Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Maranth

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Äsken kun mittailin tossa meiän tota häkkiä talvikolle, jossa on pohjan lisäksi kolme kerrosta niin sain tällaisen pinta-alan laskettua:

Pohja 55 x 29

Ja sitten ku plussasin kerrosten pinta-alan vielä tohon, nii koko häkin pinta-ala on 132,5 x 116

Korkeutta 45cm :D

Kuulostaako hyvältä?

Häkki on suunniteltu kääppärille.

2
Purusäkin,Supa Hamsteria + Omena Oskaria.

3
Purua, huomenna meen taas ostaa purua muutaman säkin, ruokaa ja kokeilen jotain uutta pilttiä. Sit pitäs varmaan hankkii jyvätankoja jaa..  :D

4
Liian paljon. En halua tietää.  xD Ne ovat niin sulosia mussukoita, ettei muutama satanen haittaa.

5
Yleistä hamsterikeskustelua / Re: Hamsteripulina nro 7.
« : 10.04.10 - klo:15:06 »
Lainaus käyttäjältä: "sarilau"
Onko kukaan muu nähnyt hamstereistaan unia? Minä näin viime yönä tosi sekavaa unta jossa meidän tyttö hamsteri oli pullauttanut pennut jostakin (jotka näyttivät ihan minimini valkoisilta villakoirilta!). Sitten sinne pesään tuli isoja hamstereita jostakin ja olin ihan paniikissa että nyt se tyttö syö ne poikaset ja yritin epätoivoisesti saada niitä aikuisia jonnekin muualle.  Ja vaikka mitä muuta oli siinä unessa! Muistan vaan pähkäilleeni, että mistä ihmeestä se on tullut raskaaksi kun ei minulla ole urostakaan tässä häkissä ollut...

 :c8

Useasti  xD Viimeksi eilen näin unta, jossa talvikkomme sai toisen kaverin häkkiinsä. Outo ja sekava uni.

6
Asuminen ja tarvikkeet / Re: Virikkeet
« : 10.04.10 - klo:15:01 »
Mä oon yleensä oksat/kävyt/kivet pistäny kuumaan veteen ja antanu siellä olla. Sitte juuriharjalla putsaan ja huuhtelen.

7
Meiän häkin mitat taitaa olla 55x30x45cm. Korkeutta on sen verran, että siellä on kolme isoa tasoakin, joten ihan sopiva kääppärille  :grin Meillä on ihan normaalia purua, en nyt taas muista merkkiä mutta ei ainakaan pölyä. Purua sellaset 5,5cm pohjalla. Viikottain pesen häkin, mutta ei ole kyllä mitään järkeä kaikkia puruja vaihtaa, joten siivoan vaan likaiset purut yms.

8
Mun ei tarvinnut edes suostutella - Oi, Dino venyttelee tuolla  :lov - kun äippäni ehdotti mulle vkh talvikkoa. Olin heti innoissani ja hamsupoika saapui taloon. Sitten eläinkauppareissuilla ihastuttiin myös muihin hamsuihin ja pian meillä oli 3 hamsua samaan aikaan.  :sydan Niiden menehdyttyä pidimme taukoa ja noin vuoden päästä taloon astui Vili. Nyt meillä on taas ollut taukoa ja neljä kuukautta sitten taloon tuli Dino.

Ihana karvapallero on melko helppohoitoinen:
~Päivittäisiin juttuihin kuuluu veden vaihto ja tuoreruokinta.
~Viikottain jotkut juoksuttaa hamsua, mutta sekään ei ole pakollista, jos kaverilla on virikkeitä ja esim. juoksupyörä.
~Häkin puhdistaminen viikottain
Ja tietenkin ihan perusjuttuihin kuuluu että on jyväsekoitusta aina tarjolla.

Jos vanhempasi vetoo hamsun kalliuteen, niin onhan hamsu melko halpa. Häkki/terra ja kaikki alkutarvikkeet voi vaikuttaa kalliilta, mutta sen jälkeen tuntuu kyllä halvalta, kun puruja saa nykyään melko halvalla ja ruokiinkaan ei hirveästi kulu. Virikkeitä ja pesiä voi sitten helposti tehdä itse pahvilootista, niin ei niihinkään mene rahaa. Hamsut tykkää ihan oksista ja kivistä, mitkä ei maksa mitään.

Kun ostat hamsua, niin pitää kumminkin muistaa, ettei mistään hetken mielijohteesta hamsteria osta, vaan ihan oikeasti jaksaa ruokkia ja hoitaa sitä.

Oon melko huono arvioimaan, että mikä laji sopis parhaiten aloittelijalle, mutta se on varmaan se syrkkis. Kääppärit on hiukan vikkelämpiä tietääkseni, vaikka mulla onkin itselläni kokemusta vain talvikoista.

Toivottavasti tästä oli jollekkin apua. :)

9
Yleistä hamsterikeskustelua / Re: Roborovski kysymyksiä
« : 09.04.10 - klo:20:11 »
Roboja kun ei oo mulla koskaan ollut, päätin nyt vähän perehtyä niihin, toivottavasti joku vastaa näihin kysymyksiin:

- Kaksi urosta samassa terraariossa - tappelu? Toisin sanoen voinko ostaa kaupasta kaksi urosta ja asettaa samaan terraan asumaan?

- Olen kuullut, ettei roboille sovi juoksupyörä - onko totta`?

- Jos terraario on kooltaan 60x40, onko se sopiva kahdelle?

- Mitkä virikkeet sopivat roboille ja mitkä eivät sovi?

- Eroaako hoito jotenkin talvikkoon, miten luonne ja käyttäytyminen poikkeaa talvikoista?

10
Talvikot:
Donna, Normaali
Dina, Normaali
Danny, Normaali
Vili, Normaali
Dino, Normaali

11
Yleistä hamsterikeskustelua / Re: Hamsterihaaveet
« : 07.04.10 - klo:14:30 »
Kaksi roborovskia olisi kiva saada, ja niille iso terraario :sydan Ja sitten tietysti hylly, mihin nämä mahtuisivat talvikon lisäksi. ;)

12
Yleistä hamsterikeskustelua / Re: Hamsteripulina nro 7.
« : 05.04.10 - klo:13:26 »
Leikkelin tuossa äsken pahvisia koppeja ja yhtäkkiä ihmettelin, miks yhdessä kanamunankennossa oli jtn punasta. Sitten huomasinkin, että koko käsi oli veressä. Olin tökänny sakset just ihanasti sormeen.  xD

13
Meillä on just noita keraamisia mansikoita, missä on pohja auki. Eniten kaupaksi menee kuitenkin paperi-iglu, jossa se on lähes koko ajan. Jotain muovisiakin oon yrittänyt tyrkyttää, mutta ei kelpaa.  :kieli

14
Mä pidän Dinolla koko ajan juoksupyörää, mutta öisin siitä lähtee kyllä kova ääni. Nyt olen siihen jo tottunut, joten kolina ei haittaa.  :mrgreen:

15
Eilen meiän talvikko oppi, mutta alaspäinmeno on vielä hukassa.  :lov

Sivuja: [1] 2 3 4