Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Mustikkamaan

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 115
16
Heippa!

Jos ootta tulossa tähän näyttelyyn ja kipasitte hakemassa Juhliksessa omat VV-plaksunne (ne siis, keille semmosia tuli), niin huomioikaahan tämä

viewtopic.php?f=11&t=9270

...ja ottakaa ajoissa muhun yhteyttä, jos haluutte omanne tässä näyttelyssä :) Niinku nyt heti :D Mä en oo tulossa tänne, niin käyn viemässä ne tuossa lähipäivinä Tampereelle toisen henkilön kuljetettavaksi.


Ruusukkeitahan on varattu seuraaville hamstereille (tai siis omistajille)

Vuoden Kasvattaja 1 (kaikki lajit)
Vuoden Kasvattaja standardiluokka 1
Vuoden Kasvattaja koe/ei-standardiluokka 1

Vuoden Standardi Näyttelyhamsteri 1
Vuoden Koe/ei-standardiluokka Näyttelyhamsteri 1

Vuoden Hamstraaja ykkönen

Lasten lemmikkiluokka 1-5
Lemmikkisyrkit 1-10
Lemmikkikääpiöt 1-10

Standardiluokan VV:t 1-5 (kaikki luokat)
Ei-standardiluokan VV:t 1-5 (kaikki luokat)
Koestandardiluokan VV:t 1-5


En käy lukemassa foorumia, joten OTA YHTEYS SÄHKÖPOSTILLA!

17
Jaa no nyt tuli niin roppakaupalla höpönlöpöä taas etten edes vastaa tähän. Tämä on sarjassamme "yhteisymmärrystä ei synny vaikka kuinka yrittäisi" :)

18
Tämä keskustelupalsta on juurikin sitä varten, että täällä voi kysyä asioita ilman taustaselvitystä. Etenkin kun tekstit ovat vieraalla kielellä, on aivan luonnollista että selvitystä kysytään täältä niiltä, jotka asiaan ovat perehtyneet.

Vaikka Ely nyt päätti ettei tänne saa enää kommentoida, kommentoin silti olevani ehdottomasti sillä kannalla, että Niinan kysymys oli perusteltu ja että se ylipäänsä oli kysymys :D Ei olisi reilua, ettei mulla (tai Niinalla) olisi oikeutta perustella ja puolustaa omaa asiaani :)

"Kysymys: Millähän perusteella tuo on dd?
Perustelu kysymykseen: Kun kuitenkin cämpsyillä (opal) ja talvikoilla (safiiri) dd on selkeästi sininen,
Lisäperustelu kysymykseen: ja ulkoasun perusteella tuo syrkki näyttää kyllä ihan vaalealta tavisnorrelta (eikä edes mitenkään epätyypilliseltä tuon ikäiseltä)."

Mun osalta asia oli tässä, mutta sitä en hyväksy ettei saisi omaa (tai toisen) kantaansa puolustaa vain siksi, että Ely kokee oman perustelunsa olevan se ainoa oikea. Elyn väännöksi kutsumaa keskustelua voi kyllä mun mielestä jatkaa enemmänkin kuin yhden postauksen verran - eri asia on sivukaupalla tehdä tikusta asiaa. Siinä se.


P.S. Nyt kun editoit omaasi, niin kommentoin sitäkin.

[/quote]Muoks: Olet aivan oikeassa Ninde, unohdin että Teh Asiantuntijoiden mielipiteitä ei saa kyseenalaistaa, kokemus voittaa tieteen, täten nöyrryn.
Heidiä lainatakseni: "Kokemusta heiltä [pitkäaikaisilta hamsterinkasvattajilta ja -harrastajilta, kirj. huom.] siis löytyy niin mielettömästi, että on hyvin uppiniskaista, typerää ja lapsellista lähteä väittämään vastaan." ^^;[/quote]

Tää nyt on jo aivan höpönlöpöä. Toiseksi tuo minun lause on irrotettu asiayhteydestä niin pahasti, että tiedät jo itsekin ettei se liity tähän eikä sitä voi yleistää. Uppiniskaista on kyseenalaistaa vaikka se, että syyrianhamsteri on erakko - tai muu vastaava selkeä asia. Periaatteessa kaikkea saa väittää vastaan, mutta monet ihmiset eivät ymmärrä ettei joitakin ohjeita anneta heidän kiusakseen (kuten juuri hamsterin viemistä ulos nurmikolle vapaaksi tepastelemaan tai että syyriksiä ei saa asuttaa yhdessä). Tiedän, että tuo tekstini oli melko kärkkäästi kirjoitettu ja ohje on uudistettu. Siten on todella naurettavaa tuoda asia esille enää ja varsinkaan ihan eri aiheeseen :) Olen sinuun siinä mielessä todella pettynyt, koska yleensä osaat perustella asiasi todella hyvin.

19
Lainaus käyttäjältä: "Ely"
Varmaankin sillä perusteella että tuolla Itämeren toisella puolella näitä kasvatetaan ja tuota geeniä on tutkittu ihan evoluutiogenetiikkaa opiskelleen toimesta ja tultu siihen tulokseen että dilutoitu normaali näyttää tuolta. Mutta kai sä sitten tiedät paremmin koska sehän näyttää tavisnorrelta, ei väliä vaikka kyseessä olisikin kahden dd-geeniä kantavan norren tuotos.

Mitä ihmettä, Niinahan kysyi juurikin että "millä perusteella" eikä väittänyt asiaa vääräksi! Turha sieltä on heittää tommosta tylytystä. Enkä ihmettele Niinan kysymystä lainkaan, hänen perustelunsa esittämäänsä asiaan olivat erittäin hyvät - juuri ne samat mitkä itsellänikin on tullut mieleen. Tällaset faktat kuin että sitä on joku evoluutiogenetiikkaa opiskeleva tutkinut eivät ole tulleet tässä ohella esille ennen kuin nyt, ei voi olettaa että tässä kukaan on mikään ajatustenlukija! Näihin uutuuksiin suhtaudutaan aina ihan syystä hieman kyseenalaistaen.

20
Hamsterisi on jo niin elämän ehtoopuolella, etten lähtisi turhaan stressaamaan sitä enää muutolla uuteen asumukseen.

21
Ei ne mitenkään kevyesti noista puukopeista läpi tule. Tuossa mallissa oli kuitenkin muistaakseni sellaista puulaatua, että sitä jyrsiessä tulee tosi ikäviä tikkuja -> hamsterin suu rikki. Läheskään kaikki hamsterit eivät jyrsi puuhäkkejä - mutta toisaalta muovipohjaisista häkeistä tullaan läpi aivan yhtälailla. Tuossa on kuulemma nuo pleksiosat myös hirvittävän ohutta kamaa (jahka oli juuri tämä sama koppimalli kyseessä), että sikäli ei hyvä malli.

Puuasumuksissa ei ole mitään vikaa, jos hamsteri osaa käyttää vessalaatikkoa (koska syyriksen pissan haju pinttyy sinne puuhun tosi ikävästi). Himonakertajille suosittelen lasiterraariota.

22
Ja campbelleillähän on myös dd, eli opal.

23
Normaali + normaali umborous ensisijaisesti.

Creme = ee, soopeli = eeUU tai eeUu, suklaa = aabb. Näin huomaat, ettei suklaalla ole cremen (tai soopelin) kanssa mitään tekemistä ja siten et saa yhdistelmästä ulos mitään "järkevää".

24
Suklaa x ruoste = ruoste
Suklaa x musta = musta

Mutta

Suklaa x mustaa kantava ruoste = ruoste + suklaa
Suklaa x ruostetta kantava musta = musta + suklaa


"Onko punasilmäisyydellä tai ruskesilmäisyydellä jotain vaikutusta toisiinsa, jotenkin olen itse saanut kuvan että punasilmäisyys peittäisi ruskeasilmäisyyden, pitääkö paikkaansa? Tähän kiinnitin huomiota kun olen kuullut puhettu punasilmäisestä ruosteesta eli oranssista ja punasilmäisestä karamellista ja kuparikin jolla on molemmat ominaisuudet on sitten fenotyypiltään punasilmäinen. Sen sijaan sitten Beigellä (joka on bbdgdgpp) on ruskeat silmät? Osaisiko joku vielä valaista asiaa, vai onko täysin sattumaa kumman väriset silmät hamsterille tulee?"

Punasilmäisyys "peittää" ruskeasilmäisyyden siinä mielessä, että silmät ovat ruskeasilmäisellä punasilmäisellä punaiset. En tiedä, miksi beigen kohdalla asia olisi toisin - mutta ei olisi ensimmäinen kerta, että standardissa olisi näinkin fataali virhe. En ole kuitenkaan beigeä hamsteria nähnyt, joten en pyyhi pois ajatusta, että dg vaikuttaisi asiaan jotenkin ja hamsterilla sen myötä todella olisi ruskeat silmät. Tämä, kuten aiempikin kysymyksesi, kuuluu sarjaan "genetiikkahirmujen syvälliset analyysit"  :D

25
Ei tarvitse tehdä mitään, tärkeintä on että kerää puhtailta paikoilta myrkyttömiä oksia.

26
Asuminen ja tarvikkeet / Re: Juoksupyörä
« : 28.06.11 - klo:11:22 »
Riippuu syrkistä. Monille, etenkin näyttelylinjaisille syrkeille 20 cm on liian vähän. Selkä ei saa mennä notkolle, se on nyrkkisääntö.

27
Kasvatus ja genetiikka / Re: Kasvattajanimistä
« : 27.06.11 - klo:15:21 »
^Jep, nimet tulevat takautuvasti voimaan.

28
Kasvatus ja genetiikka / Re: Kasvattajanimistä
« : 27.06.11 - klo:12:47 »
Lainaus käyttäjältä: "AnsaLucia"
Ai ihme kun olen onnellinen! :pilehile:   :hyper
Just äsken putkahti sähköpostiin viesti että mun kasvisnimen laajennus syyrialaisille on hyväksytty Jyrskässä. Oli kuulemma hyväksytty jo 1.5. mutta käsittelijän sähköposti ei ollut toiminut...hm..
Noh, parempi myöhään kuin ei silloinkaan! Kiitti isosti Heidille asian aktiivisesta  hoitamisesta  :peukku:
Nyt siis Tarinoita syntyy myös numeroa suurempana, eli syyrialaisina!  xD

Nou proplem! Saas nähdä kuinka kauan mun anomuksen käsittely nyt kestää, kun mä oon häiriköinyt niitä :D Varmaan kiusallaankin venyttävät. Johan se on tovin siellä ollut. Ite pääsääntösesti käsittelen nuo heti kun tulevat, jotta mun logiikalla pitäis olla edes viikon sisällä käsiteltynä jahka omistaa muuta elämää enempi kuin minä. En sit tiiä mitä kaikenlaista byrokratiaa ne siellä hoitavat sitten jotta kestää  :P

29
Lainaus käyttäjältä: "Unipallo"
Lainaus käyttäjältä: "Mustikkamaan"
Eläinkaupat yleisesti ottaen ovat alkaneet hiljalleen omaksua Faunataren mallia hinnoissa  :kieli

Koska kaikki kulut yleisesti ottaen nousevat yhtälailla, liiketilavuokrat pk-seudulla ovat huikeita ym, kallista on liikkeenharjottaminen.  :kieli

On toki, mutta kyllä joidenkin eläinkauppojen hinnoittelussa on selkeästi havaittavissa myös semmoi humpuukihinnoittelu, Faunataren kaltainen "tyhmät ihmiset maksaa" -meininki.

30
Eläinkaupat yleisesti ottaen ovat alkaneet hiljalleen omaksua Faunataren mallia hinnoissa  :kieli Tämän tulin todenneeksi Helsingin-minieläinkauppakierroksellani kuluvalla viikolla.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 115