Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Varicellae

Sivuja: [1]
1
Mie päädyin edellisen kirjottajan kanssa siihen, että vaihan tuon hiekan turpeeseen. Hiekassa kumminkin ois ollu se riski, että joku pohjattomalla vatsalla varustettu hamsu muuttais meille ja söis pikkukiviä. Tupeen kanssa ei kaiketi niin suuri tuo suolitukoksen vaarakaan olisi :).

Kiitos, toivotaan että tuleva hamsu viihtyy :D

2
Kiitos vastauksesta!

En ole noita hiekkoja tarkemmin katsellut, mutta ainakaan niistä ei pitäisi liueta mitään ylimääräisyyksiä. Tietenkin hiekassa saattaisi olla se vaara, että saan ahneen hamsterin, joka saattaisi syödä isorakeista hiekkaa ja saada suolitukoksen.
Niin tosiaan, turvemultapohja voisi myös olla ihan käytännöllinen ja ennen kaikkea edullinen vaihtoehto. En itse tuota kaivautumispuolta tullutkaan ajatelleeksi, ja hiekka voi siinä mielessä olla huono vaihtoehto. Turpeen ja mullan kanssa sekaisin voisi laittaa eläinkauppojen matelijapuolelta löytyvää reptibarkkia, joka on melko suurikokoista tummaa haketta (käytän ko. materiaalia omilla matelijoilla), niin sekin toisi osaltaan ilmavuutta.

Juu, pinta-alaa saa olla ihan reilusti. Ei kai liian suurta terraariota ole olemassakaan (paitsi ehkä asuntoon verrattuna :’D). Miun suunnitelmissa olisi rakentaa noin 250litranen terrapönttö, kunhan saan tällä hetkellä olevan projektin valmiiksi. Ja ettei ihan tylsää tule, niin hamsu pääsee myös jaloittelemaan mahdollisesti päivittäin joko juoksutuspallossa, tai jollei pallosta tykkää, niin sitten pallo vaihtuu jyrsijä-aitaukseen :D

3
Heips, olen uusi täällä foorumilla ja mieltäni on jo pitkään askarruttanut eräs asia.

Olen jo pitkään halunnut ottaa syyrianhamsterin, ja todennäköisesti kesän jälkeen siihen voisi olla mahdollisuus, kun saan eläintenhoitajan koulutuksen päätökseen. Itse olen harrastanut matelijoita, ja siitä sainkin ideanpoikasen hamsterin terraarion sisustamiseen. Eli kysymykseni koskee hamsterin sijoittamista terraarioon, joka jäljittelisi sen luonnonmukaista elinympäristöä.

Onko kukaan pitänyt hamsteriaan luonnonmukaisessa akvaariossa/terraariossa? Tai mitä mieltä ylipäätänsä olette tällaisesta? Olisi hienoa kuulla mielipiteitä asian suhteen, olivat ne sitten sen puolesta tai sitä vastaan.

Tällainen olisi terraario suunnitelmani, mikäli tähän päädyn:
Pohjalla tulisi olemaan kahdenlaista akvaariohiekkaa, joista toinen on melko hienojakoista (mahdollisimman pölyämätön) ja toinen suurirakeisempaa. Tarkoituksena olisi laittaa suurirakeisempaa hiekkaa enemmän, että hamsteri pääsee siinä vaivatta liikkumaan, eikä joudu mihinkään juoksuhautaan :D. Hiekan lisäksi pohjalla olisi liuskekiviä ja muutama suurempi kivi. Liuskekivet tulisivat terraarion molempiin päihin, ja niiden päällä olisi myös jonkin verran melko isorakeista puu- tai kookoshaketta. Ajattelin, että hiekan sisään olisi upotettu piilo tai pari, joissa olisi puu/kookoshaketta ja kuivattuja lehtiä lämmikkeenä (kuten muissakin piiloissa).
Terraariossa tulisi myös olemaan kelottuneita kiipeilyoksia ja korkkikaarnaa, joita pitkin hamsteri pääsisi kulkemaan ylemmille tasoille. Nämä tasot tulisi sijaitsemaan kovin korkealla ihan sen vuoksi, jos hamsteri sattuisi oksalta tai tasolta hyppäämään tai tippumaan.

Tietysti terraariossa tulisi olemaan hamsterille piilopaikkoja ja mökkejä, sekä juoksupyörä ja muut perustarvikkeet. Mikäli terraario osoittautuisi hamsterille liian viileäksi (onhan pohjamateriaali hiekkaa, mikä ei erityisemmin lämmitä), voisi toiseen päähän terraariota sijoittaa lämpömaton tai –lampun.

- Nina

Sivuja: [1]