Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Murmelsson

Sivuja: 1 2 [3] 4 5
31
^ Tyylikästä! Minkä kokoinen tuo häkkiterrajuttu on, näyttää todella isolta kun miettii esim. tuota munakennoa! :o
On myös hienon ja hauskan näköiset sisustukset kummallakin, ei varmasti ihan heti tule tuolla touhuillessa tylsää ;)

32
Kasvatus ja genetiikka / Vs: Oman muunnoksen löytäminen
« : 11.07.14 - klo:12:19 »
Voisikohan täällä keskustella myös siitä, miten oman värimuunnoksen voisi löytää? En millään raaskisi aloittaa uutta aihetta.

Olen haaveillut pitkään talvikoiden kasvattamisen aloittamisesta, mutta en kuitenkaan ole keksinyt mitä väriä/muunnosta haluaisin kasvattaa. Itse pidän talvikoista kaikissa väreissä, joten ajattelin kysellä mielipidettä siitä, mitä väriä/muunnosta olisi lajin kannalta järkevää kasvattaa ja mikä tarvitsisi ns. "lisäboostia".

En kuitenkaan ole aloittamassa vielä muutamaan vuoteen, joten mieli ja tarpeet saattavat toki muuttua ennen mahdollista aloittamista. Olisi kuitenkin mielenkiintoista kuulla aiheesta jo nyt.

33
Yleistä hamsterikeskustelua / Vs: Uudet tulokkaat 2
« : 10.07.14 - klo:19:52 »
Siis... EIKÄ. Tuo on niin ihanan näköinen ja ilmeisesti kilttikin että nyt kyllä tulen ja vien sen mennessäni. Todella kaunis väri, jotenkin muutenkin tykkään harmaan sävyisistä elukoista. :D

34
^ Mitä ihmettä. Vois olla hauska idea jos se olis kunnolla tehty ja olis fiksun kokonen pyörä (tai maininta että mille eläimille soveltuu, koska voi olla vaikea ahtaa syrkkikokoista pyörää kuljetusboksiin).

35
^ Aivan niin, joskus on todella vaikeaa vastustaa kiusausta mutta pitää vaan pysyä tiukkana, kun en kuitenkaan itsekään halusi että mua heräteltäis kesken unien jonkun "turhan" takia. :D

Sitä kannattaa toki myös miettiä että jaksaako oikeasti olla kiinnostunut hamsterista koko sen eliniän ajan, vaikka se todellakin nukkuu päivät ja on monien mielestä "tylsä" eläin sen takia.
Onhan se totta että joillekin sellainen lemmikki ei vain sovi, ja siksi kannattaa harkita todella tarkkaan riittääkö kiinnostus tällaiselle eläimelle, joka on paljon muutakin kuin vain suloinen pieni pallero jota on kiva ihastella. :)

Itse hieman pelkäsin juuri sitä aluksi, että en pian olekaan enää niin innostunut hamstereista koska tykkään silitellä ja olla kontaktissa eläinten kanssa. Meidän Vilja-talvikkomme on esimerkiksi enimmäkseen katselulemmikki, mutta en voi väittää ettenkö edelleen olisi lähes yhtä innoissani kun ekan hamsterin kanssa olin. :D

36
Yleistä hamsterikeskustelua / Vs: Uudet tulokkaat 2
« : 08.07.14 - klo:12:22 »
^ Tuota kuvaa katsoessa iski tajuton kinkkikuume. Pakko saada kiinari! Voi hitsiläinen kun asun vielä kotona, muuten kyllä alkaisin kuumotella tuota Veeraa jo oman kinkkilapsen toivossa.

Todella kauniin värinen tuo Even kaveri. :)

37
Voihan olla, että hamsterisi ujostelee vielä uudessa kodissaan. Ja onhan hamstereilla myös luonne-eroja, joten voi olla että uusi hamsterisi on luonteeltaan arka ja rauhallinen...

Jos kuitenkin epäilet sairastumista, suosittelen viemään hamsterin eläinlääkärin tarkistettavaksi.
En tiedä erityisen paljoa hamstereiden sairauksista, mutta voihan olla, että hamsterisi on vilustunut kotimatkalla tai sillä on jokin perinnöllinen sairaus tai muu sairaus, jonka puhkeamiseen on mennyt useampi päivä.

Itse ehkä vielä hetken aikaa seurailisin tilannetta ja yrittäisin houkutella hamsteria esiin ja yrittää saada sen tottumaan käteen. Saitko kaupasta yhtään vanhaa, tutun hajuista purua mukaan?

38
Asuminen ja tarvikkeet / Vs: Juoksupallo
« : 04.07.14 - klo:12:19 »
Keskustelu itsessään toki on jo erittäin vanha, mutta ei kai siitä haittaakaan ole jos vaikka vähän heittäisin omaa pohdintaani tänne.

Tosiaan, kun ensimmäisen kerran juoksupalloista kuulin, ymmärsin niiden olevan ehdottoman vaarallisia pienille käpälille ja varpaille, kuten "pinnapyörätkin". Sittemmin aloin pohtimaan tätä ahdistuskysymystä, jonka lopulta oivalsin olevan juurikin tätä inhimillistämistä, ainakin suurimmaksi osaksi.

Itse olen kuitenkin tullut siihen lopputulokseen, että juoksupalloja ei meillä tulla ikinä käyttämään. Tämä siksi, että en halua sulkea hamsteriani tilaan, jossa se ei kykene käyttämään aistejaan niin hyvin.
En tosiaan tiedä tarkemmin siitä kuinka hyvä näköaisti hamsterilla esimerkiksi on, mutta sen tiedän ettei sen vuoksi juoksupallon läpinäkymättömyys ole mikään suuri haitta.
Ajatus siitä kuitenkin vaivaa, ettei hamsteri voi käyttää tuntoaistiaan paikkoja tutkiessaan. Näen juoksupallon käytön turhana, koska vastaavaa "paikallaan" juoksemista hamsteri voi harrastaa juoksupyörässä (hamsteri kun ei tosiaan pallossa ollessaan näe mihin on menossa). Juoksupyörässä eikä -pallossa ole kummassakaan mitään ihmeellistä, jota voisi haistella, tunnustella ja ehkä jopa vähän maistaa.

Ja nyt kadotin punaisen langan. Haluan tässä kai vain ilmaista mielipiteeni siitä, että juoksupallo ei ole hamsterille mielestäni erityisen hyödyllinen kapistus. Uskoisin vapaana juoksuttamisen olevan hamsterin mielestä jännempää, vaikka toki pallossa saa ainakin uusia hajuja nenuunsa.

Ehkä samalla voisinkin kysyä, millaista tietoa/ajatusta muilla tästä on? Miksi koette/ette koe juoksupalloa hyödylliseksi?
Vaarallisuudesta ei varmaankaan tarvi enää puhua.

39
^ Vähän ot. ehkä mutta aika julmaa mun mielestä että lapsia tuolla tavalla huijataan... Ja aika julmaa muitakin kohtaan kun sitten nämä sankarit jaksaa aikuisenakin vängätä vastaan jos jotakin niille aiheesta yrittää selittää. "Kyllä se meidän Hamtaro eli viistoista vuotta!"
Koska ettehän te kasvattajatkaan voi mitenkään tietää hamstereiden eliniästä mitään. Kun Hamtaro nyt vaan tosiaan eli yli viisi kertaa pidempään kuin hamsterit normaalisti... Argh. :D

40
Pakko todeta että välillä ottaa päähän tuo oma äiti (asun siis vielä perheeni kanssa), joka käy pudottelemassa kattoritilöiden välistä kurkunpaloja ym. ja mielellään katselee Vilja-talvikon touhuja ja puhuu siitä myös usein. Silti joskus, ilmeisesti todistellakseen ettei pidä hamstereista/eläimistä, hän päättää tulla istumaan sänkyni reunalle ja hokemaan jotakin että "hyi onpa se ällö kato nyt yök mitä se nyt tekee hyi eikä vähänkö inhottava".

Pari kertaa olen tosissani tuosta suuttunut. Tiedostan ilman tuollaista typerää hokemistakin ettei äiti ole eläinihmisiä ja että hän ei koske Viljaan vaikka mikä olisi (ei siihen muutenkaan turhaan kosketa kun pikkuinen säilyttää mieluummin sen koskemattomuutensa).
Eikä se että hänkin viihtyy nenä kiinni terran lasissa tarkoita että luulisin hänen rakastavan Viljaa jotenkin erityisesti. Se nyt vain sattuu olemaan osa perhettä ja onhan se aika veikeä eläin jota on hauska katsella.

41
^ Toivottavasti mokomia ei myydä syrkeille tms. :o
En itse muutenkaan ole juoksupallojen ystävä ja näen sen itse turhakkeena muutenkin, mutta turhuuden huippu tässä on kuitenkin se jos joku vielä menee ostamaan tuollaisen pikkuisen isolle eläimelle. Tai jos virhearviota ei olekaan tapahtunut vaan tuon yhden koon kuvitellaan sopivan kaikille... Maalailen taas piruja seinille. :D

42
Älä ihmettele jos joku seuraavana yönä rymyää teidän liiterissä... Kiitos muuten ideasta!

Pakko vielä ihastella miten onnistunut sisustus terrassa on, ainakin omaan silmääni. Asukas ilmeisesti muutti eilen, mitä mieltä pikkukaveri on ollut? :)

43
Silloin kun ensimmäistä hamsteriani olin hommaamassa, minulle väitettiin että vain normaaliväriset "tavalliset" syyrianhamsterit soveltuvat lemmikeiksi, sillä kaikkien muiden väri-, kuvio- ja turkkimuunnosten jalostaminen on vielä jotenkin kesken ja ne ovat luonteeltaan epäsopivia aloittelijalle ja lisäksi niillä saattaisi muka ilmetä joitakin mystisiä sairauksia ja muita ongelmia.

Minulle väitettiin myös, että jos hamsteria ei totuteta käsikesyksi välittömästi syntymän jälkeen tai viimeistään luovutusikäisenä, se ei koskaan totu käsittelyyn, on vaikea sekä sairas ja puree aina sormia ym. Ensimmäinen hamsterini tosiaan oli yli 2kk kun se muutti meille ja oli kyllä aika kiltti tapaus, vaikka se vasta silloin totutettiinkin käsittelyyn... :D

44
Iidaku, et ole mielestäni liian nuori, mutta kannattaa hakea paljon tietoa ja tutustua hamsterien hoitoon itsekin, vaikka äidilläsi oliskin ollut aikaisemmin hamstereita. Voi olla, että äitisi tiedot hamstereista ovat jo vanhentuneitakin, jos hän ei ole seurannut hamsterimaailman uutisia viime aikoina. :)

Älä anna siis iän vaikuttaa mahdollisen lemmikin ottamiseen, vaan sen, paljonko tietoa sulla aiheesta on ja kuinka valmiiksi sen puolesta itsesi tunnet.
Hyvää omistajaa ei määritellä sen kautta montako ikävuotta on, vaan sen, kuinka hyvin omistaja tuntee vastuunsa pienestä kaveristaan ja kuinka valmis omistaja on hankkimaan tietoa ja oikeanlaiset välineet. :)

45
^ Vau, viihtyisän näköinen asumus! Hauska idea tuo kanto, miten se on käsitelty, jos vaikka itsekin tuollaisen jostakin kaivaisin? :D

Sivuja: 1 2 [3] 4 5