Kirjoittaja Aihe: Syyrisnäyttely 5.10. Espoossa  (Luettu 16720 kertaa)

Poissa Elliska

 • Viestejä: 984
  • Profiili
Re: Syyrisnäyttely 5.10. Espoossa
« Vastaus #75 : 06.10.08 - klo:19:00 »


Ainut kuva minkä sain aikaseksi ottaa :)

Ei ollut syrkkejä mukana (tai ylipäätänsä mulla ei niitä ole) mutta eipä päivä mennyt odotetulla tavalla..
« Viimeksi muokattu: 01.01.70 - klo:02:00 kirjoittanut Guest »

Poissa Hansu

 • Viestejä: 6
  • Profiili
Re: Syyrisnäyttely 5.10. Espoossa
« Vastaus #76 : 07.10.08 - klo:12:49 »
Meillä näyttely meni oikeastaa niin hyvin kuin voi vaan mennä!
Täysin yliodotusten vaikka tiesin että tytöt ovat nättejä...  :grin
Valkoinen Snö Ängeln oli  S1 ja S2, Paras nuori x 2, Tuomarin suosikki ja BIS 2. Luonnonvalkoinen Nidorina oli S1 ja S2 ja BIS1, sekä sai kuman satiinistaan! Kaksi sertiä irtosi molemmille tytöille. Cold Love poju sai kuman yleisvaikutelmastaan. Ja olipa Ei-standardi poikanikin Paras nuori. Kolme säkkiä ruokaa tuli myös kotiin, jotka tuli tarpeeseen. En varmasti muistanut kaikkia palkintoja mutta hyvin meni ja se kai tuosta tulikin jo selväksi!   :oops:
Kiitokset vaan kaikille ja erityisesti Janelle mahtavasta hamu tytöstä! :D
« Viimeksi muokattu: 01.01.70 - klo:02:00 kirjoittanut Guest »
Pienimuotoista syyrialaisten kasvatusta väreissä: ms valkoinen, luonnonvalkoinen ja hopeanharmaa.

Poissa Minski

 • Viestejä: 3988
  • Profiili
Re: Syyrisnäyttely 5.10. Espoossa
« Vastaus #77 : 07.10.08 - klo:20:10 »
^Ai sä olit se, joka kahmi niitä pitkisten palkintoja, onnea vain kovasti :) Meillä meni lyhkisten puolella suunnilleen samalla lailla:

Qasper: S1, S2, 2xSERT, KUMA yleisvaikutelmasta, 2xParas veteraani, Tuomarin suosikki + valmistui Suomen Muotovalioksi. Sekä lemmikkiluokasa herra oli PLH2, 2x Paras veteraani

Roderick: S3, KUMA yleisvaikutelmasta. Sekä lemmikkiluokassa poika hurmasi ollen 2xPLH1 ja lemmikkien BIS1 <3

Miro: 2xParas nuori + KUMA.

Niko: KS1, 2xTuomarin suosikki, KUMA turkin laadusta

Mukana oli 5 hamsua, joista kaikki muut saivat jotain, paitsi Tajindan saaliiksi jäi tällä kertaa pelkkä L1. Palkinnoksi tuli ihan mieletön kasa kaikkea, hiukan jo nolotti hakea niitä loppuja sieltä :oops: Meille tuli siis yhteensä 20 ruusuketta, 3 pokaalia ja 7 ruokapussukkaa :huh No hamsunruoka olikin kyllä jo lopussa :D

Erityisesti lämmitti Qasper-papparaisen menestys, koska Qasper on tosiaan jo 1 v 9 kk ikäinen ja rakkaan edesmenneen Vincent-hamsuni poika <3 Enpä ole hoksannut Qasperia aiemmin ulkomuotoluokassa edes näyttelyttää, kun se on ollut minulla täysin lemmikkihamsuna ja tulikin mulle aikoinaan pelkästään vain sen takia, että halusin Vincentin pojan lemmikiksi ja sitten herra vanhalla iällään menee ja valmistuu muotovalioksi, että siinä mun olematon hamsterisilmäni siis jälleen nähtiin :D Roderickin lemmikkiluokkien menestys oli myös aivan ihana juttu, koska Roderick on tämän hetkinen lellihamsuni ja onhan se kiva, kun muutkin huomaavat kuinka ihana se on :D


Kiitos kaikille kivasta näyttelypäivästä ! Oli aika rauhallinen tunnelma ja niiiiin ihanaa, kun oli väljää eikä kauheata tungosta. Ja assarin näkökulmasta boksit oli tosi ihanasti järjestyksessä koko ajan <3 Ja täytyy kehua, että oli tosi hyvin porrastettu näyttelyn arvostelut; moni hamsu osallistui kaikkiin neljään arvosteluun ja olisi voinut kuvitella, että se hankaloittaa arvosteluja ja tekee päällekkäisyyksiä niihin, mutta ei ollut mitään semmoista vaan arvostelut sujuivat jouhevasti :aplodit: Ja oikeat boksitkin löytyivät aina sieltä mistä pitikin ja assarit palauttivat niitä hienosti takaisin paikoilleen :sydan Tykkäsin järjestelyistä ja porrastuksesta tosi paljon ja kaikki sujui kyllä kivasti :)

Blizzardille kiitos kyydistä mennen tullen ja onnittelut lemmikkivaliosta :) Onnittelut myös kaikille muille menestyneiden hamsujen omistajille !
« Viimeksi muokattu: 01.01.70 - klo:02:00 kirjoittanut Guest »
Hamsteriton tätä nykyä

Poissa Ninde

 • Viestejä: 2677
  • Profiili
  • Turkinpippurin
Re: Syyrisnäyttely 5.10. Espoossa
« Vastaus #78 : 07.10.08 - klo:21:19 »
Minskillä on kyllä ihania hamsuja!  :lov

Niko oli kyl mun suosikeista suosikein, vaikka en hukystä värinä niin välitä saati sit pitkiksistä.  xD  Sillä vaan oli aivan upean laatuinen turkki (vaikkakin se pituus puuttui), tiheä ja pehmeä ja muutenkin se oli just sellanen mussukka!  :lov Se ei oikeesti välttämättä olisi sitä tasoa joka voisi sijoittua, mutta välillä sitä joustaa nihkeinkin tuomari. ;) Mä oon usein aika tiukka siitä, että uroksella ei saa olla "naaraan turkkia" ja sertiä/ksertiä sellaisen on lähes turha edes toivoa vaikka olis muuten miten hieno.

Ja Qasper nyt on Qasper, ainoa joka sai multa tässä näyttelyssä ERI:n, joten se kertonee hamsun laadusta. Kakkoseksi lyhkiksissä tuli hienon värinen kemu uros Son of a Gun, jolla oli ehdottomasti parempi turkki kuin Qasperilla, mutta huonompi pää. Mulla sijoitukset meni tällä kertaa näin päin, Heidillä ne oli sitten toisin.

Lyhkiksissä oli myös pari kivaa kyyhkistä, kolmanneksi sijoittui avoimen luokan uros Roderick Rokkitähti, joka jäi ilman sertiä sen "numeroa liian ison puvun takia" eli siitä vähän miinusta.  :haha Paras nuori oli kyyhkis uros Myron Myrskypilvi, josta kehittynee iän myötä vielä oikein kiva hamsu, ei se huono ollut nytkään.

Lyhkisnaaraissa ei ollut yhtään hamsua jonka muistaisin erityisesti näin jälkikäteen. Täytyy myöntää että olin hieman pettynyt tämän kertaiseen huonoon tasoon. Suurimpia virheitä olivat liian pitkät turkit jotka kaipaisivat rutkasti lisää jäntevyyttä, tämä on ongelma joka usein johtuu pk x lk yhdistelmien tekemisestä. Toinen suuri ongelma oli värien kanssa, epätasaisia ja väärän sävyisiä (rusehtavia, vaaleita tmv) värejä, varsinkin kemuilla, ainoana poikkeuksena kakkoseksi sijoittunut.

Veteraaneissa oli muutamia hamsuja joiden paikka olisi suosiolla ollut kotona. Kehoittaisinkin vetskujen kanssa aina miettimään tosi tarkkaan, viitsiikö hamsua lähteä rasittamaan näyttelykäynnillä vai antaako sen rauhassa viettää eläkepäiviä kotona. Näillä vetskuilla on usein jo kuitenkin näyttelytulos nuoremmilta päiviltään, joten pelkästään se, että veteraanien ilmoittautumiset ovat maksuttumia ei saisi olla syy siihen että ilmoitetaan.

Näyttelypäivä on aina stressi hamsterille. Tämä koskee niin pitkiksiä kuin lyhkiksiäkin, enkä nyt halua moittia ketään erityisesti, antaa vain ajattelemisen aihetta.

Yhden vanhan hamsu hylkäsin sen vuoksi, että sillä oli runsaasti laattamaista hilsettä. Sitä olisi ehkä syytä käyttää eläinlääkärillä tutkituttamassa, ettei kyse ole esim. hilsepunkista.

Sitten muutama sana pitkiksistä. Suurimmat ongelmat jälleen kerran turkin pituuksissa, uroksilla ne usein on puutteellisia. Muutamalla oli jo aika kivakin laahus, erikseen voisin tässä vielä mainita kaksi urosta: Peppermint's Meri Ei Kerro ja Satumetsän Qarlos. Pari hamsteria palkitsin kumalla turkin laadun takia, eli siis tiheää ja oikeaa laatua, vaikka pituudessa olisikin ollut puutetta.

Nuorissa oli muutamia lupaavia yksilöitä, varsinkin ykköseksi sijoittamani ihana pieni valkoinen Snö Ängeln, jolla oli kertakaikkiaan upea pää! Toinen lupaava oli heti ensimmäisenä pitkiksenä näytille tullut nuori creme Daytona.

Avoimesta luokasta löytyi päivän kakkonen, kivan sävyinen, upean satiinin kiillon omannut naaras Firefly's Nidorina. Se oli melkein erinomaisen arvoinen, pää huonoimpana puolenaan.

Pitkiksillä taas ei uroksista oikein löytynyt sellaista jonka olisin halunnut sijoittaa, nuorehko minkki uros Chinook on sellainen, että jos se saa vielä hieman massaa ja turkkia voi se olla tulevissa näyttelyissä kova sana, tuon edellä mainitsemani cremenuoren lisäksi.

Hieman päänvaivaa aiheutti yhden hamsterin väri, uros Pikkutonttu oli ilmoitettu musta valkonauhaisena, mutta pelkkä musta se ei ollut. Lemmikkiluokassa se oli arvioitu suklaaksi, mutta en sitä suklaanakaan pitänyt. Lopulta Heidin avustuksella päädyimme "tuomioon" keltainen musta umborous, toinen mahdollisuus olisi ruskeasilmäinen versio kemu umbbarista. Hirmu vaikeaa mennä varmaksi sanomaan, että ei kannata ihmetellä jos väri taas ensi näyttelyssä vaihtuu seuraavan tuomarin toimesta. ;)

Knikkejä löytyi kaikenkaikkiaan neljä (kaikkien arvostelemieni joukosta), joista kaksi oli todella selkeitä ja pahoja, joten kannattaa niitä häntiä kokeilla säännöllisin väliajoin ja oikeasti hieman kiinnittää myös huomiota siihen, minkä ikäisenä hamsuja käyttää jalostukseen. Täälläkin oli kuitenkin melko vähän eläimiä, joten knikkien määrä oli aika huomattava.

Ei-standardeissa ei oikein ollut sykähdyttävän hyviä eläimiä, palkitsin kuitenkin harkinnan jälkeen ykkösenä huky umborous valkonauhaisen naaraan nimeltä Hypnôse. Sen huonoin puoli oli pitkä pää ja paras puoli turkki. Väri oli mielenkiintoinen, jota en valitettavasti voinut kommentoida, koska en tiedä millainen sen tulisi olla. :D

Hui tulipas tästä pitkä selostus!  :haha
« Viimeksi muokattu: 01.01.70 - klo:02:00 kirjoittanut Guest »

Poissa Maiju*

 • Viestejä: 609
  • Profiili
Re: Syyrisnäyttely 5.10. Espoossa
« Vastaus #79 : 08.10.08 - klo:10:02 »
Lainaus käyttäjältä: "Ninde"
Kiitokset etenkin Maijulle hyvästä sihteeröinnistä ja Minskille hyvästä assaroinnista. :)
Hyvä kun kelpasi, jatkuvasta niiskutuksesta huolimatta!
Kotiin päästessä kuumetta oli hippasen yli 38, pää oli aika pahvia jo loppupäivästä.  :nuija:
« Viimeksi muokattu: 01.01.70 - klo:02:00 kirjoittanut Guest »
Riitasoinnun talvikot & kesyhiiret - kasvatus tauolla

Poissa Enkeli89

 • Viestejä: 275
  • Profiili
Re: Syyrisnäyttely 5.10. Espoossa
« Vastaus #80 : 08.10.08 - klo:12:17 »
Ninde; mukavaa lukea tuollaista kattavaa kuvausta päivän osallistujista  :)
« Viimeksi muokattu: 01.01.70 - klo:02:00 kirjoittanut Guest »
enää neljä syrkkkiä, kaksi gerbiiliä, kolme karvaista kania ja kissat-liian moni rakas on nyt tähtenä taivaalla \":(\"

Poissa NipsuMakkara

 • Viestejä: 175
  • Profiili
Re: Syyrisnäyttely 5.10. Espoossa
« Vastaus #81 : 08.10.08 - klo:15:42 »
Juu toi Ninden selostus oli tosi kiva. :D Nipsulhan on se että sen väri on vielä tummentumassa, eilen ku katoin nii kyllä sitä mustaa on tullu lisää. Eli kemusta puhun nyt. :) Vähän ajan pääst sitte uudestaa, varmaanki otan tuon vanhemman neidinkin mukaan. En kyl mitenkää haluu rasittaa noita nii en käy niin useissa näyttelyissä. Kyllä olin niin ylpeä pikkusestani ku oli niin "kiltisti" tuomarin kädellä.  :lov
« Viimeksi muokattu: 01.01.70 - klo:02:00 kirjoittanut Guest »
[size=85]Kauhukakara "Nipsu" lk kemu syrkki naaras. s. 7.5.2008 k.14.1.2010 IKÄVÄ<\'3[/size]
[size=85]Valentina "Mango" lk normaali syrkki naaras. s. 11.8.2007 k. 25.6.2009 IKÄVÄ <\'3[/size]

Poissa Juulia

 • Viestejä: 1217
  • Profiili
Re: Syyrisnäyttely 5.10. Espoossa
« Vastaus #82 : 11.10.08 - klo:16:19 »
Lainaus käyttäjältä: "Ninde"
Hieman päänvaivaa aiheutti yhden hamsterin väri, uros Pikkutonttu oli ilmoitettu musta valkonauhaisena, mutta pelkkä musta se ei ollut. Lemmikkiluokassa se oli arvioitu suklaaksi, mutta en sitä suklaanakaan pitänyt. Lopulta Heidin avustuksella päädyimme "tuomioon" keltainen musta umborous, toinen mahdollisuus olisi ruskeasilmäinen versio kemu umbbarista. Hirmu vaikeaa mennä varmaksi sanomaan, että ei kannata ihmetellä jos väri taas ensi näyttelyssä vaihtuu seuraavan tuomarin toimesta. ;)

Olenkin aina ihmetellyt miten hamsu on huono musta, niin ruskea alle vuoden ikäisenä! Varsinkin takamus on ihan ruskea...
Hamsu ilmoitettiin sitten kemu umboroukseksi messujen ei-standu luokkaan :) .
En ole ikinä kuvitellut, että hamsu olisi minkään muun värinen kuin ruskea  :lol: . Hyvä että asia edes vähän selveni.
« Viimeksi muokattu: 01.01.70 - klo:02:00 kirjoittanut Guest »
Tulossa pk seepianharmaa vn Nicolas Nurinkurinen Karoliinan hamsulasta