Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ninde

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 112
16
Mä olen ollut ulkomuotoluokan tuomari about 12 vuotta (viimeiset 5 vuotta tosin vähemmän aktiivinen), ja olen ehkä 2 kertaa jättänyt BIS-kisan väliin. :icon_rolleyes: Näilläkin kerroilla on ollut myös ulkomailta tuomareita (kuten nyt viimeksi Turussa), joten ei ole ollut pelkoa siitä että ei olisi BIS-kisassa ollut tuomareita.

Voisi tietysti miettiä sellaistakin,  että pitäisikö BIS-tuomarien olla koiranäyttelytuomarien tapaan erikseen nimettyjä, jolloin näitä tuomareita olisikin vain kaksi (standuilla ja koe+ei-standuilla omansa). Ei mua haittaisi se, että ei saisi olla BIS-valinnassa mukana. Hamsupuolella mun mielestä silläkään ei olisi väliä, että on "vain" kääpiö- tai syrkkituomari, kun kuitenkin lajituomari on eläimet sinne BIS-kehään valinnut, niin täytyyhän niiden olla laadukkaita.  :yes:

17
Jostain syystä viime aikoina on ollut tapana ottaa ritolat heti, kun omat luokat on saatu arvosteltua.
Jos tulee paikalle pelkästää arvostelemaan ja on aikaisemmin valmis kuin muut, niin onhan se vähän puuduttavaa odotella pari tuntia sitä että muut saa omat arvostelunsa valmiiksi + kaikkien muiden säätämisten jälkeen päästäisiin pitkän päivän jälkeen vihdoinkin siihen BIS-kilpailuun, kun siinä odotteluajassa olisi useimmiten ollut jo monta kertaa kotona. Mulla ei motivaatio riitä sellaiseen ja jos siitä, että poistuu paikalta "ennen aikojaan" saa kuulla vielä kuukausia jälkikäteenkin, niin jään jatkossa sitten mielummin kokonaan pois, ettei tule kenellekään pahaa mieltä asiasta.

18
Ja sovitaanko, että jatkossa koearvostelijoille annetaan näyttelyissä työskentelyrauha eikä "vakoilla" mitä se tuomarioppilas kenenkin eläimistä sanoo ja juoruilla niitä eteenpäin.

Koearvostelut eivät ole julkisia, eikä tuomarioppilaiden tekemiset taikka sanomiset kuulu kenellekään muulle kuin oppilaalle itselleen, näyttelyssä arvostelevalle tuomarille sekä tuomarikouluttajalle, joka on siis tänä vuonna allekirjoittanut.

19
^naaman perusteella sanoisin, että tekee talviturkkia ja siitä joutuu värin muutokset.

20
Jos sopii niin olisin mielelläni sihteerinä kun näin uutena tuomarina haluaisin oppia vielä lisää vaikka koulutus onkin päättynyt  :icon_smile:
Minä taas mielelläni ottaisin vierelleni henkilön jonka toimintatavat tunnen (ja joka tuntee minun toimintatapani), sen verran pitkä aika taas edellisestä arvostelukerrasta.

21
Mä voisin tehdä harkkarin tuolla Cämpsyille nyt ainakin, talvikot menee varmaan päällekäin niiden kanssa mutta aloitetaan vaikka noista. Laitan vielä viestiä vaikka Viirulle!
Ei kun mulle!

22
Oiskos mahdollista vaihtaa Kotoaron Mira mun sihteeriksi? Ollaan hiouduttu hyväksi tiimiksi aikaisemmilla kerroilla.  :yes:

23
Täälläkin kaivattaisiin kokemuksia ja mielipiteitä. Kuinka olette erottaneet saman väriset hamsterit toisistaan näyttelytilannet varten? Itselläni on aikalailla identtisen näköiset robot, ja jotenkin ne täytyisi tuomarille erottaa. Olen tehnyt lovia toisen turkkiin ja merkannut hänet "lovitetuksi". Onko muita vaihtoehtoja kuin lovettaminen? En kuitenkaan haluaisi roboja erotella arvostelujen ajaksi.
Eri bokseihin laittaminen on oikeastaan ainoa vaihtoehto, jos ei ole selkeästi nähtäviä eroja. Mihinkään lovettamiseen en lähtisi, se ei välttämättä ole tuomarin kannalta hyvä asia (kiireessä joutua etsimään mikä lovi milläkin eläimellä on ja missä...). Hamsut voi erottaa vain arvostelun ajaksi ja laittaa takaisin samaan, kun lajin arvostelu on ohi ja loppukilpailut käyty. Eivät  ne niin lyhyessä ajassa ehdi vieraantua toisistaan.

24
Tässä olis taas joukko kysymysmerkkejä. Muutama arvaus on kyllä, mutta kaipaisin varmistusta: Ensiksi vauvat:
kuvassa 1ja 2 samat kaverit, kuvassa 3 ja 4 sama poitsu. Saiskos niitä veikkauksia väreistä? Kaikki vaavit syntyneet 28.7.
1&2 sininen argente ja argente platina(?)
3&4 vaaleansininen, saattaa olla hopeoitu/platina
minkä värinen näiden emä oli?

Aikuisista isä on lila fawn, mutta tädin väri on melkoisen epämääräinen. Doveksi en sanoisi, noiden kuvien perusteella ennemminkin argente.

25
Ai vetskuraja on muilla lajeilla 15kk eikä enää 16kk? Multa on menny ihan ohi sitten tälläinen ja olen varmaan tuomaroidessa siirtänyt alle 16 kk ikäisiä avoimeen.

26
pet hamsterit: Niina Hämäläinen. Onko virallinen pet tuomari?
Niina Hämäläinen on virallinen lemmikkituomari (os. Toivonen, on näköjään vanhalla nimellä vielä SHY:n tuomarilistassa).
Jos tarkkoja ollaan, niin Niina on os. Autti. :yes:

Ja ihania "wanhojen hyvien aikojen" brittituomareita tulossa ulkkistuomareiksi.  :peukku:

27
Laikukasta ei tule yhdistää toiseen laikukkaaseen, poikaset kuolevat jo sikiöasteella.
Pakko vielä lisätä, että kaikki poikaset eivät kuole. Kahdesta laikukkaasta syntyy keskimääräistä n. 25% pienempiä poikueita kuin laikukas x ei-laikukas yhdistelmistä, eli ne tuplageenin saaneet kuolevat jo sikiöasteella.

28
Musta-keltaiset laikut on emolla, sen takia ne on vähän likaisen näköiset. Aika yleisiä mustilla valkokirjokilppareilla nuo muke-laikut. Myös se musta poikanen on valkokirjokilppari (mikä tässä tulikin jo ilmi). Ja se vaalein poikanen lienee luonnonvalkoinen valkonauhainen/vkkk)?

Tosi nätti ja ihanan tumma tuo normaali poikanen.  :loov:

29
Kakkostietä jos joku olisi ajelemassa, niin täältä voisi tuomari tyrkyttäytyä kyytiin joko Humppilasta tai Forssasta (tai Loimaan kauttakin saa koukata!).  :yes:

30
Onkos muuten tää näyttely josaki sivussa jossa on parkkitilaa niinkö näytsit yleensä? Vai onko keskustassa. Pelottaa kyllä ajaa vantaalla :/
Ei tuo mitenkään kovin ruuhkaiselta paikalta vaikuta, kaukana Tikkurilasta ja niin edespäin. Mikäköhän muuten edes on Vantaan keskusta, ei sillä taida olla sellaista selkeää keskusta-aluetta missään...

Joo ei Vantaalla oikein ole sellaista keskustaa kuin vaikka Helsingissä tai Tampereella, joiden keskustoissa ajaminen on kyllä oikeesti aika kamalaa.  :icon_cheesygrin: Näyttelypaikka on Hiekkaharjussa ja se on tosi rauhallista aluetta.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 112