Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - @amorous

Sivuja: 1 2 [3] 4 5
31
Kasvatus ja genetiikka / Re: Kuvia hamsupoikueista -2
« : 12.04.09 - klo:10:44 »
Suureelle katraalle kuuluu edelleen ihan hyvää, kaikki 17 kasvaa ja voi hyvin. :)
Nyt kohta 4 vk kuvissa. Olen jakanut ne kolmeen ryhmään.

Tyttöjä

Poikia

32
Kasvatus ja genetiikka / Re: Kuvia hamsupoikueista -2
« : 31.03.09 - klo:15:08 »
Syyrialaishamstereita syntyi 17  :huh kpl, arvio tyttöjä 7 ja poikia 10.  
Tyttöjä:

Poikia:

33
Kasvatus ja genetiikka / Re: Poikaspäivä?rjat
« : 20.03.09 - klo:13:31 »
^tomerannäkösiä poikasia. :)

Myös meille tuli kauan odotettu poikue syyrialaisia 17.3.


Uskaltaisin veikata, että liki 10 on porukassa. Värejä ei vielä tiedä, mutta odotettavissa suvun perusteella ainakin valkonauhaisina ilman ja kans normaalia, hopeanharmaata ja soopelia??

34
Kasvatus ja genetiikka / Re: Cushing?
« : 12.03.09 - klo:12:14 »
Lainaus käyttäjältä: "Heli"
Lainaus käyttäjältä: "Minski"
Meillä on ollut Supa jo vuosia pääasiallisena siemenseoksena ja hamsut on olleet hyväkuntoisia; pärjänneet ulkomuoto- ja lemmikkiluokkien puolella hyvin ja elinikäkin on ollut ihan normaali ja joillain yksilöillä korkeampikin; vanhimmat on olleet sellaisia 2 v 7 kk ikäisiä. Joten ei se Supa nyt niin kauhean kamalaa ruokaa ole voinut olla :)
Minä en kyllä parhaimmalla tahdollanikaan voi sanoa tämän näköistä seosta monipuoliseksi ja terveelliseksi:


Mutta ei sen syömiseen varmaankaan kuole.  :D
Litistettyä maissia, herneitä, ohraa ja muita jyvälajeja, pähkinöitä ja auringonkukan siemeniä, liha-/kalapitoista kuivamuonaa. Ehkä minun näkemyksen mukaan vähän liikaa auringonkukkaa, mutta aika köppääsesti moitittu...Jos se nyt aivan väärää olis, niin tuskin Minskin seinät olisi täynnä palkintoja...
No Heli miltäs sen pitäisi näyttää täydellinen hamsuseos?  :roll:

35
Kasvatus ja genetiikka / Re: Cushing?
« : 11.03.09 - klo:12:26 »
Lainaus käyttäjältä: "marlena"
Ja oletteko ajatelleet ruokinnan osaa. Valmistajat ovat miettineet kaikille lajeille omat ruokansa. Mutta monet antavat hamsterille hevosille tarkoitettua ruokaa.  Pitäisi järjenkin sanoa että  Hevonen ja Hamsteri ovat ruuansulatukseltaan ja kooltaan erilaiset.  Ja niiden tarpeet ovat erilaiset. Ei ihme että esim. knikkejä alkoi tulemaan kuin liukuhihnalta. Joku aina jossain antaa ihan väärää ruokaa.  :oops:  
Itse kyllä myönnän käyttäväni hamstereiden perusseoksen runkona hevosenruokaa. :oops: Suomen Rehun hevosten mysliä: RACING PERFECT MIXIÄ Pääraaka-aineet: Höyryvalssattu ohra, kaurankuorijauho, maissihiutale, heinäjauho, melassileike, ohra, porkkanahiutale, seosmelassi, kasviöljy, glukoosi, kivennäis- ja hivenaineet, vitamiinit. Ja siihen sekoitan kissankuivamuonaa, näkkileivänpaloja,maapähkinöitä, pellavansiemeniä, litistettyä kauraa ja vasikoiden täysrehua.
Ei väriaineita ja minusta kivan monipuolinen, porkkanat ja maissit, eri viljalajeja. Ja saan sitä läheltä ja riittävän isoja määriä kerralla. "Virallisten" hamsuseoksien hinnoista en tiedä, mutta mun seos maksaa 1,25 €/kg. Tykkään kannattaa suomalaista rehufirmaa. Kerran ostin ulkomaisen myslirehusäkin hamsuille. Herran jee mikä ötökkämäärä siellä kuhisi. :huh Siitä lähtien merkkinä ollut Suomen Rehun perfect mix...
 
Viimeksi lauantaina Pertti-tuomari kehui kaikkien esillä olleiden massaa ja turkkeja. Toki siihen vaikuttaa varmaan hamsulan ilma ja tuoreruokinta. Itse en moittisi hevosen mysliä perusseoksen runkona. Toki sitä pitää terästää esim. kissankuivamuonalla.
Knikit luulisin osaksi johtuvan pepulleen putoamisista?? Niitä ei ole itselleni vielä kop kop vastaan...

36
Lainaus käyttäjältä: "Heli Noponen"
Täällä kans meni hienosti, Cetä Censuuri ulkomuotoluokassa talvikoiden Rop1, SERT ja BIS6. :)
Hieman yllätystä, ensimmäinen virallinen näyttely hamsun kanssa. :)
Onnia onnia aivan mahdottoman paljon ja kiitoksia pojan hienosta hoidosta! :lov

37
Kasvatus ja genetiikka / Re: Sokeritauti
« : 11.09.08 - klo:12:24 »
Lainaus käyttäjältä: "Enkeli89"
mylläsin neidin häkin ja niin uskomatonta kun se onkin -ja olettaisi en löytänyt sieltä edes pissapaikkaa! asuttanut tuota hieman normi minidunaa pienempää dunaa n. 1½viikkoa ja sillä ajalla vetänyt vettä yli 300ml (ja maahan se ei ole valunut ja useita pulloja testattu)
ajattelin että katson onko jotain väri kertymiä tullut, mutta kun aivan alue alueelta kävin läpi niin en mitään löytänyt..

Mycket bra, mutta infoa minuakin. Itse olen jo haudannut koko pikkuisen mielessäni...Mutta voiko tämä sokru tosiaan putkahtaa esille esim. paikan vaihdon yhteydessä? Kun itse en havainnut mitään ylijuomista ennen luovutusta.  :roll:

38
Lainaus käyttäjältä: "Pia"
Jos sinulle sanotaan tässä on kinkkien 3 parhaalle pokaalit ja joka pokaalissa lukee I II III miten sen voi ymmärtää väärin, kyllä silloin on ÄO vikaa ja pahasti, varsinkin jos henkilö vastaa joo kiva juttu.
Asiat oli kyllä selkeästi kerrottu ja useamman kerran.

No ei ole mukavaa. :S  
Itse olen todennut parhaimmaksi kirjoittaa joka tavaraan selkeä lappu, jossa lukee kenelle palkinto menee ja kuka lahjoittaja. Ja vetää se tiukasti "paalinnarulla" kiinni palkintoon. Harvalla on kuitenkin saksia taskussa... Olen huomannut, että kuulun ymmärtäminen ja sen muistaminen on heikonlaista monenlaisen touhun keskellä. Oma vaatimaton lahjoituspalkinto meni pet-pöydällä aivan oikealle omistajalle, taisi olla Viiru om.

Mutta joo omien näyttelymenestys: hyvä, hyvä, hyvä, hyvä, hyvä ja vain yhdelle L1 merkintä. Onko nuo niin jalostuskelvottomia?? :taju:

Niukanlaisesti jaettiin kumiakin. Onnea niille kääpiöille, jotka niitä sai! Ja varsinkin Marjan ja Sannan sertihamstereille! Olihan ne mukava palkinnot puolestanne hakea. 8-)

Kyllä huomas, että kökkäruoka oli tehty kerman kanssa. Oli niin maukasta, että NAM!

39
Keskustelua näyttelyistä / Re: Yleinen näyttelypulina
« : 27.08.08 - klo:20:27 »
Lainaus käyttäjältä: "Niina-03"
Varsinainen näyttelyharrastaja ihan varmana ei tuo karkkilaatikossa tai plaston muovilaatikossa hamsuja näytille.
Okei...mä olen sitten se jolla on musta huppu vedettynä tiukasti silmille. Olen vienyt aina kääpiöhamsterini näytille 3 l:n karkkilaatikoissa, joissa popniitattu verkko kanteen. On kelvannut mulle viimeiset 4 vuotta, eikä ole aikomusta edes ostaa jotain muita "hyväksytympiä" muovilaatikoita. Mulle nuo muovikipot on aivan sama onko made in Plasto, Tupperi, Rubbermaid tai Fauna...Sen ostan mikä on riittävän suuri...
Se, että laatikon malli antaa tuomarille vaikutelman??: rahattomasta, kaukana kauppakeskuksista asuvasta ja kokemattomasta näytteleilleasettajasta niin ilmeisesti jopa saattaa laskea hamsterin arvostelua...voi :kuiva:

40
Kasvatus ja genetiikka / Re: Kasvattajan vastuusta...
« : 19.08.08 - klo:09:49 »
Juup eipä hamsteri ole mikään lasten leikkikalu, mutta lapsi osaa kyllä hienosti käsitellä eläintä -aikuisen valvonnan alla. Näin meidän 4 v. poika.

Klik klik kuvaa:


41
Paikalle tulossa monen kanssa. Kuormitan tuomaria 9 talvikolla...ja muutama laatikollinen pikkuisia varanneille lähtee myös mukaan. Saas nähdä onko arvosteluiden jälkeen  :rant: vai  :pileet: -olo.(;

42
Kasvatus ja genetiikka / Re: Kasvattajan vastuusta...
« : 17.07.08 - klo:20:54 »
Hömm jotain mielenkiintoista mullekin. :grin

Itseltäni suurin sädekehä hamsterien täydellisen hoidon suhteen on varmaan suurimmaksi osaksi rapissut näiden 20 viimeisen vuoden aikana, jolloin hain ensimmäiset hamsterini itselleni lemmiksi. Uskon ihmisten nuukuuteen, kyllä se silakkapaketti on edelleen paljon halvempaa ostaa kaupasta kissoille kuin antaa vaikka akvaariokaloja. Kissa- ja lapsitalouksiin toki toki myyn, hamsterin kilohinta on melkoinen verrattuna vaikka valmiiseen latzikatzi-purkkiin. Jos joku joutuu kissan kitaan niin se on varmasti suuri huonojen sattumien summa.

Uskon myynti-ilmoituksen pituuteen, mitä asiallisempi ja tarkempi ilmoitus, sitä hanakammin ja pidemmältä ihmiset myös kertovat mihin hamsteri pääsee asumaan. En utele ketä talouteen muita kuuluu. Eilenkin melkein tuli tippa linssiin, kun tuli niin hieno kertomus minkälaiseen kotiin varattu talvikko pääsee.:`)

Tärkein pointti itselläni on, että kotona asuvilla on vanhempien lupa ostoon. Kun hamsteri on maksettu, minulla ei ole mitään vaateita sitä kohtaan. Toki ilahdun oikein paljon, jos joku laittaa kuulumisia! :yes:

43
Lainaus käyttäjältä: "Heli"
Jos tykkään jostain tietystä piirteestä eläimessä eikä siinä ole mitään miksi sitä ei missään nimessä tulisi jalostukseen käyttää, niin ansaitsee kyllä mielestäni L1:n.
No näin mäkin olen ajatellut, että täytyy kyllä olla värivirhe tai rakenteessa/ luonteessa jotain pahasti pielessä, ellei jotakin jalostukseen missään nimessä suositella. Ne viat minäkin ymmärrän,
mutta...
Heli HELI, sitä päivää odotellessa, että näin pohjoiseen saadaan tuolla L1-linjalla ajatteleva tuomari on kaikin puolin koko keskeisen Suomen lottovoitto. Sertit ja muut sijoitukset saakoot edelleen vain ne todella ansaitsevat. Niistä munkaan ei ole aihetta maraata.. :teipit

Nro 28 Babiryen kuma kortti "tyypistä" oli eksynyt minun takaisin tulleeseen irtaimistoon. Yv:llä voi laittaa oikean osoitteen, niin laitan tulemaan.

44
Lainaus käyttäjältä: "Pertti"
Luonnollisesti kuvioille se tuntuu olevan erityisen ankara, koska niillä vaaditaan sekä väriä että kuviota.
Sen huomasi myös eilen JK-eläimissä: joukossa oli yksi safiiri ja viisi normaalia.
No näin olen käsittänyt. Tuomari on standardin vahti, niin sen pitääkin olla...
mutta...
kuka haluaa kasvattajanimen helmiäiskuvioita kasvattamalla, ei siis nykypäivänä onnistu? Jos Jyväskylän näyttelyyn paikalle tuodut helmiäiset eivät täyttäneet jalostuskelvollisen piirrettä eli saaden L1-mainintaa niin eikö tässä ole hieman rima korkealla uusia kasvattajija kohtaan? Nykyisetkään yksilöt eivät ole kenellekään (oli konkari tai aloittelija) tipahtaneet suoraan taivaasta, vaan kyllä siellä on monta polvea taaksepäin tehty valintaa.

Vertaan asiaa kanikriteereihin, nykytasolla joka poikueesta löytyy väh. puolet yksilöitä, jotka voidaan rekisteröidä näyttelyissä pistein= pääsevät "jalostuskelvollisiksi". Eikö näin pitäisi olla myös talvikoiden kanssa joka värissä? Karsittavia toki löytyy joka lajista. Onko rima aivan liian korkealla, jos nykypäivän poikueesta ei löydy yhtään todella jalostuskelvollista vaatimukset täyttävää yksilöä? Ja oletetaan nyt, että eläimet ostettu vuosia kasvatustyötä tehneiltä kasvattajilta, eikä hydriditukusta...  

Jos talvikkopuolella 10 vuotta sitten on vielä löytynyt hyviä helmiä, mutta ei enää nykyään, eikö kriteerit nykypäivänä kasvattajanimen saamiseksi aika mahdottomat?

45
Hömmm kaukana standardista. No tuli ainakin selväksi, miksi kukaan ei ollut pahemmin ilmoittanut helmiäiskuvioisia mukaan, ulkomuotoluokat on lähinnä tarkoitettu normaalin ja safiirin värisille. ;) Sekin tuli selväksi, miksi pentueen helmiäiset kannattaa myydä heti lemmikkikoteihin, standardi on ankara niitä kohtaan, L1 on harvinaisuus...
Muuten muutama kunniamaininta päästä ja tyypistä, luonteet ja hännät kohdallaan. Tästä hyvä jatkaa, mutta tällä näillä ominaisuuksilla ja värillä vain pet-puolella. :roll:

Sivuja: 1 2 [3] 4 5