Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - MortimerRiddle

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 18
16
Okei!
Menevät villat sitten hukkaan, mutta eipä voi mittään...
Kiitos vastauksesta :)

Tee itsellesi villapaita.

17
Kasvatus ja genetiikka / Vs: Oman muunnoksen löytäminen
« : 17.09.14 - klo:16:33 »
Elämäntilanteen mukaisesti vaihtelee laji.

18
Ratmixiä

19
Yleistä hamsterikeskustelua / Vs: Jos olisit hamsteri
« : 04.03.14 - klo:19:08 »
Olisin iso normaalin värinen syrkkinaaras, joka rakastaisi puuroja pilttejä nukkumista puruissa möyhimistä ja satunnaisesti häkistä karkailua. En todellakaan olisi käsikesy.  :icon_mrgreen:

20
Tiiva, kukapa olisi siltä tukkujen kauhistelulta säästynyt? Edelleenkään pointti ei ollut, että ostakaa eläinkaupasta eläimiä ja pistäkää ne yhteen tai että tukku on jees, vaan minua kiinnostaa hamsterin alkuperäinen ulkonäkö ja käyttäytyminen/luonne. En olisi halunnut tästä erillistä aihetta, koska halusin vain tuoda tämän pienen huomion ajatusta herättävänä sivuseikkana. Mutta mikäli se saa muut lukijat etsiskelemään siltaa jolta hypätä, niin sitten minun on paras pitää suuni kiinni ja ylläpito voi poistaa tämän aiheen ja kaikki muutkin viestini joissa suollan "mukatietäväistä" paskaa.

21
Yleistä hamsterikeskustelua / Vs: Hamsteriaiheisia unia
« : 28.02.14 - klo:07:30 »
Minä näin unta, että olin samassa eläinkaupassa josta ostin Suffelin. Sinne oli tullut myyntiin harmaa syyrialainen, kaksi safiiria pikku talvikkoa ja sitten yksi semmoinen talvikko, jolla oli TODELLA pörheä turkki.  :xd: Minähän rakastuin siihen heti ja aloin suunnittelemaan sen salakuljetusta kotiin. Unessa kävin läpi kaikenmaailman myytäviä duna-häkkivirityksiä ja samloja, ja yritin löytää halvinta ratkaisua... Näin jo sieluni silmin kuinka Suffeli ja Pörrö saisivat ihania poikasia ja minä kasvattaisin niistä ihania pumpulin pehmeitä möhkäleitä...

Ehkä siis hyvä vain, että kun heräsin minulla oli vain tuo yksi hamsteri juoksupyörää kuluttamassa eikä aikomustakaan hommata toista.  :icon_mrgreen:

22
Juomapullon... en saa niitä toimimaan oikein byhhähhää.

23
Suffeli rullailee vähän väliä pyörässään, mutta ei siitä mitään räminää kuuluu. Välillä kuuluu suloista heinien rapinaa, mutta muuten on kyllä vilkkaudestaan huolimatta aika hiljainen tyttö.

24
Yleistä hamsterikeskustelua / Vs: Uudet tulokkaat 2
« : 18.02.14 - klo:03:34 »
^Suloinen pikku otus! Kaneli tai Muskotti olisivat hauskoja nimiä.  :fi_lone_ranger:

25
Kirjavalla lähinnä kuvasin värien kirjoa, en yhtä tiettyä väriä. Huono käsite.

En pidä eläinkauppaeläimiä parempina (mutta en myöskään automaattisesti huonompina) kuin kasvattajien eläimiä. Minua kiinnostaisi kuitenkin terveys&luonne vertailu. Ehkä hamstereiden kasvonpiirteiden leveneminen ja yleinen koon suureneminen ovat täysin normaaleja piirteitä kesyyntymisessä ja siis hyväksyttävää. Minua vain välillä kummastuttaa kun alkuperäiseltä näyttävät eläimet lytätään jotenkin huonompina, vaikka todellisuudessahan ne ovat ainakin luonnollisempia ja siis siinä mielessä parempia.  :icon_cheesygrin:

Lainaus
Ulkonäöstä vielä, se ei ole sivuseikka. Sekä ihmis- että eläinlapset tuppaavat olemaan söpöjä ihan syystä. Sen on todettu vetoavan lajin muihin yksilöihin ja herättävän kiintymystä ja suojelunhalua

Pienet värivirheet ovat sivuseikka, paitsi jos ne kielivät muutoksista eläimen terveydessä tai käytöksessä. Tietenkään kukaan ei rumaa lemmikkiä halua, sehän on selvä, mutta kyllä minä vain näen normaalin roborovskin olevan paljon hienompi kuin mikään laikullinen tai lakillinen tms. muunnos. (ehkä vähän turhaan väheksyn niitä, mutta tämä on makuasia)

26
[Hajime: siirretty ketjusta "Uusien muunnosten vaikutus roborovskien merkkeihin".]

Olisi mielenkiintoista tietää, että onko näissä uusissa muunnoksissa havaittavissa vaikutusta eläimen käytökseen? Minua ei huolestetuta muunnoksissa se, että ne saattavat turmella eläimen ulkonäön (vaikka toki sekin ymmärrettävästi harmittaa) vaan lähinnä se, ettei niiden mahdollisesti haittavaikutuksesta kantaan oikeastaan tiedetä.

Yleinen aihe "jalostuksen vaikutukset kesyhamstereihin" olisi ihan mielenkiintoinen. Osa näistä leveäkasvoisista, pörröturkkisista ja kirjavista syrkeistä tuntuvat välillä olevan hieman ns. "ulkona." Jotkut eläinkaupassa myytävät normaalin väriset ja kapoiset hamsterit tuntuvat säilyttäneen alkuperäisen käytöksen edellä mainittuja paremmin (olematta nyt kuitenkaan villejä). Mielestäni on myös mielenkiintoista pohtia, että miksi tätä alkuperäistä tyyppiä ei vaalita? Olisihan hienoa säilyttää myös kesyhamsterit mahdollisimman aitoina, varsinkin kun alkuperäinen syyrianhamsteri on vaarassa kuolla sukupuuttoon.

27
Yleistä hamsterikeskustelua / Vs: Uudet tulokkaat 2
« : 13.02.14 - klo:17:30 »


Tässä meidän tulokas kahden vuoden hamsu-tauon jälkeen.  :loov:

28
Kaipaan kovasti kahta lk normaali syrkkiä: Pepeä ja Sisua.

Pepe oli ensimmäinen syyrialaiseni ja aivan mahtava uroshamsu. Se oli niin kesy kuin syyrialainen vain olla. Se tuli jopa vapaana ollessaan katsomaan, jos sitä kutsui nimeltä. Se oli minulla aikana, jolloin hamsteri oli ainoa lemmikki, joten se oli erityisen rakas. Toivoisinpa, että hän olisi edelleen elossa ja luonani. Pepe kuitenkin kuoli kahden ja puolen vuoden ikäisenä.

Sisu oli minun iki-ihana syrkkinaaraani, jonka tuittupäistä luonnetta ikävöin. Tosin juuri jääräpäisyys koitui naaraan kohtaloksi, sillä hän pääsi karkuteillä ollessaan järsimään sähköjohtoa (ei niistä turhaan varoitella!) ja menehtyi vasta 9 kk iässä... Ikävä on kova. Sisua ennen tai jälkeen ei toista syrkkinaarasta ole ollut... mutta ehkä vielä joskus.

Peetu oli myös aivan valloittava tapaus. Viimeisin oma syyrialaiseni. Teräspappa, keikkui vielä kahden vuoden iässä häkkinsä kaltereissa ja leikki Tarzania. Sillä oli tapana nousta etutassujensa varassa seisomaan kämmenelleni ja vain olla siinä hetki maailmaa ihmetellen. Aivan loistava pikkuhamsu, joka oli kanssani pitkään ja jota rakastan yhä kovasti.

29
Kiinnostaisi siis tietää kuinka monta rekisteröityä hamsterin poikasta kussakin lajissa syntyy meillä Suomessa vuosittain.  :icon_smile:

edit: miksi ihmeessä rekataan vain 1-2 poikasta per poikue?

30
Minun mielestäni se on kaikkein hassuinta/kauheinta, kun jotkut ihmiset eivät ymmärrä pienen jyrsijän menettämisen suremista. Osa näistä on sellaisia jolla itsellään ei jyrsijää ole ollut, mutta toiset ovat jopa harrastajia. Vähättelyä ja hamsterin vertausta esineeseen, jonka voi aina korvata uudella en siedä. Hamsterit ovat yksilöitä siinä missä koirat ja ihmisetkin. Nekin ovat ainutkertaisia. Tätä eivät kaikki eläinharrastajatkaan tunnu ajattelevan.

Minä olen surrut (ja suren yhä) jokaisen lemmikkihamsuni menetystä. Olen haudannut ne sukutontille ja yhä kävellessäni metsässämme pysähdyn aina välillä jokaisen haudalla muistelemaan hamsua. Toki hamsuissakin osa on ollut rakkaampia kuin toiset, mutta jokainen elää edelleen vahvasti mielessäni. Jopa se aivan ensimmäinen robo, jonka sain kahdeksanvuotiaana.

Tietenkin hamsterin menettämisestä tulee erilaista sitten, kun niitä on ollut jo pitkään. Sitä tiedostaa alusta pitäen selvemmin sen, että kyseessä todella on lyhytikäinen eläin... joten niitä kahta vuotta, jotka sellaisen kanssa saa yleensä viettää, voi todella vaalia.  :icon_smile:


Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 18