Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Katar

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 7
46
Kasvatus ja genetiikka / Re: Hamsteripulina nro 3.
« : 21.07.08 - klo:15:43 »
Lainaus käyttäjältä: "trap"
Mua ärsyttää ihan toden teolla etten ymmärrä tota värien periytymistä. Oon jo monta kuukautta yrittänyt opetella sitä, mutta kun ei vaan mene kaaliin :kuiva: Ja minä kun meinasin alkaa kasvattamaan...

Ainakin lukion bilsa kakkosessa jopa mä opin aika hyvin sen periytymiskaavion (: ootko käyny kattoo arctican värigenetiikkaohjeita? ja sit on tietty toi hamsteriyhdistyksen infopussi, jota itse omista tai ole lukenut. Mulla meni kyllä kaaliin parissa päivässä ja nyt on selvää ku vesi (:

47
Yleistä hamsterikeskustelua / Re: Unelmahamu
« : 21.07.08 - klo:14:28 »
nyt on vakiintunut lempparit jotka on pakko saada (sittenku musta tulee isona tyttönä semmonen maaailmanparas hamsukasvattaja  :lol: )[/size] :
pk hopeanharmaa vn naaras
lk hopeanharmaa uros
lk ms valkoinen uros
lk soopeli roan uros tai naaras
lk soopeli uros tai naaras

48
Kasvatus ja genetiikka / Re: Syyrialaisen koko
« : 21.07.08 - klo:13:44 »
Lainaus käyttäjältä: "Mustikkamaan"
Mun mielestä normaalikokoinen ja normaalimassainen hamsteri (ts. ei liian lihava) painaa 170-200 grammaa. Tää on siis näppituntumalla testattu "normaalimassainen" ja silmämääräisesti mitattu "normaalikokoinen" ja yleisesti niiden painot on olleet tota luokkaa. Melkeimpä joka kerta, kun hamsteri on painanut yli tuon, olen voinut todeta, että kyseessä on ylisuuri tai liikalihava eläin.

Mun neljästä syyriksestä kolme painoi yli 200g ja yksi 180g. Naaraat tietenkin enemmän. Sukua eivät toisilleen olleet kuin veljekset, kaikki hyvin sporttisia tapauksia. Muiden hamsuihin verrattuina katsoin aina, että ovatpa omani isoja, ei kuitenkaan ylimääräistä paljoa löytynyt. Minusta olivat juuri ihanan kokoisia, että tuo 200g rajana on turhan alhainen minusta. Tosin kokeneempana tiedät varmasti paremmin.

49
Kasvatus ja genetiikka / Re: Poikueiden nimeäminen
« : 21.07.08 - klo:11:13 »
Mulla on tällähetkellä yhteensä 6 kokonaista nimikatrasta keksittynä, niidne teemoja ei varmana esiinny muilla :D harmi vaan ettei ole vielä poikueita tullut tai vähään aikaan tulossakaan..

50
Kasvatus ja genetiikka / Re: Värigenetiikkakysymyksiä
« : 21.07.08 - klo:08:47 »
Oho, olin aiemmin lukenut koko ketjun läpi, mut jotenkin en tajunnut  :oops:

Mutta kiitos !

51
Kasvatus ja genetiikka / Re: Hamstereiden kuvia haussa!
« : 19.07.08 - klo:14:41 »

Heterotsygootti hopeanharmaa naaras Milla, esimerkki liian rusertavansävyisestä hopeanharmaasta (?)


pk normaali kk naaras, Sharonda's Aisha

52
Kasvatus ja genetiikka / Re: Värigenetiikkakysymyksiä
« : 19.07.08 - klo:14:15 »
Onko heterotsygootilla ja homotsygootilla umborouksella jonkinlainen ero ulkonäössä?

53
^Aika komistus  :lov

54
Kasvatus ja genetiikka / Re: Minkä värinen?
« : 18.07.08 - klo:09:35 »
^Keltainen musta ?

55
Lainaus käyttäjältä: "Ellipsi"
Mielestäni se on lemmikki, niin aikuisille kuin lapsillekkin. Yritän vain sanoa, että kyllä jotkut lapsetkin osaa hamsterit hoitaa :). Ja eivät kaikki aikuisetkaan hamstereitaan ihan oikein hoida.

Enneminkin harvat lapset osaavat hoitaa hyvin. Useilla lapsilla nimenomaan on se tilanne, että vanhemmat suostuvat hankkeeseen ilman suurempia ehtoja. Ja nuori lapsi on lähes aina hyvin malttamaton perehtymään hoito-ohjeisiin ja tosiaan lapsi myös kyllästyy hyvin nopeasti eläimeen. Vaikka itse olisitkin hyvin tunnollinen hamsterinomistaja lapsena se ei tarkoita että se olisi kovin yleistä. Itsekkin sain hamsterini 12-vuotiaana, mutta vasta pitkän hamsteritieto-opiskelun jälkeen. Siivosin itse aina hamsterieni häkin ja huolehdin kaikesta itse, sain toki taloudellista tuke vanhemmiltani. Toisin oli useilla kavereillani silloin. He hankkivat hamsterin sen takia koska a) minulla oli ja b) ne on söpöjä.

Lisäksi aikuinen ihminen harvoin hankkii itselleen omaksi eläimen, jonka hoitoon ei ole perehtynyt ellei ole jotenkin vinksahtanut.
Lapsella ja aikuisella on täysin erilaiset kynnykset lemmikin hankintaan ja harkintakykyä lapsella ei ole kun on jostain kovinkin innostunut.

56
Lk hopeanharmaa naaras Milla, mikä ihana tapaus :sydan

57
Lainaus käyttäjältä: "Minski"
Mun mielestä hamsterin pitäis päästä siitä "lasten lemmikki"-tittelistä eroon, koska ne ei tosiaankaan lasten lemmikkejä monestakaan syystä ole, mutta milläs semmosenkin piintyneen ajattelumallin muuttaa.
Aivan  :yes: Se, että lemmikkilehdessä tms. on aina lukenut "sopii hyvin ensimmäiseksi eläimeksi" on tehnyt hamsterista jotenkin lasten eläimen. Vaikka (kuten moni täällä onkin maininnut) hamsteri sopii kaikki ominaisuudet huomioiden paremmin varttuneemmalle henkilölle ja oikeastaan ei ole lapselle välttämättä paras vaihtoehto.
Pitäisiköhän alkaa ajamaan jotain Hamsterit aikuisten lemmikkejä -kamppanjaa  XD

No kyllä ehkä pahin ikä olisi tämä mun ikäni harrastaa hamstereita (pian 17), koska nuoren elämä just pitäis olla rälläämistä ja semmosta aivotonta meininkiä. Sitä katsostaan vähän oudosti  :roll:

58
Yleistä hamsterikeskustelua / Unelmahamu
« : 15.07.08 - klo:13:23 »
Minua kiinnostaisi kovasti tietää minkälainen olisi unelmahamsterisi
eli laji (tai jos syrkki niin turkinmuunnos) + väri + sukupuoli

Suosikkini tällä hetkellä ovat lk hopeasoopeli naaras
ja
kiinankääpiö normaali uros  :sydan

59
Yleistä hamsterikeskustelua / Re: Lempihamsterilajisi
« : 15.07.08 - klo:13:04 »
nuo syrkit on kyllä aika veikeitä, että ne varmaankin (: tosin kovin olen ihastunut kiinareihin ja haluaisin oman, saattanevat syrjäyttää syrkinkin  :sydan kaikista hamuista tykkään, mutta vähiten tuo talvikko sytyttää, ne on jotenkin niin ylimielisiä ja leuhkia :D

60
Asuminen ja tarvikkeet / Re: Virikkeet
« : 15.07.08 - klo:10:31 »
Minzuka ihanan väriset mökit ! Hitsi ku haluisin sisustaa hamsuterroja tms.  :oops:

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 7