Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ely

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 45
16
Hui miten vähän syrkkejä  :icon_eek:

17
^Hamsterit pissaavat samalla tavalla sukupuolesta riippumatta, mutta kuulat viittaavat siihen että olisi uros.  :icon_cheesygrin:

18
Kysy hallitukselta / Vs: Rekisteröinnit
« : 12.09.15 - klo:17:26 »
Onhan sinulla Adobe Reader?

19
Kysy hallitukselta / Vs: Rekisteröinnit
« : 12.09.15 - klo:11:22 »
Ei ole mahdollista täytettävälle pdf:lle, ei siis ole mikään ominaisuus mihin tekijä voi vaikuttaa. Jos tallennat kaavakkeen ensin koneelle ja sitten täytät sen niin sen pystyy tallentamaan tietoineen.

20
Extreme dilute on c-lokuksen vaalennusgeeni joka on alleelinen tk valkoiselle. Eli jos hamsteri on cdce (eli puoliksi tk valkoinen ja puoliksi extreme dilute), se on vaaleampi kuin homotsygootti cece, linkittämältäsi sivulta näkyy tuo kuvissa käytännössä. River Road Hamsteryn mirror-sivuilla on selitetty siitä tarkemmin englanniksi http://home.comcast.net/~jblakkan/dilute.htm

Geeniä kutsutaan joskus siamilaisgeeniksi koska joillain extreme diluteilla on maski.

21
Tk valkoinen on harvinainen tällä hetkellä, en ole ikinä tuomaroinut sellaista :( Elvyttäkää se pliis, mulla on siihen tunneside kun ensimmäisen kasvattamani poikueen emä oli tk valkoinen. Tai jos ette elvytä niin antakaa mulle tk valkoinen aloituseläin niin otan pienen sivuprojektin.  :icon_cheesygrin:

22
Joskus taisi olla ketju juuri harvinaisista väreistä tai "erikoisista värinimityksistä" mutta se on jostain syystä poistettu.

Mitään tarkkaa tilastoa ei ole (jos ei lasketa rekisteriä), joten mututuntumalla sanoisin että hopeanharmaan suosio on nyt laskussa.

Vaaleanharmaan epäillään kuolleen sukupuuttoon ja valkolaikukas (recessive dappled) lienee hävinnyt Suomesta.

Sinisen yhdistelmävärit saattavat olla vielä harvinaisia tällä hetkellä, eli laventelit, ps siniset, ps laventelit jne. Sinisoopelista puhumattakaan.

23
^Soopeli on nimenomaan tuo em. cremesukuinen väri, joka tuottaa mustaan yhdistettynä epämääräisiä värejä, oletettavasti noilla tiedoilla normaali umborousta ja normaalia (jos emä on tuplaumborous niin sitten tulee pelkästään normaali umborousta).

Minkä värisiä poikasia toivot yhdistelmiltä?

24
Kirjoitin juttua tuomarin näkökulmasta Hamsterikasvatus-ryhmään facebookissa mutta liitän saman tekstin tännekin.  :icon_smile:

Lyhytkarvaisten syyrialaisten taso ei ollut erityisen hyvä, yhtään täyttä ERIä en antanut kun virheitä oli siellä täällä. Yhtään T:n arvoista eläintä ei kuitenkaan ollut, kaikissa oli jotain hyvää. Yhtään knikkiä ei myöskään näkynyt, ainoastaan yksi selkeästi katkennut häntä tuli vastaan. Pidin paljon tämän näyttelyn cinnamonien väreistä, paljon tuli jaeltua kunniamainintoja muutenkin kun oli hienoja ominaisuuksia joillain hamstereilla. (tittelirivi tähän) Phenomenal Philip* oli harmikseni vähän rupsahtanut, joten harkitsin jonkin aikaa sertin antamista. Väri sillä oli kuitenkin säilynyt hyvin. Riinan norre taas oli kuin viini, eli on parantunut vanhetessaan  :icon_cheesygrin:

Koestandardisyrkkejä ei ollut paljoa, mutta suhteessa niiden määrään taso oli häikäisevä. Paljon ovat siniset kehittyneet siitä kun Azure aloitti Suomen valloituksen. :) Kirsin sininen kk oli upea ilmestys kun sen arvostelin ensimmäisenä lyhytkarvaisten jälkeen, mutta sen lihavuus ja valkoiset läiskät vatsassa laski arvosanaa, nippa nappa sai ksertin. Jeelin nuorukainen oli erittäin lupaava ja kaunis, toivotaan ettei ala rusehtaa.  :icon_e_wink: Ja Karoliinan seepianharmaa ansaitsi ykkössijansa.

Standardiluokkien BIS taisi olla ensimmäiseni jossa olin oikeasti tismalleen samaa mieltä sijoituksista.
:icon_smile:

Omille kääppäreille tuli jonkin verran menestystä, mainittakoon oma kasvattini ja hamsterini Lavender's Crystal Maiden joka sai sertin ja sijoittui toiseksi.  :icon_smile:

25
SCPDea, saatko parempaa kuvaa hamsterista, mielellään edestä?

Pinja_, hamsteri todennäköisesti jännittää ja varoittaa ääntelemällä. Rauhallista totuttelua niin kyllä se siitä.

26
Mulle taas lemmikkituomarit ovat sanoneet ettei mielellään kannata syrkkien kynsiä leikellä, ne ei kasva niin pitkiksi yleensä että niitä tarvitsisi leikellä. Kääppäreillä ne taas tulee leikata kun eivät tunnu pysyvän lyhyenä millään (poikkeuksena kiinarit).

27
Asuminen ja tarvikkeet / Vs: Juoksupyörä
« : 11.08.15 - klo:14:09 »
Vain hullu hamsterinainen voi shoppailla yli 80€:lla juoksupyöriä netistä.

Niitä Trixien hypno-pyöriä siis, joissa on 28cm halkaisija. Parhaita pyöriä ikinä.  :loov:
Miten niin hullu, ihan normaalia tuo on.  :icon_cheesygrin: Sisfist!

28
5 viikkoinen Lavender's Cutiepie, pk laventeli  :loov:

29
Kasvatus ja genetiikka / Vs: Valkoiset roborovskit
« : 02.08.15 - klo:20:13 »
Suosittelen mahdollisuuksien mukaan ulkosiittämään erisukuisiin eläimiin mahdollisimman usein, jottei päädytä ongelmiin liian sisäsiitoksen takia. Tämä yhtälö on vaikea koska punasilmäisissä valkoisissa on mukana tuo argente, joka on resessiivinen ja sen geenipooli on erittäin pieni.
Tälle ps valkoiselle suunnitellun sulhon kanssa tulisi 3,61% sukusiitosprosentiksi, uskaltaako sen siihen yhdistää vai ulkosiitänkö ensin ihan suosiolla? Kiirettähän ei ole kun tyttö on vasta 3 viikkoinen.  :icon_cheesygrin:

30
Kasvatus ja genetiikka / Valkoiset roborovskit
« : 02.08.15 - klo:12:48 »
Yhdistäkää siihen vanhempaan ketjuun jos löydätte sen, mä en enää löytänyt.  :wassat:

Eli juttua näistä laikukkaiden sukuisista valkoisista, ei siis huskyn sukuisista valkoisista, niitä ei taida tällä hetkellä Suomessa ollakaan.

Pari vuotta sitten aloin selvittelemään käytännön kokeilla ms valkoisen periytymistä, vaikka eräs jenkkiläinen robokasvattaja vahvistikin epäilykseni sillä mitä ms valkoiset robot ovat: Kahden laikkugeenin, eli laikukkaan ja homotsygootti täplikkään yhdistelmiä.

Laikukas on siis resessiivinen geeni, joten saatuaan kaksi kopiota laikukkaan geenistä vanhemmiltaan hamsteri on ilmiasultaan laikukas, se on selvä.

Täplikäs ei ole niin tuttu kaikille, itse en ole varmaan homotsygoottia täplikästä nähnytkään. Täplikäs on siis dominoiva geeni, eli riittää että toiselta vanhemmalta saa kopion täplikkään geenistä jolloin hamsteri on täplikäs.

Olen kuitenkin saanut huomata, että kun nämä kaksi yhdistetään, tulee valkoisia lakillisia ja ms valkoisia, riippuen siitä onko yhteen hamsteriin saatu kasattua molemmat geenit homotsygoottina.

Lainasimme Veeran kanssa genotyyppejä erään tsekkiläisen/puolalaisen (en muista tarkalleen kenestä oli kyse) sivuilta mm. Hamsterit.nettiin aiheeseen liittyvään artikkeliin, koska ne sopivat mielestämme kuvaamaan geenejä hyvin. Eli laikukas on genotyypiltään ss ja täplikäs on Dsds tai DsDs.

Valkoinen lakillinen on kokemukseni mukaan Dsds ss ja ms valkoinen DsDs ss. Joskus lakillinen ylikuvioituu ja se näyttää ms valkoiselta vaikka onkin geneettisesti lakillinen, jälkikasvu kuitenkin kertoo totuuden, toisinaan lakin voi nähdä myös parina tummana karvana päälaella.

Entä kun lisätään samaan syssyyn argente?

Siitä tulee joko argente lakillinen tai sitten punasilmäinen valkoinen:icon_cheesygrin:

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 45