Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jonnaliina

Sivuja: [1]
1
Turvetta ainakin olen ostanut puutarhamyymälöistä. Pitää vain katsoa pussia hieman tarkemmin. Osassa on lannoitteita tai väriaineita, ne kannattaa jättää kauppaan. Lannoittamatonta luonnon turvetta ainakin itse olen ostanut. Jr-farmilla on hauskoja pohjamateriaaleja, joita ainakin nettikaupoista saa. Niissä on mukana tähkiä, lehtiä ym. kivoja juttuja.

2
Löysin koneelta vanhoja kuvia hamsujen asumuksista. Oliskohan vuoden puolentoista vuoden takaa.


3
Moikka!

On olemassa myös duna fun large, niitä on vaan harvemmin saatavilla.

4
Moikka!

En ole paljon täällä kirjoitellut, vaikka hamstereita on ollut jo vuosia. Nyt aihe oli niin mielenkiintoinen että päätin vastata itseänikin kiinnostavaan aiheeseen.

Eli tällä hetkellä kotona on kaksi robo poikaa, jotka kylläkin asuvat omissa asumuksissaan, sekä talvikko tyttö. Olen itse aina miettinyt tuota purua, kun se ei kuulosta kovinkaan luonnonmukaiselta.

Robot asuvat pleksikuutiossa, joissa katto auki. Molemmilla on kolme kuutiota (yhden mitta 35x35x35 cm). Olen kokeillut erilaisia pohjamateriaaleja. Nyt heillä on yhdessä purua, yhdessä turpeen ja hakkeen sekoitusta ja yhdessä maissikuiviketta. Näyttää olevan päivä- ja yksilökohtaista, mistä tykkäävät. Toinen on tehnyt pesän puruun, kun taas toinen viihtyy turpeessa. Hiekkaakin olen kokeillut. Se on ollut "ruokahuoneena", joten siellä ei kumpikaan nukkunut, mutta en huomannut että olisivat sitä syöneet. Tykkäsivät minusta liikkua siinä. Hiekka oli bilteman hiekkapuhallushiekkaa, jota käytetään paljon akvaarioissa. Turpeesta olen huomannut, että se ei saa olla liian kosteaa, ettei nosta terran kosteutta liikaa tai pahimmassa tapauksessa homehdu. Paras on mielestäni sekoittaa turpeeseen jonkun verran hienoa pölymätöntä hiekkaa.

Talvikko asuu rottahäkissä, jossa paljon tasoja, jottei putoa. Pohjalla oli aluksi purua. Tein yhdelle tasolle "metsän". Eli ostin ikeasta muovilaatikon, noin 10 cm korkea, johon laitoin turvetta, oksia ja kannon. Veera-talvikko ihastui tähän ja siirsi pesänsä kannon alle. Päätin vaihtaa myös pohjalle turpeen. Laitoin puoliksi haapahaketta ja puoliksi turvetta. En siis sekaisin vaan toisen toiseen päätyyyn ja toisen toiseen. Turve päädyssä on kaarnatunneleita, sammalta, kiviä jne. Kivet täytyy muistaa laittaa ihan pohjaan. Muuten hamsteri voi kaivautua kiven alle ja kivi pudota päälle. Kovin tuntuu Veera viihtyvän ja aamulla on turvetta lattialla asti. Haluisin kovasti tehdä itse Veeralle lasisen terraarion, johon saisi tasoja ja enemmän turvetta pohjalle. Se on vielä kuitenkin vasta suunnitelmissa.

Omien kokemusten perusteella uskaltaisin suositella turvetta ja hienoa hiekkaa. Soraa en ehkä laittaisi. Mieluummin isompia kiviä, joiden päällä on kiva kiipeillä.

Voin yrittää lisätä joku päivä kuvia noiden asumuksista.

Sivuja: [1]