Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mirilii

Sivuja: 1 ... 7 8 [9]
121
Kasvatus ja genetiikka / Re: Kasvattajien tiloja
« : 04.10.07 - klo:16:04 »


Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, näin siis meillä. Hamsuhuonetta ei ole. Hamsterit majailee olkkarin nurkassa.

122
Kasvatus ja genetiikka / Re: Poikueiden nimeäminen
« : 08.09.07 - klo:14:36 »
Aromipesä ois aika must!

123
Kasvatus ja genetiikka / Re: Poikueiden nimeäminen
« : 08.09.07 - klo:13:07 »
Nimeän hamstereita ihan mielialan mukaan miten sattuu. Aika paljon nimiä on tullut piirretyistä, kuten Tomi Traktorin, Puuha Peten tai Kolmen Iloisen rosvon mukaan.

Joskus niminä on ollut biisejä, joskus tv-sarjojen jaksoja. Suomalaisista nimistä tykkään ehkä enemmän, mutta englanninkielisiäkin löytyy. Nyt viimeiset enkunkieliset poikaset nimettiin Natusan Kids hiustenhoitotuotteiden mukaan.   :)

Yleensä nimet eivät ala samalla kirjaimella, vaan ne on nimetty jonkun teeman mukaisesti. Poikkeuksia tosin on siinäkin :)

124
Mihin aikaan kääpiöarvostelut alkavat? Olisi kiva olla sellaiseen aikaan paikalla ettei tarvitse kauhean pitkään odotella.  :)

125
Onko toisesta tuomarista vieläkään mitää tietoa?

126
Sä unohdit imperialit kokonaan!  xD

127
Hiukan epäilen että kesä ja kuumuus tekee osaltaan poikasille tukalat oltavat. Kuumuus lisää nesteentarvetta ja poikaset ovat vastasyntyneinä erittäin herkkiä nestehukalle/kuumuudelle.  :( Kunpa saisi jotakin selvyyttä asiaan.

128
Meillä oli taas äsken talvikon synnytysongelmia. Menin katsomaan että mahtaisiko yhdellä naaraalla näkyä jo merkkejä siitä että poikasia on tulossa.

Siellä oli kuitenkin täysi toiminta jo päällä. Emo yritti synnyttää poikasta joka oli kuonostaan jumissa synnytyskanavassa. Poikanen oli jo kuollut ja emo oli epätoivoisesti yrittänyt nyhtää sitä irti. Katsoin että se ei saa varmasti synnytettyä poikasta omin avuin ja vedin sen itse ulos pihtien avulla.

Poikanen oli todella iso, melkein saman kokoinen kun meillä tällä hetkellä viikon ikäiset poikaset. Sen etupää oli aikalailla tavallinen, mutta peräpää oli ihmeellinen lituskainen jossa jalat oli sijoittuneet miten sattuu.

129
Meillä yksi hamsupoikanen kanssa "syntyi" jalattomana, eli äiti poikkasi vahingossa jalan napanuoran mukana. Poikanen kuitenkin käveli normaalisti, eikä se eronnut sisaruksistaan paitsi jalkamäärän perusteella.

Poikanen meni lemmikiksi Helille Destiny's hamsulaan ja tänään kun sitä juuri näin, se pesikin itsensä jalantyngällä eikä se siitä mitenkään näyttänyt kärsivän. Se kuulemma on kiipeillyt Gapperin kaltereissakin... :D

130
Joo ei se oikein toimi. Mutta minkäs teet...

131
No talvikoilla on meillä esiintynyt tuota samantapaista harvakarvaisuutta kuin Mustikka tuossa juuri kuvailikin. Meillä se ei toistaiseksi ole aiheuttanut mitään lisäongelmia, mutta tietenkin on sääli kun niillä ei ole hyvää turkkia.

Suurin talvikko-ongelma kuitenkin varmasti liittyy hybrideihin. Koska talvikoita on todella vähän, ja samoin niiden kasvattajia, ollaan jonkin verran tukeuduttu eläinkauppavahvistuksiin. Eläinkauppavahvistukset ovat tuoneet luonnollisesti mukaanaan hybridiongelmaa ja monet kasvattajat ovatkin joutuneet jättämään pois jalostuksesta yksittäisiä poikueita ja kokonaisia sukulinjoja. Allekirjoittanut mukaanlukien.  :|

Muutaman kasvattajan voimin jatketaan, ja toivottavasti ihmiset olisivatkin mahdollisimman yhteistyöhaluisia ja kykyisiä asian edessä.

Talvikoilla on lisäksi esiintynyt viimeaikoina jonkin verran diabetestä, muutamia yksittäistapauksia silmätulehdusta, ja kasvaimia jotka ovat vieneet mukanaan verrattain nuoria talvikoita.

Ai - unohtui synnytysongelmat. Niitäkin meillä on esiintynyt hurjasti, samoin poikaskuolemia.

132
Enpä ole ikinä oikeastaan laskenut. Luulisin että ei hirveästi mene, parin kympin luokkaa kaiketi. Tuoreruokiin ei mene rahaa koska hamsterit syö sitä mitä meiltä jää, eli kaikki tulee käytettyä.

133


Meillä asutaan näin. Flätit on käteviä tilansäästön kannalta, vaikka toki saisivat asua tilavamminkin. Laumat, parit ja emot poikasineen saa olla dunissa, mutta täytyy kyllä myöntää että tällä hetkellä jokunen eläkeläispari asuu flätissäkin. Sitten meillä on lisäksi iso laumaterraario jossa asuu neljä urosta.  

Sitten tuolla hyllyn sivussa on nykyään myös iso flättipino, kun eihän ne tohon hyllyyn sitten mahtuneet...  :roll:

Sivuja: 1 ... 7 8 [9]