Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Oranssi

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 9
16
Kasvatus ja genetiikka / Re: RD/"white"/"vironlaikukas"
« : 11.06.09 - klo:15:24 »
Koska white on puolikas vironlaikukas, ei pieni pilkku valkoista selässä liene yllätys. Sopii kuvion "logiikkaan" oikein hyvin. Katselin poikaskuvissa ko hamsua ja arvelen että on white. Minulla on kotona paperikuva normaali umborous white hamsunpoikasesta, sillä on enemmän valkoista selässä kuin tuolla, mutta kuvion voimakkuus vaihtelee kovin yksilöstä toiseen. Kotona oleva aikuinen musta white naaras on tällä hetkellä myös selästä voimakkaasti tikattu valkoisella. Välillä se oli selästä mustempi kuin nyt.

17
Kasvatus ja genetiikka / Re: Kuvia hamsupoikueista -2
« : 10.06.09 - klo:12:17 »
Ihania pikku norreja  :lov

18
Pikkumökin Nino, pk musta syyrialaisuros, ikä 2 v 2 kk ja kohta 2 vkoa. Nino on E-poikueen isä ja F-poikueen isoisä. Pitkää ikää papalle toivomme!

19
Kasvatus ja genetiikka / Re: RD/"white"/"vironlaikukas"
« : 10.06.09 - klo:12:10 »
White-kuvion tunnusmerkkejä ovat: 1) Valkoiset laikut tai alueet hamsun vatsan ja rinnan alla tai koko vatsanalus valkoinen kaupasta napaan asti. 2) Yksittäiset valkoiset karvat perusvärin joukossa hamsun selkäpuolella niin että perusväri hieman vaalenee. 3) Laikukkaat korvat (ei tule kaikille).

20
Kasvatus ja genetiikka / Re: Kuvia hamsupoikueista -2
« : 07.06.09 - klo:17:52 »
Onko GaneshaX:n sievä naaraspoikanen mahdollisesti ps ruoste? Merkit ovat ruskeat (voi johtua näytöstä tietenkin). Minkä värinen on poika?

21
Kasvatus ja genetiikka / Re: Poikaspäiväkirjat
« : 03.06.09 - klo:12:12 »
White kuvio näkyy ensin juuri yksittäisinä valkoisina karvoina selkäpuolella, erityisesti satulan kohdalla. Kun meillä aikanaan kelli vierekkäin tumma musta kk, täysmusta ja kaksi musta whitea, jokaisen selän turkin väri oli erilainen. White alkoi näkyä ennen kuin poikaset lähtivät pesästä liikkeelle.

22
GaneshaX:n norrella lienee toiminnassa jokin värinvaalennustoiminto (dilute), sellaisiahan on, toisin ovat ainakin Suomessa harvinaisia. Googlaamalla löytyy lisää tietoa.

23
Kasvatus ja genetiikka / Re: Poikaspäiväkirjat
« : 11.05.09 - klo:18:27 »
Poikaset kuulostavat ihanilta ja värit tosi mielenkiintoisilta edelleen :) On hienoa, miten hamsterit jaksavat yllättää. Jos ruostetta tai kyyhkistä tulee (oletko katsonut silmien värit?), jonkun vanhemman väri täytyy määrittää uudelleen... Kuvia ja lisätietoja odotellessa!

24
Kasvatus ja genetiikka / Re: Poikaspäiväkirjat
« : 09.05.09 - klo:12:46 »
Eikös Valerianan kasvattamassa poikueessa vanhempien väreinä ole pidetty seuraavia: emo keltainen musta ja isä satiini keltainen umborous valkonauhainen? Joista pitäisi tulla vain keltaista ja kemua, osa umborous, sekä mahd samoja punasilmäisinä. Siihen nähden jälkeläisten värit ovat yllättäviä tosiaan. Kyyhkis voi kyllä olla huky. Uteliaina odotellaan...

25
Kasvatus ja genetiikka / Re: Kuvia hamsupoikueista -2
« : 06.05.09 - klo:17:36 »
Ihania suloisia musta valkonauhaisia Marlalla ja hienot nauhatkin - kuten myös emolla :)

26
Kasvatus ja genetiikka / Re: Värigenetiikkakysymyksiä
« : 06.05.09 - klo:17:32 »
Koska emo kantaa varmasti punasilmäisyyttä, kuten myös isä, noin neljäsosan poikasista perusväri on cinnamon ja loput ovat normaaleja. Mustaa ja kyyhkynharmaata voi tulla, jos emo on mustan kantaja.

27
Olen kahdesti käyttänyt suvutonta kasvatuksessa ja ollut molemmilla kerroilla ollut varsin tyytyväinen tuloksiin. Molemmat naaraat ovat olleet astutusiän ylärajoilla (9+ kk) poikueen saadessaan, toinen sai 11 terhakkaa poikasta ja toinen 10, kaikki poikaset selvisivät. Ensimmäinen poikue oli täysnormaali M-poikue lk + pk + satiini, josta kotiin jättämäni pk satiini naaras sai aikanaan sertin, samoin sen pk satiini tytär, ja toinen oli 18.1.09 syntynyt Sunnuntai-kymppi, johon tupsahti yllätyksekseni useampi white kuvioinen hamsteri, mutta myös aivan virallisen värisiä hamsuja, joista yksi on jo kahdesti näyttelyssä palkittu (Fina). Jälkimmäisessä poikueessa isäuros on pitkän linjan omaa kasvatustani, ja poikasista löytyy molempien vanhempien hyviä puolia, eli hyvin meni :) Yhtään knikkiä ei näille yhteensä 21 poikaselle ole tullut. Eli harkintaa käyttäen suvutonkin sopii jalostukseen ja jälki voi olla varsin mukavaa. Seuraavassa polvessa mieluiten käytän puolisoksi ihan 4 polven täydet sukutiedot omaavaa.

28
Kasvatus ja genetiikka / Re: Värigenetiikkakysymyksiä
« : 06.05.09 - klo:16:17 »
1:4 kuviottomia (ei nauhaa tai laikkuja), 1:4 valkonauhaisia laikukkaita, 1:4 laikukkaita ja 1:4 valkonauhaisia noin keskimäärin. Kaikki naaraspoikaset kk tai vkkk perusvärissä normaali ja emon taustan mukaan mahdollisesti myös perusväreissä musta, kyyhkynharmaa tai cinnamon. Urospoikasten perusvärit ovat samat kuin naaraspoikasten.

29
Paras poikasten myyntiaika on alkusyksystä tai talvella heti vuoden alussa, jolloin ihmiset ovat siirtymässä lomilta takaisin arkeen. Mutta aina osa ihmisistä haluaa uuden lemmikin lomansa *alussa*, joten kyllä varmasti löydät kodit kesällä syntyville talvikoillesi.

30
Kasvatus ja genetiikka / Re: Poikaspäiväkirjat
« : 26.04.09 - klo:16:49 »
Valerianalle onnittelut suurpoikueen johdosta ja Marlalle kohtuukokoisen poikueen johdosta! :) Jännä nähdä mitä värejä Marlan emon pesästä löytyy...

Hami, yritä kaikin tavoin tehostaa emon ja poikasten ruokintaa, kuvissa ei näy mitään ruokaa poikasten ulottuvilla! 7-10 pv iässä poikaset alkavat jo maistella kiinteää ja nakertaa kasviksia emon maidon lisäksi ja samalla poikasten kasvu kiihtyy. Yleensä emon jättimäinen ruokavarasto sijaitsee aivan poikasten vierellä, missä Hamin ruokavarasto on? Poikaset eivät ole turvassa ennen kuin ne ovat yli kahden viikon ikäisiä ja silloinkin vain jos ne jaksavat taapertaa syömään ja monipuolista ruokaa ja kasviksia on runsaasti tarjolla...

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 9