Kirjoittaja Aihe: Hamsterin juoksuttaminen vapaana?  (Luettu 4858 kertaa)

Poissa Marpai

 • Viestejä: 16
  • Profiili
Hamsterin juoksuttaminen vapaana?
« : 21.01.15 - klo:14:24 »
TYHMÄ kysymys, mutta voiko hamsteria pitää vapaana eteisessä? Meillä on iso eteinen ja ainoa paikka missä ei ole sähköjohtoja yms. Mietin vain, että on ehkä vetoinen paikka ja lattialla tietysti ulkoa tullutta tavaraa; kiviä yms. Eli voiko hamsteri vilustua tuosta, että eteinen on hieman kylmä ainakin ulko-oven kohdalta tai voiko saada jotain pöpöjä noista ulkoa tulleista moskista mitä nyt aina on eteisessä?

Poissa Murmelsson

 • Viestejä: 114
  • Profiili
Vs: Hamsterin juoksuttaminen vapaana?
« Vastaus #1 : 21.01.15 - klo:15:54 »
En oikein nyt ole varma kuinka vetoisesta ja kylmästä paikasta on kyse, mutta itse ehkä sanoisin että jos haluat eteisessä juoksuttaa, laita oven alareunan eteen esim. pyyhe tai viltti, ehkä laittaisin lattialle muutenkin jonkun viltin jotta hamsteri pääsee sen päälle halutessaan jos käpäliä alkaa paleltaa...
Ja itse ehkäpä imuroisin eteisen juuri ennen juoksutusta niin olisi mahdollisimman vähän hiekkaa/kiviä/roskaa. :)

Poissa Anchali

 • Viestejä: 69
  • Profiili
Vs: Hamsterin juoksuttaminen vapaana?
« Vastaus #2 : 21.01.15 - klo:21:53 »
Itseäni vähän mietityttää tuo eteisessä ulkoiluttaminen, varsinkin jos kyse on  tuulikaapista, jossa on aina vetoa. En ehkä ottaisi sitä riskiä, että hamsteri vilustuu (varsinkin näin talvisaikaan eteinen saattaa olla liian viluinen paikka). Lisäksi saattaa olla vaarana, että joku perheenjäsen tai sukulainen tulee ulko-ovesta sisälle ja hamsteri pääsee karkuun ulos. Vessassa/kylpyhuoneessa vapaana juoksuttaminen saattaisi olla parempi vaihtoehto.  :icon_smile: Lisäksi kaupassa on myytävänä jyrsijän aitauksia, mutta ne eivät kyllä ole kovinkaan suuria.
Pähkinävorot- blogi: http://nuuskuttimet.blogspot.fi/

Poissa Marpai

 • Viestejä: 16
  • Profiili
Vs: Hamsterin juoksuttaminen vapaana?
« Vastaus #3 : 22.01.15 - klo:10:47 »
Itsekin mietin lähinnä tuota vetoisuutta. Roskat yms. saa toki imurilla pois. Hamsteri on sen verran myöhään hereillä, että ovesta tuskin on kovaa trafiikkia. Meillä on kylppärissä aika helposti avautuvat viemärinkannet, joten niitä pitäisi kyllä jotenkin fiksata, ettei kaveri katoa viemäriin  :icon_e_confused: 

Poissa emmesyys

 • Viestejä: 110
  • Profiili
Vs: Hamsterin juoksuttaminen vapaana?
« Vastaus #4 : 22.01.15 - klo:13:12 »
Juoksutusaitauksella voi myös erottaa huoneesta esim. yhden reunan/nurkan/puolen jossa juoksuttaa hamsteria. Tällöin voi rajata semmoiset suuremmat vaaratekijät mahdollisesti pois ja antaa hamsun kuitenkin juoksennella vapaana. Sikäli mikäli tällainen paikka kotoa siis löytyy. :)
♥ roboneidot Wippee's Maggie Mango "Maggie" sekä Goldilock's Kleopatra "Saga"
♥ syrkkipoitsu Morinehtar the Blue "Valo"
♥ kiinaripoika Wonderland's Down-To-Earth Dewberry "Odin"
♥ pikkuinen talvikkoherra Tinytail Mr. Twister "Viima"
http://hamsterbox.blogspot.com

Poissa Elinan

 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: Hamsterin juoksuttaminen vapaana?
« Vastaus #5 : 24.01.15 - klo:13:28 »
Aiheeseen liittyen. Itselläni ei ole ollut hamsteria taas hetkeen mutta viimeiksi kun oli syrkki niin pidin valvotusti yhdessä huoneessa vapaana. Kysymys siis kuulukin, onko syrkin juoksuttaminen suositeltavaa tai välttämätöntä. Onko sillä loppujen lopuksi paljoa merkitystä ?
Kotia valloittaa yksi pk creme uros syyrialainen ,"Erno" .

Poissa Ana

 • Viestejä: 548
  • Profiili
  • Hamsuttimet
Vs: Hamsterin juoksuttaminen vapaana?
« Vastaus #6 : 24.01.15 - klo:14:12 »
Merkitystä ainakin sillä on. Vähemtää esim. kaltereiden järsimistä, ja hamsut nauttii siitä hirveästi :)

Poissa Marpai

 • Viestejä: 16
  • Profiili
Vs: Hamsterin juoksuttaminen vapaana?
« Vastaus #7 : 25.01.15 - klo:11:33 »
Meillä on nyt kokeiltu juoksuttamista kylppärissä ja pienemmässä wc:ssä. Kylppäri on ehkä liian iso, kun hamsteri juoksee lähinnä seinänviertä pitkin. Vai onko tämä ihan lajityypillistä käyttäytymistä uudessa isossa tilassa vai kertooko enemmän pelkäämisestä? Aitauskin on, tosin aika pieni, mutta sen sisälle laitetussa sokkelossa juoksee mielellään ja menee välillä piilopaikkoihin kököttämään. Tasan tarkkaan samassa paikassa sokkeloa käy aina "pörhistelemässä" itsensä oikein karvapalloksi. Mistä tuokin kertoo, osaako joku sanoa? Ihan selvästi meininkin on nyt se, että hamsteri haluaa jaloittelemaan ja tulee odottelamaan tasolle josko pääsisi seikkailemaan. On alkanut jopa kiipeämään paidan hihaa ylös ja siinä sivussa sitten erehtynyt kädellekin tulemaan eli ehkä tästä kaverista vielä käsikesy saadaan, toivottavasti ainakin  :fruit:  Aivan ihana kaveri kyllä on  :sydan:

Poissa Verde

 • Viestejä: 4
  • Profiili
Vs: Hamsterin juoksuttaminen vapaana?
« Vastaus #8 : 26.01.15 - klo:08:50 »
Meillä on nyt kokeiltu juoksuttamista kylppärissä ja pienemmässä wc:ssä. Kylppäri on ehkä liian iso, kun hamsteri juoksee lähinnä seinänviertä pitkin. Vai onko tämä ihan lajityypillistä käyttäytymistä uudessa isossa tilassa vai kertooko enemmän pelkäämisestä?

Meillä ulkoilee yhdessä makuuhuoneista ja kyllähän se käyttäytyy kuten pienen saaliseläimen "kuuluu", eli juoksee mielellään seinänviertä tai mutkitellen avaran huoneen poikki. Joskus oon miettinytkin, pitäiskö kokeilla jotain pienempää tilaa jos se arastelee isoa huonetta, muttei meillä oikein ole muita hamsteriturvallisia paikkoja ole. Me on sitten ripoteltu sinne paljon suojaisia laatikoita, heinäpesiä, tunneleita ym, jonne se voi halutessaan piiloutua. Yhteen vaatekaappiinkin on jo alahyllylle siemenvarasto perustettu, kun ovi sattui kerran unohtumaan raolleen, niin ollaan se siihenkin kaappiin siitä lähtien päästetty...

Poissa shalala

 • Viestejä: 15
  • Profiili
Vs: Hamsterin juoksuttaminen vapaana?
« Vastaus #9 : 22.02.15 - klo:10:58 »
Mielestäni pelkkä veski on aika tylsä paikka mutta tietysti häkkiä parempi. Ihanteellisempi olisi kalustettu huone. Sängyn-pöydän-tuolinjalkojen kätkössä on kivempaa seikkailla. Ja vaatekaappiin on myös "jännittävää" kurkata/kiivetä jos sieltä löytyisi joku herkkupala...

Poissa Alkemistin

 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 1205
  • Profiili
  • Halimaan hamsut
Vs: Hamsterin juoksuttaminen vapaana?
« Vastaus #10 : 22.02.15 - klo:18:51 »
Paikan turvallisuus on varmaan olennaisempi, sillä paljon kalustetussa huoneessa saa olla silmät selässäkin. Hamsteri ei saa pudota pöydältä tai nakerrella johtoja. :icon_e_wink:  Toki aina on suotavaa valvoa eläintä, mutta turvallisessa huoneessa voi samalla tehdä muutakin.