Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Wild_Lizard

Sivuja: [1]
1
http://www.zooplus.fi/shop/jyrsijat/hakkitarvikkeet/majat/puu/143079 Tällaisen ostin viime vuoden puolella käytettynä, mutta ajan oloon se on viimeinkin käytöstä postettava, pissantahrima turhake. Mietiskelinkin voisinko teettää amiskalla kyllin paksusta ja monikäyttöisestä metallista (kupari), helposti toisiinsa juotettavista osista kookkamman, ilman pohjaa tulevan vastineen rakkaalle naarassyrkilleni. Mietin myöskin, että paraabelin malliset oviaukot voisivat sisäosissa olla helpommin valmistettavissa kuin täysin pyöreät. Pienemmällä uroksella puinen tuote toimi moitteettomasti ja oli useimmiten helppo puhdistaa hajuttomaksi höyrysuuttimella, mutta nyttemmin meillä majaileva naaras on kova virtsaamaan lempipiiloonsa. Kuvan siltamaisen ramppiosan sekä irrotettavan katon ounastelin olevan viisainta valmistaa voimakkaasti "rypytetyksi" tai rei'itetyksi, jotta hamsterin käpälät eivät lipsuilisi. Olen myöskin sisustuksia suunnitellessani ja toteuttaessani havainnut, että ko. pesälabyrintin katto on mitä oivallisin ruokinta- ja juottopaikka, minkä vuoksi sen pidon pitäisi olla parhaasta päästä.

Oletteko itse valmistaneet tai valmistuttaneet minkään sortin metallisia hamsterille suunnattuja tavaroita? Ne kun olisivat jyrsintävapaita, sopivan raskaita ja mikä tärkeintä, ehdottoman hygieenisiä pitkässäkin juoksussa. Alumiinia on vaikea juottaa, joten ajattelin kuparin olevan hinnastaan huolimatta siihen tarkoitukseen soveliaampi. Lisäksi sen lämmin väri miellyttäisi muuten puuaiheisista sisusteista täytetyn terraarion kokonaisuutta.

Innolla jonkun metallialan opiskelijan opinnäyte/-päättötyöksi antaisin kyseisen projektin, kunhan sille ei mitään terveydellistä vastusta täältä ilmaantuisi  :hauskaa: Kilpikonnieni lämmittelylampun alumiininen, paloturvallinen taso on aikoinaan paikallisella ammattikoululla teetätty ja olen ollut mitä tyytyväisin itse työhön, että ratkaisun toiminnallisuuteen.

2
Patologian laitoksen johtava henkilö piti asiaa, etenkin harrastejilja/kasvattajapohjalta, todella tärkeänä. Geenitestejä Suomen laboratorioissa on tosin olemassa vain yksittäisten sairauksien tutkimisien lähtökohdista (pelkkä sokeritaudin yhdentäminen yksilötasolla ei siis riittäisi todisteeksi). Hän ohjasi minut ottamaan yhteyttä Helsingin Luonnontiteteelliseen Museoon, josta edelleen morfologisiin ominaisuuksiin pätevöitynyt henkilö ilmoitti ei oota.......

Seuraava stoppi Brittein Saarten tutkimuslaboratoriot? Hamsteri onneksi elää ja porskuttaa onneksi parempaa luulttua hienommin, joten aikaa tilanteen kiirrellisyys (oman yksilöni kannalta) olla vasta kuukausiluokkaa.

3
Vaihteen kautta sain Anttila Marjukan numeron, paikan johtava patologi. Juttelin pitkän tovin biologin kanssa, jolle vaihde siirsi soittoni ja hän on perehtynyt nimenomaan genetiikkaan ja sanoi, että taitaa mennä ulkopuolisen firman hommiksi MIKÄLI MITÄÄN AUKOTTOMASTI OLEVAA TESTIÄ EDES ON OLEMASSA! Aaaarrgghh :rant: Soitan klo 12 jälkeen Marjukalle ja infoan mitä mieltä hän on tästä nimenomaisesta ongelmasta.

Ai niin, biologi painotti useamman yksilön kerralla lähettämisen tärkeyttä. Näin kulutkin saisi inhimilliselle tasolle. Olisiko mahdollisesti asiasta kiinnostuneita kasvattajia tai semi- tason harrastelijoita? Kovasti  :peukku: hih, peukutti tätä asiaa mukava genetiikko.

4
Hmm.... Täytyypä ihan tutkailla sivuja ja soittaa/säpöttää tuonne ja kysyä - kunhan vain löytäisin jonkin yhteydenottoväylän...

5
Saadakseni luun kurkkuun muutamalla besserwisserille. Myyjähän on tehnyt myös lukuisia eläinsuojelurikoksia hamstereita koskien (asuttanut mm. karkkilaatikoissa) ja tahtoisin saada mustaa valkoisella tästä geneettisestä puolesta, johon puuttuminen on jokaisen harrastajan velvollisuus.

6
Talvikkona minulle myyty, mutta sittemmin mitä varmimmin hybridiksi osoittautunut hamsterini alkaa vedellä viimeisiään. Onko Eviralla edellytykset osoittaa yksilön hybiridiys vai pitääkö eläin lähettää toiseen maahaan tarkemman geneettisen taustan selvittämiseksi? Hinnat pyörivät ilmeisesti siinä 30 euron hujakoilla? En usko, että rakkaani näkee ensi viikkoa.... Pikaisia vastauksia kiitos!

Laitoin saman viestin yleisen keskustelun puolelle, poistakaa topic sieltä mikäli se ei sinne ylläpidon mielestä kuulu tai vice versa.

Sivuja: [1]