Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jonna

Sivuja: [1] 2 3 ... 36
1
Yleistä hamsterikeskustelua / Vs: Hamsterini sukupaperit
« : 24.11.16 - klo:21:32 »
Tsekkaatko mailisi, tänään on kaikki tulleet taas bumerangina takaisin..?

2
^ Aina! Kiitos :)

3
Tulossa :)
Samalla saa tehtyä koearvostelun talikoille ja roboille. Jännää!

4
Mie olen kanssa laittanut tiedustelua matkaan josko onnaisi tehdä harkat tv&rb.

Aika kökkö juttu toi parkkishomma. Montakohan autoa ne on ajatelleet sisältyvän "järjestäjiin".... :icon_e_biggrin: 

5
Jep. Mie ainakin kysyin ensin koulutusvastaavalta, ennenkuin "lisäsin" itseni listaan. Näinhän se on aina mennyt että kouluttajan kanssa sovitaan ensin, ennenkuin aletaan forkalla varaamaan paikkoja :)

6
Eli ruuhkaa pukkaa harkkareiden suhteen  :icon_e_biggrin: mä nimittäin kanssa kysyin luvan tehdä harkkarit tv&rb. No ehkä tää jotenkin sumplitaan.

7
Keskustelua näyttelyistä / Vs: Lappeenranta 9.4.2016
« : 31.03.16 - klo:10:47 »
Tulossa, teen samalla harkkarin roboille ja talvikoille.

8
Kasvatus ja genetiikka / Vs: Campbellien kasvatus
« : 13.11.15 - klo:19:36 »
Välillä vaan tuntuu että joku asia kerrallaan on muotiongelma, josta puhutaan "koko ajan ja kaikkialla", kunnes joku keksii seuraavan ongelman, jota taas puidaan aikaa X. Vaikka olisi ihan niitä isompiakin ongelmia jalostuksen saralla  :icon_mrgreen: tämä siis yleisesti, koskien tyyliin kaikkea mitä nyt voi kasvattaa..
Nyt juuri pinnalla on hopeointi, jokin aika sitten se oli umbbari.

En tiedä miten kukin käsittää väripuhtaat linjat. mutta jos haluaa kasvattaa cämpsyjä väripuhtaasti, ilman hopeointia, ja pitää linjan vielä terveenä ja hyväluonteisena niin...
Tottakai värit olisi toivottavaa pitää puhtaana, mutta jos nyt ajattelee tämänhetkisiä valtavärejä, niin eipä niitä väripuhtaina kovin pitkälle kasvata, ellei halua tehdä rankkaa linjausta.
Enkä tiedä sitäkään miten pitkälle kukin kasvatuksensa suunnittelee. Itse pohdin asiaa useamman sukupolven päähän, ja jos nyt pohdin jo olleita sukuja ja eläimiä, ja sitä jos niitä olisi kasvattanut nimenomaan värilinjoilla, niin tällä hetkellä olisi aika komea umpikuja.

9
Kasvatus ja genetiikka / Vs: Campbellien kasvatus
« : 11.11.15 - klo:11:35 »
Toivon todella ettei tästä hopeoitumisesta tehdä mitään maailmanluokan ongelmaa....
Ensinnäkin, jos nyt karsitaan pois kaikki hopeoituvat, niin se koskee aika isoa osaa kannasta. Kohta sitten mietitään mistä revitään jalostusmateriaalia, ja kukaan ei huoli sinistä, mustaa jne. Oikeasti, näillä on pahempiakin ongelmia kuin tuo hopeoituminen. En tiedä mistä tämä on nyt ykskaks pompannut näin isoksi asiaksi? Joo, jos ei halua hopeoituvia niin sitten ei kasvata värejä joihin se kytkeytyy, mutta kovin pitkälle ei pääse kasvatuksessa pelkästään muilla väreillä.
Mun nähdäkseni terveys ja luonne ajaa tämän hopeoitumisasian yli.

10
Kasvatus ja genetiikka / Vs: Campbellien kasvatus
« : 01.11.15 - klo:11:34 »
Ongelma on siinä että se hopeoituminen kulkee käsi kädessä mustan värin kanssa. Toisin sanoen, jokainen musta, sininen, vaaleansininen jne.hopeoituu ennenmmin tai myöhemmin, toiset enemmän, toiset vähemmän. Olen törmännyt myös muun värisiin jotka hopeoituu, näillä on yleensä hyvin vahvasti aa-tausta.
Jos siitä haluaa kokonaan eroon, niin varmaan helpoimmalla pääsee kun unohtaa nuo aa-sarjan värit  :icon_mrgreen: (vitsivitsi). "Ongelma" on se että se ei ole samalla tavalla uloskasvatettavissa oleva asia kuten jokin muu ulkoinen virhe. Siihen voi valinnoillaan jonkin verran vaikuttaa miten nopsaan eläin lähtee hopeoitumaan ja miten rankasti, vastaavasti taas sitä pystyy kuviona kasvattamaan niin halutessaan. Olen nähnyt useampia jotka ovat jo 4kk iässä tasaisesti ja kauniisti hopeoituneet, ja tuollaisena se onkin nätti.
Lähinnä nyt pitäisi ehkä miettiä sitä onko se virhe vai ominaisuus.

Platkujen ja täplikkäiden osalta ongelma on nuo piilo/vajaakuviolliset, sain taas yhden sellaisen Ruotsista. Ongelman ne tekee siinä kohtaa jos ei hoksi asiaa ja menee yhdistämään toiseen kuviolliseen.

11
Hahaa löysin mun foorumitunnukset  :xd:
Tulossa, tekemään koearvostelut cämpsyille ja kiinareille. Kirjurinpesti auki jos eläimiä on paljon  :enkeli:

12
Jees kiitos!  :icon_smile:
Hopeablondi muutettiin just takaisin ps hopeanharmaaksi. Ja vaaleansininen lie tätä nykyä ps sininen? Mä en oo perillä näistä sinisistä niin mutta noin muistelisin  :tongu:
Nuo nyt ekana pisti silmään.
Tuo lista on vaan niin näppärä linkata jos joku kysyy eri väreistä ja geeneistä, olen kovasti siitä tykännyt niin kiva jos tosiaan joku jaksaa sitä pitää ajantasalla.

13
Jaksaisiko joku modeista päivittää tämän ketjun ekalla sivulla olevan geenitaulukon  :icon_smile: siellä näkyy olevan vielä vanhoja värinimikkeitä niin ei kelleen tuu sekaannuksia tai hämmennyksiä jos tuolta hakee apuja.

Samalla heitän ilmaan ajatuksen siitä tarttisko tehrä jotain asialle sinisoopeli/siniminkki? Äkkiseltään näiden kahden värin olettaisi olevan samalla geenipohjalla, samankaltaiseten ja samaan geenipohjaan viittaavien nimien takia, toisen vaan ps versiona.
Sinisoopeli kun on eeddUu/UU, siniminkki taas eedgdgppUu/UU. Geenipohja on siis täysin eri. Mikäs mahtaa sitten olla "tummanharmaan soopelin" nimike, jos nyt tämmöinen sattuu putkahtamaan? (mikä ei ole suinkaan poissuljettua).

[Muokkasin vahingossa :P /Hajime]

14
Voi jestas. Nyt vasta katsoin tuloksia tarkemmin ja voi miten ihana ylläri siellä olikaan, kasvattipoika oli ollut pk syrkkien S1  :sydan: en itse ollut juurikaan kuulolla kun pitkäkarvaisten palkintoja jaettiin joten tämä on mennyt multa kokonaan ohi  :icon_redface:
Onnea Saskia, ja kiitos että olet poikaa näyttelyttänyt!

15
Jeh sainpa vihdoinkin uusittua kadonneen salasanan forkalle  :icon_cheesygrin:

Tulossa ollaan ja omassa ohjelmassa olisi koearvostelua cämpsyille ja kiinareille  :icon_smile:

Sivuja: [1] 2 3 ... 36