Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Alkemistin

Sivuja: 1 ... 55 56 [57] 58
841

Parin aivan erilaisen yhdistyksen hallituksessa mukana olevana laitan lusikkani soppaan tuon osallistumismaksun suhteen. Meillä esimerkiksi on ollut tapana korvata myös luennoitsijoiden matkakulut, tai ainakin puolet niistä. Tämä siksi, ettei näille järjestöjen aktiiveille tulisi kohtuuttomasti kuluja heidän uhraamansa ajan lisäksi.

Kevyeen keittolounaaseen on yleensä varattu tuo mainittu 5e. Tosiasiassa kattavien välipalatarpeiden osto ei ole paljonkaan halvempaa, jos kukaan ei ala leipasemaan sämpylöitä tai muuta mukavaa. Olettaisin, että se taas ei varsinaisesti kuulu kenenkään tehtäviin.

Menee jo aika paljon off topiciksi koko asia, mutta en nyt haluaisi nähdä hyvän idean kaatuvan mahdollisiin taloudellisiin rasitteisiin tai demotivaatioon. Näinkin pienet vuotuiset jäsenmaksut kerryttänevät (minkä tahansa) yhdistyksen kassaa varsin maltillisesti, ja toisaalta kasvattajakurssi on lähtökohtaisesti kohdistettu vain osalle jäsenistöä. Siten siitä mielestäni sopii maksaa itse hitusen enemmän kuin jostain hyvin yleisestä "kuinka hoidan hamsteriani oikein" -kurssista.

842

Näitä kun lueskelee aamukahvin ääressä, niin tuntuu, että olenpa kyllä päässyt vähällä. Saas nährä sitten, kun tuo viimeisin tulee olkkariin näkösällee isoon terraan  :icon_cheesygrin:
Ekat kaksi hamsua kun ovat vähän piilossa lasten huoneissa - ja toinen niistä onkin lähinnä tyttären lemmikki.

Meidän äiti ei nyt ihmettele enää mitään elukoitani, joita on kyllä ollut varsin maltillisia määriä. On vaan helpottunut, kun en ota koiraa, jota "hän joutuisi hoitamaan lomalla". Tykkää kyllä eläimistä oikeasti ja omi taannoisen kissanikin.
Tutut lakkasivat kommentoimasta harrastuksiani varmaan sen figuuripöytäpeli-innostuksen kohdalla, kun maalasin yöt läpeensä demonihaltia-armeijaa. Sen jälkeen muutama hassu hamsteri on aika pientä.  :fruit:
Ainoat kommentit ovat tulleet Naksun turkista: "En mä tiennyt, että tuollaisia on!" tai "Oletko varma, että se on hamsteri?" Joo, kohtalaisen.

Rotiksi noita itsekin sanon. Varsinkin Lulaa, joka on oikea rotta kiipeämään ja keksimään kaikenlaista. Ja siis on meillä ollut joskus pari oikeaa rottaakin asustamassa  :yes:843

Ok, kiitos hyvästä linkistä! Olisi taas voinut käyttää hakua.. tuppaa unohtumaan välillä  :eijei:

844

Heh  :icon_e_biggrin: 
Mitäs tuo hamsujen ulkomailta tuonti pitää sisällään, eli vaaditaanko jotain lupia esimerkiksi? Ei sillä, että itsellä ois mitään mahiksia moiseen.

845

Sitten vaan päätät, että synttärit ovat 15.8. - ei voi kovin paljon pieleen mennä  :icon_e_wink:
Jos on suloinen otus ja pirteä sekä "käteensopiva", niin ei kai siinä sen kummempia. Meidän lähi-Faunattareen hamsut tulivat vantaalaiselta kasvattajalta ja toisessa kauppias kasvattaa itse. Jälimmäisesta meinasin jo ostaa itsekin upean pitkäturkkisen cremen, kun oli niin reipas ja ystävällinen hamsupoika  :sydan:

846

Niinpä.. Usein kyllä saa sovittua kyydityksen (siitä on oma topickinsakin tuolla näemmä). Jos pääset johonkin näyttelyyn, niin siellä ainakin on paljon kasvattajia. Meidänkin hamsut ovat aika kaukaa kotoa  :icon_smile:

847
Hommaa kasvattajalta  :yes:  He tietävät varmasti päivän, ja luultavasti kellonajankin. ...ja äidin ja isän ja sisarukset ;)

848
Kunnolliseen terran siivoukseen (Lulalla) menee varmaan kolme varttia. Yleensä siivoan vain vessakopan ja möksän joka toinen päivä, ja nahistuneet ruuat pois kutakuinkin joka päivä.

Naksun uusi puuhäkki on mukavan helppo siivota, varsinkin nyt kun jätkä ittekseen alkoi käyttämään vessalaaria. Häkkiovi auki, lootasta pissakulman purut vaihtoon ja pesäkeosta syömättä jääneet ruuat pois. Edes tasoilta ei yleensä tarvitse pipanoita pyyhkiä, kun Naaku hoitaa senkin itse.  :jiihaa:
En ole oikeastaan siivonnut sitä sen enempää vielä kertaakaan. Ostin vääränkokoiset purulaarit häkin pohjalle, mutta kun se näyttää toimivan, niin antaa olla. Laarien takana on siis tilaa, ja sinne Naksu rakentaa pesäkekonsa. Alimmaiseksi jyviä, reunoille tuoreruuat ja päälimmäiseksi kuivuneet yrtit/ruohot ja huolellisesti mytätyt WC-paperin suikaleet. Torni on ainakin viisi senttiä korkea ja Naksu vahtii sitä intomielisesti. Jos sitä sorkitaan, niin alkaa melkoinen tohina ja jokainen murunen kaavitaan takaperin mönkien huolella takaisin omalle paikalleen. Herkut piilotetaan paperinpalojen koloihin. Melkein kauemmin Naakulta kestää siivous kun multa  :tongu:

849
Asuminen ja tarvikkeet / Vs: Juoksupyörä
« : 08.10.12 - klo:22:06 »

Meillä on kaksi puista hiljaista juoksupyörää, erimerkkisiä. Lähinnä jonkinlainen suhina tai rahina kuuluu juostessa, ja pienten jalkojen tepsutus  :mhappy:  Vaikka molemmilla on pitkä turkki, ei karva tartu umpinaiseen pyörään.

Naksulle tuli 20 cm juoksupyörä parikuisena muistaakseni ja tyyppi oli siitä aivan onnessaan. En kyllä millään raatsisi enää ottaa pois.
Isommalla Lulalla on 29 cm pyörä ja ero on kyllä huikea. Naksun pyörällä neiti ei suostunut edes polkemaan, liekö ollut turhan ahdas. Tämä uusikin on useimmiten lähinnä puruleluna, eikä siksi aina terrassa. Isompi pyörä vaikuttaa jotenkin raskaalta saada kulkemaan, ja välillä Lula vain "keinuu" tai heijaa sitä edestakaisin. Onko muilla tullut sama vastaan? Harmi etten muista merkkiä. Zooplussasta tilattu, sellainen kaarnallisista puupaloista koottu.

850
Kolme riippukeinua. Kieltämättä hiukan outo hankinta, varsinkin kun hamsuja on vain kaksi. Sai halvalla  :nuts:

Ostaisin Rapunzelia, jos sitä saisi jostain ilman postikuluja. Ehkä jossain kohtaa raatsin...

851
Lounais-Suomi/Etelä.
Vaikken ihan kasvattajaksi ajatellut ryhtyäkään, niin kyllä kurssi kovasti kiinnostaisi  :icon_redface:

852
^ Komea laahus edelleen  :icon_smile:

^^ Meilläkin mentiin soittamaan alttoviulua ensin eri huoneeseen, mutta eipä Naksu siitä tunnu piittaavan. Tai Lula kontrabassoharjoituksista..

853
Yleistä hamsterikeskustelua / Vs: Uudet tulokkaat 2
« : 18.09.12 - klo:21:01 »

Meille saapui sunnuntaina Haapajärven näyttelystä Lavender's Luaidreán.
On tunnettu Luluna, mutta meillä lempinimeksi taitaa vakiintua Lula. On joo vähän turhan iso kuva  :icon_redface:


854
Asuminen ja tarvikkeet / Vs: Itsetehdyt asumukset
« : 17.09.12 - klo:23:11 »

Nidoimme toisen päädyn siitä verkosta häkissä olevaan puuhyllyyn ja toisen päädyn kiinnitimme suoraan häkin puuseinään sellaisilla ruuvattavilla koukuilla. Mitään voimanitojaa meillä ei ole, mutta saipa paikallinen voimamies tehdä hommia tavallisella isohkolla nitojalla  :icon_cheesygrin:

Olen (henkisesti...) allerginen muoville, joten toinen meidän "häkeistämme" on vanhaan akvaarioon rakennettu terra puisella välikerroksella ja toinen tuommoinen puinen modattu Scyscraper verkko-ovella. Jälkimmäinen on vaan sen verran korkea, että teimme siihen turvaverkon ennen käyttöönottoa. Pohjalle kyllä tulee muovinen laari...

Loppujen lopuksi tässä käy kyllä niin, että kyllästyn noihin korkealentoisiin viritelmiin ja rakennan vielä uudet ihan Ikean samloista  :icon_e_wink:

855
Keskustelua näyttelyistä / Vs: Turun näyttely
« : 14.09.12 - klo:22:26 »

Ana: Omenahotelliketju on varmaan halvimmasta päästä: http://www.omenahotels.com/fi/hotellit/suomi/turku
Tuo maksaa ilman alekoodeja 66,90e ja Scandic Julia 88e http://www.scandichotels.fi/Tarjoukset/Kaikki-tarjoukset/Kanta-asiakastarjoukset/Viikonlopputarjous/
Hostelliin pääsee 43 eurolla http://www.turkutouring.fi/hostel-turku_fi
Nämä olivat siis yhden hengen huoneita ja yhdeksi yöksi.

Onhan täällä vaikkapa Turun linna, Forum Marinum, WAM (Wäinö Aaltosen Museo, lemppari) ja Taidemuseo (upea vanha rakennus). Keikat, klubitoiminnan ja tapahtumat näkee parhaiten täältä lähempänä: http://mobilekustannus.fi/tapahtumat/21

Jos ei halua mennä mihinkään sedulatyyppiseen, niin Dynamo on edelleen suosittu hieman raffimpi paikka ja ehkä Klubi - siis tuon niminen klubi :) Blanko on asteen pari tyylikkäämpi, jos niin tykkää. Koulu (=baari sekin) on mukava isommalla porukalla, ja Monkissa saa tavallisesti kuunneltavakseen hyvää jatsia, mutta on pieni paikka. Joku nuorempi voisi kyllä kommentoida :icon_cheesygrin: En ole itse profiilin kuvassa, vaan tytär..

Sivuja: 1 ... 55 56 [57] 58