Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - noora

Sivuja: 1 [2] 3 4
16
MonsterHamster, minäkin haaveilin kauan moisesta, ja nyt hiljattain olen toteuttanut haaveeni. Harmi, ettei mulla ole nyt kameraa. Kuva tulee lähipäivinä kunhan saan kameran lainaan.
Roboja terrassa on neljä ja itse terra on 120 x 70 cm kokoinen liukuovellinen.
Pohjamateriaalina mulla on ainakin toistaiseksi kokeilussa turve-hiekka-seos.
Sisustuksena on kelopuita, juurakoita, korkkikaarnaa, kiviä, puinen juoksupyörä ja pesämökki tietty.
Taustapaperina on aavikkoteema ja toisella lyhyellä sivulla on "tiiliseinätausta". Se on kovaa muovia, ei styroksia mitä hamsterit pystyisivät järsimään.
Ai niin ja menee kai tuo kylpyhiekka-astiakin koristeesta kun on tuommoinen kiven näköinen matelijoille tarkoitettu kuppi.
Mulla toi oli sinänsä kiva ja helppo prokkis kun ei tarvinnut hommata mitään uutta. Matelijaharrastajana kaapeista löyty kaikki mitä terra veti.
Robot tuntuis viihtyvän mainiosti, eikä mitään nahinoitakaan ole vielä tullut. *Koputtaa puuta*

17
Asuminen ja tarvikkeet / Vs: Itsetehdyt asumukset
« : 11.06.12 - klo:17:30 »
^ Vähänkö hyvä idea!

18
Millillä on tosi kiva systeemi!

Meillä syrkit nyt näin:


Räpärään terra


Pinnan terra

19
Asuminen ja tarvikkeet / Re: Hei! Kysymys häkistä
« : 21.02.12 - klo:15:56 »
Pakko sen verran tunkea lusikkaa soppaan, että olen osittain samaa mieltä metskun kanssa.
Ehkä juuri siksi, että mullekin on osunut hamsterdunassa selkeästi turhautuneita eläimiä. Yhden naaraan kanssa piti todella raapia päätä kehitellessään sille asuntoa, missä ei käyttäytyisi pakkomielteisesti, ja lopulta sekin onnistui.
Joku tuolla kirjoitti, että ei ole huomannut eroa hulppeassa (100 x 50) terrassa asuvan ja dunassa elävän hamsterin käyttäytymisessä. Mun mielestä tuossa on niin pieni ero lopulta asuntojen koossa, ettei välttämättä huomaakaan. Mielestäni 100 x 50 ei ole hulppea syrkille, vaan saisi mun puolesta olla vaikka terran minimikoko.
Mulla on ollut naaraita 170 x 60 x 60 kämpässä, ja voin kertoa, että eron käyttäytymisessä verrattuna dunaan aivan taatusti huomaa.
MUTTA ehkä sitten tosiaan on hamstereita, jotka elelevät täysin tyytyväisinä hamsterdunassa, ja kasvattajat harvenisivat nopeasti jos pitäis olla tommonen 170 senttinen asumus jokaiselle hamsterille.  :D
Mulla on tällä hetkellä uros, jolle selkeästi riittää pienempikin tila, kunhan vaan virikkeitä on tarpeeksi.  
Se on nyt 80 x 40 terrassa ja vaikka onkin tyytyväisen oloinen, niin siirrän sen tänään vapautuneeseen 120 x 45 x 45 terraan.

20
Kepit ja kaarna ym. tukee tunneleita. Etenkin kun laittaa pari keppiä ristiin ja tosiaan kerroksittain sinne turpeen alle.

21
Mä olen syrkkiterroihin laittanut ensin kerroksen turvetta, sitten heinää, sitten jonkun kepin/korkkikaarnan palan/putken, sitten taas turvetta ja heinää jne.
Ja juuri semmoisia luolastoja, mitä tossa aiemminkin kuvattiin, syntyy. On erikseen käymälä, nukkumapaikka ja ruokavarasto, joita yhdistää tunneli.
Ei sitten kyllä tartte pelätä syrkkiä näkevänsä koskaan, ellei sitä sieltä jostain kaiva.  :D

22
Mua kiehtois kanssa tuo putkilla yhdistely. Semmonen pitkä putki kahen terran välillä ois kiva, joku vaikka metrinkin mittainen, josta näkisi läpi kun eläimet kulkee siinä.
Mutta mistä tommosen putken vois tehdä?
Mistä sä meinaat Yadell sen tehdä?
Ainoa vaihtoehto mikä mulla itselläni on tullut mieleen, on sisältä päin verkolla vahvistettu pölynpoistoon tarkoitettu putki. Mikä lie sen putken oikea nimitys... Semmoinen taipuisa läpinäkyvä.
En kyllä yhtään tiedä, miten sinne saisi verkkorullan napakasti sisälle, etenkin, jos on pitkä putki... Mutta jos se toimisi livenä samoin kuin mun mielikuvituksessa, siitä tulisi taivuteltava ja kissankestävä.

23
Mulla on tommonen detolf, tosin pystyssä käärmeen asuntona.
Nuo viimesimmät detolf-kuvat sai mut miettimään, mihin terraan käärme haluais mahdollisesti muuttaa jos sen terra meniskin kyljelleen hamsterin asunnoksi...
Tosin en kyllä käsitä mihin saisin sen niin päin muka mahtumaan.

Metskulle vastattu yv!

24
Huutiksessa ois tämmöinen:
http://www.huuto.net/kohteet/pienjyrsij ... /189907731

Kiva minusta tuo korkea pohjaloota, sais kunnolla purua. Ja sit tohon päälle vois lisätä korotusosan, niin ja sit tuonne sivuille vielä putkilla pari häkkiä ja ja...  :D
Mutta pöh, kun en tosiaan noita häkkejä uskalla käyttää.

25
Pertin koti on kyllä nätti! Mä tilaisin tuommosen tuota pikaa, jos ei olisi kissoja.
Tokihan tuon voisi päällystää tosi pienisilmäisellä verkolla, mutta se sitten siitä estetiikasta.  :grin
Joten korkeisiin liukuoviterroihin minäkin panostan.
Metsku muutes, sitten kun tulee aika luopua fiksattavasta liukuoviterrasta parilla kybällä, mulle voi nakata yv:tä mistä päin sen vois kipasta.  :mrgreen:

26
Mä en tajunnut edes hämääntyä tuosta juoksupyörästä, kun ihmettelin vain tuota dunan kokoa. Mä olen ollut aina siinä uskossa, että maxiduna on noin metrin mittainen, ja sitten tuo pienempi versio ois nimeltään aina hamsterduna.
Näin ei sitten olekaan? Onko se merkkikohtaista?
Mä varmaan vartin tuijotin tuota kuvaa ja yritin suhteuttaa noita virikkeitä "metrin" mittaiseen dunaan, enkä saanut kuin pään säryn.  :D

27
Joo mä laitan sitten kun saan jotain aikaiseksi.
Jonkun aikaa oon jo haaveillut nukkekotiterrasta, mutta nyt vasta löysin täydellisen nukkekodin.

28
Eheh, kävin kirpparilla.

Tuosta muotoutuu talvikon koti.

Pistetääs nyt tääkin, kun ajattelin kokeilla viihtyiskö Oona tässä. Sen käsitteleminen helpottuisi rutkasti.

29
Mä olin tosi yllättynyt kuinka tehokas keino tuo oli. Tuo siis muutti tohon pikkuterraan (75 x 40 x 40) 120 x 70 terrasta, missä siis ei ollut tyytyväinen. Oli virikettä vaikka muille jakaa, mutta liukuoven rämpättäminen vei kaiken ajan.
Tossa pikkusessa oli ensin melkein se 40 cm purua, mutta vähensin tuohon määrään ja ongelma ei ole palannut.
Kaikki virikkeet on tuolla purun alla, ja terran takapuolelle purun alle hamsteri on kaivanut kunnon luolastot.
Tota juoksupyörää se ei käytä enää ollenkaan, ajattelinkin siis ottaa tuon välilasin ja pyörän pois ja täyttää senkin alueen purulla.
Hamsteria ei kyllä näy ikinä, ellei käännä terraa ja kurkkaa lasin läpi luolaan.  :mrgreen:
Sakura-talvikkokin on tyytymätön, mutta sitä ei purukasat niin hirveästi kiinnosta, se on enemmän sellainen pitkänmatkanjuoksija.
Tosin en mä ajatellutkaan, että se tuossa 60 x 40 terrassa viihtyisi, kun sen siihen kokeiluna sijoitin. Mietin vaan josko mummolla ois jo vauhti vähän hidastunut, mutta ei.  :mrgreen:
Taitaa olla tottumuskysymys, kun on niin isoja terroja asuttanut aina hän, ja semmoisessa saa sitten loppuikänsä viettää kun ei tuo terra kelpaa.

30

Sakura-talvikon terra.

Oona-syrkin terra.
Oona ei viihtynyt missään ikinä koskaan, kunnes täältä luin jonkun linkittämän tutkimuksen suuren kuivikemäärän vaikutuksesta hamsterin häiriökäytökseen. Tossa on purumäärä vähentynyt 20 senttiin, mutta se riittää pitämään Oonan tyytyväisenä.

Sivuja: 1 [2] 3 4