Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Sirpa

Sivuja: [1] 2 3 ... 22
1
Keskustelua näyttelyistä / Vs: Nurmijärvi 28.1.2017
« : 25.01.17 - klo:22:07 »
No niin, mä joudun valitettavasti perumaan tuon sihteerinhommani, en pääse paikan päälle (kiitos vain, rakas auto, olet vaihtolistalla jo muutenkin).

2
Keskustelua näyttelyistä / Vs: Nurmijärvi 28.1.2017
« : 18.01.17 - klo:13:57 »
Minä voisin tuppautua vaikka Jonnan sihteeriksi. Tai jollekulle muulle, keltä puuttuu.

3
Kiitos näistä näyttelyistä, jälleen kerran! Lietoon oli helppo tulla (vaikka ajoinkin ohi viimeisestä risteyksestä, kun kyltti oli kääntynyt siten ettei Lujala-tekstiä nähnyt kuin vasta kohdalla) ja oli kiva olla pitkästä aikaa suomalaisen tuomarin sihteerinä. Veeran arvostelutyyli oli varsin perusteellinen. Varsinkin talvikot olivat tosi suloisia, ne pari helmiäistä olisin vienyt kotiin ihan mielelläni. Ruuasta myös kehut tekijälle ja toki pitää kiittää myös meidän assistentteja, hommat sujuivat mukavasti.

Ja tietenkin kaikkein parasta: vanha herra Moriarty tuli kotiin kolmen ruusukkeen ja sertin kera! Kolmannen sijan nappaus kaikkien nuorempien nenän edestä oli mielestäni huikea saavutus.

Lyhyet näyttelykuulumiset löytyy blogista.

4
Tulossa myös ja minut voisi lisätä sihteeriksi jollekin tuomarille. Vaikka Veeralle niin pääsee kuolaamaan talvikkoja (tekee tooosi hyvää talvikkokuumeilijalle...).

5
Heti kun edelliset näyttelyt on saatu putkeen, niin eikun suunnittelemaan seuraavia! Varaisin alustavasti pestin Andrew'n sihteerinä.

6
Juu, minulla on jo kans perhosia mahassa ja into piukassa. Tosiaan puolentoista vuoden näyttelytauko takana, viimeksi olin elokuussa 2013 Lempäälässä, joten tässä on ihan syytäkin olla innoissaan. On vaan osunut näyttelyt aina jotenkin huonoille viikonlopuille tai liian kaukana tai sitten ei ole ollut kuin eläkehamstereita tai... No, eihän tuo lähellä ole nytkään, mutta kun kerran kyytiä tarjottiin ja toisaalta kiinnostaa kyllä tietää mitä tuomarit ovat mieltä tuosta meidän herrasmiehestä. Ja aina hamsterinäyttely kotona olemisen voittaa :)

7
Otat multa tietenkin kiinarin  :icon_e_wink: Olisi yksi nuori naaras kotia vailla...
En ole ihan vakuuttunut kiinareista, toisaalta eihän mulla ole koskaan niitä ollut. Mutta pysyykö semmoinen poikasena sentin kaltereiden takana? Dunan kattokalterissa on sentin välit (tai  ehkä sen 9mm se varsinainen rako siinä) ja minun ymmärtääkseni kiinarit ovat melkoisia tarzaneita.
Tietysti olisi tuo 120-senttinen terraariokin, sen kalterista ei tule kiinari läpi edes pienenä ja se olisi korkeampikin, että sinne saisi parempia kiipeilymahdollisuuksia. Se terra on nyt kyllä tavaravarastona, mutta äkkiäkös sen tyhjentäisi... En minä kuitenkaan lupaa vielä mitään.

8
Sirpa, voisitko tarvittaessa tuurata minua sihteerin hommassa? Selkä vaivaa niin kovasti että en pysty pitkiä aikoja istumaan, vaan täytyy päästä jaloittelemaan.. Olen siis Saijan sihteeriksi lupautunut.
No totta kai se sopii!

Ja sitten tuota siis... On varmaan ihmisiltä tulossa kääpiöitä myyntiin? En oikein tiedä mitä haluaisin, talvikot olisivat ihania, varsinkin jos helmiäistä saisi, sukupuolella ei ole väliä. Toki campbelli-parikin voisi mennä, varsinkin jos löytyy jotain upeita värejä. Tai sitten jos on joku sellainen yksinäinen cämpsy, joka syystä tai toisesta ei sulata kämppistä, ei välttämättä ole pakko olla ihan pieni poikanenkaan.

9
Sihteerin hommat näyttivät olevan jo varattuja, mutta voisin tulla assaroimaan jonkin luokan. Vai tarvitsevatko koearvostelijat kokenutta sihteeriä itselleen?

Niin että pitkästä, pitkästä aikaa olen tulossa näyttelyyn! Karoliinalle kiitokset kyydin lupaamisesta, ei siitä muuten olisi tullut mitään.

10
Mitäs...? Ei pitäisi tulla virheilmoa jos ilmoittaa vaan lemmikkiluokkaan. Ettet vahingossa klikannut ulkkista siihen myös?  :icon_smile:

Mun moka tekstissä, kyseessä siis ulkomuotoluokka ja siihen halusin hamsterin, mutta tämmöinen jopa vuonna 2008 näyttelyharrastuksen aloittanut vanha pieru unohti sen rekisterinumeron sitten. Ihan en viitsi lähteä tuomaan yhtä hamsteria pelkkään lemmikkiluokkaan, vaikka olisihan tässä vielä muutama tunti aikaa muuttaa mieltään...

11
Voi mua lahoaivoa!
Tohkeissani viimeisenä ilmoittautumispäivänä täytin osallistumiskaavaketta ja kaikki meni hyvin, kunnes lähetysvaiheessa tuli punainen virheilmoitus: rekisterinumero pakollinen, jos ilmoittautuu ULKOMUOTOluokkaan. No arvatkaapa vain, onko Moriarty rekisterissä, kun ei kasvattajakaan sitä ollut rekannut?

Eipä tietenkään.
Joten taidankin täyttää rekisteröintikaavakkeen ja jättää Moriartyn näyttelydebyytin ensi vuodelle. Huoh.

12
Hyvä pointti! Muistaakseni (en ole ihan varma) kirjoitin lappuun luonteen kohdalle (vaikka siinä huonosti tilaa onkin), että puri ja putosi pöydältä tai jotain sen suuntaista, että siinä mielessä tieto on mennyt perille omistajalle asti. Eri asia sitten, että hoksaako omistaja tarkkailla hamsteria putoamisen takia, joten täytyy jatkossa muistaa kirjoittaa lomakkeeseen se erikseen, jos näitä sattuu.

Luonteen kohdalla lukee "puri tuomaria", mutta ei muuta. Tässä tapauksessa kaveri on ollut tarkkailussa ja lukuunottamatta katkennutta hammasta tämän veijarin ei näytä käyneen kuinkaan.

Okei, eli en siis kirjannut sitä kaavakkeeseen, vaikka ajattelin kyllä, kuitenkin sen verran harvinainen tapaus. Ehkä päättelin, että se pureminen riittää selittämään omistajalle, miksi luonteesta tuli tyydyttävä. Tiedä sitten, mihin on katkonut hampaansa, koska hamsteri puri tuomaria suunnilleen ensimmäiseksi, mutta rauhoittui sen verran, että Susan sai sen arvosteltua eikä sanonut hampaista mitään vaikka hampaatkin luonnollisesti katsottiin läpi. Siinä vaiheessa siis oletettavasti purukalusto oli tallella, eikä hampaan palanen päätynyt tuomarin sorminivelen väliin.

Poika pääsi lattialta hetkeksi takaisin boksiinsa kun Susan paikkaili itseään. Boksissa se rauhoittui sen verran, että arvostelu saatiin hoidettua loppuun asti eli ei se mikään paholainen ollut. Ja jostain syystä tosiaan moni muukin hamsteri oli vähän pahana, tämä poika vain oli se ainoa, joka onnistui osumaan kunnolla. Kyllä siellä ihan vakavaa yritystä oli muillakin, mutta Susan varoi niitä enemmän, ei kuulemma halunnut hankkia enempää haavoja käsiinsä...

13
Jos toiveita saa esittää vastaisuuden varalle niin arvostelulomakkeessa on  kohta Muuta/Huomioitavaa, johon mielestäni olisi asiallista tällainen asia mainita. Ja jos tässä tapauksessa näin on tehty ja pudonneen hamsun lapussa siitä on merkintä niin saarnani aiheesta on aiheeton.  :msilly:

Hyvä pointti! Muistaakseni (en ole ihan varma) kirjoitin lappuun luonteen kohdalle (vaikka siinä huonosti tilaa onkin), että puri ja putosi pöydältä tai jotain sen suuntaista, että siinä mielessä tieto on mennyt perille omistajalle asti. Eri asia sitten, että hoksaako omistaja tarkkailla hamsteria putoamisen takia, joten täytyy jatkossa muistaa kirjoittaa lomakkeeseen se erikseen, jos näitä sattuu. Harvoinpa on näin käynyt, että lattialle asti olisi päätynyt vaikka minäkin nyt joitain luokkia olen sihteeröinyt. Muutama kääpiö on pudonnut syliin joko purtuaan tuomaria tai jotenkin muuten.
Ulkomuotolomakkeessa ei ole muuten mitään muuta/huomautettavaa -kohtaa, mutta lomakkeen alapuolelle tai kääntöpuolelle ylimääräistä tekstiä mahtuu kyllä, joten se ei ole mikään ongelma.

Tästäpä tulikin mieleen, että olisi ehkä hyvä ajatus tehdä sihteereille jonkinlainen lista siitä, mitä kaikkea pitää tehdä, mitkä asiat pitää kirjata muistiin ja mitä asioita täytyy mainita lomakkeessa. Kun sitten  jälkeenpäin tulee aina näitä, että sihteerin olisi pitänyt ymmärtää kirjoittaa eläinlistaan annetut arvosanat ja olisi pitänyt sitä ja olisi pitänyt tätä, mutta kun kaikkea ei muista ja kaikkea ei tule ajatelleeksi. Näyttelyitä ei niin tuhkatiheään ole ja itsekään en kaikissa edes käy, niin ei voi sanoa, että kaikki tulisi rutiinilla. Ja sellainen lista auttaisi varsinkin aloittelevaa sihteeriä.

14
Susanin (syrkkien uml-tuomari) Lempäälän näyttelyiden syyrialaiset olivat kautta linjan aika pieniä ikäänsä nähden. En kuitenkaan menisi väittämään, että Susan olisi ihan yksipuolisesti halunnut "niin isoa syyrialaista kuin mahdollista", kun joukossa oli joku hamsteri, josta sanoi että nyt taitaa olla jo vähän liiankin suuri. Monella kokoon vaikutti jossain määrin lihaksettomuus ja monissa kaavakkeissa lukeekin koon kohdalla "pieni"/"pienehkö" ja sen lisäksi yleiskunnon kohdalla "s.o. lihaksikkaampi". Paremmalla lihasmassalla olisi koko-kohtaan tullut ehkä se ok (joka Susanilla on tosiaan ok, ei nyt hyvä muttei missään tapauksessa huonokaan).
Susan ihmetteli tätä ilmiötä, koska viimeksi käydessään Suomessa pari vuotta sitten näytillä kuulemma oli massiivisempia hamstereita, jotka kuitenkaan eivät olleet lihavia. Mietin itsekseni, että mahtaako syy olla siinä, että Ruotsista ei ymmärtääkseni ole tuotu viime aikoina juurikaan hamstereita, ruotsalaisethan suosivat suuria eläimiä ja eikös ne peräti punnita näyttelyissä. En ole sen pahemmin seuraillut, mutta muutama harrastaja on tuonut Hollannista syyrialaisia, lienevätkö ne sitten pienempiä?

Toinen yleinen ongelmakohta oli pää, (liian) moni hamsteri sai pää-kohdasta merkinnän "kapea" tai "kapeahko". Pää on kuulemma tärkeä arvostelukohta, mutta Susan ei takerru siihen ihan niin paljon kuin esimerkiksi Sebastian kääpiöillä tai ainakin siltä minusta tuntui.

Suklaita oli liikkeellä aika monta ja kun laskeskelin itse myöhemmin värijakaumaa, niin eniten oli mustaa, cremeä, suklaata ja muistaakseni kyyhkistäkin. Hopeanharmaita oli myös jonkin verran, myös umborouksena, muttei niin paljon kuin pari vuotta sitten Turussa oli. Valkonauhaisia oli myös aika vähän, olisiko ollut ihan vain muutama, en muista.
En huomannut kysyä Susanilta, mutta ovatko mustien silmät yleensä pienemmät kuin muilla väreillä? Muutama musta sai silmistä kommentiksi "hyvä mustalle" ja suuret, kirkkaat silmät mustalla hamsterilla kirvoittivat enemmänkin ihasteluja.

Tällä kertaa oli minunkin mielestäni huomattavan paljon pahantuulisia hamstereita liikenteessä, mistä lie johtunut. Yksi nuori uros nappasi Susania tosiaan aika pahasti sormeen heti aamupäivästä ja yksi toinenkin hamsteri taisi onnistua osumaan, muttei niin pahasti. Moni hamsteri yritti myös tarjoilla hammasta, mutta Susan osasi kai sitten jo varoa. Muutenkin oli paljon sellaisia äksyilijöitä, jotka eivät olisi millään halunneet herätä tai ainakaan tulla boksista pois. Ja myös siis uroksia sekä kaikista väreistä, ei vain keltaisia ja/tai naaraita.
Ja vaikka SHY ei nyt ollutkaan järjestäjä, niin vastaisuuden varalle olisi ihan asiaa varata näyttelypaikalle haavojen puhdistusainetta ja laastaria. Minäkin olisin niitä tarvinnut, mutta sen takia, että näyttelypaikalle tullessani lykkäsin käteni johonkin terävään ovenkarmiin ja revin itseni siihen...

Tuli vain mieleen, että ollaankohan luonteiden kanssa menossa huonompaan suuntaan? Viime syksynä Hyvinkään näyttelyissä poiketessani vastaan tuli yksi syyrialaisen purema, verta vuotava tuomari ja mahtoiko Ikurissakin joku syyrialainen tikata ulkkistuomaria? No, tietysti nämä ovat vain yksittäistapauksia ja vain muutama niitäkin, mutta kun tuossa pari-kolme vuotta sitten sihteeröidessäni oli peräti epätavallista, että syyrialaiset edes yrittivät purra, saati että olisivat siinä onnistuneet.
Tosin olihan lauantainakin joukossa monia tosi kilttejä lapasia, jotka olisi voinut vaikka vääntää solmuun ja joitain nuorehkoja hamstereita, jotka olivat silminnähden hermostuneita, mutteivät siitä huolimatta edes yrittäneet tarjota hammaskalustoa tuomarille.

15
Keskustelua näyttelyistä / Vs: Tampere, 23.2.2013
« : 26.01.13 - klo:13:32 »
Sitten semmoinen huomautus ihmisille, jotka aikovat TKL:n bussilla mennä näyttelypaikalle: linja 13 ei aja enää Ikurintietä, se on muuttanut reittiään. Nyt lähelle Tuohikorventietä pääsee bussilla nro 21 (aikataulu keskustorilta Tesoman suuntaan). Linja 21 ei aja rautatieaseman ohitse vaan rautatieasemalta täytyy kävellä vähintään Koskipuistoon. Oikea pysäkki, missä pitää jäädä pois on edelleen Ikurintie 47.

TKL:n linjakartasta löytyy hyvin nuo bussilinjat ja niiden pysäkit karttaan merkittyinä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 22