Kirjoittaja Aihe: Paperikuivike tai muu vähemmän allergisoiva vastine  (Luettu 5740 kertaa)

Poissa grotesk

 • Viestejä: 4
  • Profiili
Heissan. Ulkomaalaisilla foorumeilla suosittelevat paperikuiviketta (carefresh tms) koska se ei allergisoi. Itsellä on aika paha krooninen nuha, ja valitettavasti tuli todettua, että pehmeät purut pahentaa tilannetta. Nyt käytän toistaiseksi hamsterilla mörttiä, mutta ois kiva saada jotain pehmeämpää sen tilalle. Kuitenkaan en ole löytänyt mitään paperipohjaisia kuivikkeita mistään paikallisista eläinkaupoista, myydäänkö niitä edes täällä Suomessa? Hamppukuiviketta oon nyt miksannut mörttiin, mutta sekin aiheuttaa lieviä oireita.

Vevve

 • Vieras
Vs: Paperikuivike tai muu vähemmän allergisoiva vastine
« Vastaus #1 : 20.05.16 - klo:10:39 »
Paperikuiviketta on suomessa aika huonosti saatavilla. Megaeläin-liikkeissä olen joskus nähnyt, ja nettikaupoista voisi onnistaa.

Poissa grotesk

 • Viestejä: 4
  • Profiili
Vs: Paperikuivike tai muu vähemmän allergisoiva vastine
« Vastaus #2 : 21.05.16 - klo:19:40 »
No onpa harmi. Pitänee miettiä, että kestänkö tuota omaa niiskutusta sen verran, että vaihtaisin takaisin pehmeämpiin (ja pölyävämpiin) puruihin, joissa ois kivempi kaivella. Googlailin tuossa aikani ja tosiaankin ainoa paperipohjainen kuivike, mitä mistään tuli vastaan oli Toa-lätt, joka ei nyt ole ollenkaan sitä mitä hain. Megaeläimiä ei täällä päin ole. 

Onkohan noissa hamppukuivikkeissa kuinka paljon eroa pölyävyyden suhteen? Ostin täältä jotain paikallisen yrityksen pakkaamaa no-name kuiviketta ja se pölysi vähän liikaa. Mietin, että olisko joku Hemparade tms hiukan parempaa sen suhteen?

Mikään omistamani lemmikki ei ole elämäni aikana pahentanut tätä nuhaa, en jotenkin osannut ajatella että se kuivikkeesta tuleva pöly vaikuttaisi näin pahasti, mutta niin vain kävi. :( 

Edit: Oho, Zooplussalta löytyikin googlen kautta noita paperikuivikkeita, vaikka ei sivuston kuivike-kategoriasta jostain syystä löytynyt (en vaan osaa?). Taidan laittaa Hemparaden ja jonkun paperikuivikkeen tilaukseen, katsoo sitten niiden kanssa kuinka pahasti niiskutetaan vai niiskutetaanko ollenkaan.
« Viimeksi muokattu: 21.05.16 - klo:21:18 kirjoittanut grotesk »

Poissa Myrttis

 • Viestejä: 15
  • Profiili
Vs: Paperikuivike tai muu vähemmän allergisoiva vastine
« Vastaus #3 : 25.05.16 - klo:21:25 »
Meillä on ollut käytössä hamppua monta vuotta, ja satunnaisesti olen tilaillut paaleja eri merkeiltä. Itse en ole ainakaan huomannut niinkään merkkikohtaisia eroja hampuissa, vaan pölyävyys voi vaihdella ihan saman merkin sisällä. On tuurista kiinni millaisen paalin sattuu saamaan  :icon_rolleyes:

Poissa grotesk

 • Viestejä: 4
  • Profiili
Vs: Paperikuivike tai muu vähemmän allergisoiva vastine
« Vastaus #4 : 11.06.16 - klo:23:53 »
Päivitystä tähän: Zooplussalta tuli tilattua Carefresh Natural ja Hemparade ja nyt on tullut testattua molempia. Hemparade vaikutti ihan yhtä pahasti kuin tuo edellinenkin hamppu, ja Carefreshit vaihdoin vasta pari päivää sitten. Tosin jälkimmäinen ei ole vielä aiheuttanut pahempaa niiskutusta ja talvikkokin tuntuu tykkäävän kun pääsee kunnolla kaivamaan. Huonona puolena kalleus, ja se, että toi 6l joka "laajenee 14 litraan" ei kyllä todellakaan tunnu laajenevan tarpeeksi :P Ei kukaan sattuisi tietämään, mistä tuota tai muuta vastaavaa saisi tilattua isommassa pakkauskoossa ilman järkyttäviä postituskuluja? Zooplus tosiaan myy vaan noita pienempiä paketteja. Amazonia ja muutamia brittikauppoja kokeilin, mutta kaikissa postikulut tuli maksamaan enemmän kuin kuivike itsessään.  :eijei: Tuntuu että tämä toimisi sekä hamsterille että omistajalle kaikkein parhaiten, mutta kun on vaan niin turkasen kallista!
« Viimeksi muokattu: 11.06.16 - klo:23:57 kirjoittanut grotesk »

Poissa Myrttis

 • Viestejä: 15
  • Profiili
Vs: Paperikuivike tai muu vähemmän allergisoiva vastine
« Vastaus #5 : 12.06.16 - klo:14:46 »
Pikaisella etsinnällä ainakin Animail myy isompia paketteja: https://animail.fi/carefresh-natural-60-l.html Eihän tuo halpaa siltikään ole.

Onpa hyvä kuulla että carefresh toimii sinulla, tilasin juuri perjantaina sitä itselle kokeiluun  :peukku:

Poissa grotesk

 • Viestejä: 4
  • Profiili
Vs: Paperikuivike tai muu vähemmän allergisoiva vastine
« Vastaus #6 : 30.06.16 - klo:05:12 »
Nyt olen ollut tyytyväinen tuohon Carefreshiin, mutta hinnan takia ei ole tullut tilattua enempää kuin kaksi pakettia. Oon nyt kuitenkin miksannut Serlan hiekkapaperia siihen tähän tyyliin ja ollaan oltu tyytyväisiä, näyttää muuten ihan samalta kuin CF kuivuneena. :) Huonona puolena tuohon menee aikaa, mutta onhan se silti reilusti halvempaa kuin Carefreshin tilaaminen ulkomailta. Aion edelleen tilailla noita paketteja ulkomailta ja käyttää tuota diy-matskua pohjalla. Carefresh ilmeisesti torjuu hajuja jotenkin, joten oletan, että se imee pissat paremmin kuin pelkkä vessapaperimössö. (Joo, oma talvikko ei koskaan ymmärtänyt mitä vessaboksi tarkoittaa.)

Poissa Auratus

 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: Paperikuivike tai muu vähemmän allergisoiva vastine
« Vastaus #7 : 23.07.16 - klo:09:51 »
Allergiavapaata kuiviketta jyrsijöille myy ainakin kierrätysfirma LOMO joka sijaitsee Ukkolassa Joensuussa siis. Pienempiä eriä laittavat postissa ehkä suurempiakin.