Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tüna

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Yleistä hamsterikeskustelua / Re: Uudet tulokkaat 2
« : 07.01.12 - klo:11:51 »
^ Kiitos :)

2
^ On oikein hyvä kahdelle. Kyllä siihen voi varmasti ite värkätä aukon ja putken ja liittää toiseen dunaan jos niin haluaa, vaikka ihan mukavastihan pelkästään tuossa metrisessä dunassakin jo on tilaa. :)

3
Yleistä hamsterikeskustelua / Re: Uudet tulokkaat 2
« : 06.01.12 - klo:16:37 »
Tällainen vielä toistaiseksi täysin nimetön pikkuherra muutti meille tuossa toissapäivänä ja niiiin pienen tuntuinen, kun ei mulla ihan hetkeen taas oo ollutkaan syrkkiä, saati sit poikasta. :D Pitkäkarvainen satiini luonnonvalkoinen, ikää vähän vajaa 3 kuukautta.


4
Pitkästä aikaa otin taas syrkin, ja niin nopeasti kaikki se tieto katoaa pääkopasta että jouduin selailemaan foorumia kun mietin, mitä sille uudelle tulokkaalle pitäisi hankkia. Muun muassa juoksupyörän koko tuotti päänvaivaa, no, ei tuon 28 cm pyörän ainakaan liian pieni pitäis olla, vie vaan tilaa ihan tehokkaasti. :D Terraariolla kokoa 95 x 40 x 45 cm.

Toistaiseksi nimetön poju poseeraakin kuvassa:


5
Yleistä hamsterikeskustelua / Re: Hamsteripulina osa 9
« : 08.04.11 - klo:14:44 »
Niin lähti Vaurio paremmille pähkinämaille, löysin pojan poisnukkuneena dunastaan. :cry:  Ikää herralla oli vähän reilu 2 vuotta, joten olihan tämä odotettavissa, mutta pahalta se silti tuntuu... Nyt sitä ollaan sitten ensimmäistä kertaa 8 vuoteen hamsterittomia. :(

7
Gina: Syrkkihän siellä asuu, dunalla on kuitenkin koko sen 69 x 45 cm eli ihan ok mun mielestä ainakin? Valio kun ei oo ikinä ollu mikään kovaliikkeinen hamsteri, kyllä se on asunu 80 x 50 cm häkissäkin mutta eipä sitä sielläkään juuri liikkeellä nähnyt niin aattelin ettei se tuonnekaan varmaan ihan kuole. ;)

Niin ja siellä dunassa ei tosiaan mitään muovilaatikkoa oo vaan iso keraaminen kukkaruukku toisin kuin metsku luuli. Vai vessalaatikkoako sillä tarkotettiin? En nää siinä mitään pahaa että vessalaatikko on muovista?

Terraariostakin se pesälaatikko kyllä löytyy, pahvilaatikko. Ja niin kun sanoin, nuo kämpät on vähän surullisen näkösiä, yritän keksiä niihin jotain täytettä. :)

8
Meiltäkin kuvia miten pojat asustaa. :)

Vaurio (kivat tahrat näkyy tuossa lasissa, pitäis vissiin pyyhkiä niitä seiniäkin joskus...:D)
http://http://www.aijaa.com/v.php?i=6533902.jpg

Valio
http://http://www.aijaa.com/v.php?i=6533914.jpg
http://http://www.aijaa.com/v.php?i=6533924.jpg

Aika surullisen näkösiä nuo nyt vielä toistaseks on, jos tänään pääsis kauppaan ettimään jotain kivaa uutta pojille. :)

9
- Hamsterin saa lihomaan antamalla sille enemmän tuhdimpaa tuoreruokaa (pilttejä, puuroja yms erilaisia mössöjä) jos se tosiaan on tarpeen. Millään pähkinöillä ja muulla epäterveellisellä sitä ei kannata lähteä yrittämään, sillon hamsterille kertyy massaa ainoastaan epäterveellisessä muodossa. Jos hamsterilla on juoksupyörä niin kannattaa valvoa sen käyttöä ettei se addiktoidu eli juokse siinä ihan jatkuvasti, sillon se kannattaa ottaa pois. Muuten liikunta on hyvästä myös hamsterille jolle pitäis saada lisää massaa. :)

- Käsittääkseni nuo vessahiekat on ihan ok jos se tosiaan ei oo myrkyllistä, sillon siitä pieninä määrinä tuskin on kamalaa haittaa maisteltunakaan? Mieluummin laittaisin kuitenkin sinne vessalaatikkoon ihan kissanhiekkana myytävää puupellettiä joka on varmasti paljon halvempaakin. :)

- Itse oon antanu kananmunaa aina ihan vaan keitettynä.

- Ei tietenkään oo pahasta! Hamsteritkin pitää vaihtelusta, siks häkin sisustustakin olis hyvä vaihtaa joka kerta kun sen siivoat. Luonnossahan niillä vaihtuu maisemat vähän väliä. :)

10
Yleistä hamsterikeskustelua / Re: Hamsteripulina osa 8
« : 09.08.10 - klo:13:58 »
Palailinpas taas tänne foorumille, oon kyllä seuraillu näitä ketjuja sillon tällön mutta ei oo tullu kirjoteltua mitään vähään aikaan. :)

Meillä alkaa molemmat syrkit olemaan pikkuhiljaa vanhuksia, Valiolla ikää pian 2 vuotta ja Vauriollakin sen 1,5 vuotta. :/ Syrkkiä ei varmaan näitten jälkeen sitten ookkaan taas vähään aikaan tulossa mutta oon jo pitemmän aikaa haaveillu talvikosta vaihteen vuoks... :lov  

Täytyis varmaan katella noille hamstereille jotain virikkeitä kun tuntuu että niitten häkit on aina niin samanlaiset vaikka yritän vaihtaa sisustusta joka kerta kun siivoilen, harmittaa vaan kun kaikki hienot viritykset on niin kauhean kalliita mun opiskelijabudjetille.  :<

11
Yleistä hamsterikeskustelua / Re: Hamsteripulina nro 7.
« : 10.01.10 - klo:21:05 »
^ Ei millään pahalla, mutta varmaan kannattaisi edes selvittää hamsterin väri ennenkuin poikasia alkaa suunnitella. Genetiikan opettelusta ja kaikesta muusta poikasten teettämiseen liittyvästä puhumattakaan.

12
Yleistä hamsterikeskustelua / Re: Hamsteripulina nro 7.
« : 26.12.09 - klo:00:19 »
^ Kyllä 4 kk vanhasta hamsterista saa oikein mukavan lemmikin, itseasiassa jos se on hyvin käsitelty niin se saattaa varsinkin aloittelijalle olla parempi vaihtoehto kuin ihan luovutusikäinen napero. Meinaan nuo luovutusikäiset hamsut on aika usein melkomoisia vimpuloita, eivät meinaa pysyä yhtään paikallaan. Vaikea sanoa, se on niin yksilöllistä. :)

Jos aikoo ostaa eläimen - oli se sitten mikä tahansa - eläinkaupasta, kannattaa ensin ehkä vähän kierrellä eri kauppoja ja katsoa, millaisissa oloissa eläimet niissä ovat ja vaikuttaako liike asiantuntevalta. Myös hamsujen alkuperää kannattaa kysyä ennen ostamista, parhaassa tilanteessa ne on tulleet kauppaan suomalaiselta kasvattajalta, mutta ikävä kyllä hamstereita tulee eläinkauppoihin usein eläintukuista. Ainakin Faunattaret on yleensä laadukkaita kauppoja. :)

Ainakaan TOIVOTTAVASTI alle 15-vuotiaalle ei missään nimessä myydä mitään eläintä ilman aikuista. Ja jos myydään, sellainen kauppa ei missään nimessä ole tukemisen arvoinen. Miksei vanhempasi voi tulla mukaan hamsteriostoksille?

13
Valio on vanhin, ikää on 1v 3kk. :)

14
Tuommonen hamsterikoon duna missä Valio asustaa on tosi nopea siivota, sanoisinko että menee noin 10 minuuttia kun ottaa kamat pois sieltä, lappoo purut pussiin ja kaataa uudet puhtaat tilalle ja sitten kamat takasin, lisää siemenseosta ja käy vaihtamassa veden.

Vaurion terraarion siivoamiseen taas menee kauemmin kun se on sen verran iso että siellä on sitten aika paljon vaihdettavaa puruakin. Ehkä 15 minuuttia.

15
töttis: Kyllä tuon kokoinen asumus on oikein hyvä 2 cämpsylle :)

Sivuja: [1] 2 3 ... 5