Kirjoittaja Aihe: Hamsteriyhdistyksen suositukset hamsterien asumukselle  (Luettu 5115 kertaa)

Vevve

  • Vieras
Minkä kokoinen asumus?
Suomen Hamsteriyhdistys ry suosittelee hamstereille vähintään allaolevan kokoisia asumuksia:

(Pituus x leveys x korkeus)

Syyrianhamsterille: 80 x 40 x 30 cm
Kääpiöhamstereille: 50 x 40 x 20 cm

Kuitenkin mitä suurempi asumus, sen parempi!

Häkki, terraario vai muovinen "duna"?
Kaikki ovat hyviä ja käypiä vaihtoehtoja, kunhan ne ovat riittävän suuria!

Häkissä pinnojen välin tulee olla 1 cm tai vähemmän, jotta hamsteri ei voi jäädä jumiin pinnojen väliin. Häkit sopivat parhaiten syyrianhamstereille, sillä kääpiöhamsterit ovat pienempiä ja voivat jäädä helpommin jumiin pinnoihin. Häkki sopii kiipeilemisestä pitäville hamstereille, mutta pinnoja jyrsivä hamsteri saa aikaan paljon mekkalaa.

Terraarioita ja vanhoja akvaarioita löytyy usein edullisesti käytettynä kirpputoreilta ja nettikirppiksiltä. Niistä saa helposti kauniita ja kodin sisustukseen sopivia, mutta niiden painavuus tekee siivoamisesta hiukan hankalampaa. Terraarioihin saa myös kaivamisesta pitävälle hamsterille syvän purukerroksen.

Muovidunia löytyy helposti kaupan niin uutena kuin käytettynäkin. Ne ovat kevyitä ja helppoja siivota, mutta innokkaasti jyrsivä hamsteri saattaa helposti nakertaa dunan nurkkaan reiän.

Miksi hamsterini jyrsii häkin pinnoja tai asumuksen seiniä?
Sillä on todennäköisesti tylsää, ja se tarvitsee enemmän virikkeitä tai liikkumatilaa. Juoksupyörän lisääminen, uusien virikkeiden laittaminen, nakertelun estäminen ja useammin toteutettu vapaana lattialla juoksentelu voi auttaa. Jotkut hamsterit kuitenkin ovat niin aktiivisia, ettei niille auta uudet virikkeet vaan ne tarvitsevat isomman asumuksen.