Kirjoittaja Aihe: Vanhan hamsterin elämää  (Luettu 59830 kertaa)

Poissa Ken_G

 • Viestejä: 676
  • Profiili
Re: Vanhan hamsterin elämää
« Vastaus #195 : 28.12.11 - klo:09:53 »
Vanhin tällä hetkellä on talvikkoherra Jesse, joka täytti jouluna 1 v 11 kk. Syrkeistä vanhin on Porina, ensi viikolla 1 v 9 kk. Molemmat jaksavat vielä touhuta innokkaasti ja silmät kirkkaina.
« Viimeksi muokattu: 01.01.70 - klo:02:00 kirjoittanut Guest »

Poissa jensku

 • SHY hallitus 2015
 • *
 • Viestejä: 1285
 • Diadem's syrkit - Lappeenranta
  • Profiili
  • http://diadems.hamsterit.net/
Re: Vanhan hamsterin elämää
« Vastaus #196 : 28.12.11 - klo:11:19 »
Vanhin meillä tällähetkellä on Picus Beautiful Girl "Viivi" ikää jo 1v 6kk. Kyllä se vanhuuden merkki Viivissä näkyy jo. Ei enään niin innokas ole mitä nuorenpana oli. Juoksupyörän juokseminen vähentyny tai melkeen lähes kokonaan loppunu. Nykyään vaan melekeen ruuan hakemista ja takas nukkumaan. Mutta kyllä Viivi vielä yhtä uteliaana jaksaa tulla katselemaan jos tullaan häntä katselemaan ja syliin nostamaan.  :sydan
« Viimeksi muokattu: 01.01.70 - klo:02:00 kirjoittanut Guest »
~Diadem's Hamsterikasvatus ~
Kotisivu - http://diadems.hamsterit.net/
Meidät löytää myös Facebookista! - https://www.facebook.com/JenskunHamsula?ref=bookmarks

Poissa robo98

 • Viestejä: 19
  • Profiili
Re: Vanhan hamsterin elämää
« Vastaus #197 : 10.01.12 - klo:20:54 »
mun robo tipsu on 1v ja n.10kk ja vanhuus näkyy karvassa, selästä on lähtenyt jonkuverran karvaa ja iho hilseilee vähän. oon vähä huolissaan siitä ku sen karva on semmonen mutta tipsu kyllä syö ja juo normaalisti. onko tämmönen tilanne vielä vakava vai onko mahollista että hamsu elää vielä onnellisena pitkään?  :)
« Viimeksi muokattu: 01.01.70 - klo:02:00 kirjoittanut Guest »

Poissa MortimerRiddle

 • Viestejä: 691
  • Profiili
Re: Vanhan hamsterin elämää
« Vastaus #198 : 19.01.12 - klo:13:22 »
Petsku täytti tänään 2 vuotta! Nuorena miehenä Peetu oli hyvin reipas ja aina suuna päänä menossa joka paikkaan. Nyt se on hyvin rauhallinen ja lempeä hamsteri joka ottaa elämän vastaan päivä kerrallaan. Mitä olen tämän yksi vuotiaaseen poikaan verrannut niin Peetulle maistuu tuoreruoka aina hirveän hyvin, mutta siemenseos ei enää niin paljon. Peetu tykkää edelleen kuitenkin ainakin pari kierrosta yöstä omaan tahtiinsa rullata juoksupyörässä ja myös asetella minun harmikseni ne parhaat herkkunsa sinne tuoreruokakippoon.  :mrgreen:  :sydan
« Viimeksi muokattu: 01.01.70 - klo:02:00 kirjoittanut Guest »
Suffeli-talvikko, s. 14.10.13

Poissa Veda

 • Viestejä: 328
  • Profiili
  • http://hamsuttimet.suntuubi.com/?cat=1&preview=1
Re: Vanhan hamsterin elämää
« Vastaus #199 : 04.03.12 - klo:09:21 »
Meidän vanhimmat hamsut on nyt robopojat Yours Alphonse Karr ja Yours Alix Roussel, ikä on nyt alkanut näkymään kuivumisena :( pojat onkin jo melkein 2v2kk. Kovia poikia ovat vielä juoksupyörässä juoksemaan ja ruoka maistuu. Perässä tulee kiinari Yökyöpelin Xx joka on melkein saman ikäinen, se on vielä hyvässä kunnossa. Kuukauden päästä täyttää jo kaksi vuotta, jos luoja suo, Jonnan talvikkokasvatti Snowfight. Siinäkään ei vielä havaittavia vanhuuden oireita  :)
« Viimeksi muokattu: 01.01.70 - klo:02:00 kirjoittanut Guest »

Poissa Tupuliina

 • Viestejä: 148
  • Profiili
  • http://riemuloikka.nettisivu.org/
Re: Vanhan hamsterin elämää
« Vastaus #200 : 05.03.12 - klo:14:21 »
Nukkumisen lisääntyminen on tietysti ollut aina sellainen parhaiten havaittava piirre vanhenevalla hamsterilla, sitä kaikki vanhukset meillä on tehnyt.

Syyrialaispappamme Turo on nyt 2 v 6kk ja se on kyllä yhä erittäin toimelias. Se kyllä nukkuu enemmän kuin nuorena, mutta yhä kitisyttää juoksupyörässä menemään ja kun otan vapaaksi juoksemaan niin kiitää kuin pieni ydinohjus.

Sen sijaan toinen syrkki joka tuli meille eläkekotiin toisesta kodista, on jo vähän hitaampi. Sillä on ikää jotain 1v 6kk, mutta on selvästi hitaampi ja väsyneempi.
« Viimeksi muokattu: 01.01.70 - klo:02:00 kirjoittanut Guest »
Riemuloikan kääpiöluppakasvatus värissä valkoinen sinisilmäinen
Hattula / Kanta-Häme
Tervetuloa tutustumaan kotisivuille!

Poissa MortimerRiddle

 • Viestejä: 691
  • Profiili
Vs: Vanhan hamsterin elämää
« Vastaus #201 : 12.03.12 - klo:10:50 »
Peetu on jo niin vanha, että se vanhan hamsterin elämä on lähinnä sitä nukkumista, syömistä ja juomista. Välillä on tuntunut siltä ettei pappa kauhean sikeästi vaan nuku kun se tuntuu varsinkin aamupäivisin heräilevän vähän väliä... tiedä sitten mistä johtuu.  :icon_neutral: Liikkeet on aika kömpelöjä ja aika hömelö se muutenkin on, mutta päivä kerrallaan mennään eteenpäin.  :sydan:
Suffeli-talvikko, s. 14.10.13

Poissa Sahapukki

 • Viestejä: 291
  • Profiili
Vs: Vanhan hamsterin elämää
« Vastaus #202 : 12.03.12 - klo:17:55 »
Meidän tällä hetkellä olevat vanhimmat hamsterit alkavat lähestyä puolentoista vuoden ikää. ? Taitavat kohta mummo ja pappa jäädä ansaitulle eläkkeelle näin pikkuhiljaa, vaikka molemmilla riittää sitä vilskettä ja vipinää. Sitä kuhisee oikeastaan koko hamsula täynnä, mummeli todella virkeä ja pappa taas innokas aina uusiin karkureissuihin. Muistan kun hyö tulivat meille, ja nyt ollaan melkein jo koko hamstereiden elinkerta käyty läpi. Täällä vähän pelokkaasti odotellaan sitä päivää, kun lähtevät paremmille hamsterimaille.

Karva on ohentunut, ja molemmat laihtuneet 10-20 grammaa. Yritetään pitää vielä loppumetreillä turkki hyvässä kunnossa ja hamsteri mahdollisimman virkeänä ja onnellisena, sekä toki maha täynnä tuoreruokaa. :loov:
Ylpeä, kolmen hamsterin omistaja :-)

Poissa Eve87

 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 2064
  • Profiili
  • Wonderland's Hamstery
Vs: Vanhan hamsterin elämää
« Vastaus #203 : 13.03.12 - klo:08:28 »
Meillä on 3 sennupappaa hamsulassa.

Oma kasvattini Wonderland's Ritari-Ässä 2v,4kk. Vielä on virkeä pappa ja roikkuu dunan kattokaltereissa  :hauskaa: Nyt alkaa hiljalleen vasta vauhti hiljentyä papalla.
Epäonninen Onnekas täytti vähän aikaa sitten pyöreät 2vuotta. Sitä ei uskoisi kyllä kaksivuotiaaksi ei sitten millään, se on kuin mikäkin huimapäinen nuori hamsteri, tosin välillä se sitten näyttää sen ikänsä ja tuumailee rauhallisesti mietiskellen terraariossaan, lempipaikkana mökkinsä katto. Sieltä se katselee hamsulan vilskettä  :hauskaa:
Sitten vielä Alfons, ikää papalla 1v,7kk, eli pian sekin kääntyy kaksivuotiseksi. Sen verran on vielä hyvässä kunnossa, että käydään ihan aktiivisesti näyttelyissä.

on nää eläkeläiset kyllä ihanaa vaihtelua hurjapäiseen nuorisoon  :loov:
« Viimeksi muokattu: 13.03.12 - klo:08:28 kirjoittanut Eve87 »
Wonderland's Hamstery
BLOGI
Kajaani

Poissa Marin

 • Viestejä: 119
  • Profiili
  • Hummelholm's
Vs: Vanhan hamsterin elämää
« Vastaus #204 : 21.03.12 - klo:11:08 »
Blues talvikolla ikää 1v8kk ja alkaa kyllä vanhuus näkymään jo "vähän liikaa"  :icon_sad:

Se on laihtunut aika paljon: aiemmin  punnitsin sen 50 grammaiseksi, viime viikonloppuna painoa oli vain 42gr.  Rapunzelin hamsterimixin lisäksi se saa herkkuja (auringonkukansiemeniä, pähkinää ja kurpitsansiementä ym),  vähän tuoreruokaa ja lihaa satunnaisesti, en usko että laihtuminen johtuu ruoasta - tai pitäisikö sille antaa jotain rasvaisempaa ruokaa? Toisaalta eipä se läski taida ikää lisää tuoda..

Liikkuminen on myös jo aika kömpelöä, vaikka käväiseekin pyröhtämässä juoksupyörässä, niin muutoin liikkuu rauhallisemmin ja tänään huomasin, että ruokakupilla tuli pieni horjahdus.

Turkki on kuitenkin ihan OK näköinen, joten ehkäpä Blues vielä tovin porskuttaa terrassaan  :loov:

Poissa Katitar

 • Viestejä: 556
 • Wippee's
  • Profiili
  • http://katinhamsula.webs.com/
Vs: Vanhan hamsterin elämää
« Vastaus #205 : 22.03.12 - klo:19:17 »
meidän kiinariherra Justus (Yökyöpelin Soittaja) täyttää 25.3. kivat kolme vuotta! ei tuosta kamalasti huomaa että ikä painaisi.. hampaita siltä on pitänyt lyhentää jo pitkän aikaa säännöllisin väliajoin, mutta kunto on niin rungoltaan kuin turkiltaankin vielä tosi kiva. mielestäni myös herra on paljon aktiivisempi päivällä kuin mitä nuoruusaikanaan oli.

söppänä herra se edelleen on.  :yes:
Wippee's -roborovskit
*** katinhamsula.webs.com/ ***

Poissa Joku

 • Viestejä: 122
  • Profiili
Vs: Vanhan hamsterin elämää
« Vastaus #206 : 22.03.12 - klo:20:35 »
Toope täyttää elokuussa 2 vuotta, eli on tällähetkellä 1v ja 7kk.  Luonne on rauhallisempi ja nukkuu selvästi enemmän, ja turkkikin on alkanut ohenemaan ja näyttää usein sekaiselta :icon_sad:   Jotenkin en ole ajatellut että se on vanha (samasta syystä en ole kirjoitellut tähän aiheeseen), vain keski-ikäinen mutta nyt kun tämä syrkki muutti taloon niin Toopen vanhahko ikä oikein korostui.
Hyvä puoli on sentään se että ukko on pirteä ja jaksaa kiinnostua uusista asioista, toivottavasti elää mahdollisimman kauan :)

Ennenaikaiset synttärionnittelut Justukselle, pitkää ikää sinne päin :)
-Vkh talvikko Pekka-Top  ?, tutummin Toope 3.8.2010-21.6-2012
-Syyrialainen Jemma Peteriina ? s9-10.2011
-Maatiaiskissat Eero ?, Vilkas ? ja Noora?  26.7.2011
-Risteytyskani Juuso ? s. joskus talvella vuonna 2003

Poissa Sirpa

 • Viestejä: 551
  • Profiili
  • http://hiiru.blogspot.com/
Vs: Vanhan hamsterin elämää
« Vastaus #207 : 23.03.12 - klo:14:50 »
Loviisa viettää 2-vuotispäiviään 5.4. ja toivoakseni jaksaa nyt vielä sinne asti ja ylitsekin. Kyllähän ikä näkyy, turkki on aika kehnossa kunnossa, ohentunut ja kuiva, tosin Loviisa ei koskaan ole ollutkaan mikään upeaturkkinen hamsteri että olisi edes nuorena voinut sanoa että onpas sillä tiheä ja mahtava turkki. Rauhoittunutkin se on, luulen ettei ole juoksupyöräänsä kavunnut enää kuukausin. Tuntuu siltä, että se alkaa yhä enemmän keskittyä ydinosaamiseensa eli nukkumiseen ja hamstraamiseen  :icon_cheesygrin: No, ei sekään ihan koko totuus ole, toisina iltoina Loviisa jaksaa viipottaa vaatekomerossa niin ettei se nuorempanakaan semmoista veuhtomista pitänyt. Sitä ihan katselee ihmeissään, että mikä vaihdokas meille on tullut, kun piti olla jo arvokas ja seesteinen vanha rouva... Ja juuri eilisiltana oli jo klo 19 mahtava kaivuuoperaatio menossa terran nurkassa (viitaten siis siihen että nuorempana Loviisa ei yleensä nähnyt hereillä ennen klo 23).

Joo, toinen uusi asia, mikä on iän myötä tullut on tosiaan tuo herääminen aikaisemmin. Nuorempana Loviisa saattoi kömpiä ensimmäisen kerran näkyville vasta klo 22 jälkeen, mutta eihän se nyt vielä tarkoittanut että haluaisi pois tulla terrasta vaatekomeroon juoksemaan. Nyt tämän vuoden puolella olemme monesti ulkoiluttaneet pirteän ja ihan omasta tahdostaan terrasta pois haluavan Loviisan ennen yhdeksää illalla. Aivan ennenkuulumatonta siis :)

Poissa muumimamma-64

 • Viestejä: 343
  • Profiili
  • http://www.sekalainensakki.kotisivukone.com
Vs: Vanhan hamsterin elämää
« Vastaus #208 : 23.03.12 - klo:22:17 »
Meillä kaikki syrkit alkaa olla aika vanhuksia..muorit on pian 1v8kk ikäsii , mutta sitten meillä täällä varsinainen teräspapparainen Urhea-Unssi aka Termis, jolla ikää jo 2v7kk ja se ikä kyl papassa näkyy jo aika paljon..turkki ohentunut ja massaa hiukan kadottanut, liikkuukin jo pappamaiseen tyyliin hitaasti ja harkiten.Enimmäkseen nukkuu ja syö, mutta aina välillä virkistyy rymyämään enemmänkin. Kynsiä saa olla leikkamassa aika usein, kun ei enää kiipeile ym niin kynnet ei pysy lyhyinä.Paljoa en pappaa häiritse, pakolliset tarkistukset kunnon ja voinnin suhteen päivittäin päällisin puolin ja muutamia kertoi vkos sitten ihan kädessä pitelen ja katon juurikin kynnet ym.Ruoka saa papan esiin kolostaan aika sukkelaan, vaikka monesti onkin sellainen ilme , että hittoako häiritset mun unia :)
Elämä ilman hiiriä ja lapsia olisi tylsää.
kesyhiirkasvatusta nimellä Zieno´s (lk, lilac)

Poissa MortimerRiddle

 • Viestejä: 691
  • Profiili
Vs: Vanhan hamsterin elämää
« Vastaus #209 : 24.03.12 - klo:12:29 »
on nää eläkeläiset kyllä ihanaa vaihtelua hurjapäiseen nuorisoon  :loov:

Mulla taas on vähän sellainen kaipuu niitä nuorempia hamstereita kohtaan.  :puna: On niin pitkään pelkät papat tässäkin talossa rokanneet.  :tongu:

Peetu on yli kaksi vuotta ja Timppa täyttää kaksi kesäkuussa. On mielenkiintoista seurata noiden ruokatottumuksia; Timpalla on kuivaruoka-purkki koko ajan melkein tyhjänä kun se raahaa kaikki siemenet aina pesään ja tuoreruuatkin katoaa parissa sekunnissa. Peetu sen sijaan napostelee vaihtelevasti tuoreruokaa ja siemenkuppo pysyy kyllä aika pitkään ainakin puolillaan. Peetu nukkuu paljon, mutta on välillä pirteäkin; tulin pari päivää sitten pieneltä reissulta kotiin ja se pappahan heräsi heti ja tuli etutassujen varassa nuuhkimaan mun kättä kuten aina.  :loov:

Peetulla on ollut parit viimeiset viikot hengitys jotenkin koriseva tai siitä on kuulunut sellainen ääni, mutta nyt se on hiljennyt.
Suffeli-talvikko, s. 14.10.13