Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - trap

Sivuja: [1] 2 3 4
2
Tämä on näköjään jo useamman päivän vanha viesti joten vastaukseni on vähän myöhässä, mutta vastaanpa silti jos joku muukin saman ongelman kanssa painiva eksyy lukemaan tätä. Kun hamsteri tulee uuteen kotiin, sen kannattaa antaa olla rauhassa pari ensimmäistä iltaa, niin että se ehtii kotiutua ja tutustua uuteen asumukseen, hajuihin ja ympäristöön. Koska hamsteri on yöeläin, sen tulee antaa nukkua päivisin ja käsitellä vasta illalla. Jos tuntuu että hamsteri herää vasta kovin myöhään, voi sitä illalla herätellä rapistelemalla puruja.

Jos hamsteri on kovin säikky, sen kanssa on oltava kärsivällinen ja muistettava käsitellä sitä joka ilta. Hamsteriyhdistyksen sivuilla on ohjeet hamsterin kesytykseen, kannattaa lukea ohjeet läpi ja noudattaa niitä. Kannattaa tutustua muutenkin hamsteriyhdistyksen sivuihin, sieltä saa paljon tärkeää tietoa hamsterin hoidosta.

3


Tässäpä Riesun nykyinen asumus. Mitat on 100x40x45 (pituus x leveys x korkeus). Ihan hyvän kokoinen nuorelle vilkkaalle syrkille :)Ja tässä koko eläinkolmikko. Alla näkyy Nukan, kiinankääpiön gabberi. Se tahtoo myllätä ton yhdessä yössä sellaiseen kuntoon ettei sisustusta erota enää ollenkaan xD

4

Jyväskylästä haali Nukkakin muutaman ruusukkeen :) Lemmikkiluokasta tuli kunniamaininta ja ulkkiksessa tytsy oli paras kiinari (-> JV09) ja sai sertin. Best in showssa sijoitus oli viides.

5
Minäkin olen tulossa yhden hamsterin voimin, toinen kun sairastaa tällä erää  :S

6
Kasvatus ja genetiikka / Re: Kuvia hamsupoikueista -2
« : 14.12.08 - klo:14:20 »
Aivan uskomattoman suloisia nuo Satu-:n talvikkolapset! :sydan

7
Kepponen sai nimensä siitä, että kysellessäni nimiehdotuksia kaveri heitti vitsillä "No anna sen nimeks Kepponen niin sen tyttöystävä voi olla Karkki!" Kepponen-nimitys jäi pyörimään mieleeni, ja lopulta päätin nimetä poikasen niin. Karkkia ei kyllä ole tähän huusholliin tulossa xD

8
Kasvatus ja genetiikka / Re: Kuvia hamsupoikueista -2
« : 05.09.08 - klo:21:45 »
Voi hitsi, noi Sundaen nappulat :sydan Ottaisin niin mielelläni toisen noista kuparityttösistä, mutta välimatkaa on niin paljon ettei taida onnistua.

9
Yleistä hamsterikeskustelua / Re: Unelmahamu
« : 24.08.08 - klo:16:03 »
Pk satiini soopeli valkonauhainen olisi maailman suloisin :sydan Luonteeltaan saisi olla sellainen kunnon sylihamsteri, supersosiaalinen ja kiltti.

10
Kasvatus ja genetiikka / Re: Kasvattajan vastuusta...
« : 19.08.08 - klo:15:58 »
^ Pakko sanoa, että erittäin hyvin kyllä osaa käsitellä tuon ikäiseksi! :shock: Ja voi miten suloisesti puhuu :sydan

Kolmevuotias pikkusiskoni on joskus saanut silitellä hamstereita, mutta en kyllä antaisi syliin, hän ei oikein ymmärrä voimiaan ja sitä että hamsteri on elävä eläin. Kovasti tuntuu pitävän kuitenkin hamstereista, ja varmaan tulevaisuudessa tahtoo oman sellaisen, hänellä on jo mielikuvitus-Kepposia ja -Ansoja, joita kuljettelee käsissään xD

Meni jo ohi aiheen, mutta minun kantani on sama kuin monilla muillakin tänne kirjoittaneilla - voisin myydä lapsiperheeseen, kunhan vanhemmat ottavat täyden vastuun. Lapselle on hyväksi opetella kantamaan vastuuta, mutta liian pienelle ei saa antaa huolehdittavaksi eläintä.

11
^ Anteeks, pakko tarttua tähän mutta kani ei ole jyrsijä :D

12
Yleistä hamsterikeskustelua / Re: Hassuja hamsukuvia :)
« : 10.08.08 - klo:21:02 »
Kepponen on välillä vähän hassu :D

13
^ Hamsteri ei ymmärrä korkeuksia, joten se saattaa kyllä hypätä alas jos sitä ei vahdi.

Kannattaa kuitenkin olla varovainen hamsterin kanssa, eiväthän ne mistään lasista ole, mutta eivät kestä kovaa puristustakaan. Yritä käsitellä hamsteria hellästi mutta varmoin ottein, ja jos se tahtoo liikkua, voit antaa sen juosta kädeltä toiselle, kunhan vahdit ettei se putoa. Itse en käsittele hamsteriani avokämmenellä, vaan pidän kädet ikään kuin kupissa.

14
Loppujen lopuksi kavereiden ja tuttujen suhtautuminen on ollut aika suopeaa. Muutama kaveri on jo nyt ilmoittanut tulevansa katsomaan heti kun minulla on poikasia (ja olen vain maininnut, että joskus tulevaisuudessa aion kasvattajaksi), ja aina kaikki on ihastelemassa että voi kun on söpö. Silloin kun oli Ansa ja Kepponen samaan aikaan, niin oli kyllä aika rasittavaa selittää jokaiselle erikseen että miksi en pidä niitä samassa häkissä. Isä on vahvasti sitä mieltä, että keskityn liikaa "niihin rottiin", ja se haittaa koulunkäyntiäni, vaikkei arvosanoissani muutamaa poikkeusta lukuunottamatta ole mitään valittamista. Yleensä poikapuolisilta tulee vähän rankempaa kommenttia - eräskin kaveri nauroi kun kerroin, että minulla on hamsteri, ja kysyi ivallisesti, että mitä järkeä on pitää jotain rottaa pienessä kopissa, eihän sen kanssa voi tehdäkään mitään. Tuollaisille tapauksille en edes jaksa alkaa selittämään hamsterinomistuksen iloja, kun tiedän ettei sinne kuuntelijan pääkoppaan uppoa mitään.

Kyllä aika usein huomaa, että kaverit alkavat kyllästyä hamsterikertomuksiini, joten pitäisi kai opetella pitämään suunsa supussa. On minulla muutama kaveri, jotka kuuntelevat oikein mielellään, mutta keskustelu alkaa tyssätä siihen, kun mainitsen vaikkapa soopelin tai normaalin värityksen - eikä oikein jaksaisi aina selittää, että millainen sejase väri on... Äiti tykkää hamstereista enemmän kuin isä, vaan kylläpä monet kerrat yllätin isänkin juttelemasta Ansalle, kun tämä luuli ettei ketään ole paikalla ;)

Siskopuoleni reaktio vähän yllätti minut, kun kerroin aikovani eläinlääkäriksi. Olen aina pitänyt häntä melko eläinrakkaana, mutta tämä alkoikin heti ivata, että "mitä järkeä on omistaa koko elämänsä elukoille". Jos aion sekä hankkia suuren lauman eläimiä että tehdä työtä eläinten parissa, ei missään ole enää mitään järkeä hänen mukaansa. Mielestäni se, että satun pitämään eläimistä ei kyllä estä sosiaalisia kontakteja - ja kai se on minun asiani, jos tahdon viettää aikaa eläinten kanssa.

Ihme kyllä, kukaan ei ole sanonut minulle, että hamsteri olisi pikkulasten lelu/lemmikki, ja hyvä niin :)

15


Kepposen huono nauha. Nauha katkeaa, on liian ohut ja erottuukin vielä huonosti, mutta eipä tuo pojan suloisuuteen vaikuta :sydan

Sivuja: [1] 2 3 4