Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - metsku

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 26
31
Tuo Sohvin terraario on kyllä todella pieni (Sohvihan on syrkki?). En ihmettele, että on purrut tasoja. Tasot on tosi hienot mutta tosiaan se ei auta jos itse terra on liian pieni.

32
^Varmasti tykkää!

33
^Asuuko tuolla talvikko vai syrkki? Tyttösyrkille en uskaltaisi tuollaista laittaa koska ne on niin adhd:ita, että jotenkin väkisin karkaisivat varmaan. Tai paljon tuossa on yhteensä tilaa?

Ideanahan tuo on mahtava, halpa ja tilansa puolesta pelkkiä dunia tuhannesti parempi tietenkin.   :fruit:

34
Käytännössä kannattaa hankkia suosiolla n. 100cm leveä asumus.

35
Hamsteri ei hyödy ulosviemisestä mitään. Maahan sitä ei kannata laittaa koska se lähtee karkuun ja voi myös saada liian kylmää. Valjaat eivät oikeasti pysy kunnolla hamsterin kokoisen ja mallisen eläimen päällä. Kun eläin on tasapaksu pötkö niin se saa itsensä sieltä valjaista irti jolloin se pääsee karkuun.

Jos hamsteri on täysin kesy voi sen lämpimällä ilmalla viedä käsissä ulos. Täytyy kuitenkin muistaa, että se voi pelästyä tms. ja loikata kädestä. En suosittele viemään hamsteria ulos. Se ei hyödy siitä mitään.


36
Joo, seuraile hamsterin vointia ja kiikutat sen sitten lääkäriin jos jotain oiretta tulee.

37
Jos hamsterisi syö ja käyttäytyy ihan normaalisti niin ei sen hampaissa mitään vikaa ole. Ongelmat hampaissa näkyy syömättömyytenä, ehkä aggressiivisuutena tai pahimmassa tapauksessa kuolaamisena.

Hampaat tarkistetaan vaan avaamalla suu ja katsomalla. On kyllä melkoisen vaikea itse päätellä onko ne legot sopivan pituiset vai ei.

Mä en tarkista omiltani hampaita paitsi jos yllä mainitsemiani oireita ilmenee. Koskaan ei ole vielä ilmennyt yhdelläkään jyrsijällä tosin.

38
Ei väännetä mutta pieni leikkaus tosiasioihin ei haitanne?

1. Hamsteri on liikkuva eläin joka liikkuu kilometritolkulla luonnossa. Sille siis kannattaa myös lemmikkinäkin tarjota mahdollisimman paljon tilaa liikkua.

2. Tutkimuksin on osoitettu (ja tämä lie kaikille selvää muutenkin), että eläinten hyvinvointi paranee merkittävästi kun sillä on virikkeitä. Niitä virikkeitä mahtuu isoon tilaan paljon enemmän kuin pieneen tilaan. (Voin etsiä tutkimuksen jos joku haluaa).

3. Hamstereilla (ja muilla jyrsijöillä) esiintyy häiriökäyttäytymistä kuten dunan puremista, kaltereiden paukuttelua, stereotyyppistä pomppimista, juoksupyöräaddiktiota ym. Tutkimuksin on osoitettu, että ISOMPI ASUMUS ehkäisee tätä häiriökäytöstä MERKITTÄVÄSTI.

4. Ei ole yksinkertaisesti olemassa syytä miksi yhtä tai muutamaa lemmikkihamsteria pitäisi pienessä hamsterdunassa. Mielestäni lemmikin hankinnan yksi iso ilo on nimenomaan tarjota sille mahdollisimman iso ja viihtyisä asumus ja se ei todellakaan tarkoita hamsterdunan kokoista asumusta.

5. Voi itse miettiä onko kivampi asua ahtaasti vai tilavasti.

39
Nana, ÄLÄ osta tuota minimikokoista asumusta! Siinä tulee monelle hamsterille ongelmia kun ne rupeavat rupeavat syömään sieltä itseään ulos tai jyrsimään kaltereita. Syyrialaiselle kannattaa hankkia n. 1x50x50 kokoinen terraario tai sitten häkki esim. 80x50x80 (minimi, HUOMAA KORKEUS) jossa on 2-3 kerrosta. Hamsterin asumuksessa ei saa yli 30cm pudotuksia eli jos hommaat korkeamman häkin niin siinä pitää olla kokonaisia kerroksia.

Kohta joku tulee tähän sanomaan, että ei tarvitse häkin olla noin iso mutta kyllä sen tarvitsee jos haluat antaa syrkillesi elämisen arvoisen elämän. Ajattele asiaa niin, että hamsteri liikkuu öisin luonnossa kymmeniä kilometrejä. Ei ole oikein sulkea sitä pieneen tilaan.

Kaikkein paras on tietenkin vielä noita mun ehdotuksia isompi asumus, esim. ikea detolf- vitriini josta saa jo erittäin loistavan kokoisen asumuksen. Terraarioita saa myös halvalla käytettynä 120 cm useasti.

Eli siis ajattele eläintä ja sitä kuinka paljon se hyötyy ja nauttii isommasta tilasta ja kuinka paljon enemmän sille elintärkeitä virikkeitä terraan tai häkkiin saat kun ostat ison. Itse en suosittele dunia ollenkaan koska ne on liian matalia omaan makuuni ja niistä tullaan niin usein läpi.

40
Asuminen ja tarvikkeet / Vs: Juoksupyörä
« : 03.04.12 - klo:22:20 »
Mä oon noita puisia ihan pessyt hanan alla silleen, että kastelen ne kokonaan ja jynssään fairylla ja tiskiharjalla puhtaaksi. Ei ole puu kärsinyt. Joskus kerran kuussa teen sen.

Metallinen on tosiaan myös todella hyvä, parempia ne on kun muoviset.

41
Asuminen ja tarvikkeet / Vs: Juoksupallo
« : 31.03.12 - klo:15:10 »
^^Vevve, nerokas vastaus, ei lisättävää!  :applause:

42
Asuminen ja tarvikkeet / Vs: Juoksupallo
« : 31.03.12 - klo:14:59 »
Tää ongelma nyt Scotty tässä on, että edelleen et oikein ymmärrä, että hamsteri EI ahdistu juoksupallossa. Hamsteri ei AJATTELE, että hei nyt mut on suljettu tänne. Ihminen ajattelee, että hamsteri ajattelee olevansa ansassa ja ahdistuu siitä. Etenkin nuoret (tytöt) hamsterinomistajat pitävät juoksupalloa klaustrofobisena ahdistavana vankilana koska kuvittelevat, että hamsteri osaa ajatuksen tasolla ahdistua juoksupallossa ja sitä pahentaa se, että hamsteri ei kuitenkaan tajua MIKSi se on siellä pallossa. Totuus kuitenkin on, että hamsteri ei ahdistu, ei tunne klaustrofobiaa, ei paniikissa halua pallosta ulos vaan tutkii ympäristöään aivan kuten se tekee uudessa dunassa tai kuljetusboksissakin. Hamsterihan aina hetken kartoittaa ympäristöään kun sen laittaa uuteen paikkaan.

43
Asuminen ja tarvikkeet / Vs: Juoksupallo
« : 31.03.12 - klo:13:50 »
^Kiva, että olet terveempi  :applause: Saat toki sääliä juoksupalloilevia eläimiä ja olla sitä mieltä, että se on väärin mutta juoksupallon käyttö ei kuitenkaan ole mitenkään vaarallista tai haitallista vaan ne hamsterit jotka siitä tykkäävät, saavat siitä paljon irti.

44
Asuminen ja tarvikkeet / Vs: Juoksupallo
« : 31.03.12 - klo:13:42 »
No tää on jo petsien ketjussa käyty läpi tää juoksupalloasia ja Scottya jostain syystä kauheasti ahdistaa ajatus hamsterista juoksupallossa. Scotty kuvittelee, että hamsteri tuntee siellä ahtaan paikan kammoa tai että hamsteri tajuaisi mennä paniikkiin siitä, että on suljettu. Näinhän se asia ei tokikaan ole.

Juoksupallossa ei todellakaan ole mitään vikaa. Sen käyttäminen ei ole yhtään sen enemmän väärin kuin hamsterin ottaminen lemmikiksi tai hamsterin kesyttäminen (on sille pelottavaa). Hamsteri saa juoksupallossa hyvää lisäliikuntaa.

45
Mä olen sitä mieltä, että vika on jossain muualla kun asumuksen koossa jos siellä tapellaan. Perustan ajatukseni omiin kokemuksiin, lukemiini juttuihin sekä siihen miten kyseiset eläimet luonnossa toimivat.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 26