Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - larps

Sivuja: [1]
1
Hajime, Excavatoria käytin tähän hätään yhden pussillisen eli vajaat viisi kiloa. Auttamatta liian vähän, sain vaan yhden kumpareen aikaiseksi, mutta on niin kallista, että päätin aloittaa yhdellä! Se tuntuu olevan näppärää, ainakin teoriassa saa kaavittua ämpäriin, vettä perään ja uudelleen muotoilemaan! Palkkapäivänä ostan toisen pussin, saa vähän syvemmäksi :)
Haapapölli on tuo iso möntti oikeassa laidassa, puoliksi hautautuneena heinään ja puruun :D

Terran korkeus on kieltämättä harmillisen pieni.. rakensin koulussa pieneläinraksassa tähän pleksistä ja tummista vanerilevyistä lisää laitaa, mutta se on erittäin epäesteettisen näköinen. K-raudasta aion lähteä metsästämään pienisilmäistä verkkoa, josta teen kannen, ettei hamsteri nyt vaan tule tuolta yli. Juoksupyörää on yrittänyt kiivetä, muttei toistaiseksi ole onnistunut :D

Unipallo, Turve ei ole tuntunut hamsterini menoa haittaavan. Veikkaan, että hamppuun sekoitettuna hillitsee pöllyämistä. Ainakaan hamsteri ei aivastele tai muutenkaan anna ymmärtää, että nyt on ahdistavan pölyisää. Oireet kuitenkin huomaisi suhteellisen nopeasti. Kannettomuus auttanee tähänkin ongelmaan :)

Niksu-Naksu, vaikka toi hamppu on tosi näppärää (kapoisan oloista mörttiröpöä), luulen että pienimmät osaset tarttunevat karvoihin siinä missä purukin :(

Sain juuri kasan ohran siemeniä, joten heinikonkasvatus alkaa, hahaa!

2
Täällä on nyt vihdoin saatu valmiiksi opinnäytetyöksi valmistuva hamsterin luonnonmukainen asumus.. \o/ !

Terraario on saksalaisten hamsteriharrastajien keskuudessa suosittu IKEAn Detolf-vitriini. Pohjamateriaaleina hamppukuivike, pesty leikkihiekka ja Excavator -kaivuuhiekka/-savi sekä hamppukuvikkeen ja turpeen sekoitus. Hamppukuivike oli lähinnä eläinkaupan työharjottelun kautta saatu suhteellisen edullinen kokeilu ja mainio siitä, ettei pöllyä.

Hiekka-alueelle torpattu mustikanvarpuja pääsiäisohran vielä vasta matkatessa kauppoihin. Pesänä koverrettu haapapölli ja ilmeisesti vessana vasemman nurkan ikkunallinen pesämökki, josta putki maan pinnalle (näkyy tässä kuvassa melko heikosti). Virikkeenä mm. heinää, ruokapiiloja kuivikkeiden seassa ja alla, suuri halk. 29cm juoksupyörä sekä tuo kaivuualue.

Alun perin himoitsin koko terraarion pituudelta hiekkaa, jonka päällä kaiken maailman risukasaa ja pääsiäisohraheinikkoa, mutta en uskonut että tämä vitriini olisi sitä määrää kestänyt. Tuossakin jo yli kymmenen kiloa hiekkaa :D

Hamsterin käytös on silminnähden muuttunut. Aiemmin erittäin arka ja omissa oloissaan viihtyvä syrkkini tulee joka ehtoo kärkkymään iltapalaa, puuhailee, juoksee, etsii eväitään.. Aamuisin hiekka on täynnä pieniä käpälänjälkiä ja kaivuusavi uusia tunneleita täynnä. Paras hamsteriteko, jonka olen eläissäni tehnyt.

muokattu 17:17 jahas, en minä saanutkaan tuota kuvaa hyvin esiin :D

3
Melko kiehtova aihe, pakko sanoa. Itselläni on syyrialaisella käytössä muovipohjainen häkki, josta luonnollisuus kaukana, mutta tavoitteena olisi saada sisusta pysymään sellaisena. Ostin pojalle hamppukuitua, josta tykkään paljon enemmän kuin purusta, mutta nyt aloin miettimään, josko siihen miksaisi jotakin.. Mitä luulette, onkohan puutarhamyymälöissä myytävät karikkeet pikkueläinystävällisiä? Bongasin ylempää ReptiBarkin, josta ajatus sitten lähti (josko vähän halvemmalla pääsisi).. sekottelisi sitä vähän hampun joukkoon tai lähinnä päälle, saisi mukavaa peuhumateriaalia pikkuiselle.

Sivuja: [1]