Kirjoittaja Aihe: GG Hyvinkää 24.11.12  (Luettu 61462 kertaa)

Poissa P4tt4

 • Viestejä: 168
  • Profiili
Vs: GG Hyvinkää 24.11.12
« Vastaus #240 : 24.11.12 - klo:06:25 »
Aikaset herätykset ... :nuq:
~ 4.8.2012  Lusu Bunny Miquelo (vkh rb)

Poissa Viljami

 • Viestejä: 70
  • Profiili
  • http://hamsterin-elamaa.blogspot.com/
Vs: GG Hyvinkää 24.11.12
« Vastaus #241 : 24.11.12 - klo:06:40 »
Juu mieki heräsin kuudelta ja seittemältä lähtään ajelemaan hyvinkäälle päin. Kaikki jo valmiina!  :icon_eek:

Poissa P4tt4

 • Viestejä: 168
  • Profiili
Vs: GG Hyvinkää 24.11.12
« Vastaus #242 : 24.11.12 - klo:07:31 »
Vielä pitäs pakata leivät, cokikset ja hamsteri ... ja kohta rupee olee vähä jännitysFIILIS  :hyper:
On my way ...
« Viimeksi muokattu: 24.11.12 - klo:07:55 kirjoittanut P4tt4 »
~ 4.8.2012  Lusu Bunny Miquelo (vkh rb)

Poissa P4tt4

 • Viestejä: 168
  • Profiili
Vs: GG Hyvinkää 24.11.12
« Vastaus #243 : 24.11.12 - klo:16:38 »
Bunny tuomarin suosikki, 3. Hamstrauskisassa ja vikkelin lemmikkirobo ;)
~ 4.8.2012  Lusu Bunny Miquelo (vkh rb)

Poissa viiru

 • Viestejä: 1140
 • Cheersbigears
  • Profiili
Vs: GG Hyvinkää 24.11.12
« Vastaus #244 : 24.11.12 - klo:18:04 »
Olipa mukava lämminhenkinen näyttelypäivä taas! Hyvinkää vetää todella kivasti näytteilleasettajia paikalle, eli ilman muuta kannattaa pitää näyttelykalenterissa mukana. Järjestötalokin on toimivanoloinen paikka näyttelylle. Oli hauska nähdä liikenteessä paljon vanhoja tuttuja ja täysin uusiakin kasvoja. Järjestelyt tuntuivat alkuun hieman puutteellisilta, kun tuomaripöydiltä puuttuivat arvostelukaavakkeet, kynät ja minun osalta sihteerikin, mutta tahmean alun jälkeen päästiin onneksi etenemään kuitenkin suhtkoht aikataulussa (minusta vaan on väärin, että ajoissa tullut tuomari joutuu näistä puutteista kärsimään). Olisi myös tietenkin ollut kiva, jos olisi tarjoiltu kahvia tmv. virvoketta (etenkin pöydälle jaetun limpparin ollessa vanhentunutta), kun eläinmäärät olivat sellaiset ettei itse oikein voinut välissä lähteä hakemaan, ja toisaalta aamulla kun olisin ennen arvosteluita sen kupposen teetä mieluusti ottanut, ei kahviossa ollut ketään paikalla...

Yksi kommentti muuten vielä näin tuomarina - minusta se geelimäinen käsidesi on huono, ja etenkin syyrialaisia arvostelevilla tuomareilla riittämätön vaihtoehto. Vuoden 2009 HaPV-ongelmien yhteydessä haimme Eviralta suosituksen käytettävästä käsidesistä. Eviran mukaan polyomaviruksiin voi olettaa tehoavan samojen etanolipohjaisten käsidesien, jotka tappavat parvoviruksenkin. LV:n käsihuuhde ja Dilutus olivat tuotteet, johon SHY tämän kehotuksen jälkeen päätyi. Omasta mielestäni LV:n käsihuuhde on hyvää kamaa, se on edullista, desinfioi hyvin (kädet tuntuvat puhtailta eikä limaisilta käytön jälkeen) ja sitä saa näppärissä pumppupulloissa. Aikaisemmin olimme käyttäneet myös Virkon S -laimennosta, mutta vaikka se polyomavirukseen tehoaakin, on se käsien iholle aivan turhan rankkaa kamaa. Eli ehkä tota LV:n käsihuuhdetta hankintalistalle, kun nykyiset despausaineet alkavat olla lopuillaan...?

Sitten tähän väliin erityiskiitos tietenkin jälleen "omille" toimihenkilöilleni eli loistavalle assistentille Astalle ja uutteralle sihteerille Saanalle!

Lasten lemmikkejä esitettiin tänään paljon, yli kaksikymmentä, ja luokka oli tasoltaan kova, jopa parempi kuin lemmikkikääpiöhamstereiden luokka. Lemmikkikääpiöistäkin löytyi kyllä upeat PLH-sijansa ansainneet hamsterit, ja molempien luokkien ykköset ehdottomasti ansaitsivat LGG12-tittelinsä. (:

SHY:n kalenteri vuodelle 2013 oli söpö! Ihanasti heinäkuun kuvassa kuin kaksoisolento ihkaensimmäisestä safiiristani (Truefabled Mackie) ja heinäkuuhan on (tietenkin) allekirjoittaneen synttärikuukausi.

Palkinnot olivat tosi hienot näyttelyssä (& hyvin tilattu & laskettu), olisipa ollut mukava jäädä seuraamaan loppumittelötkin ja kuulemaan ulkomuotoluokkien tulokset. Tuli vaan jo valmiiksi niin pitkä päivä, ettei uskaltanut enää venyttää kun muutenkin alkaa tämä oma kisakunto olemaan vähän heikko (ei jaksa istua pitkiä aikoja paikallaan).

Siippa otti muutaman kuvankin, yritän kysellä jos niistä jotain saisi laittaa foorumillekin esille.
Cheersbigears-talvikkokasvatus

Poissa Viljami

 • Viestejä: 70
  • Profiili
  • http://hamsterin-elamaa.blogspot.com/
Vs: GG Hyvinkää 24.11.12
« Vastaus #245 : 24.11.12 - klo:18:16 »
Ihan kiva päivä oli. :) Arvosanaksi saatiin hyvä ja aikalailla samaa tekstiä toho lappuun tuli ku viime näyttelyssä... Ja sainpa tietää että Nelli on satiini! :) Mutjoo sille on kans tullu knikkikin... :/

Poissa Yökyöpeli

 • Lemmikkituomarit
 • Viestejä: 345
  • Profiili
  • http://www.freewebs.com/yokyopelin
Vs: GG Hyvinkää 24.11.12
« Vastaus #246 : 24.11.12 - klo:18:28 »
Mä käväsin piiiiitkästä aikaa näyttelyssä. Ihan pakko päästä ens vuonna taas omienki hamsuttimien kanssa näyttelyyn  :misc_aai:Yhteen asiaan kiinnitin huomiota. Myyntipöydällä  oli syyrialaisia myynnissä ja osa niistä oli aivan liian pienissä bokseissa. Jos kerran näyttelytettäville syrkeille on asetettu minimikoko L-boksi niin on aika hurjaa että myyntipöydällä on M-koon kuljetusboksissa VIISI syrkkilapsukaista. Ja oli siellä jokunen muukin arveluttava tapaus. Toivoisin että hallitus asettaisi jonkinlaiset raamit myös myytävien hamsujen kopeille ja että nämä  ohjeet infotaan näyttelykutsuissa.
Autuaita ovat puupäät, sillä he eivät huku.

www.freewebs.com/yokyopelin

Poissa P4tt4

 • Viestejä: 168
  • Profiili
Vs: GG Hyvinkää 24.11.12
« Vastaus #247 : 24.11.12 - klo:18:30 »
Mikä on knikki ??

Bunmy sai ulkomuodosta ja lemmikistä hyvän :)
~ 4.8.2012  Lusu Bunny Miquelo (vkh rb)

Poissa Susanna

 • Viestejä: 83
 • Say -talvikot
  • Profiili
  • Say Hamstery
Vs: GG Hyvinkää 24.11.12
« Vastaus #248 : 24.11.12 - klo:19:17 »
P4tt4, knikki on hamsterin hännässä oleva luuston epämuodostuma.
Se voi olla perinnöllinen, mutta lemmikkihamsterin elämää se ei haittaa.
Knikillistä hamsteria ei tule käyttää kasvatukseen.

Kiitos minultakin mukavasta päivästä! Näyttely oli elämäni ensimmäinen -
eikä varmasti viimeinen! Tulin jännittyneenä nuuhkimaan ilmaa että minkälaista
touhu mahtaa hamsterinäyttelyissä olla. Ja se oli uskomatonta, ihmiset olivat
mukavia, iloisia, persoonallisia (ja ehkä hieman jännittyneitä?). Noh, kuin myös.
Ensi vuonna yritän päästä myös mukaan näyttelyihin!

Minuakin ihmetytti myyntipöydillä olevien (etenkin syyrialaisten)hamsujen
kuljetusboksien koot. Aika kärkkäästi, mutta suoraan sanottuna mielestäni
todella monta eläintä oli laitettu pieniin karkkirasioihin... en omista syyrialaisia
(=en ole kovin perehtynyt niiden kuljetusboksien koko suosituksiin/näyttelysääntöihin),
mutta ihan ulkopuolisena näin että jotkut hamsterit olivat aivan liian pienissä laatikoissa.  :icon_neutral:

Näyttelystä minulle muutti ihana talvikko poika Tarinan Maskotti  :loov: (kiitos Arja!)
Lempinimekseen hän sai Masi. Ehdottomasti yritän päästä Masin kanssa mukaan näyttelytoimintaan.
Erityisen hämmästynyt olin siitä, että hamsterinäyttelyt suorastaan kuhisevat pieniä ja iloisia lapsia - jotka todella jännittivät tänään pienten lemmikkiensä voiton puolesta! 
(En voi yleistää, mutta muutamien muiden lajiyhdistysten piireissä harrastajat ovat hieman "vanhempaa" ikäluokkaa  :icon_e_wink:) Nimim. gerbiilipiireissä jo jonkun aikaa pyörineenä...

Nähdään näyttelyissä!
« Viimeksi muokattu: 24.11.12 - klo:19:26 kirjoittanut Susanna »

Poissa P4tt4

 • Viestejä: 168
  • Profiili
Vs: GG Hyvinkää 24.11.12
« Vastaus #249 : 24.11.12 - klo:21:26 »
Tää oli mun eka näyttely, ja iloinen yllätys kaikin puolin. Menin ennen yhdeksää auttelemaan porukoita. Ja siirsin Bunnyn isompaan boxiin. Arvostelut alko ja satu päättikin aloittaa yhtäkkiä syrkeistä ja lk ja pk pöydät meni sekasin mutta viiden minuutin (okei varmaan viidenTOISTA minuutin) sähläyksen jälkeen rupes rullaa ja Janette vähän jelppas. Roboja ei heti arvosteltu ja se meni ekana ulkomuotoon. H tuli ja huomautus melko pitkistä kynsistä. Siitä suoraan lemmikkiluokkaan ja sieltäkin H. ja assarin hommia, huhhuh niitä oli paljon ... näin paljon täällä kivoja ihmisiä. ja sitten ruokailun aikana mulle tultiin sanoo että sun hamsteri sai palkinnon. menin kysyy ja sieltä tuli ruusuke vilkkain roborovski lemmikkkiluokassa. ja olin happyface ja sain uutta lisäintoo suuren syrkkimäärän kuljettamiseen. jossai vaiheessa alko sitten hamstrauskisa, ja eka bunny oli ainoo kääppäri, mut sit ilmottautu viel 3 ja Tian kaa yritettiii saada bunny pysyy siin ja se söi 5 ja sijoittui kolmanneks *ruusuke*.. sitten kannoin syrkkejä takas pöydille., etin oikeita numeroita, ja janette ja saskia kauppas mulle hamsuja:Dddd ja sitten juttelin forkan Anan kanssa. sitten varttii yli kun olin saanu cämpsyt kannettuu pöydälle ja suurimman osan jo takas niin äiti soittaa et tulee puol viis... sit menin kysyy ulkomuotorobo-tuomarilta, et voinko lähtee, että jos tulee joku palkinto voinko saada sen nyt niin ne sitten sano että joo, ja toi ruusukkeen, mikä oli tuomarin lemppari ruusuke. jo kolmas. wau. what a wonderful day. pahottelen katille ja satulle jos olin aivan säälittävä assari mut kivaa oli. ja aion varmaan ens näyttelyyn ilmottautuu lasten lemmikkiluokan sihteeriksi. tai pelkän lemmikkiluokan. jaa-a. se jää nähtäväksi. Kiitos Mirjalle boxilainasta, Janetelle, Analle, Tialle, Saskialle, Marillalle, tuomari Satulle, sihteeri Katille ja kaikille muille ketkä nyt unohdin. Ainiin, unohdin tärkeimmän. ISO KIITOS Veeralle, joka leikkasi myöhemmin Bunnyn kynnet :)
~ 4.8.2012  Lusu Bunny Miquelo (vkh rb)

Poissa sarsu

 • Viestejä: 152
  • Profiili
  • Yam Yam's syyrianhamsterit
Vs: GG Hyvinkää 24.11.12
« Vastaus #250 : 24.11.12 - klo:23:17 »
Viime vuoden GG oli meidän ensimmäinen näyttely, eli vuosi on tullut täyteen.

Meillä päivä meni ihan odotusten mukaisesti kun oli vain neljä hamsteria näytillä; Yam Yam's Baoht B'uqqa-Bogg sai toisen sertinsä  :jiihaa: ja Skärgårdens Tindra sai lemmikkiluokassa kunniamaininnan muistaakseni käsiteltävyydestä.  :icon_smile:

Tuliaisina kotiin matkasi jo aiemmin varattu pk normaali uros sekä vkh roborovskit naaras Zahara sekä uros Colbronde's Lapaz, jotka käpertyivät onnellisesti yhdessä rakennettuun pesään.  :loov:  Lisäksi myyntipöydältä tuli napattua nätti pk luonnonvalkoinen naaras.

Kiva päivä kaiken kaikkiaan!
Yam Yam's syyrianhamsterit väreissä hopeanharmaa ja mustasilmäinen valkoinen, turkkimuunnoksina pk+s

Poissa Eve87

 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 2064
  • Profiili
  • Wonderland's Hamstery
Vs: GG Hyvinkää 24.11.12
« Vastaus #251 : 24.11.12 - klo:23:23 »
Mieletön päivä oli, älyttömän hauska! Mielettömiä lemmikkisyrkkejä olitte tuoneet näytille  :icon_cheesygrin:

Joukossa oli todella upeita, siis PLH1-matskua olevia hamsuja...heitin näille upeille hamsuille valitettavasti H:ta aika pitkälle, sillä olivat liian tuhdissa kunnossa. Tarkistakaahan hamsujen ruokavaliota :)

Vetsku uros "en todellakaan sano sitä litaniaa" Pähkinänsärkijä** oli todella upea veteraani, samoin LS1, ms. valkoinen uros, jonka nimeä en muista. Hirmuisen hieno nuori hamsteri, kaikinpuolin upeassa kunnossa, hermostui vain sen verran kun katselin eri-saaneita hamsuja, että sijoitin PLH2 sijalle.

Toivottavasti päivästä jäi hyvä mieli kaikille, hirmuisen reippaita toimihenkilöitä meillä oli, ja sen ulkopuoleltakin porukka autteli auliisti. Kiitos siitä heille! Reippaita toimihenkilöitä tarvitaan aina!  :sydan:

Kalentereita jäi yli todella paljon, joten ne tulevat hamsupuotiin myyntiin.

Sorruin muuten itse ostamaan Annelta kaksi upeaa hopeista kämpsyä! koko päivän kutkutteli niin älyttömästi, ja niinhän ne mukaan lähtivät sitten! :)


Vielä sananen BIS. Talvikko oli ikäisekseen todella upeassa kunnossa! Ihan mielellään myönsin sille GG12 tittelin Veeran kanssa.
Wonderland's Hamstery
BLOGI
Kajaani

Poissa -Titiuu-

 • Viestejä: 37
  • Profiili
  • HimaHamstraajat naamakirjassa
Vs: GG Hyvinkää 24.11.12
« Vastaus #252 : 24.11.12 - klo:23:30 »
Jos on jollakulla kamoissaan LS39 arvostelulappua tai sattuu muuten tietämään, mitä siinä seisoi niin olisin kovasti kiinnostunut tietämään mitä pikkuneidistä sanottiin. Saapi laittaa ihan julkisesti tähän tai yksärillä  :yes:

Oli ensimmäinen pyörähdys hamsterinäyttelyssä...mutta tuskin viimeinen
Kiitos tapahtuman järjestäjille! :applause: 

Poissa tiiahei-

 • Viestejä: 76
  • Profiili
Vs: GG Hyvinkää 24.11.12
« Vastaus #253 : 24.11.12 - klo:23:42 »
Kiitos kaikille todella ihanasta ja antoisasta näyttelypäivästä! Arvostelut oli tosi miellyttäviä ja huolellisesti tehtyjä, kiitos niistä (:

Palkintojakin meille tuli ihan kivasti, erityisen ylpeä olen ekasta omasta kasvatistani joka oli lemmikki syyrialaisten urosten 1.! :loov: Ikinä en tästä hamstyerista olisi mitään tämmöistä uskonut, mutta Eve ilmeisesti taisi tykätä :):)

Lisäksi meidän lk soopeli poitsu oli syrkkiurosten 4. ja enää yhtä sijoitusta vaille VLH  :peukku:

Poissa Ana

 • Viestejä: 548
  • Profiili
  • Hamsuttimet
Vs: GG Hyvinkää 24.11.12
« Vastaus #254 : 25.11.12 - klo:09:38 »
Oli kyllä tosi hieno päivä, ja ihmiset oli jotenki mukavalla tuulellakin, ja assaroinnissa ei nyt niin hengenhätä kiire olekkaan, että kerkesi myös itse käydä vähän katsomassa myyntipöytää, jutella ihmisille, ja katsella hamsuja. Siten ihanan pyyhkeen ostinkin :)

Paha "allergia?" vaan tuli, en kyllä ymmärrä miksi, kun tällä kertaa ei ollut homettakaan näytsi paikalla. No tääpä menee pian ohi varmasti, ja saattaa olla jopa alkava flunssakin. Paikka oli hyvä näyttylypaikaksi! Ehkä jopa paras, vaikkakin tosi kaukana.

Meillä oli  heikko menestys tällä kertaa. Pelkäsin jo turhaa reissuakin. Mutta pikku Leevi mies pelasti päivän ihan uskomattoman käsittämättömällä suorituksella ja oli syrkki urosten PLH 2!! Ilmeisesti osaan myös syrkkiä hoitaa. Onhan Leevi (yam yam´s dillymore dluto) kyllä kesyyntynyt hienosti, ja kivan massainen. Muutapa en syrkistä ymmärtänytkään. Ulkomuodostakin se sai H+, että ehkä sen kehtaisi uudestaan myös ulkomuotoon ilmota :)

Mua luultiin taas 17v :D Hahaa, onneks sentään näytän nuorelta :)