Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Hanna_Pauliina

Sivuja: [1]
1
Ajoittain tulee vastaan sellaisia mainintoja kuin "kahdella valkovatsaisella ei saa teettää poikasia" tai "satiineja ei saisi risteyttää keskenään" ja aloittelevana kasvattajana olen vähän ymmälläni tämän kanssa, vaikka perusgenetiikkaan olenkin jo tänne foorumille laitetun hyvän listan avulla hieman tutustunutkin.

Olen kyllä tilaamassa Tietopussia, mutta minusta voisi silti olla hyvä laittaa tänne listaus risteytyksistä, joita ei missään nimessä saisi tehdä + syyt tähän tietolähteiden kera, koska varmasti on monia, jotka eivät esim. Tietopussia hanki ja teettävät hamstereilleen poikasia. Toivoisin asiantuntevien kasvattajien apua, voin aina editoida tähän viestiin, kun ketjuun tulee uusia kiellettyjä risteytyksiä. Listataan syrkkien lisäksi myös kääpiöhamsterilajien mahdolliset...

Kiellettyjen risteytysten lista

Kääpiöhamsterit

campbelli x talvikko
Perustelut: Lue aiheesta Hamsteriyhdistyksen sivuilta

Syyrialaiset

creme x keltainen
Perustelut: Lue täältä, värikuvioiden sekoittuminen vaikeasti tunnistettaviksi.

knikkihäntäinen x hamsteri
Perustelut: Knikkihäntäisyys kulkee piilevänä resessiivisesti ja tullessaan esiin kahden knikkihäntäisyysgeeniä kantavan vanhemman poikasella se voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa hamsterin halvaantumisen. Tietolähde

roan x roan
Perustelu: voivat tuottaa pienisilmäisiä tai silmättömiä valkoisia jälkeläisiä, tietolähde: Hamsterinhoidon ABC, Tietolähde

roan x valkovatsainen
Perustelu: sama kuin yllä. Tietolähde

satiini x satiini
Perustelut: homotsykootti yhdistelmä voi tuottaa harvan karvanlaadun omaavia tai jopa kaljuja poikasia. Tietolähde

vaaleanharmaa x vaaleanharmaa
Perustelut: Vaaleanharmaa ei ole elinkelpoinen homotsykoottina (perii vaaleanharmaan geenin molemmilta vanhemmilta), vaan kuolee sikiövaiheessa. Tietolähde

vaaleanharmaa x Lglg-geenin sisältävä muu värimuunnos
Perustelut: sama kuin yllä. Tietolähde

valkomahainen x valkomahainen (Sasa)
Perustelut: WhWh-alleelin saavat homotsykootit poikaset voivat syntyä silmättöminä tai hyvin pienisilmäisinä. Tietolähde

valkomahainen x roan
Perustelut: sama kuin yllä. Tietolähde

2
Viime yönä tapahtui sellainen kamala asia, että ihana hamsterityttöni pääsi karkaamaan. Hamsuansat (herkkuja vadin pohjalla) on viritetty, mutta toivoa ei oikein taida olla johtuen talomme suuresta koosta ja siitä, että hamsteri ehti livahtaa lattian alle.

Olen tässä yön yli ihanan perheenjäseneni menettämistä surrut ja nyt tuli huoli poikasista. Ne syövät jo aika paljon kiinteää ravintoa ja liikkuvat aktiivisesti pesän ulkopuolella, mutta koska poikasten vieroitusaika on neljästä viiteen viikkoa vanhana, olettaisin niiden tarvitsevan vielä emon maitoa. (Lisäksi olen tässä hamsujen touhuja seuranneena huomannut, että pennut ottavat emosta mallia seuratessaan sitä pitkin häkkiä.)

Onko mitään tehtävissä vai onko myös ihana terve poikue tuhoon tuomittuja? Muita hamstereita minulla ei ole, joten esim. samaan aikaan poikasia saanut sijaisemo ei ole mahdollinen. Auttaisiko jonkinsorttinen äidinmaidonkorvike? Vai riittääkö kolmiviikkoisille, jos ruokin tiheästi puurolla, jogurtilla, vauvahillolla, tuoreruuilla ja jyväsekoituksella, kuten tähänkin asti?

En haluaisi ihanan hamsteriemon lisäksi menettää sen jälkeläisiäkin - ne ovat ainoa asia, mikä siitä on jäljellä! :(

3
Minulla oli monia hamstereita 8-16 -vuotiaana, viimeinen kuoli kesällä ennen lukion aloittamista. En ottanut uusia, kun arvelin opiskelun vievän paljon aikaa... Nyt parikymppisenä iski kuitenkin kuume uudelleen ja otin ihanan umboroustyttö Randomin kotiimme. Aina, jos olen sanonut tutulle tms., että omistan hamsterin, vastaus on aika usein "joo, oli mullakin lapsena." Jotkut ovat jopa kritisoineet, että tällä iällä ei pitäisi enää edes mistään hamstereista kiinnostua. Minulta on mennyt ihan ohi, että mikä muka tekee hamsterista "lasten lemmikin"? :pihalla:

Mitä mieltä olette väitteestä, että hamsterit olisivat etupäässä lasten eläimiä?

Kyllähän moni hamsun omistaja nuori onkin, mutta olen näille kritisoijille yrittänyt perustella, että "näitä harrastaa kuule moni sua vanhempikin". Ja eihän lemmikki koskaan lopulta saa olla pelkästään lapsen vastuulla - viime kädessä eläimen hyvinvointi on omistajan vanhempien vastuulla, jos kyseessä on "lapselle hankittu" lemmikki, vaikka lapsi pääosin eläimen hoidosta huolehtisikin.

Heitämpä tähän yhteyteen vielä nuoremmalle sakille erikoiskysymyksen: Aiotko omistaa hamstereita vielä silloinkin, kun olet aikuinen?

Sivuja: [1]