Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Lumipallero

Sivuja: [1]
1
Ana! Ollaan tulossa tyttären kanssa katselemaan näyttelyyn. Jos sinulla on tyttöpoikasta jäljellä poikueesta, niin onko mahdollista nähdä koska meillä on suuri toive että näyttelystä löydettäisiin hamsteri meidän tällä hetkellä hamsterittomaan kotiimme!

Yksäriäkin voit laittaa jos ehdit tänään esim kuvia laittaa. Oisin tosi kiitollinen! Tai myös muilta jotka on tulossa näyttelyyn ja joilla ois syrkki naaraspoikanen myynnissä, mielellään lyhytkarva tai satiini, ruoste tai karamelli väritys eniten kiinnostaa ja valkoinen seassa ei missään nimessä ole miinusta :D

T:Hanna-Mari

2
Kiitos Eve vastauksestasi. Näin me olemme asiaa kuutioineet, itselläkin sellainen tunne että ilman ulkopuolista puuttumista tarina olisi saattanut saada vielä surullisemman lopun. Onneksi valvoin tilannetta ja pieni valopilkkumme on sitkeä pakkaus  :loov:
Tytär enkä minäkään emme halua otta riskiä Lillin menetyksestä. Hän on ilonamme niin kauan kuin se meille suodaan.
Ehkä otamme sitten jonkun ihan erirotuisen kääpiöhamsterin myöhemmin, nuo syyrialaiset pitkine karvoineen kiehtovat kovasti  :icon_e_wink:

3
Hei.
Meillä on venäjänkääpiöhamsteri, talvikko, ihana ja kultainen pieni Lillimme. Lilli on syntynyt 16.11.12.

Lillin ihanan luonteen takia halusimme hänelle jälkikasvua. Meillä oli monta kotia jo tuleville pennuille odottamassa. Lillin sulhanen Viiru on myöskin valkoinen talvikko, mutta eläinkaupassa syntynyt käsittääkseni, kun taas Lilli on ihanan kasvattajan poikueesta.

Viiru oli huomattavasti kookkaampi kuin Lilli. Lilli on aika pieni kokoinen. Kuitenkin astutus onnistui ja n20 pv kuluttua alkoi synnytys. Synnytys ei sujunut ollenkaan oppikirjojen mukaan. Ensin syntyi isokokoinen poikanen, joka selvästi oli ollut "tiukassa" koska päässä ja nokassa oli mustelmia. Poikanen syntyi kuolleena. Tämä tapahtui illalla myöhään ja olin todistamassa tapahtumaa, Lilli jätti poikasen siihen (syntyi pissapaikalle) ja meni pesäänsä. Otin poikasen pois ja hautasin. Yön aikana oli syntynyt vielä kaksi, nämä näyttivät selkeästi pienemmiltä kuin ensimmäinen, todella kauniilta (jos niin karvattomasta hamsterinpoikasesta voi sanoa) mutta molemmat olivat kuolleita. Lilli ei ollut syönyt niitä. Otin nämäkin pois. Sitten syntyi vielä yksi päivällä, ja hamsteri parka vaikutti kovin kärsivältä ja uupuneelta. Myöhemmin illasta menin katsomaan, niin Lilli oli pesässä ja yritti nuolla alapäätään, sikiön pää näkyi ja autoin sen ulos, Lilli vuosi verta. Otin lämmintä vettä ja pumpulisia puhdistuspyyhkeitä, sivelin kohtua alaspäin jotta se supistuisi ja puhdistin veren. Sain kohdun supistumaan.

Kaikki poikaset syntyivät siis kuolleina, noista kahdesta yöllä syntyneestä en voi varmuudella sanoa koska en nähnyt tapahtumaa mutta siis olivat aamulla kuolleina pesässä. Lilli toipuu, tapahtumasta on nyt jo kolme viikkoa ja on jo entinen itsensä, luojan kiitos.  :icon_sad:

Nyt mietin kovasti, mikä meni pieleen? Olisimme niin kovasti halunneet poikasia, mutta kasvattajan kanssa juteltuani hän ei suositellut sitä enää yrittää. Lillikin alkaa olla kohta jo pennuntekoikänsä lopussa. Johtuiko se siitä että ensipennut tehtiin kun hän oli jo yli 6kk? Meillä ei ollut sulhasta ennen sitä. Supistusheikkous, ensimmäisen poikasen suuri koko ja synnytyksen pitkittyminen varmaankin johtivat poikasten kuolemaan. Mutta kuinka todennäköistä on että se tapahtuisi uudelleen?

Kaiken lisäksi Lillillä on pieni patti kainalossa, joka ei n kuukauden seurannassa ole merkittävästi kasvanut. Lilli on tyttäreni henki ja elämä. Ja minullekkin erittäin rakas. Haluaisimme niin häneltä poikasen jatkamaan elämää sitten kun hänestä aika jättää.  :icon_cry:  :puna:

Onko mielipiteitä?

Sivuja: [1]