Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - EmmaTi

Sivuja: [1] 2 3 ... 52
1
Niin no kasvatusta se yhdenkin poikueen kasvatus on..

Mutta siis kyllähän siiihen helposti äitikin tempautuu mukaan, on se sen verran kiehtovaa puuhaa.
Ja sen yhden poikueen kun on taistellut maailmalle niin sen yleensä jo kristallinkirkkaasti tietää, onko itsestä siihen jatkossa vai ei.
Meillä harrastus on nimenomaan äidin(eli minun), tytär sitten toisinaan valitsee itselleen jonkun nimikkohamsun joka poikueesta jää kotiin. Aika näyttää siirtyykö harrastus seuraavalle sukupolvelle vai ei.

2
Kasvatus ja genetiikka / Vs: Poikueiden nimeäminen
« : 13.02.16 - klo:16:48 »
Syrkkien Uuno-poikue

Uuno Turhapuro
Härski Hartikainen
Sörsselssön
Veijo Esso
Unelma Säleikkö
Orvokki Sumu
Rosita Carlos
Gunhild Donnersdotter
Kauppias Rentukka

3
No tietenkin sitä teoriatietoa pitää olla mutta kaikkea ei vaan opi lukemalla vaan sitten käytännössä kun tilanteita tulee eteen. Hyvät suhteet muihin kasvattajiin on tärkeät, niin saa sitten niitä neuvoja esim. juuri sopivan pariskunnan valintaan ja niihin mahdollisiin ongelmatilanteisiin.
Oikeastaan kasvatukseen ryhtyessä tulisi olla täysi-ikäinen tai muulla tavalla riippumaton "äidistä" eli jos jokainen euro on toisen kukkarossa niin aika hankalia tilanteita on odotettavissa. Koska niitä investointeja putkahtaa pakostakin eteen.
Jos esim emo tarviikin yhtäkkiä eläinlääkärin apua niin sinne on voitava lähteä, siinä vaiheessa ei neuvotella että kuka nyt lähtee viemään ja kuka maksaa ja mitä maksaa.

Näyttelymenestys ei sinänsä ole minun mielestä mikään välttämättömyys hamsterikasvatuksessa, mutta joku pointti pitää olla että poikaset olisivat kiinnostavia muidenkin silmissä, koska niitä voi tulla vaikka kolmetoista ja kaikille pitää löytyä huolehtiva koti.

4
Voisko toi kilpparien leimautuminen muita värejä ärhäkämmäksi liittyä vähän siihenkin kun ne on aina naaraita? Ainakin itellä tuntuu yleisesti että naarashamsuilla on sitä käsittämätöntä energiaa ja vimmaa vaikkei ne sinänsä pahansisuisia oliskaan. Ja urokset enemmän nallekarhuja.
Samoten meidän kolmesta kissasta ainoa naaras (kilppari) on aikamoinen täti ja varsinkin kun uusi pentu tuli taloon niin kesti puolitoista kuukautta ennenkuin se lakkas pieksämästä pikkuista lipaston alle.

5
Kasvatus ja genetiikka / Vs: Poikueiden nimeäminen
« : 01.10.15 - klo:18:09 »

pikajuoksijoita, tyynesti etu- ja sukunimiä sekaisin :)
Bolt
Gatlin
Florence
Schippers
Merlene

tv-kokki-poikue

Hans Välimäki
Jyrki Sukula
Harri Syrjänen
Jaakko Kolmonen
Jamie Oliver
Sami Garam
Gordon Ramsay
Kati Nappa
Sara LaFountain
Sikke Sumari
Nigella Lawson


ja syksyisesti omenalajikkeita....
Antonovka
Valkea Kuulas
Jaspi
Huvitus
Pirja
Lobo
Raike
Maikki
Kersti
Talvikki
Sandra
Melba


6
Kasvatus ja genetiikka / Vs: Poikueiden nimeäminen
« : 26.06.15 - klo:17:09 »
Syrkkipoikue

Wannabe Byfånen
Wannabe Hemligheten
Wannabe Indrivaren
Wannabe Innan Frosten
Wannabe Prästen
Wannabe Saknaden
Wannabe Sorgfågeln
Wannabe Tjuven
Wannabe Täckmanteln
Wannabe Vålnaden

Muutaman päivän nuoremmat campbellipoikueet vielä odottavat omia nimiään...

Onko nää syrkit Wallandereita?  :sydan:

7
Tulossa ollaan! Ja kun on näin lähinäyttely niin ajattelin lähteä "laajalla materiaalilla" :)

8
Uskoisin että on ihan normaaliin tapaan. Aion pysytellä kauempana..  :enkeli: paitsi että muutama pörriäinen täytyy käydä sinne heittämässä..

9
Näyttelykutsuihin korjaus, PPKJY:n näyttely 2.5.15 on Ylivieskassa, ei Haapajärvellä kuten kutsun otsikossa lukee. (Itse kutsussa paikka ja osoite on oikein.)

10
Oon mäkin tehnyt karamelli+musta yhdistelmän, sinisen kantajia molemmat. Sain sentäs yhden sinisen ja muutamia luonnonsinisiä :)  lisäksi norrea ja mustaa.
muuten en, mutta oikeastaan kun suklaata ja muuta mustan sukuista kasvattaa, niin aika vaikea on päästä puhtaisiin mustiin sukuihin kun yleensä kaikilla saatavilla olevilla jalostuseläimillä kuitenkin on cremeä taustalla. En oo niistä putkahtelevista cremeistä kauheasti stressannut, ne vaaleanhaaleankukertavat poikaset tuntuu olevan kova sana lemmikkihamsteria etsiville.

11
Kasvatus ja genetiikka / Vs: Värimuunnoskuvia hakusessa
« : 13.02.15 - klo:11:58 »
Olisiko jollakin kuvaa mustasta umborouksesta?

Mun tietämät mustat umboroukset näyttää ihan samalta kuin mustat, yleensä musta määritellään kai umboroukseksi jälkeläisten perusteella esim. jos sanotaan vaikka creme+musta yhdistelmästä syntyisi soopeli poikanen.

12
Kasvatus ja genetiikka / Vs: Värimuunnoskuvia hakusessa
« : 13.02.15 - klo:11:57 »
Oisko kellään kunnollisia kuvia seepianharmaasta? Netissä on todella vähän :eijei:

Netissä taitaa suurin osa seepianharmaitten kuvista kulkea hopeanharmaan nimellä, kun seepianharmaa-nimitys on suhteellisen tuore.

13
^ Niin mietinkin ennen kuin kysyn. Ymmärrän miten periytyy jos värin kohdalla on "koodi", esim creme ee tai musta aa, mutta normaalin kohdalla en osaa laskea kun sillä ei varsinaista koodia ole. Tiedän. että normaali on perusväri ja dominoiva.

No tuossa on jo selvä kysymys johon voi vastata ja silloin saat uutta tietoa etkä pelkkää luetteloa mahdollisista väreistä.
Normaalihan siis on "tyhjä taulu", perusväri kuten sanoit. Sillä ei siis ole koodia, mutta resessiivejä sillä voi olla esim. cremen kantaja on eE tai mustan kantaja aA. Tai pitkäkarvaisuus eli lL (tuossa siis pikku-L ja iso-L, pikku-L tarkoittaa pitkäkarvaisuutta)

Esimerkin norrella on siis vain ll (pitkäkarvaisuus) ja Baba/BaBa (valkonauhainen)
Kun yhdistää lks soopeliin eeUuSasa
niin yhteisiä resessiivejä ei ole, eli poikaset on erilaisia yhdistelmiä noista dominoivista ominaisuuksista eli Ba, U, Sa
perusväri siis kaikilla "ei mikään" eli normaali ja niitä nauhalla, umborouksena, satiinina erikseen tai yhdessä tai miten kellekin sattuu tulemaan.

Kun suku on tuntematon niin kantajuuksia ei voi arvioida etukäteen, mutta cremen ja mustan kantajia on kohtuullisen suuri osa hamstereista (oma epätieteellinen arvioni) joten ei oo tosiaan iso yllätys jos sinne tulee cremeä ja soopelia tai sitten mustaa ja voi tulla myös pitkiksiä.


14
No ainakin lyhkis norreja ja norre umborouksia, nauhalla ja ilman.
Ja ei olis iso ylläri jos tulee myös cremeä ja soopelia, ja voipi tulla myös pitkistä.
Mustaa voi ihan hyvin tulla myös.

Sinä oot jo sen verran kauan puuhastellut syrkkien kanssa, ja toivottavasti myös opiskellut genetiikkaa, että kannattais harjoituksen vuoksi miettiä ensin itse että mitä tulee, ja sitten voi kysyä varmistusta täältä. Samalla saa perusteluita miksi jotain voi/ei voi tulla. Tai varmaan mietitkin, mutta noitten perustelujen takia. Mä en ainakaan jaksa automaattisesti joka kysymykseen selostaa juurta jaksain noita miten mikäkin periytyy...

15
http://hamsteriyhdistys.fi/hamsteritietoa/syyrianhamsteri/syyrianhamsterin-varimuunnokset/#creme

tuossa on kuvia eri väreistä, niistä näkyy hyvin että cremen korvat on lähes mustat, ja ps cremen melko värittömät.

Sivuja: [1] 2 3 ... 52