Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Murmelsson

Sivuja: 1 [2] 3 4 5
16


Tästä on hankala ottaa järkeviä kuvia kun on mokoma niin pitkulainen enkä haluaisi mitään ympärillä olevaa roinaa mukaan kuvaan. :D

Tämä on tosiaan Goldilock's Virnaperhosen kämppä. On muuten jännä, kun tähän muutettuaan Vilja ei minun mielestäni ole ainakaan kamalasti kaivellut, lähinnä se vain vipeltää ja kiipeilee tavaroiden yli.
Ostin tuon kaivelupömpelinkin sille ja se oli täynnä purua useamman kuukauden, mutta Vilja ei innostunut siitä. Päätettiin nyt sitten kokeilla laittaa sinne vähän purua ja vessapaperia, nyt se yhtäkkiä onkin Viljan mielestä aika hauska kapistus. :D

Varmaan pakko kyllä ostaa lisää puruja ja kokeilla vielä lisätä, jos se vaikka sittenkin innostuisi kaivelemaan kun purua on vähän paksumpi kerros. Dunassa asuessaan se ei melkein muuta tehnytkään kun sukelteli puruissa...

17
Olin itse samassa tilanteessa aikoinani. Paras lääke tuohon vaivaan oli lopulta odottaminen: sain ensimmäisen syyrianhamsterini kun olin 16v.

Kattava esitelmä voi toimia, jos käytät siihen todella aikaa ja näet vaivaa sen eteen. Myös kuluista kannattaa tehdä "suunnitelma". Kannattaa ehdottomasti myös pitää huolta siitä, että ostaa esimerkiksi kerralla riittävän ison asumuksen, ettei tarvitse myöhemmin katua ja alkaa kinuamaan vanhemmilta uutta ja isompaa kämppää hamsterille.
Suosittelen myös, että tutustuisit lähellä oleviin kasvattajiin ja liittäisit kasvattajista tietoa mukaan esitelmään. Vanhempasi voisivat myös esimerkiksi sähköpostilla keskustella kasvattajan kanssa siitä, millaista hamsterin hoito olisi. Kasvattaja myös antaisi varmasti tukea ja turvaa ja vanhemmilla olisi joku "luottohenkilö", joka varmasti osaa kiperän paikan tullen vastata kysymyksiin.

Tiedän, miltä sinusta tuntuu kun oman hamsterin saaminen tuntuu kaukaiselta ja hankalalta haaveelta, mutta usko pois, kannattaa olla kärsivällinen! Älä sorru kiukuttelemaan ja kinuamaan, vaan käytä aika hyödyksi ja lue hamsteritietoa ja osoita olevasi tosissasi. Se kertoo jo paljon, jos jaksat tutkia eläintä jota sinulla ei vielä edes ole. :)

Kärsivällisyys palkitaan, ja itse sain lopulta koko perheen innostumaan hamstereista. Jopa äitini, joka ei yhtään pidä eläimistä, tykkää katsella hamsterimme puuhia ja tuoda sille esimerkiksi tuoreruokaa. Kiinnostus ei ole todellakaan lopahtanut, ja nyt meillä on jo kolmas hamsteri. :)

18
Jes! Minäkin olen todennäköisesti tulossa, vaikka en kyllä tätä ainokaista talvikkoani sinne olekaan tuomassa. Tulen vain katselemaan ja henkiseksi tueksi, koska todennäköisesti isosiskoni aikoo tuoda syrkkinsä sinne. :>

Ilmeisesti ostokset näyttelyissä tapahtuu käteisellä? Pitää muistaa nostaa rahaa mukaan!

19
^ Huh! Pakko sanoa että sieltähän tuli ihan vip-tason kohtelua, taisivat tosiaan olla aika intopiukeina pikkukavereista. :D

Mukavahan se on että aina ei tule vain niitä nenän nyrpistyksiä ja silmien pyörittelyä. Tuota lukiessa tuli kyllä ihan hyvä mieli itsellekin! :)

20
Asuminen ja tarvikkeet / Vs: Hamsterin vessalaatikko
« : 19.08.14 - klo:11:06 »
Vihdoinkin löysin paikan, jossa Vilja-talvikko käy pissalla!
Mutta vessalaatikkoa siihen ei voi laittaa. Vilja pissaa nimittäin kyljellään olevaan kukkaruukkuun. Ei siis auta kuin ostaa ruukkuja varastoon ja vaihdella. :D

21
Hyvältähän tuo näyttää, oikein viihtyisältä ja sisustus on ainakin minun mielestäni on todella onnistunut! :)

Sopiiko kysyä että mistä ostit terran jos myyjä oli tuota mieltä? Oliko yksityinen vai ihan liikkeen myyjä vai miten nyt noin on sinulle mennyt sanomaan? :o

Teillä onkin sitten ilmeisesti stunt-hamsteri! Tähtää varmaan elokuva-alalle. :D

Aukeaako muuten nuo sivuovet, käytättekö niitä pääasiallisesti vai miten?

22
^ Kieltämättä vilkkaalle kaverille tuo on vähän niukanlaisesti tilaa, joten loistavaa että etsitte nyt isompaa asuntoa! Ja pakko sanoa että kyllä terra/akva on paljon kauniimpi katsella ja totta sekin, että vipeltäjän touhuja on helpompi seurata. :)

Meillä talvikko asuu detolf-vitriinissä (160cm x 40xm), mutta en osaa sanoa onko käytös muuttunut juuri lainkaan. Vilja on aina ollut jonkin verran reviiritietoinen ja saattaa näykkiä ja äänekkäästi tööttäillä reviirilleen tuleville käsille. Tällainen käytös on mielestäni tullut enemmänkin iän kuin tilan myötä.

Jos kuitenkin epäilyttää, itse ehkä suosittelisin esimerkiksi 80-100cm pitkää asumusta, joka olisi esimerkiksi syvyydeltään ja korkeudeltaan 40cm (tämän kokoisia löytyy kai aika helposti?). En kuitenkaan ole ekspertti ja kokemusta on vain yhdestä talvikosta, mutta mielestäni tuon kokoinen olisi ihan hyvä. :)

23
Asuminen ja tarvikkeet / Vs: Hyviä eläinkauppoja-lista
« : 29.07.14 - klo:12:54 »
^ Lautsi taisi tuossa kyllä aika hyvin jo kertoa mitä jyrsijäharrastajat yleensä kaupalta toivovat. :D

Plussaa ovat tietysti myös suomenkieliset helppolukuiset tuoteselosteet. En tiedä hoitaako tämän puolen liike itse, mutta joissakin JR Farmin tuotteissa ainakin olen nähnyt tuoteselosteen tarralla tuotteen kyljessä. Joissakin liikkeissä näin ei ole ja se vähän ärsyttää, jos ei sittenkään tajua aivan kaikkea...

Tärkeimpiä seikkoja lienevät juuri nuo rehellisyys ja vastuullisuus. Jos jotakin ei tiedä, se on parempi myöntää asiakkaalle eikä alkaa satuilemaan omiaan ja väittää sitä faktatiedoksi.

24
Kasvatus ja genetiikka / Vs: Syyrialaisten ulkomuoto
« : 25.07.14 - klo:22:18 »
http://www.petsie.fi/pets/243849-lilja-hamsteri-syyrialainen/pictures/22248219

Tässä oma edesmennyt hamsterini Lilja.
Liljalla ainakin oli aika isot korvat ja veikkaanpa että aivan liian isot olivatkin...
Myös väri nyt on mitä on, siitä ei tarvi edes sanoa kai mitään. :D Ilmeisesti myös naama on liian suippo. Tietysti joku enemmän asiasta tietävä saa kommentoida kuvien perusteella lisää, Lilja tosiaan oli eläinkauppahamsteri.

25
Kasvatus ja genetiikka / Vs: Syyrialaisten ulkomuoto
« : 24.07.14 - klo:22:36 »
Kieltämättä itseäkin kiinnostaisi nähdä kuvia ja kuulla selityksiä, että mikä kuvan hamsterissa on erityisen hyvää ja miksi.

Ymmärtääkseni/muistaakseni syrkeillä kuuluu ainakin olla "nallenaama", eli pyöreät, lyhyehköt kasvot ja tietyn kokoiset korvat. Olen ymmärtänyt että isosiskoni syyrialainen Lavender's Tic-Tac-Toe eli Tuikku on kasvoiltaan aika sopivan nalle.
http://www.petsie.fi/pets/261760-tuikku-hamsteri-syyrialainen/pictures/22488807

Innolla odottelen josko pääsisin siskon ja Tuikun kanssa syksymmällä näyttelyyn kuulemaan tuomarin arvostelun. :)

26
Asuminen ja tarvikkeet / Vs: Hyviä eläinkauppoja-lista
« : 24.07.14 - klo:10:15 »
Raaseporin suunnalla liikkuville vinkiksi, että Karjaalla Velmu-lemmikkitarvikeliike on mielestäni aika hyvä. Jotkin jyrsijätuotteet on vähän meh, mutta esim. ihan kivan kokoisia juoksareita ja lautasia on ollut. Nyt Velmu tosin on lopettamassa ja kaikki jyrsijätarvikkeet on -30%.

27
Yleistä hamsterikeskustelua / Vs: Uudet tulokkaat 2
« : 22.07.14 - klo:10:21 »
^ Oi hitsi kuinka nappisimmuinen pikkuinen! Odin on oikein veikeän näköinen kaveri. :)

28
Kasvatus ja genetiikka / Vs: Oman muunnoksen löytäminen
« : 18.07.14 - klo:10:15 »
Nuo helmiäiset kyllä kuulostaisivat sinänsä mielenkiintoisilta, kun luin niistä hieman tarkemmin esim. hamsterit.netistä. Ilmeisesti helmiäisnormaaleilla tuppaa olemaan aika epätasainen se väritys vai mites se meni? Voisi olla ihan mielenkiintoinen projekti ja voisihan sitä ainakin tässä ajatusta kehitellä ja pyöritellä mielessä.

Toisaalta olisi jännää saada nakitettua saman tien mukaan muutamia muitakin sitten joskus tulevaisuudessa, että ei tavallaan olisi yksin projektin kanssa.

29
Asuminen ja tarvikkeet / Vs: Virikkeet 2
« : 18.07.14 - klo:09:50 »
Työkone luultavasti koettaa viestittää minulle etten saisi olla täällä työajalla, koska jostain syystä foorumi hieman temppuilee eikä nyt esimerkiksi anna muokata tuota edellistä viestiäni (foorumi on hieman ns. vääristynyt eivätkä kaikki tekstit ole paikoillaan)...

Kuitenkin. Asiaan.

Luin eilen hamsterit.netistä hauskan virikeidean, se oli se kaivelulaatikko, eli pahvilaatikko joka täytetään purulla. Päätin tehdä sellaisen Viljalle suht isosta pahvilaatikosta, kun detolfiin sellainen kerran mahtuu ja oli juuri sopivasti puruakin jäljellä. Leikkelin laatikkoon reikiä vähän joka kohtaan ja täytin sen purulla, mutta ei, Viljasta koko laatikko oli ihan tyhmä ja tiellä. Se siitä sitten. :D
Ei tuollainen kaiveluboksi ole yhtään niin kiva kuin esim. joku yksittäinen heinänkorsi.

Onko teillä ollut tuollaisia bokseja ja mitä niistä on tykätty? Teinkö liian vähän reikiä tms. (siinä taitaa olla 5 tai 6 reikää) ja se ei siksi kelvannut? :D

30
^ Taisi olla kutsumanimeltään Willow? Todella kauniin näköinen pikkuinen, niin viaton katsekin! :)

Sivuja: 1 [2] 3 4 5