Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - MortimerRiddle

Sivuja: [1] 2 3 ... 18
1
Minulla on kaikkien näiden vuosien aikana ollut vain yksi naaraspuoleinen syyrialainen, mutta se vasta olikin sellainen pakkaus, ettei heti unohda. Sisua, itsepäisyyttä ja tarmoa sillä riitti varmaan kolmen löllykkä uroksen edestä. Se karkaili vaikka kuinka monesti häkistään, oli valtavan kokoinen ja kovin itsetietoinen. Aivan mahtava pikku örkki. Onhan se hieman yleistämistä, mutta mielestäni uros on hieman sopeutuvaisempi ja tyytyväisempi pienempäänkin reviiriin. Toki poikkeuksia aina löytyy.

Ja sitten vielä tuohon toiseen kysymykseen, jokaisen hamsterin kesyyntyminen on yksilöllistä ja välillä eläimen käytös on aika vaihtelevaakin. Minä olen vain katsonut, että jos hamsteri ryntää koppiinsa kun ihminen tulee huoneeseen, se varmaan haluaa olla rauhassa. Minulla on ollut vuosien saatossa vain yksi oikeasti arka hamsteri. Se ei viihtynyt yhtään häkin ulkopuolella. Silloin minulla oli vielä erillinen huone, jossa hamsterit saivat liikkua vapaana niin paljon kuin mielivät, mutta tämä yksilö, nimeltään Sirius, tuskin uskalsi olla siellä. Liikkui vatsa maata viistäen seinustoilla tai sitten vain kyhjötti roskakorin takana piilossa. Häkissäänkin se eli mahdollisimman huomaamattomasti, en edes muista tykkäsikö se juosta pyörässä. Sille kaikki muu paitsi oma häkki oli kauhun paikka, joten annoin sen sitten vain olla omissa oloissaan. Olin ostanut sen väärästä paikasta, joten eiköhän siellä ollut sitten sattunut jotain tramaattista mikä aiheutti tuon käytöksen.

2
Vessapaperi on meillä kautta aikain ollut käytössä. Siitä hamsterin on helppo laittaa itselleen mieluinen pesä. Suffelille annoin tuossa jokin aika sitten revittyjä nessunpalasia ja miten uskomattoman pieneksi silpuksi se olikaan saanut ne kerättyä! Tänään nimittäin siivosin tuon häkin ja se pesä oli suorastaan taideteos. En ole tainnut niin huolellista pesän laittoa kenelläkään omista hamsuistani tätä ennen huomata.

3
Asuminen ja tarvikkeet / Vs: Hamsteriaiheinen ostoslista
« : 02.05.15 - klo:01:55 »
Yllättäen näyttää siltä, että meillä on hamsterin kamoista puutetta. On tainnut hieman turhan raskaalla kädellä niitä joutua roskikseen, kun olen jotain vanhoja ylimääräisiä kamoja lajitellut. Heti kun pääsisi kunnolliseen eläinkauppaan niin voisi tuotakin tilannetta parannella. Ärsyttää vain se, että monet kaupoista ovat niin ylihinnoiteltuja ja kaukana, ettei epäsopivaksi havaittua tuotetta ole mitään mieltä edes käydä palauttamassa, kun bensaan menisi senkin edestä rahaa.

4
Meillä on ollut ongelmana ötökät, joista nyt ollaan onneksi taas päästy.  :10125b5d: Tänään sitten siivouden yhteydessä huomasin, että heinät käy vähiin ja käväisin tuolla lähikaupassa katsomassa, että minkälainen "hätävara" sieltä löytyisi. No, olihan siellä yksi pussi heinää. Virossa niitettyä Osku-merkkistä kamaa. Ei tarvinnut kuin kerran siitä muovin läpi vilkaista, niin jo näki, että se tuote oli täynnä pikkuisia ötököitä. En tiedä olivatko elossa vai kuolleet, mutta en kyllä voi tuon perusteella kenellekään Osku-heinää suositella. Minä en enää ainakaan jaksa yhtään noita ötököitä, varsinkaan hamsterin häkissä.

5
Tämä aihe on hieman vanha, mutta Vevve, oliko kyseinen rautalankakiinnike se tavanmukainen vesipullon mukana tuleva valkopäällysteinen vaiko joku oma viritelmä?

6
Kaupasta pähkinäsekoituksen ja sitten eläinliikkeestä vadelmaherkkutangon. Ja ison pussillisen maapähkinöitä, kun pääsivät loppumaan.

7
Asuminen ja tarvikkeet / Vs: Juoksupyörä
« : 02.05.15 - klo:01:44 »
Suffelilla on aika iso pyörä, sellainen mikä on syrkillä aikaisemmin ollut, muovinen ja molemmilta sivuilta avoin. Se ihastui siihen kerta heitolla kun haettiin kotiin. Siellä se viettää mieluiten aikaa, vaikkakaan ei enää yhtä hanakasti kuin nuorempana. Hyvin tervepäinen kaveri kyseessä.

shalala meillä on juuri tuollainen juoksupyörä. Ihan tavallisesta eläinkaupasta on pari kolme vuotta sitten löytynyt. Minulla on noita ollut itse asiassa useampiakin, mutta yhden annoin ilmaiseksi pois häkin ostajalle ja yksi on sitten taas kadonnut johonkin matkan varrella. Paras pyörä, joka minun hamstereillani on tähän asti ollut. Ollut käytössä syyriksillä ja nyttemmin talvikolla, molemmille mennyt passelisti, isompaa kokoa.

8
Asuminen ja tarvikkeet / Vs: Hamsterin vessalaatikko
« : 02.05.15 - klo:01:38 »
Syrkeillä toimi tuollainen pissaloota varsin hyvin, mutta talvikolle en ole edes kokeillut. Se pissaa enimmäkseen juoksupyörään, joka onkin sitten sekin varsin helppo siivota.

9
Serkullani oli talvikko, sellainen pieni ja harmaa naarashamsu, varsin jännittävä. Vähän sen jälkeen kun sitä oli käyty ihailemassa sain minä 10-vuotias kuulla, että saisin oman ihka ensimmäisen hamsun. Paikallisessa eläinkaupassahan sitä sitten koulukaverin kanssa lähes joka päivä käytiin, mutta sieltä on jäänyt lähinnä mieleen vinkat seeprahiiret, hamsterit taisivat olla kaikki niihin aikoihin unten mailla. Hiirihän se sitten olisi tietenkin pitänyt saada, mutta onneksi äitini puhui pääni yli ja akvaariokaupasta tarttui mukaan pienen pieni robovauva, jolla oli reikä toisessa korvassa. Muistan kuinka minua silloin neuvottiin hamsterinvalinnasta, että sellaista ei saa ottaa, joka nukkuu, koska se ei sitten muuta teekkään. Niinpä minä valitsin sen hamsterin, joka oli parhaillaan nujakoimassa sisaruksensa kanssa. Siinä oli kauppiaalla työtä saada se hamsu nostettua häkistä kuljetuskoppaan. Nimekseen uusi perheenjäsen sai Papu. Muistan, kuinka tapasin vain istua häkin edessä ja katsella, kuinka hamsteri puuhasi omiaan.

10
Yksi ainut ja se on todettu, että yksi hamsteri on juuri sopivasti.

11
Suffis heräsi juuri juoksemaan pyörässä. Juostessaan se painaa korvat matalaksi kylkeä vasten ja muutenkin muistuttaa ulkonäöltään lennokkia.

12
Hieman myöhäiset vappu-toivotukset tänne foorumillekin.  :icon_e_ugeek: Hamsteri sai tänään puhtaat petivillat ja sitten erityistä ruisriisi-sekoitusta juhlan kunniaksi, mutta sille taisi kyllä maistua paremmin porkkanaperuna-piltti. Tuossa se juuri heräsikin, kun tätä kirjoitin ja juoksee taas pyörässään.

13
Yleistä hamsterikeskustelua / Vs: Hamsteriaiheisia unia
« : 02.05.15 - klo:01:15 »
Unessa kävelin tutussa "kotometsässä" ja Suffeli istui olkapäälläni. Syötin sille kaiken maailman luonnonantimia joita siellä polulla tuli vastaan ja sinnehän ne kaikki katosivat hamsterin kitaan kuin paperi silppuriin. Edessämme käveli eräs noita-akka, joka väitti, että hamsterille tuollaisten yrttien syöttäminen on myrkkyä. Minä ja Suffeli sitten vilkaisimme toisiimme närkästyneesti ja mutisimme, että se mitään myrkkyä ole.

14
Minun Suffelini on nyt 1v 6kk. Silmäongelmia on ilmennyt ja tänään häkin puhdistuksen yhdisteydessä koitin hieman keitetyllä vedellä puhdistaa niitä, mutta ei tuo siitä hirveästi tuntunut piittaavan. Noista huolimatta ei ikä oikeastaan näy mitenkään. Turkki on edelleen tuuhea ja ruumis tanakka. Pirteyskin on yhä aika tavallista tasoa, vaikka toki ehkä hieman laskenut nuoruuden päivistä. Tämän kevään ensimmäisen voikukan hömö sai tänään ja kyllä maistui. Meni kukintoineen päivineen vaikka edellisenä kesänä kelpasi pelkät varret. Kyllä tuo vanhuus on tuonut mukanaan myös hyviä puolia, kuten rauhallisuus. Ennen Suffeli oli kädessä kuin sulaa voita, nykyään se taas istahtaa kämmenelle kuin painava möntti ja ihmettelee siitä maailman menoa kaikessa rauhassa. Ihana Suffis.

15
Minusta ei ole hyvä idea mennä aran hamsterin piilopaikkaa eli pesämökkiä nostamaan. Tämä vain lisää sitä mahdollista ahdistusta, joka sillä aiheuttaa aran käytöksen. Minusta paras ohje on vain mennä hamsterin ehdoilla. Jos se vaikuttaa onnelliselta nykyiseen tapaan, niin mitäpäs sitä muuttamaan. Voihan se tuosta aikuistuessaan vielä sinnikkäällä kärsivällisyydellä muuttua sosiaalisemmaksi tai sitten ei, mutta mikä on tärkeää on se, että kaikki käsittelyt tapahtuvat positiivisissa merkeissä. Jos hamsteri on perso jollekin herkulle, niin sitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää.

Sivuja: [1] 2 3 ... 18