Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Elliska

Sivuja: [1] 2 3 ... 28
1
Keskustelua näyttelyistä / Re: Kuvia näyttelyistä
« : 24.04.10 - klo:16:21 »
http://http://ellipsi.kuvat.fi/kuvat/PetExpo+24.4.2010/

Kuka tunnustaa omistavansa lauantain näyttelyssä olleen hamsterin numero 157?

Koska se oli aivan upea! :sydan Kuvat eivät anna oikeutta sen ihanuudelle, paljon söpömpi irl.

2
Lainaus käyttäjältä: "Lakupekka"
Lk Musta vn + Lk Normaali vn = ?
Noilla tiedoilla lk normaalia nauhalla ja mahdollisesti ilman, saattaa tulla muutakin, riippuen mitä vanhemmat kantaa.

3
Lainaus käyttäjältä: "Ramone"
Onko sen niin, että jos vanhemmat ovat molemmat pk, vaikka molemmat kantaisivat lk:ta niin tulee vain pelkkiä pk lapsia :O  ?

Onko myös niin, että jos yhdistää 2xps, ja vaikka kantaisivat ms niin kaikki poikaset silti ps :O???
Kyllä. Lk tai ms ovat dominoivia ominaisuuksia, joten niitä ei voi kantaa.

4
Kasvatus ja genetiikka / Re: Kuvia hamsupoikueista 3
« : 10.01.10 - klo:08:08 »
Lainaus käyttäjältä: "marlena"
Tässä meidän jouluvauvat:
http://http://vihervaaran.tarinoi.net/files/vihervaaran.tarinoi.net/.album/1262856713304_2_orig.jpg
Länttejä! :lov

5
Tässä on Pemin kaihi. Pemi on 1v 8kk talvikkouros. Tommoset harmaat pallukat sillä on silmissä.


6
Yleistä hamsterikeskustelua / Re: Joulukalenteri 2009
« : 24.12.09 - klo:00:00 »

7
Keskustelua näyttelyistä / Re: Kuvia näyttelyistä
« : 12.12.09 - klo:21:17 »
Niin eli mun kuviahan ne oli, muutaman hamsukuvan olin ladannu nettiin, hassua miten ne ehtii levitä jo ennen kuin on niistä itse mainostanut missään. :D Etenkin kun niitä mainostetaan toisen ottamina... XD

Yritin ladata tuonne loputkin mutta feilasin jotenkin ja poistin lopulta kaikki. Lisään kuvat joskus kun ehdin.

8
Onko kukaan pk-seudulta lähdössä autolla tuonne? Mä kaipailisin kyytiä, julkiset menee niin huonosti, jos jollekulle mahtuu yksi henkilö ilman hamsuja bensakuluja jakamaan, niin ois ihan superhienoa! Tarvitsisin kyllä vaan menosuuntaan kyydin.

Kameran kanssa olisi tarkoitus taas tulla kuvailemaan, ei viitsi noita rumiluksia ilmoittaa :D

9
Ja koska taas eksytään tähän aiheeseen, niin pakko munkin on oma suuni tulla avaamaan.

Minun mielestäni minidunat ovat sopivia kääpiöhamstereille, mutta suosittelisin silti mieluummin hamsteridunaa. Ihan sama juttu kun syyrialaisillekin suositellaan semmoista metristä asumusta, mutta niillekkin menee vielä 70x35cm asumus. En kyllä lähtisi minidunaa pienempään kääpiöhamsteria vakituisesti asuttamaan, sehän on melkein sama asia kuin syrkki laitettaisiin tuota 70x35cm pienempään asumukseen vakituisesti.

Jostain syystä ihmiset ovat viime aikoina ruvenneet suosimaan syyrialaisilla mahdollisimman isoja asumuksia, mutta kääpiöillä kallistutaan useammin flätteihin ja muihin juuri ja juuri eläinsuojelumitat täyttäviin asumuksiin. Mistälie johtuu.

Ja flättihän EI ole sopiva kääpiöhamsterille, koska flätti ei täytä eläinsuojelumittoja korkeuden kohdalla. Aivan minimi-minimi korkeus kääpiöhamstereiden asumukseen on 20cm, sitä matalampaan ei saa asuttaa tai se on rikos. Flätin korkeus on 17cm.
Okei, se on vaan muutama sentti, mutta rikos se on silti, onhan sekin rikos jos varastaa kaupasta vain vähän. Usein tätä on selitelty, että ei ne kääpiöhamsterit korkeutta tarvitse, koska ne eivät kiipeile. No, useimmat eivät kiipeilekkään, mutta hoito-ohjeissa lukee että kääppäreillä pitäisi olla 10-20cm purua. Mahtuuko flättiin sen verran? Ei.
Tuohon flättien käyttäjät yleensä vastaa, että ei kaikki hamsterit kaivele. Ei kai ne kaivele jos purua on juuri ja juuri sen verran että pohja peittyy.. Kyllä minä uskon, että suurin osa alkaa kaivella, jos siihen annetaan edes mahdollisuus.
Ja edelleen, tuo 20cm on se aivan minimi, josta ei mennä enää alemmas. Sen olisi parempi olla vain korkeampi, mitä laissa lukee.

Tuo että hamsterit villiintyisi liian isossa tilassa, kuullostaa kyllä täysin seliseliltä. Minäkin tiedän pari, jotka on pitäneet hamsteriaan vapaana koko ajan, eikö niiden hamstereiden pitäisi olla sitten täysin villejä? Tosin olen kyllä itsekkin sitä mieltä, että kääpiöhamsteria ei ehkä ensimmäiseksi kannata asuttaa mihinkään 120x50cm terraarioon, vaan ensin kesyttää, sitten kun on kesy niin sitten voi miettiä isompaa asumusta. En usko, että jos hamsteri on kesy, ja sitä käsitellään joka päivä, niin se villiintyisi enää.

Ja jos lakia tuijotetaan, niin tässä ovat ne minimimitat:
Syyrialaiset 0,12 neliömetriä, eli esimerkiksi 40x30cm.
Kääpiöhamsterit 0,09 neliötä, eli esimerkiksi 40x25cm tai 30x30cm.

Lainaus käyttäjältä: "Heli"
Sitä mä en ymmärrä, että pienet asumukset oikeutetaan sanomalla "Eri asia sitten, kun on hyllyitäin niitä eikä tilaa ole...". Miten ne hamsujen  vaatimukset muuttuu sillä, että niitä on paljon?
Ja tässä komppaan täysin Heliä.

10
Lainaus käyttäjältä: "Elliska"
Minäminäminä!! Ja hitsi kun ei oteta päivätoiveita. Toivis mulle ei osu mitään viimosista päivistä, jossain puolessa välissä ois parhaimmat päivät :D
Ja sieltähän pamahtaa luukku nro 24 XD Ei yhtään paineita, ei :D

11
Yleistä hamsterikeskustelua / Re: Hamsterikirjat
« : 16.11.09 - klo:18:56 »
Kirjastosta löytyi tämmöinen...

Peter Fritzshe: Hamsterit.

http://http://www.adlibris.com/fi/covers/M/9/51/9512080443.jpg

Mun meest vaikuttaa ihan hyvältä kirjalta. Siinä korostetaan, että hamsteria ei kannata ostaa alle kaksitoista vuotiaille, ja että vaikka ne ovatkin söpöjä ja ihania, ei kannata missään nimessä mennä vaan kauppaan ja ostaa sieltä kaupan suloisin hamsteri. Siinä suositellaan hamsterille vähintään 80x40cm häkkiä. Kirjasta löytyy hyvät hoito- ja kesytysohjeet ja painoitetaan että hamsteri kannattaa ehdottomasti ostaa kasvattajalta, ja eläinkauppaan kannattaa turvautua vain jos muualta ei löydy, ja siinäkin tapauksessa kannattaa katsoa tarkasti onko eläin varmasti terveen oloinen.

Siinä on myös paljon tietoa ruokinnasta, näin kirja opastaa:
- Kasvispohjainen kuivaruoka, joka muodostaa n. 50%
- Tuoreruoasta, n. 40%
- Eläinvalkuaisesta, n. 10%
Toi on kyllä hyvä maininta että tuoreruokaa pitäisi olla noin puolet, mutta että viidesosa tuoreruuasta olisi lihaa kuullostaa aika paljolta, varsinkin kun lihaa annetaan vain muutaman kerran viikossa.

Tossa kirjassa on paljon hyvää tietoa, mutta näistä ropisee kyllä miinuksia. Tähän(KIN) hamsterikirjaan on laitettu väreistä ja niiden luonteista. Tuossa on esim kuva talvikosta, jossa on kuvatekstinä että "Laikukas talvikko:  Ei vain syyrian- vaan myös kääpiöhamstereita on joskus yksi- tai useampivärisiä jalostusmuotoja. Tällä talvikolla on valkoinen vatsa ja harmaankirjava selkä." Ja kuvan hamsteri näyttää olevan normaalin värinen jolla on laikukas talviturkki :D Kilpparisyrkkeistä sanotaan että niitä pidetään tavallista aggressiivisempina ja huonommin ihmisiin tottuvina. Satiinihamsuista sanotaan, että ne eivät lisäänny helposti. Normaali-väri on suomennettu luonnonvärisiksi, mutta laittaisin sen kyllä suomentajan piikkiin enkä kirjailijan. Tuossa sanotaan myös että syyrialaiset voivat kasvaa "jopa" 180g painaviksi, suomalaiset syrkit taitaa siis olla aika isoja muuhun maailmaan verrattuna.. :D Kirjassa on lisäksi kuva ilmeisesti kyyhkynharmaasta syrkistä, ja se on laitettu cremeksi.. se on kyllä ihan kaukana cremestä. Lisäksi kirjassa puhutaan hamsteriroduista eikä -lajeista, ja cämpsyjä sanotaan campbellinkääpiöhamstereiksi ja roboja roborovskinkääpiöhamstereiksi (talvikot ovat kyllä venäjänkääpiöhamsteri talvikkoja), mutta tuonkin pistäisin suomentajan virheeksi.
Pientä miinusta myös siitä, että kirjassa mainittiin että vaikka hamsteri ei tykkää olla kädellä, vaikka käsikesy olisikin.

Ja SUURI plussa siitä, että kirjan viimeisellä sivulla on Suomen jyrsijäyhdistyksiä, heti ensimmäisenä siinä on Suomen hamsteriyhdistys, sekä sen osoite. Lisäksi siinä on nuo Suomen kani- ja jyrsijäliitto ry, Etelä-Pohjanmaan jyrsijäyhdistys ry,  Jyväskylän kani- ja jyrsijäyhdistys ry. Oulun Seudun Jyrsijäharrastajat ja Pirkanmaan Nakertajat ry, mutta niissä ei ole www-osoitteita.

Mun mielestä loppujen lopuksi aivan hyvä kirja, siitä löytyy paljon tietoa sekä hoito-ohjeet ja muut asiat ovat täysin kunnossa, eikä noilla väreillä ole juuri merkitystä, kunhan osaa hoitaa hyvin. Ja kirjassa on ihan sikahyviä kuvia!! :)

12
Minäminäminä!! Ja hitsi kun ei oteta päivätoiveita. Toivis mulle ei osu mitään viimosista päivistä, jossain puolessa välissä ois parhaimmat päivät :D

13
Keskustelua näyttelyistä / Re: Kuvia näyttelyistä
« : 03.11.09 - klo:22:03 »
Kivoja kuvia Vevvellä, varsinkin tämä kuva on tosi hellyyttävä :sydan

Kiitos myös kaikille kehuista :)

Minski, on se toinen hamsteri naaras juu, Niinan JV09 Satumetsän Taikavoima**, luettelosta luntattuna :D

14
Mä tuun noihin pk-seudun näyttelyihin + Jyväskylään kovasti tahtoisin, mutta sinne vaan jos saan kyydin. Ja sit jos jompikumpi messunäyttely täytyy perua, niin mieluummin tuo myrtsin messut, koska messariin on paljonpaljonpaljon helpompi päästä julkisilla kuin myrtsiin (kaikki junat pysähtyy pasilassa ja se on ihan juna-aseman vieressä).

15
Keskustelua näyttelyistä / Re: Kuvia näyttelyistä
« : 02.11.09 - klo:20:17 »
Tässä on vielä sunnuntain muutamat kuvat..
Lemmikki 2009 -messut su 1.11.

Lainaus käyttäjältä: "Niina-03"
Saanko Elliska ottaa yhden kuvistasi, jossa olen minä itte? :D
Lainaus käyttäjältä: "AnsaLucia"
Hienoja kuvia Elliskalla! Yhtä kuvaa pyytelen nöyrästi myös minä, meidän Hertta-veteraani BIS-kilpailussa...
Kuvia saa käyttää jos kuvasta löytyy oma naama tai oma eläin :)

Ja muutkin laittaa nytten kuvia!! :D

Sivuja: [1] 2 3 ... 28