Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Katar

Sivuja: [1] 2 3 ... 7
1
^voisiko olla niin et ne molemmat ois punasilmäsiä hopsuja, joista valkoinen on SgSg eli homotsygootti ja rusertavanharmaa sitten Sgsg eli heterotsygootti?

2
Esiintyykö Suomessa nuita dgdg-geenien omaavia hamstereita ollenkaan?
Tummanharmaa ja helmiäisharmaa ovat niiin tavattoman upeita väreijä  :lov

3
Voi hellanlettas toi alempi kuva! Että voikin olla suloinen  :lov

4
Yleistä hamsterikeskustelua / Re: Uudet tulokkaat
« : 22.08.09 - klo:20:34 »
Rakastuin Viljamiin  :sydan

5
^^Apua Dumbo-hamsteri! :D En oo ikinä nähny hamsterilla noin valtavia korvia. Liikuttava <3

6
^ onpa viihtyisän ja tilavan näköinen :yes:

7
Asuminen ja tarvikkeet / Re: Juoksupallo
« : 14.01.09 - klo:11:56 »
Lainaus käyttäjältä: "metsku"
Kyllä säkin käyttäydyt hitusen ylimielisesti  :)
Juu ehkä vähän.

Lainaus käyttäjältä: "jjenna"
mutta perustele, miksi pitää laittaa palloon jos ei voi olla varma onko siitä enemmän haittaa vai hyötyä?
Tää on se mitä mäkin haen takaa.

8
Asuminen ja tarvikkeet / Re: Juoksupallo
« : 13.01.09 - klo:22:12 »
^^Jaah en itse kyllä ole päättänyt hamsterin mieltymyksestä suojapaikkoihin vaan ihan itse luontoäidin kätösen jälkeä se on. Hamsteri on saaliseläin eikä siksi tykkää avarasta alueesta ihan luonnostaan, omien vaistojensa takia.

Jos sille äidille olisi kerrottu että marja on myrkyllinen, ei hän antaisi lupaa. Sulle on kerrottu, mutta annat silti luvan/pakotat.

Edit: anteeksi, ehkä liian rankasti sanoin, mutta alat käyttäytymään hitusen ylimielisesti.

9
Asuminen ja tarvikkeet / Re: Juoksupallo
« : 13.01.09 - klo:18:18 »
Lainaus käyttäjältä: "Metsku"
A) Jos ei ole mahdollisuutta juoksuttaa lattialla
B) On mahdollisuus juoksuttaa lattialla mutta silloin tällöin haluaa juoksuttaa isommalla alalla
C) Miksi jättää laittamatta hamsteri palloon kun se saattaa olla hamsterille hyvinkin mieluisa tapa liikkua?

A) Jos ei ole mahdollisuutta täyttää hamsterin vaatimuksia niin sillonhan sitä ei hankita. Sama jos hankkisi koiran, mutta ei olisi aikaa sen lenkittämiselle niin eihän sitäkään sidota kiinni juoksumattoon?
B) Hamsteri ei pidä avoimista alueista.
C) Siksi koska se saattaa olla sille myös hirveä tapa liikkua? Tätä sulle on yritetty sanoa kokoajan. Ethän säkään laita jotain tuntematonta marjaa suuhus vaan siksi koska se saattaa olla hyvää jos riskinä kuitenkin on myrkytys. (Joo vähän kaukaa haettu esimerkki ja vähän eri vaarallisuus luokka, mutta perjaate sama.)

10
Asuminen ja tarvikkeet / Re: Juoksupallo
« : 11.01.09 - klo:23:34 »
Lainaus käyttäjältä: "metsku"
Mistä sä siis tarkalleen ottaen päättelet, että hamsteri ahdistuu juoksupallossa? Kun edelleenkään se hamsteri ei sitä tiedä, että hei nyt olen lattialle eikä mua ahista mutta nyt olen pallossa ja mua ahistaa. Ihan samalla tavalla se siellä pallossa LIIKKUU kun lattiallakin.

Ihan samalla lailla? joo jaloilla liikkuu siihen ne samankaltaisuudet sitten jääkin. Tää täytyy ilmeisesti vääntää sulle rautalangasta. Niinkuin kaikissa edellisissä viesteissä (jotka sun kannattas lukea että menis kaaliin) olen sanonut että siinä on aika hervoton ero ollaanko lattialla vai pallossa.
Ensinnäkin ahdistus ei ole eläimellä eikä ihmisellä tunne jota ajatellaan "hei nyt minä ahdistun" vaan se on tunne, vähän niinkuin hätääntyminen joka ottaa vallan ja joka on mielestä riippumaton. Kyllä hamsteri voi hyvinkin ahdistua pallossa siksi koska se ei pysty näkemään, suojautumaan, kiipeilemään ja tunnustelemaan (jotka ovat äärimmäisen luonnollisia ja pakonomaisia tapoja hamsterille)! Lattialla se pystyy tähän kaikkeen sen juoksemisen lisäksi, mikä on hyvin luonnollista, toisin kuin pallossa.
Mitä kohtaa et ymmärrä? Tässä on tiivistelmä kaikesta mitä oon sanonu ja edelleen kysyt tota. Tuntuu ettet edes yritä nähdä toisten näkökantoja.
Se ois hyvä taito sunkin opetella, ei pahalla.
En mä muuten näin pahoillani olisi tästä asiasta (joka ei ole mikään mailmaa mullistava), mutta kun sä et edes halua nähdä puutoksia omassa kannassasi. Se on todella harmillista. Koska muuten osa perusteluistasi olisivatkin ihan hyviä, mutta kun et anna sijaa muille et anna hyvää kuvaa. Miten voit ikinä oppia ellet myönnä mitään tai ota vastaan mitään?Avaa silmäsi sinun ja lemmikkiesi tähden.
Ja edelleenkään en sano sinua eläinrääkkääjäksi enkä että juoksupallo on kidutusväline, niinkuin en aijemminkaan ole tehnyt.

11
^ Ei se humpuukkia ole. Se on vain minimirajasuositus, eli asumuksen pitää olla vähintään se.
Isompi kuitenkin on viihtyisämpi ja erittäin paljon parempi hamsterin hyvinvoinnin ja elämänlaadun kannalta.

12
Asuminen ja tarvikkeet / Re: Virikkeet
« : 11.01.09 - klo:16:28 »
Lainaus käyttäjältä: "ammie"
Rupesin tässä miettimään, että voiko esim. vanerista tehtyä mökkiä tai heinäpesää laittaa eri hamsterille, kuin kellä se on ollut? Että häirintyykö hamsteri sitten toisen hamsterin hajusta?

Ei mun hamsut pahaksee oo pannu, ei siihen kai sitä hajua niin paljon jää :) jos oikein huolettaa niin kaipa niitä voi vähän tuuletella, mutta musta se ei oo tarpeen.

13
Asuminen ja tarvikkeet / Re: Juoksupallo
« : 11.01.09 - klo:13:42 »
Metsku sulla taitaa olla kauhee uhoomisen tarve kun tuolla toisessa topicissa väitit kiven kovana, että putkelliset häkit on tosi kivoja ja taas arvostelit muiden toisenlaisia mielipiteitä.
Sun kannattaisi antaa vähän sijaa muidenkin (etenkin näissä tapauksissa enemmistön) mielipiteille.

Lainaus
Juoksupallo rajaa sen aistit pois mikä ei kuulosta minusta hyvältä.
Ja tottakai kaikki eläimet pakon edessä oppii esim. hamsteri pysähtymään juoksupallolla.

Lainaus
Ei rajaa. Se on täynnä ilmareikiä ja ihan varmasti sieltä haistaa kaiken minkä dunastakin. Käänsit sen mitenpäin vaan niin aina on reikä naaman edessä.

Entäs se näkö ja tuntoaisti?

Lainaus
Ja hamsteri on toki lattialla ihmeissään, mutta silloin se pystyy liikkumaan luonnollisesti omalla tavallaan ja se pystyy havaitsemaan ympäristönsä. Usein hamsterit ovat kovia seikkailemaan ja ne tykkäävät uusien paikkojen löytämisestä mm. sängynalusta, kaapin ja seinän väli. Tai jos hamsu on juoksuaitauksessa sinne yleensä laitetaan kaikkea kivaa tutkittavaa, kiivettävä ja piilopaikkoja. Juoksupallossa hamsu jää kaikesta tästä paitsi.
Luonnossa hamsteri ei juokse suojattomana pitkin aukeita, vaan se pyrkii mahdollisimman suojaisiin paikkoihin viilettämään.

Lainaus
No tietenkin on kivampaa jos hamsua juoksutetaan lattialla mutta ota huomioon, että rajattu tila se sekin on. Hamsuthan juoksee luonnossa useita kilometrejä. Tarkoitan vain, että mielestäni juoksupallon tuomitseminen ja kauhistelu on typerää koska kyseessä ei ole kidutusväline vaan ihan hyvä virike oikein käytettynä. Tästä juoksupalloasiasta ei koskaan saa mitään oikeaa keskustelua aikaiseksi kun seassa on aina noita kidutusväline- kommentteja.

En missään tapauksessa väittänyt että juoksupallo on kidutusväline! Miksi ignooraat kaikki informaatiot ja perustelut jotka vähänkin puoltavat ajatusta juoksupallon puutteellisuuksista? Et anna oikein kypsää kuvaa itsestäsi puolustamalla ajatustasi noin rankasti, eikö muiden puheissa ole sinun mielestäsi totuuden hiventäkään? Et pärjää elämässä ellet kuuntele toisia. Et välttämättä ole aina oikeassa (enkä väitä että olisit ehdottoman väärässä näin sanoessani).

Lainaus
Minusta ja monesta muustakin juoksupallo on huono vaihtoehto. Toki se on sinun valintasi ja olkoon niin. Tässä on muutama perustelu näkökannalleni.

Lainaus
No olen jo kertonut, että käytän sitä erittäin harvoin, lähinnä silloin jos hamsu/hamsut on kovin aktiivisia ja kaipaavat selvästi juoksemista. Esim. aitauksessa eivät keskity mihinkään vaan ravaavat seiniä pitkin. Pallo yleensä auttaa  :D
No se on hyvä, että annat hamstereillesi liikuntaa kun ne sitä tarvitsevat. Tuossa mielessä se kuulostaa ihan hyvältä ja tämän kohdan sinun kannastasi ymmärränkin, mutta minusta pallo on edelleen huono ratkaisu ja riski.

Lainaus
Mutta kun ei se osaa ajatella, että nytpä meen tästä pois vaan joko se liikuttaa sitä palloa tai sitten ei. Ei se tajua, että hei tästä mä en pääsekään pois, nyt menen paniikkiin... :huh  

Tottakai se lähtee juoksemaan pallossa kun se ei pääse pois? Mitä muuta se voisi tehdä, kaivaa pokkarin takataskussa ja lössähtää lukemaan sitä? Mitä jos rullaamalla se juuri etsii tietään ulos? Hamsteri ei jää nököttämään paikoilleen luovuttaneena, tietenkin se ajattelee että on löydettävä tie ulos.

Ja vielä uudestaan kysyn tätä johon et millään suostu antamaan vastausta: kun et tiedä tykkääkö hamsu olla pallossa vaan vain tulkitset niin, onko sinusta täysin VASTUULLISTA ja FIKSUA ottaa riski että se onkin hamsulle hyvin ahdistava kokemus?

14
Asuminen ja tarvikkeet / Re: Juoksupallo
« : 10.01.09 - klo:23:35 »
Lainaus käyttäjältä: "metsku"
Lainaus käyttäjältä: "Katar"
^ Niin ja tosiaan hamsteri on melkein sokea ja juoksupallossa varmaan täysin sokea. Se on lukitussa tilassa jota se ei nää, sen viiksikarvat tunnustelevat vain samana jatkuvaa pintaa. Mahtaa olla raasu ihmeissään sellaisesta. Ei hamsteri tajua juoksupalloa. Vapaana se voi tunnustella kaikkea viiksillään ja perjaatteessa näkee niiden avulla.

Kyllä tajuaa. Se tajuaa aivan täydellisen hyvin, että tällä voi juosta ja ne oppii myös esim. menemään jotain tiettyä rundia ja varomaan esteitä jos paljon palloilevat (juoksupallovideoita olen nähnyt, omani ovat niin vähän pallossa etteivät osaa paitsi juosta ja pysähtyä ja vaihtaa suuntaa). Aika tyhmänä sä tunnut hamsuja pitävän. Niiden elämässä jokainen vaihdettu virike on uusi eikä ne niistäkään mihinkään paniikkii mene. Mistä sä päättelet, että isossa juoksupallossa hamsteri "olisi ihmeissään?" Siis yhtään sen enempää kun mistään muustakaan uudesta mitä sille tapahtuu? Onhan se lattiallakin ihmeissään.

Jaa no totanoin et tainu lukea viestiäni kunnolla? Hamsu ei voi olla luonnollisesti pallossa. Se ei voi tunnustella ympäristöään eikä saa iloa mm. kiipeilystä ja eri materiaalien ja hajujen tutkimisesta.
Juoksupallo ei ole mikätahansa virike, se ei ole käytössä hamsterin itse laatimin ehdoin. Juoksupallo on suljettu tila. Muita virikkeitä se saa käyttää milloin haluaa ja miten haluaa tai sen ei tarvitse käyttää niitä ollenkaan.

Toki on luonnotonta eläimelle elää vangittuna, mutta esim. häkki on sen ainoa tuntema elinympäristö eikä se perjaatteessa tiedä paremmasta. Juoksupallo on taas vankila, ja edelleen se ei näe eikä varmaan kuulekkaan kunnolla siellä, eikä se voi myöskään tunnustella. Juoksupallo rajaa sen aistit pois mikä ei kuulosta minusta hyvältä.
Ja tottakai kaikki eläimet pakon edessä oppii esim. hamsteri pysähtymään juoksupallolla.

Ja ei kukaan sua eläinrääkkääjäks oo huudellu tai et juoksupallot sais kieltää lajilla.

Ja hamsteri on toki lattialla ihmeissään, mutta silloin se pystyy liikkumaan luonnollisesti omalla tavallaan ja se pystyy havaitsemaan ympäristönsä. Usein hamsterit ovat kovia seikkailemaan ja ne tykkäävät uusien paikkojen löytämisestä mm. sängynalusta, kaapin ja seinän väli. Tai jos hamsu on juoksuaitauksessa sinne yleensä laitetaan kaikkea kivaa tutkittavaa, kiivettävä ja piilopaikkoja. Juoksupallossa hamsu jää kaikesta tästä paitsi.
Luonnossa hamsteri ei juokse suojattomana pitkin aukeita, vaan se pyrkii mahdollisimman suojaisiin paikkoihin viilettämään.

Minusta ja monesta muustakin juoksupallo on huono vaihtoehto. Toki se on sinun valintasi ja olkoon niin. Tässä on muutama perustelu näkökannalleni.

15
Asuminen ja tarvikkeet / Re: Juoksupallo
« : 10.01.09 - klo:17:47 »
^ Niin ja tosiaan hamsteri on melkein sokea ja juoksupallossa varmaan täysin sokea. Se on lukitussa tilassa jota se ei nää, sen viiksikarvat tunnustelevat vain samana jatkuvaa pintaa. Mahtaa olla raasu ihmeissään sellaisesta. Ei hamsteri tajua juoksupalloa. Vapaana se voi tunnustella kaikkea viiksillään ja perjaatteessa näkee niiden avulla.

Sivuja: [1] 2 3 ... 7