä liukuovellinen terraario, joka on pohjamitoiltaan noin 90x40cm ja korkeutta on 50cm. Korkeutta on tosiaan reilusti, joten tekisi mieli hyödyntää tilaa korkeussuunnassakin, mutta miten?

Tällainen mökki ja portaat meiltä jo löytyykin, mutta jotain korkeampaa kaipaisin.


Olen miettinyt, voisinko itse nikkaroida jotain mutta eipä ole ideoita siihenkään. Ja miten tasosta saisi turvallisen, ettei hamsteri putoaisi?

Poissa Alkemistin

 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 1205
  • Profiili
  • Halimaan hamsut
Vs: Virikkeet 2
« Vastaus #188 : 09.10.13 - klo:23:05 »
Tasoksi kelpaa vaikka litteä, tukeva pahviloota tai joistain ruokakaupoista (Lidl) saatavat puiset hedelmäkopat. Jos kuiviketta on hyvin, niin ainakin n.25cm korkea saa olla ilman laitoja tms. Riippuu tietty kuinka pieni syrkkisi on. :icon_e_wink:

Meidän Lumo-matamin terra näyttää tältä (on aika samankokoinen):


Tuo paksu pahviputki on ollut kalenterin kotelo.
// Muoks. Juoksari on 30cm halkaisijaltaan, joten kaikki muu näyttää pieneltä ;)
« Viimeksi muokattu: 09.10.13 - klo:23:07 kirjoittanut Hajime »

Poissa emmesyys

 • Viestejä: 110
  • Profiili
Vs: Virikkeet 2
« Vastaus #189 : 03.01.14 - klo:18:08 »
Meillä on robolla pesämökki (puinen), vessapaperirullia (ihan yksittäin ja sitten yksi semmoinen kolmen putken tunneliyhdistelmä), vessapaperia jota tykkää hirveästi silputa, pari kookoksenkuorta/niiden osaa (toinen tosin on ihan vaan juomapullon alla että jos ihan vaan sattuisi valuttaan niin eipä ainaskaan purut kastuis, toiseen kookoksenkuoreen pääsee piiloon ja tuo eka on siis tosiaan vaan semmoinen pienehkö pala), ruokakuppi (joskaan tätä ei nyt sillain varmaan virikkeeksi voi laskea mutta kuitenki, samaten kun ei juomapulloakaan joka tietenkin löytyy) ja sitte minun tekemä "paperi-iglu" eli kulhoon laitettu vessapaperia, kostutettu, lisää vessapaperia, kostutettu jne. ja annetti sitten kuivua kupin muotoon, leikkasin myös pienen oviaukon siihen ja nyt on tuo hamsulainen mieltynyt siihen ja muutti kaikki pesätarvikkeet (eli silputut vessapaperit) sinne. :D Sitten löytyy vielä juoksupyörä mut sitä ei pidetä hamsusella koko aikaa kun se tuppaa vetämään sillä ympäri niin että on itte kyydissä ja pelottaa et sille sattuu jotain. Plus että se juoksee siinä koko ajan jos se on sillä.. Niin pidetään sitä aina vaan sillon kun itse tässä vieressä istutaan. Vaihtelevasti on myös ainaski puolikas kananmunakenno, mutta on niin ruuhkaa noiden putkien ja muiden kanssa että vaihdellaan virikkeitä aina välillä ettei oo kaikki kerralla.

Syrkki saapui kotiin vasta eilen, mutta toistaiseksi sillä on puinen pesämökki, paksu kerros purua (tai no mörtti-röpöä kun on pitkäkarvanen niin aateltiin josko se ois parempi),  ruokakuppi plus juomapullo tietenkin, pahviputki (paksumpi kun vessapaperirullat ettei juutu kiinni), semmonen pahvijuttu mikä on tullu Mäkkäristä juomien telineenä, kookoksenkuori, pari puusiltaa... Juoksupyörä löytyy kans, mutta ei olle vielä sitä tuolle viisviikkoselle pikkuselle laitettu, ja kun tosiaan vasta eilen tuli kotiinkin. Ja silti vaan tuntui niin paras virike vaan olevan se kattokaltereissa kiipeily, ei hyvää päivää. :DD Tuo robo ei oo ees yrittäny, mutta tämä uusi heti eilen illalla päätti että oispas se kivaa. Ja kun vainoharhainen ja ylivarovainen olen niin en kyllä päästäny sitä sinne, vaan satukirja dunan päälle jottei se saa kaltereista mitään otetta!

Muoks: Niin siis tosiaan tuolle uudelle syrkkivauvelille tulee kyllä samanlainen (mutta hieman suurempi) vessapaperi-iglu, sitä saa sit järsiä tai käyttää mökkinä, ja lisäksi tietenkin vessapaperia on silputtavana! Unohdinkohan mainita jotain muuta...
« Viimeksi muokattu: 03.01.14 - klo:18:11 kirjoittanut emmesyys »
♥ roboneidot Wippee's Maggie Mango "Maggie" sekä Goldilock's Kleopatra "Saga"
♥ syrkkipoitsu Morinehtar the Blue "Valo"
♥ kiinaripoika Wonderland's Down-To-Earth Dewberry "Odin"
♥ pikkuinen talvikkoherra Tinytail Mr. Twister "Viima"
http://hamsterbox.blogspot.com

Poissa NecotineL

 • Viestejä: 24
  • Profiili
Vs: Virikkeet 2
« Vastaus #190 : 18.02.14 - klo:22:52 »
Muoks: Niin siis tosiaan tuolle uudelle syrkkivauvelille tulee kyllä samanlainen (mutta hieman suurempi) vessapaperi-iglu, sitä saa sit järsiä tai käyttää mökkinä, ja lisäksi tietenkin vessapaperia on silputtavana! Unohdinkohan mainita jotain muuta...

Meillä syrkkipoika otti meille muuttaessaan paperi-iglun pesäkseen. Vaihtoehtona oli toinenkin pesämökki, mutta iglu oli ilmeisesti parempi. Leikkasin siihen eteen oviaukon, josta Taco kulkikin pari kertaa. Jostain kumman syystä alkoi muutaman kerran jälkeen kuitenkin kulkea igluun takakautta nostamalla iglua ilmaan ja pujahtamalla sisään! :icon_mrgreen: Tästä johtuen tuo iglu oli aina ihan vinossa, kummasti se vain pystyssä kuitenkin pysyi. Ekojen purujen vaihdon yhteydessä se oli kuitenkin pakko heittää pois, oli sisäpuolelta katosta ja seinistä revitty ja mennyt muutenkin ihan ohueksi. Laitoin tuon toisen pesäkopin samalle paikalle missä iglu ennen oli, onneksi myös se kelpasi pesäksi. Ajattelin kuitenkin kokeilla tuota iglua vielä joskus uudelleen, täytyy sijoittaa se johonkin muuhun kerrokseen, jos vaikka tällä kerralla ei ottaisi sitä pesäkseen  :icon_e_wink:

Muoks: Eilen illalla kun syrkkini puuhailua katselin häkissä, aloin miettiä voisiko se jäädä jumiin alla olevan linkin tikkaiden tuollaiseen väliin? Onko kenelläkään kokemusta? http://www.zooplus.fi/shop/jyrsijat/hakkitarvikkeet/majat/puu/143068 Näitä asiakkaiden kuvia kun katselee, nuo välit näyttävät olevan kaikissa kuvissa vähän erikokoisia. Tuo torni ei meillä tällä hetkellä ole häkissä käytössä, puuha-aitauksessa käytetään välillä.
« Viimeksi muokattu: 21.02.14 - klo:08:48 kirjoittanut NecotineL »

Poissa emmesyys

 • Viestejä: 110
  • Profiili
Vs: Virikkeet 2
« Vastaus #191 : 17.03.14 - klo:01:26 »

Meillä syrkkipoika otti meille muuttaessaan paperi-iglun pesäkseen. Vaihtoehtona oli toinenkin pesämökki, mutta iglu oli ilmeisesti parempi. Leikkasin siihen eteen oviaukon, josta Taco kulkikin pari kertaa. Jostain kumman syystä alkoi muutaman kerran jälkeen kuitenkin kulkea igluun takakautta nostamalla iglua ilmaan ja pujahtamalla sisään! :icon_mrgreen: Tästä johtuen tuo iglu oli aina ihan vinossa, kummasti se vain pystyssä kuitenkin pysyi.

Hehe, meillä robo teki tuota samaa että mieltyi siihen paperi-igluun. Tuota syrkkiä ei jaksanu pahemmin innostaa, se käänti sen nurin päin ja "keinui" sen sisällä. :DD Alkoi kaikesta tallomisesta olla iglu jo niin hutera ja lituskainen että otin sen sitte kokonaan siltä pois. Jospa tekis vähän matalamman uuden tilalle vaikkapa taas!
♥ roboneidot Wippee's Maggie Mango "Maggie" sekä Goldilock's Kleopatra "Saga"
♥ syrkkipoitsu Morinehtar the Blue "Valo"
♥ kiinaripoika Wonderland's Down-To-Earth Dewberry "Odin"
♥ pikkuinen talvikkoherra Tinytail Mr. Twister "Viima"
http://hamsterbox.blogspot.com

Poissa Murmelsson

 • Viestejä: 114
  • Profiili
Vs: Virikkeet 2
« Vastaus #192 : 25.06.14 - klo:11:41 »
Paperi-iglusta tuli mieleen, että jostain kumman syystä Vilja-talvikko käsittelee niitä täysin samalla tavalla kuin edesmennyt Lilja-syrkki käsitteli. Siis kääntää nurin ja repii paperia sisäpuolelta. Ja jostain syystä se näyttää aika julmalta kun hurjistunut eläin repii paperi-iglulta "sisälmyksiä" ja raahaa ne pesäänsä. :D

edit// Sain Viljalle ehkä parhaan virikkeen ikinä. IDO-saniteettiposliinitehtaan pienen "lahjatavarapöntön"! Laittelen siitä vaikka kuvaa kun pääsen kotiin. :D
« Viimeksi muokattu: 27.06.14 - klo:13:27 kirjoittanut Murmelsson »

Poissa Murmelsson

 • Viestejä: 114
  • Profiili
Vs: Virikkeet 2
« Vastaus #193 : 18.07.14 - klo:09:50 »
Työkone luultavasti koettaa viestittää minulle etten saisi olla täällä työajalla, koska jostain syystä foorumi hieman temppuilee eikä nyt esimerkiksi anna muokata tuota edellistä viestiäni (foorumi on hieman ns. vääristynyt eivätkä kaikki tekstit ole paikoillaan)...

Kuitenkin. Asiaan.

Luin eilen hamsterit.netistä hauskan virikeidean, se oli se kaivelulaatikko, eli pahvilaatikko joka täytetään purulla. Päätin tehdä sellaisen Viljalle suht isosta pahvilaatikosta, kun detolfiin sellainen kerran mahtuu ja oli juuri sopivasti puruakin jäljellä. Leikkelin laatikkoon reikiä vähän joka kohtaan ja täytin sen purulla, mutta ei, Viljasta koko laatikko oli ihan tyhmä ja tiellä. Se siitä sitten. :D
Ei tuollainen kaiveluboksi ole yhtään niin kiva kuin esim. joku yksittäinen heinänkorsi.

Onko teillä ollut tuollaisia bokseja ja mitä niistä on tykätty? Teinkö liian vähän reikiä tms. (siinä taitaa olla 5 tai 6 reikää) ja se ei siksi kelvannut? :D

Poissa Nyy-ti

 • Viestejä: 8
  • Profiili
Vs: Virikkeet 2
« Vastaus #194 : 10.10.14 - klo:19:30 »
Voiko maitopurkeista tehdä virikkeitä? Oon tehnyt vaan tollasista tavallisista pahvisista, kun tuo maitopurkin pahvi on sellasta muovisen oloista, enkä oo uskaltanut sitä laittaa.
Siis ettei ole vaarallista, jos hamsu pureskelee sitä?