Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Meven

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 8
16
Ely,
luultavasti olen. :D

Toista kertaa en taida käydä.. Eläinkauppoihin pitäisi jaella hamsteriyhdistyksen käyntikortteja, joita voisivat aina jakaa sitten hamsun oston yhteydessä, niin ehkäpä vääristyneitä tietoja saataisiin ajan kanssa korjailtua.. Vaikka tultaisiinko siinä sitten samalla "tukemaan" eläinkaupoista ostoa?

17
Voi miksi mä ikinä kävinkään suomi24:n hamsterikeskustelupalstalla.. Savu nousee korvista, kun vaan vilkuilee keskusteluja, joissa väitetään ties mitä ja kaikkea aivan humpuukia.  :anksti:

Nyt pohdin ja mietin, että jaksaisinko alkaa kumota väitteitä, mutta taidan jättää väliin. Eipä siellä taida ketään oikeat tiedot juuri kiinnostaa, kun hukkuvat väärien alle. Täytyy vain toivoa, että ajan saatossa ne viimeisetkin hamsuilijat löytää tänne foorumille.  :icon_rolleyes:

18
^^ Täydestä ruokakupista vielä, että mielestäni kannattaa ennemmin seurailla hamsun "käytöstä". Esim omat roboni roudaavat kaiken ruoan aina samantien piiloihinsa, kun laitan sitä kuppiin, joten täyden kupin pitäminen olisi aikamoista ruoan haaskausta. Tämä siksi, että tällöin robot ei kerkeä syödä kaikkea hamstraamaansa ruokaa ja häkkiä siivotessa se menee sitten purun mukana roskiin.

Lisäksi jos hamsulla on aina niin paljon ruokaa, että se voi valikoida vaan parhaat päältä, saattaa jäädä monet ravintoaineet saamatta. (:

Jos kuitenkin hamsu tuntuu syövän ihan hyvin, eikä kuppia hamstrata koko ajan tyhjäksi asti, voi siinä minusta olla koko ajan ruokaa tarjolla.

Puremisesta myös, että otatko hamsusi käteen siten, että se voi tuntea olonsa uhkaavaksi? Kannattaa kokeilla vaikkapa purun hieromista käsiin ja ei kannata ottaa sitä kiinni pesän lähistöltä/pesästä. Ja jos on tosiaan ihan uusi hamsu, niin se pitäisi ensin pikkuhiljaa totuttaa käsittelyyn vaikkapa jossakin toisessa laatikossa..

19
Asuminen ja tarvikkeet / Re: Kokemuksia Duna Funista?
« : 04.03.12 - klo:09:04 »
Kiitos kaikille! :)

Eiköhän tuo sitten päädy ostoslistalle..

20
Asuminen ja tarvikkeet / Kokemuksia Duna Funista?
« : 03.03.12 - klo:11:54 »
Tiedä häntä, uskaltaako näitä keskusteluja enää edes aloittaa ( :roll: ), mutta ajattelin hankkia tulevalle talvikolle dunan (ei, en tarvitse väittelyä, sopiiko duna talvikolle..).

Kävisikö siis Duna Fun? Onko kellään kokemuksia käytöstä (esim. hamsun kiinniotto/viihtyvyys/terran pesu ja siivous/onko ihan pelkkä "lelu" jne..)Mitat ovat 55x47x37,5 ja pinnaväli 7mm. Onko siis ihan turvallinen/sopiva?

// Niin ja toisena vaihtoehtona pidän Duna Multya.

21
Jep, mutta toisaalta lukee myös, että puhdas arvaus.. Nimittäin näin kerran erään ilmoituksen, jossa oli merkattu kuluiksi 40 euroa. Voisin kysyä kyllä tarkempaa hintaa, jos ei tule muita häkkejä vastaan. Tuossa kun kuitenkin on vielä aikaa jäljellä. (:

22
^ Tajusin itse heti viestin lähetettyäni, että tosiaan oli siinäkin puusta tehty taso. :D Mutta tuo sinun linkittämä huutonetin häkki on kyllä vilahtanut ohi silmien, ku en oo huomannut. Toimituskulut varmaan päätä huimaavat, mutta jos muuten lähtis halvalla, ni ois aika helmi varmastikin. Täytynee tsekkailla tarkemmin, kiitti!

23
^ Nuo olisi molemmat muuten ihan ok, mutten uskalla ottaa puisia syystä, että entinen talvikko sai hienosti pissittyä lähes kaikki puutavaransa niin, että haju on ihan järkyttävä.. Eli en ota riskiä, jos on muitakin vaihtoehtoja. :D

Olis kyllä kiva, jos tuo eka vaihtoehto tosiaan kävisi, vaikka siinä taas haittaa tuo "mataluus". Täytynee katsoa, jos joku suostuisi vähän sponsoroimaan vaikkapa synttärilahjana, niin sitten vois laittaa enemmänkin rahaa häkkiin..

24
^ Okei, tack.. Hitto kun ovat kalliita. Kellään tiedossa jotain superhalpaa paikkaa ostaa häkki? Ei tunnu löytyvän yhtään sopivaa käytettyä tällä hetkellä ja uuteen ei opiskelijalla ihan heti ole sijoittaa tommosta summaa.

25
Nyt ois kysymys: duna vai häkki syyrialaiselle? Terraario olisi mukavin, mutta ei käy vaihtoehdoksi, koska ei ole toivoakaan, että kykenisin sitä yksin liikuttelemaan (suuren kokonsa vuoksi) puhumattakaan siitä, että saisin sellaisen järkevästi johonkin.. /:

// Jos häkki, niin kävisikö joko tämä (P82 x L51 x K40 cm) tai tämä (P67 x L36 x K47 cm)? Vai mieluummin isompi/korkeampi..?

26
^ Kiitos. :) Tuohon tasoasiaan olisi tosin vielä kiva saada jokin "varmempi" vastaus. Missään ihan minimimitoissa en ajatellut häkkiä ostaa, mutta tarvitsisin kuitenkin vähän osviittaa.

27
Mites tää syyrialaisten häkin koko menikään? Pohjan täytyi vissiin olla joku 80x40, mutta entä korkeus? Samaten mietityttää, että jos on monta kerrosta, niin pitääkö pohjan olla silti noin iso?

Olen miettinyt syyrialaisen hommaamista joskus tulevaisuudessa, ja sille sitten kunnon häkki terraarion sijaan, niin mietin vain näitä kokoja..

28
Edellisen talvikon kanssa vaihdoin kaikki purut noin kerran kuussa (menee joku 30 min). Parin kuukauden välein sitten yleensä pesin tai pyyhin märällä rätillä koko terran, riippui likaisuudesta (45-60 min).

Aina kuukauden aikana sitten katsoin tarpeen mukaan, tuleeko osa puruista vaihtaa ja muutenkin saatoin pissanurkasta poistaa likaisia puruja + siistiä yleisesti terraa.

// Ai niin ja kerran viikossa pesen ruokakipot ja juomapullon, myös jotain virikkeitä, jos tarve vaatii.

29
^ Kiitos vastauksesta!

Nyt kysyisin toista asiaa.. Nimittäin kuusiviikkoiset robot muutti tänne tänä maanantaina, jolloin laitoin ne terraan, jossa ne on nyt siitä pitäen olleet. Lähden kuitenkin ensi viikolla hiihtolomaksi porukoille ja robot pitää ottaa mukaan, mutta terra on niin suuri ja painava, että ajattelin laittaa ne viikoksi joko minidunaan tai sitten itse värkättyyn asumukseen.

Nyt kysynkin, onko tästä häkin vaihdoksesta haittaa näin aikaisessa vaiheessa? Etenkin kun ensi viikon jälkeen siirtäisin pienet taas takaisin terraansa, jossa ne sen jälkeen saavat sitten olla kuukausia.. Ja jos on jotain, mitä kannattaisi siirrossa huomioida, niin vinkit otetaan mielihyvin vastaan.

30
Kyselisin robojen käsittelytreenistä.. Eli kun nyt alotellaan käsikesytreeniä, jolloin siirrän robon pois terrasta toiseen laatikkoon, niin pitääkö ottaa molemmat robot samanaikaisesti käsittelyyn (menee varmaan noin 5-10 minuuttia)? Entä minkä pituisesta eroajasta on jo haittaa robojen keskinäiselle toimeen tulemiselle?

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 8