Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Meven

Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1
Itse käytän paljon nettikauppoja hyödyksi hamsutavaroissa ja metsästän erityisesti edullisia tuotteita. Nyt kysyisinkin, mistä kaupoista te yleensä tilaatte tarvikkeita ja ruokaa hamsuille? Kiinnostaisi etenkin ulkomaalaiset sivustot, kun niistä on niin vaikea tietää, mitkä on luotettavia ja ylipäätään ne on hankala löytää. Kerään tähän aloitusviestiin myös vaikkapa listaa ostopaikoista sitä mukaa, kun uusia tulee!

2
Asuminen ja tarvikkeet / Vs: Juoksupyörä
« : 20.09.16 - klo:06:54 »
Vieläköhän täällä joku vastailee..?  :icon_mrgreen: Kahden vuoden tauon jälkeen olisi taas tarkoitus ottaa talvikko.  :sydan: Tietoja vain päivittelen, että kannattaako hankkia juoksupyörä vai juoksulautanen? Silent spinner tai sitten lautanen olisi ostoslistalla, mutten osaa päättää.

3
21.00 ei ole vielä edes kovin myöhäinen aika hamsterille.. Omani heräilevät siinä 22-23 aikoihin yleensä. Lisäksi hamsu on vasta tullut sulle, että turhaan huolestut tässä vaiheessa. Sillä kestää hetki tottua, joten anna sen vaan olla päivä tai pari rauhassa, niin kyllä se siitä alkaa syödä ja puuhata normaaliin tapaan. :)

4
Yleistä hamsterikeskustelua / Vs: Uudet tulokkaat 2
« : 17.04.12 - klo:22:37 »
Onkohan Adele minun pienen öttiäisen sisko? Minulle nimittäin muutti sunnuntaina Chisu  :loov:


5
Kiitos, selvensi paljon. :)

6
^ Mäkin oon metsästänyt talvikkoja jo jonkin aikaa, ja nyt viimein sellainen on tulossa! En millään malttaisi odottaa.  :loov: Tulee ihan pikkulikka-fiilis, ku oon jo dunankin laittanut valmiiksi ruokineen päivineen  :icon_cheesygrin:

Ja olihan mulla asiaakin. Mitä tarkoittaa tähti (tämä näin: *) hamsun nimen edessä tai perässä? Oon törmänny niihin vähän väliä sukutauluissa ja nyt myös Petsiessä. Liittyykö johonkin näyttelymainintaan tai jotain?

7
^ Mulla jäi joskus gerbiili kiinni samalla tavalla. Nykyään käytänkin vain magneetteja, niin ei tarvitse ihan niin paljon pelätä mahdollisia kiipeilyonnettomuuksia. /:

Toivottavasti jalka paranee!

8
Kysy hallitukselta / Vs: Missä viipyy tietopussi?
« : 01.04.12 - klo:09:54 »
Ajattelin kysyä päivitystä, että onko jo tiedossa, milloin näitä tulee lisää? Mietin myös, että onkohan vanha tilaukseni voimassa vai tuleeko mun tehdä sitten uusi, kun näitä on taas saatavilla?

9
Asuminen ja tarvikkeet / Vs: Juoksupallo
« : 31.03.12 - klo:15:43 »
Joku kokenut ja asiaa paremin tutkinut voisi kirjoittaa tästä ihan jopa jonkun artikkelin.  :icon_rolleyes:

Tulisipa kerralla selväksi faktatietoa. Ja noin muutenkin olisi kivaa tietää lisää juoksupalloista, koska olen miettinyt, pitäisikö sellainen hankkia roboille. Artikkelissa voisi ihan noin siis yleisesti olla pallon hyödyt ja mahdolliset haitat ja sitten mm. paljonko tarvitaan tilaa, sopiiko kaikille lajeille, minkä kokoinen pitää olla, kuinka usein voi juoksuttaa, mistä huomaa, jos pallo ei sovikaan omalle hamsterille (esim. miten erottaa, pitääkö hamsteri juoksemisesta vai kammoksuuko se sitä), jotain muuta huomioitavaa jne..

Näistä olisi ainakin itselleni apua ja vastaisuuden varalle voisi sitten linkitellä yhtä artikkelia kaikille, jotka asiaa pohtivat. :) Vaikka kaikkien omia uskomuksia ei kyllä muuteta toisiksi, vaikka kuinka löisi faktoja ja vuosien kokemuksia tiskiin..

10
^ Kas vain, en edes tajunnut, vaikka juuri eilen ihailin kyseistä vitriiniä kaverini asunnossa. :D Mahtava keksintö!

11
^ Siiiiiiis, onko tuo yhteen pötköön kaikki? Kuinka iso terra tuo on? :D

// Piti vielä sanomani, että näyttää upealta.

12
Yleistä hamsterikeskustelua / Vs: Poskipussi 1/12
« : 29.03.12 - klo:16:26 »
Jihuu, tänään tuli ihan eka Poskipussi mulle! Vaikutti hyvältä, vielä en oo ehtinyt kunnolla lukea. :)

13
Kasvatus ja genetiikka / Vs: Kysymyksiä kasvattajille
« : 15.03.12 - klo:18:03 »
Minnaw,
kiitos vastauksista!

Tuosta kuvion periytymisestä vielä.. Eli sekö menee niin, että hamsteri ei voi vain kantaa helmen "geeniä" piilevänä vaan se pitää aina myös olla sillä näkyvänä? Onko sekin siis ns. dominoiva geeni vai liittyykö nämä määrittelyt vain väreihin?

14
Kasvatus ja genetiikka / Vs: Kysymyksiä kasvattajille
« : 15.03.12 - klo:14:05 »
Ajattelin herätellä tätä topaa eloon.. Itse kun yhä haaveilen talvikoiden kasvattamisesta, mutta tie sinne on vielä aika pitkä. Alustavasti oon pohtinut, että voiskohan viimeistään 2015 olla jo semmonen vuosi, ku vois alkaa harkita ekaa poikuetta, mutta elämä näyttää.

Oon ahkerasti yrittänyt kerätä tietoa vähän kaikesta, tänään aloin kokoamaan wordiin liudan kysymyksiä, joihin kirjoitan itselleni vastaukset jne jne. Nyt onkin muutama kysymys, joita olen pohtinut. Luin mm. tämän artikkelin, mutta muutama juttu jäi epäselväksi.

1. "Minkälaisia sukulinjoja lajissa on?" oli eräs kysymys. Minä kysynkin nyt, mistä voin asian selvittää? Onko olemassa jokin yhtenäinen tietokanta (kuten esim. koirilla)?
2. Tästä pääsemmekin sukusiittoisuuteen. Pitääkö sukusiitosprosentti laskeskella itse, kun saa molempien mahdollisten vanhempien sukutaulut? Onko tähän olemassa jotakin muuta keinoa? Pyrittekö aina nollan sukusiitosprosenttiin vai mikä on suurin, joka saisi olla?
3. Artikkelissa mainittiin myös, että tulisi valita puhtaita värilinjoja. Mitä tällä tarkoitetaan? Sitäkö, että jos vaikkapa kasvatan helmiäisnormaaleja, yhdistän aina kaksi sellaista enkä esim. normaalia ja helmiäisnormaalia?
4. Hybridit. Mistä tiedän, ettei jossakin suvussa ole hybrideitä? Näkeekö sen sukutauluista?
5. Käskettiin selvittää, mikä on kasvattamansa lajin taso ja saatavuus sekä ongelmat ja muut erityispiirteet. Nämä kai selvinnee vain kysymällä joltakin kasvattajalta eli tuskin on mitään "tietokantaa" olemassa?
6. Miten te kasvattajana suhtautuisitte siihen, että mm. vitoskysymykseni kanssa ottaisin teihin vain suoraan yhteyttä ja kysyisin? Eli vastaatteko mielellänne vai onko parempi kysellä täällä foorumilla vaan?
// 7. Oon hävittänyt tiedot, niin pitää kysyä uusiksi. Eli miten talvikoiden värit periytyikään? Eli mitä tulee mistäkin yhdistelmästä ja mitkä oli resessiivisiä jne. Lähinnä mietin helmen periytymistä.

Lisäksi otan vastaan ihan mitä tahansa vinkkejä, mitä ikinä keksittekään. Mitä olisi vielä tärkeää pohtia (artikkelissa mainittujen lisäksi) tai tietää? Miten kasvatus ylipäätään kannattaisi joskus sitten aloittaa? Onko vielä kenties jotakin hyviä linkkejä aiheesta (myös englanniksi käy)?

15
Tuo rotittelu ottaa kyllä päähän välillä! Sitä kuulee joskus jopa omalta äidiltään..
Onko se todella niin vaikeaa sanoa 'hamsteri', kun aivan varmasti tiedetään, ettei ne ainakaan rottia ole..  :icon_evil: En minäkään sano toisten koiria rakeiksi tai lapsia kakaroiksi/pennuiksi.. Ilmeisesti joidenkin on vain pakko päästä ilmaisemaan, kuinka naurettavia ja vähäpätöisiä lemmikeitä hamsterit ovat.  :icon_neutral:

Sivuja: [1] 2 3 ... 8