Viestit - Alkemistin

Sivuja: [1] 2 3 ... 58
Kasvatus ja genetiikka / Vs: Hamsterin paritus
« : 20.12.17 - klo:09:17 »
Hamsteriyhdistyksen sivuilla: http://hamsteriyhdistys.fi/hamsteritietoa/hoito-ohjeet/hamsteripoikueen-teettamisen-perusasioita/
ja Hamsterit-netissä on kerättynä aiheeseen liittyviä artikkeleita. Vastaus kun ei ole mitään lyhyt. ;)

Kyllä jotkin eläinkaupatkin ottavat vastaan yksittäisiä poikasia, harvoin kuitenkaan koko poikuetta. Faunattaret ainakin haluavat useimmiten paperillisia poikasia.

Mulla olisi campbelleihin liittyen pieni probleema. Mulla oli siskokset, joista toinen piti lopettaa pari päivää sitten ilmeisesti jonkin aivokasvaimen vuoksi. No tuo toinen nyt jäi ihan yksin ja täyttää vasta vuoden, en omista muita cämpsyjä (vain talvikon) ja en voi yhdistää tälle kaveria, onko se nyt tuomittu ihan yksinäisyyteen ja kurjuuteen loppuelämänsä ajaksi? Kasvattajat eivät varmaan tykkää, että "haluaisin kokeilla eka tuleeko poikanen juttuun mun vanhemman cämpsyn kanssa ja jos ei niin palautan". Nää siskokset nukkuivat aina vierekkäin ja tulivat ihan hyvin juttuun joitakin riitoja lukuunottamatta, nyt säälittää kun tuo on ihan yksin dunassaan :/ What to do?

Tämä on varmaan aika yleinen ongelma laumaeläimillä. Totta on, että tuollainen palautettava poikanen on hankala myös kasvattajalle. Campbelli kun ei välttämättä laumaannu enää takaisin lähtölaumaansa kun se siitä kerran erotetaan. Toisaalta nuoret eläimet nyt yleensä laumaantuvat.
Hmmm... en itse kasvata campbellejä, mutta siippani satunnaisesti kasvattaa ja hänellä on muutaman nuoren naaraan lauma juuri nyt. Voisit/voisin laittaa YV:tä, niin keskustellaan. :)

Tämä on varmaan monelle ajankohtaista nyt kesällä.
Tärkeintä aina on pitää hamsterin matkustuslämpötila siedettävänä eli alle 26 asteen. Tämä onnistuu parhaiten matkustamon jalkatiloissa, etenkin jos autossa ei ole ilmastointia.

- Jotkut stressaavat, useimmat eivät. Riippuu siis hamsterista.
- M-koon kuljetusboksi on aivan hyvä ja turvallinen matkan ajaksi.
- Kuljetusboksiin tulee laittaa piilopaikka, mutta ei liikaa kuiviketta jotta ilma vaihtuu. Pahvirasia on hyvä. Lisäksi jotain nestepitoista tuoreruokaa, vaikka ihan voikukanlehtiä.

p.s. Se olikin bussilla, jolloin lämpötila ei yleensä ole ongelma. :)

Keskustelua näyttelyistä / Vs: Kausala 18.3.2017
« : 13.02.17 - klo:14:57 »
Me nyt vihdoin(!) olisimme tulossa. :D

Voin muuten assaroida vaikkapa Satulle. Merkkaan itseni siihen.

Keskustelua näyttelyistä / Vs: Näyttelymaksuista
« : 13.02.17 - klo:14:54 »
Tähän on tullut taannoin tarkennuksia myös SHY:ltä: samassa taloudessa asuvat voivat laskea itselleen paljousalennuksen, jos maksaja on sama. :)

Normaali laikukas taitaisi olla oikeampi, koska hamsterilla on tuo kuvio otsassa. :)  Laikukkuus monesti vaalentaa kokonaisväriä ja tuossa laikut ovat osuneet pään merkkienki kohdalle ainakin osittain. Voi olla myös laikukas vn.

Kasvatus ja genetiikka / Vs: Campbellin kasvatuksesta
« : 20.01.17 - klo:10:28 »
Ihan "kunnollsta" vastausta on vaikeaa antaa tai ainakaan ihan yleispätevää. Toisen aikuisen sijoittaminen samaan asumukseen tiineen naaraan tai vastasyntyneiden poikasten kanssa on aina jonkunmoinen riski. Joskus se menee hyvin ja emon sisar jopa auttaa poikasten hoidossa. Toisinaan niin ei käy...
Itse olen pitänyt tiineen/synnyttävän naaraan kanssa samassa ainoastaan tulevien poikasten isosiskoja tai niiden isää (jolloin on toki odotettavissa tuplat).

Tosin maailmalla campbellejä kasvatetaan yleisesti laumoissa eli ei tarkasti tunneta ketä on kenenkin isä tai emo ja siis tällöin synnyttävän emon seurana on aina muitakin aikuisia. Suomessa se on harvinaista, mutta eiköhän se sitten enimmäkseen onnistu kun näin tehdään.

Kasvatus ja genetiikka / Vs: Samasta poikueesta poikue
« : 15.10.16 - klo:21:22 »
Jos hamstereilla on taustallaan muutoin lavea geeniperimä, niin eivätköhän poikaset synny yhtä terveinä kuin muutkin vahingosta huolimatta.  :icon_smile:

Hienoa Suvi!  :peukku:

Alotetaas nyt tääki. Ketkä tulossa?!

No me tietenkin.  :icon_cheesygrin:
Mukaan taitaa tulla aika läjä hamstereita nyt kun vihdoin pääsemme taas näyttelyyn.
 :fruit:

Asuminen ja tarvikkeet / Vs: Hamsterille valo
« : 11.09.16 - klo:10:56 »
Meillä on joskus ollut kirkasvalolamppujakin hamstereilla. Lähinnä syksyllä/talvella siinä toivossa, että auttaisivat hedelmällisyyteen. Jonkinmoinen valo hamstereilla olisi joka tapauksessa hyvä olla, jos päivänvalo ei tunnu riittävän, sillä juuri hamsterit ovat voimakkaasti fotoperiodisia.

Asuminen ja tarvikkeet / Vs: Kuivikekysely ja -keskustelu
« : 11.09.16 - klo:10:49 »
HempRefinen hampusta irtosi ainakin ennen pitkähköjäkin kuituja, vaikka niitä oli suhteessa vähän. Silti Syra-syrkin onnistui saada kuidunpätkä jalkansa ympärille, joten sen jälkeen olen ollut aika tarkkana.  :icon_neutral:

Yleistä hamsterikeskustelua / Vs: Roboista puutetta
« : 04.09.16 - klo:11:01 »
Robojen kasvatus on tosiaan vähentynyt, harmi kyllä.  :icon_confused:

Näyttelyihin voi ilmeisesti tuoda lahjoituspalkintoja, niin miten tämä käytännössä toimii? Jätetäänkö palkinnot vain halutun lajin arvostelupöydälle, vai miten? :icon_lol:

Kannattaa jutella "henkilökunnan" kanssa eli jonkun hallituslaisen, vaikka infosta.  :icon_biggrin:  Kun ne palkinnot ovat yleensä eri pöydällä (ainakin jos ovat vähääkään isompia). Samalla kannattaa painottaa, jos haluaa ne tietyn kategorian palkinnoiksi ja ne olisi hyvä merkitä - tai pitää yhdessä laatikossa/pussissa tms. etteivät mene sekaisin muiden kanssa.
Kaikenlaiset palkinnot ovat aina tervetulleita! :jiihaa:

Ongelma kankaissa on se, että niistä saattaa irrota pitkiäkin lankoja, jotka sitten kietoutuvat esim. jalan ympärille. Pahimmillaan tämä aiheuttaa kuolion. Siksi saisi antaa enintään kankaita, jotka eivät purkaannu langoiksi.

Sivuja: [1] 2 3 ... 58