Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Murmelsson

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Minäkin ilmoittauduin, tai siis ilmoitin Lavender's Zodiacin. :)
Tämä onkin ensimmäinen näyttely johon tuon oman hamsterin ja myös karvanaperon eka näyttely. Jänskättää!

2
Yleistä hamsterikeskustelua / Vs: vesikuppi hamsulle ?
« : 18.06.15 - klo:19:17 »
Niin no, totta, yhden hamsterin kanssa kupin veden vaihtelu saattaa onnistuakin useita kertoja päivässä. :)
Pullosta tulee kyllä aika vähän kerrallaan, mutta käsittääkseni hamsteri ei paljoa enempää tarvitsekaan ja se joisi kupista saman määrän kerrallaan, eli "kielellisen", jos ymmärrät mitä tarkoitan. :'D

Kerro ihmeessä testin tuloksia sitten!  :icon_smile:

3
Yleistä hamsterikeskustelua / Vs: vesikuppi hamsulle ?
« : 17.06.15 - klo:16:23 »
Pullo on minun mielestäni parempi, koska kupissa vesi menee "sotkuiseksi", sinne menee puruja ym. ja vesi haihtuu kupista nopeammin, se voi myös läikkyä jos hamsteri kovasti innostuu leikkimään sillä.  :icon_cheesygrin:

4
Syrkki ei sinänsä kai tunnista omaa nimeään, ei ainakaan samalla tavalla kuin koirat/kissat/ym. En usko että sillä on kamalasti väliä jos vaihdat sen nimeä. :)

Tottuminen on yksilökohtaista, mutta ymmärtääkseni se sujuu yleensä vaivatta. Tietysti uudet hajut ja ihmiset saattavat aluksi aristuttaa, eli rauhallinen aloitus tutustumisessa lienee paikallaan.

5
Heinä on käsittääkseni ikävän kovaa verrattuna paperiin. Itse antaisin ennemmin wc- ja/tai talouspaperia ja heinää sitten muuten vain johonkin järsittäväksi ym. :)

6
Meidän lähipiirissä karkulaiset on saatu kiinni mm. juoksupyörällä (hamsteri on mennyt juoksemaan :'D) ja sankoansalla, ja kerran hamsteri tuli itse omistajansa luokse. Kerran eräs karkulainen oli vajaan viikon hukassa, ennen kuin jäi sankoon. Hamsteri oli ihan terve, hieman pölyinen vain.

Ei siis kannata heittää kaikkea toivoa menemään! Voi hyvinkin olla, että otus tassuttelee ihan vapaaehtoisesti esille vielä. :)

7
Asuminen ja tarvikkeet / Vs: Virikkeet 2
« : 28.03.15 - klo:08:58 »
Juurakot ainakin kuulostaa hyvältä, ja miksei akvaariokoristeetkin, jos niissä ei ole niin pieniä reikiä että mahtuisi esimerkiksi pään tunkemaan läpi mutta sitten jäisikin jumiin.
Ei tuo tasokaan huonolta kuulosta, en usko että siitä mitään suurempia vaaratilanteita syntyy. Ei nuo hamsteritkaan ihan tyhmiä ole, osaavat ne jonkin verran varoa, vaikka välillä tulevatkin pää edellä alas mitä ihmeellisimmistä paikoista. :D
Voihan siihen parveen laittaa vaikka pienen kaiteen, niin ei ainakaan vahingossa luiskahda karvakaveri alas? :) Varmaan kyllä muuten ilahduttaa oikein kovasti tuollainen vaihteleva maasto.

8
Yleistä hamsterikeskustelua / Vs: talvikon turkin vaihto
« : 20.03.15 - klo:09:47 »
Onko talvikkosi aina ollut vitivalkea? Onko sillä silti selässä juova?
Koska voihan se mahdollisesti olla väritykseltään helmiäissafiiri, ne kun voivat olla ihan valkeita. Kai sekin on mahdollista ettei sitä selkäjuovaakaan ole... :D

Saattaa se silti olla hybridi, kun ilmeisesti ei ole taustoja tiedossa.

9
Olen jo jonkin aikaa pohtinut, olisiko hamstereiden (tai yleisesti jyrsijöiden) "kiinteistövälityssivusto" aivan urpo idea.
Olen itse ainakin jo aika monia auttanut etsimään netistä hamstereille asumuksia ja olen myös auttanut keksimään sekä toteuttamaan tee se itse -ratkaisuja. Joillekin käytettyjen asumusten löytäminen netistä tuntuu olevan vaikeaa, etenkin omalta alueelta ja sellaisella hinnalla jonka voisi maksaa ilman tuskankyyneliä. :D

Itse kuitenkin suorastaan nautin halpojen ja tilavien asumusten metsästämistä ja tarjoudunkin usein etsimään niitä muiden puolesta. Tämä on tärkeää minulle myös siksi, koska mielestäni mahdollisimman oikean lainen (eli esim. hamsterille pohjapinta-alaltaan tilava) asumus on ehdottoman tärkeä jokaiselle lemmikille ja myös omistaja saa pikkulemmikeistä enemmän iloa irti, kun puitteet ovat hyvät ja elukka tekee muutakin kuin vain roikkuu kattokaltereissa. Mielestäni sopivalla asumuksella voitaisiin myös ainakin vähän ehkäistä tätä lemmikkiin kyllästymistä ja kiertoon pistämistä.

Olisin itse ainakin melko innokas "kiinteistövälittäjä", mutta en sitten tiedä tarvitsisiko tälle jutulle peräti sitä sivustoa pykätä pystyyn. :D

edit// Shalala, tuo sipsipurkki on toimiva virike, kun tuon hopeisen sisäpinnoitteen kiskoo irti. Se lähtee melko helposti, kun tuosta yläpäästä kääntää reunat irti ja leikkaa metallipohjan pois. :)

10
Meillä on ollut kaksi syyrialaista naarasta, ja kummatkin ovat olleet käsikesyjä eivätkä ole koskaan purreet satuttamismielessä (tietääkseni, varovaista maistelua kyllä ilmeni muutaman ensimmäisen viikon aikana).
Siskolla on tällä hetkellä syyrialainen naaras, joka kiipeää itse syliin. Aika vilkkaita ovat olleet omani ja siskon syrkki on myös, eli eivät mitään löllyköitä ole kuitenkaan. :)
Uskon että kasvattaja osaa vähän vinkata mistä poikasesta saattaisi tulla rauhallinen aikuinen.

Nimiasiaan sen verran, että itse tykkään pohtia kasvattajanimestä jotakin lyhennettä tai muuten nimeä, joka tulee mieleen kasvattajan antamasta nimestä. Se on mielestäni hurjan hauskaa enkä oikeastaan edes mieti etukäteen nimiä, katson vain miltä hamsteri sitten näyttää. :D

11
Minulle tuli ensimmäisenä mieleen se, että minkä kokoinen asumus on ja mitä kaikkea siellä on sisällä?
Juoksupyörää en ehkä säännöstelisi, ellei hamsteri selkeästi vietä siellä kaikkea aikaansa, eli suunnilleen myös nuku ja pissaa siellä.

Meillä on käteen totuteltu niin, että ollaan jätetty käsi asumukseen ja oltu vaan jonkin aikaa siinä, vaikka hamsteri ei edes tulisi haistelemaan. Kädellä ollaan pidetty joskus jotakin ruokaa. Vaatii kyllä runsaasti kärsivällisyyttä tuo ja täytyy myöntää että välillä meni paikat aika pahasti jumiin! :D
Ekan hamsterin kanssa oli apuna myös juoksutusaitaus, jonne mahtui myös itse istumaan. Yhdistimme siis kaksi juoksutusaitausta ja kävimme hamsterin kanssa aitauksessa istumassa, jolloin hamsteri pääsi itse kiipeilemään syliin ja käsille.

Toisaalta sekin on ihan täysin mahdollista, ettei hamsterista koskaan sellaista käsilöllykkää tule. Jos saat perustoimenpiteet tehtyä, eli tarkistukset sun muut, niin voi olla ettei ehkä edes kannata yrittää totuttaa hamsteria sen enempää kädessä olemaan. :/

12
En oikein nyt ole varma kuinka vetoisesta ja kylmästä paikasta on kyse, mutta itse ehkä sanoisin että jos haluat eteisessä juoksuttaa, laita oven alareunan eteen esim. pyyhe tai viltti, ehkä laittaisin lattialle muutenkin jonkun viltin jotta hamsteri pääsee sen päälle halutessaan jos käpäliä alkaa paleltaa...
Ja itse ehkäpä imuroisin eteisen juuri ennen juoksutusta niin olisi mahdollisimman vähän hiekkaa/kiviä/roskaa. :)

13
Voi hitsi, miten hauska idea! Onko mahdollista ilmoittaa edesmenneitä hamstereita, jos löytyy kriteerit täyttävä kuva?

14
Asuminen ja tarvikkeet / Vs: Hamsterin dunan koko?
« : 07.01.15 - klo:12:07 »
Analta tulikin jo aika tyhjentävä vastaus, eli isompi on kyllä aina parempi. :)

Omasta kokemuksesta voisin sanoa, että ei isokaan terra ole ongelma pienellä hamsterilla. Meillä talvikko asuu 160cm x 40cm kokoisessa asumuksessa, ja ainoa merkittävä muutos mielestäni dunaan verrattuna on se, että terraa tarvitsee siivota harvemmin perusteellisesti. Pienet "täsmäiskut" riittävät ja suurempia siivouksia tehdään noin 1kk välein.

Tuota terraa en toki oikein voi viedä suihkuun pestäväksi, mutta puhdistus onnistuu kyllä muutenkin. Huolellinen hinkkaus miedolla/laimennetulla pesuaineella ja perään huolellinen hinkkaus vedellä ja rätillä, päälle kuivaus niin kyllä terra puhdistuu ihan hyvin. Dunat ovat toki siitä helpompia että ne voi viedä suihkuun ja huuhdella ne siellä.

Vinkkinä, että jos Ikeaa on maisemissa, sieltä saa detolf-vitriinin halvalla ja siitä on helppo muokata terraario, johon voi hyvillä mielin asuttaa syrkinkin.
Minun edesmenneellä syrkilläni ja siskoni nykyisellä syrkillä ei olla havaittu häiriökäyttäytymistä, kun ne ovat asuneet tuollaisessa terraariossa, mutta kahdessa yhdistetyssä medium-dunassa ollessa kummatkin ovat pistäneet ranttaliksi ja jyrsineet seiniä, paukutelleet kaltereita ym.

15
Maissi:
Jotkut hamsterit kai vain eivät viihdy ihmisten seurassa. :/

Meille tullessaan Vilja oli hyvin ujo ja se piilotteli suurimman osan ajastaan. Se myös huusi ja piipitti jos sitä yritti mennä koskemaan.
Iltaisin herättelin sitä eli rapsuttelin puruja ja juttelin hiljaisella äänellä. Jos Vilja ei tullut esiin, laitoin käden dunaan ja esimerkiksi hieman siirtelin puruja ja piilottelin sinne tänne herkkuja. Ekoilla kerroilla Vilja ei tullut esiin vaan pysyi visusti piilossa, mutta lopulta uteliaisuus kai voitti ja Vilja alkoi ilmestymään näkösälle muutenkin kuin silloin, jos dunaan koskettiin. Se myös ilmeisesti oppi että ihmisiltä saa ruokaa, joten se tuli useimmiten kupin viereen ihmettelemään. :D

Vilja ei vieläkään ole mikään sylittelyeläin, mutta se kyllä touhuilee paljon näkösällä ja se tuntuu myös kiinnostuvan jos kuulee ihmisten ääniä. Vilja ei myöskään pakene kättä, vaikkei käsistä tunnu yhtään pitävän.

Minulla on kokemusta vain yhdestä tällaisesta hamsterista, joten en oikein mitään kamalan hyviä neuvoja osaa antaa, mutta ehkä se vielä siitä ajan kanssa paranee, kunhan olet kärsivällinen ja yrität pitää hamsterin jollakin tapana osana päivän askareita. :/

Sivuja: [1] 2 3 ... 5