Kirjoittaja Aihe: Hamsterin käytös muuttui  (Luettu 1907 kertaa)

Poissa Roope

  • Viestejä: 3
    • Profiili
Hamsterin käytös muuttui
« : 13.11.11 - klo:10:16 »
Minulla on ollut jo 10 hamsteria(yksi kerrallaan), silti olen nyt vähän ihmeissäni hamsterini käyttäytymisestä. Syyrialainen hamsterini(uros) on nyt noin 2kk ikäinen ja ollut minulla reilut 2 viikkoa. Kun se tuli kotiin niin heti juoksi juoksupyörässä eikä siitä meinannut luopua millään. Noin viikkoon se ei ole juossut pyörässä lainkaan vaikka olen yrittänyt ohjata juoksemaan ja kun otan syliin niin ei suostu siinä kauaa olemaan, kun sitten laitan häkkiin takaisin niin menee heti pesäänsä eikä sieltä pois tule. Olenkohan jotenkin suututtanut hamsterin vai mistähän mahtaa olla kyse. Edellisien hamsterien kohdalla ei tällaisia ongelmia ole ollut. Minulla on siis häkki vaikka sitä ei suositella parhaana vaihtoehtona, sen läpi voi kuitenkin keskustella hamsterin kanssa. Pari kertaa hamsteri on tämän viikon aikana purrut kaltereita yöllä kun ei ole illan aikana tullut pois, en ole viitsinyt repiä sitä pesästä pois, katsonut vain että on hengissä.

Kertokaahan jos tiedätte että minkä luulette hamsteria vaivaavan/ mitä voisin itse tehdä, tuntuu niin pahalta katsoa kun lemmikillä ei ole mielenterveys ihan täysin kunnossa.
« Viimeksi muokattu: 01.01.70 - klo:02:00 kirjoittanut Guest »

Poissa Cinn

  • Viestejä: 9
    • Profiili
Re: Hamsterin käytös muuttui
« Vastaus #1 : 13.11.11 - klo:11:07 »
Mulla ei oo tollasesta kokemuksia ainakaan vielä, mutta jos se ennen on ollut sellanen pirteä hulivili niin enpä tiedä. Pääseekö hamsusi juoksemaan vapaana? Ehkä se voi olla syy, jos hamsterisi on tylsistynyt häkissä olemiseen  :pihalla:

Noi oli sitten vaan mun arvauksia, ei mitään asiantuntian neuvoja :D
« Viimeksi muokattu: 01.01.70 - klo:02:00 kirjoittanut Guest »

Poissa Roope

  • Viestejä: 3
    • Profiili
Re: Hamsterin käytös muuttui
« Vastaus #2 : 17.11.11 - klo:00:29 »
Kyllä minä päästän sen juoksemaan, minulla on oma huone tai alue sille missä se saa juosta ja jossa ei vaarapaikkoja ole ja voi kipittää takaisin häkkiin kun haluaa tai janottaa, kun laitan siksi ajaksi häkin lattialle. En ihan joka sekunti jouda vahtimaan/seurustelemaan siellä lattialla. Lattialla on myös virikkeitä. Ehkä nyt en muusta olisi enää kovinkaan huolissani mutta siitä olen että aluksi juoksi pyörässä aivan tolkuttomasti(täytyy myöntää että pari kertaa keskeytin juoksemisen ja sanoin että "minäkin haluan olla sinun kanssa"), mutta tosiaan nyt en ole nähnyt juoksemassa pyörässä ollenkaan, eikä ole pienen suostuttelunkaan jälkeen halunnut juosta. Hiukan siis huolestuttaa että hamsu on joko juoksemassa lattialla tunnin-pari tai pesässä kyhnöttämässä lopun vuorokaudesta eli käytännössä koko yön ja sitten käy vain juomassa ikäänkuin viimeisiään päiviään vetelevä vanhushamsu.

Lisään tähän perään että ongelmat ovat poissa. Näköjään hamsterillakin on jonkunlainen uhmaikä, minulla ei ennen ole ollut juuri ja juuri luovutusikäistä vaan suunnilleen 2-3kk ikäisenä ostettuja jonka verran ikää Valtsulla nyt on. Ainut ongelma vaan on tuo nukkuminen myöhään, häkin paikka on sellainen mihin ei päivänvalo pahemmin paista mutta sitä suuremmalla syyllä ei pitäisi pitkään nukuttaa. Kyllä sitä ollaan niin terhakkaana sitten vielä aamukuudeltakin kun herään. Herätys ei onnistu millään kutsumalla, joten on vain kaksi mahdollisuutta, houkutella ruoalla ulos tai repiä pesästä pois. Pian Valtsu kuitenkin virkistyy herätyksestä.
« Viimeksi muokattu: 01.01.70 - klo:02:00 kirjoittanut Guest »