Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Murmelsson

Sivuja: 1 2 3 [4] 5
46
Suosittelen tutkimaan oma-aloitteisesti hamsteriyhdistyksen sivuja sekä kasvattajien sivuja/blogeja. Niistä saat kattavasti tietoa aiheesta.
Foorumilla on myös hyvä lukea vanhoja aiheita ja keskusteluja. Kannattaa kysyä foorumilla (ehkä kysymyksesi sopii johonkin jo olemassaolevaan aiheeseen?) vasta sitten kun et löydä tietoa hakemaasi kysymykseen tai et ole täysin varma jostakin asiasta.

47
Asuminen ja tarvikkeet / Vs: Virikkeet 2
« : 25.06.14 - klo:11:41 »
Paperi-iglusta tuli mieleen, että jostain kumman syystä Vilja-talvikko käsittelee niitä täysin samalla tavalla kuin edesmennyt Lilja-syrkki käsitteli. Siis kääntää nurin ja repii paperia sisäpuolelta. Ja jostain syystä se näyttää aika julmalta kun hurjistunut eläin repii paperi-iglulta "sisälmyksiä" ja raahaa ne pesäänsä. :D

edit// Sain Viljalle ehkä parhaan virikkeen ikinä. IDO-saniteettiposliinitehtaan pienen "lahjatavarapöntön"! Laittelen siitä vaikka kuvaa kun pääsen kotiin. :D

48
Joskus olen joissakin tavarataloissa nähnyt randomeita isoja laatikoita, joilla ei sinänsä ole sellaista tunnettua merkkiä kuten Samloilla. Eli niitä varmaan saa vain tietyn ajan sieltä tietystä paikasta... Olisi kai pitänyt ihan talteen ostaa välitysmielessäkin, kun suurin näkemäni muistaakseni oli 100cm pitkä.

49
Sanoisinko että hamsterit ovat peräti intohimoni kohde. Hamsterit on sama tavallaan harrastus, samalla hamsteri on mulle hyvin voimakkaasti perheenjäsen ja ystävä (vaikka esim. Vilja-talvikko ei taida pitää mua omana ystävänään, korkeintaan välttämättömänä pahana. :D), joka auttaa jaksamaan vaikeinakin aikoina, kun siihen saa niin täysillä keskittyä ja samalla kaikki muu unohtuu.

En tiedä osaisinko enää olla ilman hamsteria. Hamsterit on niin veikeitä ja niissä on ainakin mun mielestä paljon sellaista, josta ihmiset välillä sais ottaa oppia. Aina välillä minä ainakin kaipaan hamsteria muistuttamaan itseäni siitä että joskus on vaan pakko pysähtyä levähtämään (vaikka sitten keskelle terraariota ja ihan sama jos näyttää vähän kuolleelta...) ja joskus pitää uppoutua omiin turhiinkin projekteihinsa täysillä (esimerkiksi joskus mökeissä ei ole ovia, ne tukitaan puruilla ym. josta löytyy myös toinen elämänohje: joskus on parempi vaan vaikka väkisin teeskennellä ettei joitakin asioita ole, koska ne vaan on niin turhia).

Pitäskin oikein koota lista näistä hamstereiden nerokkaista ohjeista!

50
Yleistä hamsterikeskustelua / Vs: Haluun tietää??
« : 14.06.14 - klo:16:02 »
Eikö ne sieltä liikkeestä suostuneet kertomaan vai? :o
Kannattaa varmaan ensin soitella sinne tai käydä paikan päällä kysymässä, jos osaisivat sanoa kasvattajan nimeä. :)

51
Vau, tuo detolf on tosi upean näkönen!
Mielestäni Ikea sais perustaa noita liikkeitään ympäri Suomea, niin useammalla jyrsijäharrastajalla olis mahdollisuus hankkia noita edullisia ja hyvän kokosia vitriinejä terroiksi!

Meilläkin aika tiukoille meni että saatiin tuollainen, vaikka vaan tunnin ajomatka lähimpään Ikeaan onkin. Onneksi kuitenkin onnistui, olen kyllä itse ollut todella tyytyväinen.

Tällä hetkellä meillä detolfissa asuu Goldilock's Virnaperhonen eli Vilja eli Rääbelssön. :D


52
Asuminen ja tarvikkeet / Vs: Hamsterin vessalaatikko
« : 10.06.14 - klo:09:43 »
Meillä ei pahemmin ole vessalaatikoita käytelty. Vilja-talvikon kanssa on myös se ongelma, että sen pissapaikkoja ei tahdo millään löytyä terrasta. Ilmeisesti se pissii niin vähän että sitä ei huomaa... Papanatkin on niin piskuisia kikkareita että niitä löytää lähinnä purujen alta ihan terran pohjalta. Toista se oli syrkkien kanssa. :)

53
Keskustelua näyttelyistä / Vs: näyttelyitä?
« : 10.06.14 - klo:09:34 »
Haikailen näyttelyitä taas myös Uudellemaalle, kun olen työni vuoksi hieman jumissa täällä... Jos vaikka saman tien saataisiin Hankoon/Inkooseen/Raaseporiin hamsterinäyttely, niin voisin ihan työn puolesta tulla paikalle! :D

Eihän mulla taida mitään näyttelykelpoista eläintä tällä hetkellä olla, mutta siskon syrkki varmaan ainakin olisi tulossa. :)

54
Yleistä hamsterikeskustelua / Vs: Jos olisit hamsteri
« : 27.05.14 - klo:10:32 »
1. Mitä lajia olisit?
- Syyrialainen, oikein sellainen muhkea mötkäle.

2. Minkä värinen olisit?
- Joku hyvin vaalea, "blondi", cinnamon?

3. Millainen olisit luonteeltasi?
- Jääräpää. Tekisin aina jotakin kamalaa ja metelöisin yöllä. Makaisin joka paikassa lepäämässä ja näyttäisin kuolleelta. En kuitenkaan ikinä purisi, ehkä vähän irvistelisin kuitenkin.

4. Mikä olisi lempi puuhaasi?
- Mökkien "tukkiminen", eli tunkeminen täyteen purua. Sitten nukkuisin vaikka ruokakupissa tyylillä "yhyy mulla ei oo yhtään nukkumapaikkaa osta mulle uus".

5. Mikä olisi lempi ruokasi?
- Jauhomadot ja kurpitsansiemenet.

6. Millaisessa asumuksessa asuisit mieluiten?
- Jättiterrassa! Ehkä detolf-vitriinissä? Purua ei tarvitsisi olla kamalasti mutta kaikkia kivoja juttuja vois olla.

55
Yleistä hamsterikeskustelua / Vs: Tukku
« : 27.05.14 - klo:10:23 »
Joku taisi tuossa mainita, että ilman tukkuja kaikille halukkaille tuskin riittäisi lemmikkieläimiä. Se lienee totta, mutta en itse ehkä näe sitä pelkästään huonona asiana: ehkäpä ihmiset perehtyisivät paremmin eläimeen kun sen hankintakin vaatisi enemmän työtä.
Toisaalta ihminen tuntuu olevan sellainen tapaus, että aina se keksii keinon jolla tehotuottaa elukoita rahan takia. Eli jos tukku otettaisiin pois, pimeät ja vastuuttomat tehtailijat varmaan käyttäisivät tilaisuutta hyväkseen. Eikä siinä sitten kukaan kai enää mihinkään perehtyisi sen paremmin kuin aikaisemminkaan, jos eläimen ottaminen tuntuu vain jonkun tavaran hankkimiselta.

Tietysti haluaisin että tällaista tukkutoimintaa ei olisi, mutta en näe mitään keinoa jolla se saataisiin poistettua. Voisikohan pienempi paha sitten olla se, että esimerkiksi Suomeen perustettaisiin "eläintukku", joka katsoisi eläinten olojen perään (ja samalla työllistäisi rutkasti ihmisiä?) ja joka saisi päättää mille liikkeille myy ja liikkeet taas saisivat olla myymättä jos ostajan tiedot lajista eivät ole riittävät...
Toisaalta, milläpä tuollainenkin sitten rahoitettaisiin eikä sille varmaan edes löytyisi riittävästi kannatustakaan, kun se veisi niin paljon aikaa ja vaivaa ja rahaa. Lainsäädäntöähän tässä kai pitäisi saada muutettua, mutta tuntuu että sekin olisi turhaa, kun totta tosiaan, joku sitä aina kiertäisi.

Ja juu, ainakin ensimmäinen hamsterini Hilla oli tukkusyrkki, ehkä juuri tuolta Imazosta koska Ruotsista tuli. Olihan se terve, hyvin käsiteltävissä ja eli yli kaksi vuotiaaksi, mutta en silti aio enää ostaa tukusta eläintä. Periaatteen vuoksi.

56
Muuten aivan loistavan oloinen tuo kyseinen terraario, mutta puupohja tosiaan mietityttää ja jotkut syrkit tulee todella helposti mistä vaan läpi... Kuitenkin, mietin että oletko harkinnut detolf-vitriiniä Ikeasta? Se on omasta mielestäni vähän saman tapainen kun tuo, lasinen tosin ja aika painava siksi, mutta se on sinänsä näppärä purkumahdollisuutensa takia (ja monikäyttöisyytensä vuoksi) ja tyylikäs. : )

57
Asuminen ja tarvikkeet / Vs: Hamsteri omassa huoneessa
« : 11.04.14 - klo:14:03 »
Minä en enää edes tiedä miten voisin nukkua hiljaisessa huoneessa... Pakko olla joku vähän jotakin rapinaa pitämässä. Jos huoneessa on hiljaista, en taatusti saa unta kun vaivaa kuitenkin vain että onko kaikki hyvn kun ei mitään kuulu.

58
Harmittaa, ettei päästykään täältä likkaporukalla mukaan... Tuli vähän esteitä. :(
Oltaisiin pyritty isosiskon kanssa syrkkilikkojemme kanssa jälki-ilmoilla lemmikkiluokkaan. Minulla olis ollut tuo reilu vuoden vanha oudohkon värinen lyhytkarvainen Lilluska ja isosiskolta olisi tullut Elyn kasvatti Lavender's Tic-Tac-Toe eli Tuikku. :)

59
Itse olin 15 tai 16 kun sain ensimmäisen hamsterini... Tietämys ei ollut silti erityisen loistavaa tasoa, olin vähän vääriä lähteitä käyttänyt. Onneksi "viisastuin" nopeasti kun tajusin jatkaa tietojen onkimista.

Nyt meillä on ollut "peräti" 3-4v. hamstereita taloudessa, mutta pikkusiskoni 12v. sanoo silti ettei ole vielä valmis ottamaan vastuuta omasta hamsterista. Pikkusiskoni on kuitenkin vastuullinen ja osallistunut hamstereiden hoitoon aina, mutta kai se on silti aivan omasta itsestä kiinni, vaikka muiden mielestä olisi valmis ja niin edespäin. Omaa harkintakykyä peliin : D

Ja tietysti pitää miettiä se rahoituspuoli...

60
Yleistä hamsterikeskustelua / Vs: Onko hamsusi karannut?
« : 07.08.13 - klo:13:30 »
Meidän Lilja-syrkki karkasi ekana yönä. : D
Se asui silloin kahdessa dunassa, joista toisessa oli isompi pinnaväli. Ei tullut ollenkaan mieleen, että vielä silloin niin pieni Lilluska pääsisi puikahtamaan omille teilleen, kun oltiin totuttu ettei edellinen asukas olisi mahtunut sieltä edes hyvällä tahdolla läpi... Itse en ollut edes kotona silloin. Ei se tosin ehtinyt olla kuin vajaan tunnin vapaana huoneessa, kun jo veli alkoi ihmetellä että hiirikö tuolla kaapin takana nurkassa rapisteli. Isäni sen sieltä sitten kävi nappaamassa, ei kuulemma edes pelännyt olla kädessä vaikka tosiaan oli ehtinyt vasta tunteja asua meillä... : D

Ja tosiaan edesmennyt Hilla-syrkkini karkasi myös kerran. Asui samaisissa putkilla yhdistetyissä dunissa. Dunien välissä säilytin ylimääräistä juoksupyörää, kun siihen sopivasti jäi tilaa, niin likkahan oli jollakin ilveellä saanut putken pois paikoiltaan ja juoksi sitten ihan pähkinöissä (=innoissaan) pyörässä, joka sitten putosi lattialle. Onneksi mitään ei käynyt, Hillan sain nopeasti kiinni ja takaisin kotiin. : D
Enää ei sitten se tyttö karannut.

Sivuja: 1 2 3 [4] 5