Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - callette

Sivuja: [1]
1
Maikkis, minä käsitin, että tuossa topicissa vertailtiin vain häkin malleja ja kokoja, kun taas itse tässä lähinnä lähdin hakemaan kunnossapitoa ja purujen valitsemista?

2
En ainakaan löytänyt mistään tälläistä threadia, joku viisaampi valaiskoon jos löytyy :)

Eli häkistä, sen kunnossapidosta ja puruista näin yleisellä tasolla. Itselläni on tällä hetkellä kaksi hamsteria, toinen uros ja toinen naaras, ja heillä molemmilla on dunat kalterikatolla - noin 70x40x30 senttiä, eli ihan sopivaa kokoa.  Mitä kokoa itse suositte, millaista asumusta?

Millainen on asumuksen kunnossapito? Kuinka usein vaihdat purut? Itselleni on vakiintunut käytäntö että kerran seitsemässä päivässä, ja jos ennemmin haiskahtavat nenääni - nukun siis näiden kahden otuksen kanssa samassa huoneessa, joten haistan kyllä - niin sitten jo pienemmällä aikavälillä. Usein se on kerran seitsemässä päivässä plus pissaboksin siivoaminen keskellä viikkoa..

Uroshamstereiden pissa tuntuu haiskahtavan hiukan pahemmin kuin naaraan, ja tämä meidän herrahan ei osaa edes pissalaatikkoa käyttää.. Miten olette opettaneet hamsterin pissalaatikolle? Neiti tajusi heti mihin pissalaatikkoa käytetään, ei pahemmin tarvinnut opetella. Ongelma kuitenkin on häkin nurkkiin tulevat kalkkeutumat. Ostin juuri eläinkaupasta ihan liian ylihinnoiteltua häkindesinfiointiainetta - ennen meillä on käytetty mäntysuopaa lievennettynä, muttei se auta - ja mietittiin äitin kanssa, korvaisiko sitruuna tuon desinfiontiaineen. Tähänkin saa vinkkejä heitellä!

Neitillä on myös ongelma kalterien kanssa. Sillä on vaikka mitä virikettä ja purtavaa tuolla asumuksessaan, mutta kaltereita silti pitää purra. Ääni on ikävä varsinkin yöllä kun se innostuu, ja olenkin ottanut tavakseni pistää kirjoja häkin päälle siihen mihin tämä otus yltäisi puremaan. Nyt se sitten rikkoi yhden kirjan takakannen -____- Isän kanssa tultiin siihen tulokseen, että laitetaan lastulevy jonka päälle pieni paino - muita ehdotuksia? Saako eläinkaupasta jotain pahanmakuista nestettä, niinkuin ihmisillä saisi kynsienpuremisen lopettamiseen? Itse koitin jo valkosipulia, mutta eihän tämä neitiä estänyt - ehkä johtuu siitä etten laittanut sitä paljon, tai sitten se vaan haisi niin hirvittävän hyvältä...

Vielä yksi ongelma on. Purut. Itse olen allerginen hevoselle ja heinälle ja ilmeisesti myös hyvin yliherkkä sahanpurulle ja sen pölylle - jokseenkin en usko että tämä hamsuista johtuu, koska puhtaina purut eivät aiheuta mitään reaktiota ellei niitä pölytä. Purujen vaihto kuitenkin on tuskaa - nenä ja silmät vuotavat jne, enkä hamstereista vielä haluaisi luopua. Olisiko mitään vähemmän pölyävää kuiviketta? Mörtti-Röpön tiedän, mutta tuntuu olevan kamalan kallista... Siihen sitten pitää varmaan tyytyä, jos ei muuta tule. Mutta voiko esimerkiksi olkea ja jotain muuta kuiviketta, esim. Mörtti-Röpöä, käyttää seattuna toisiinsa kuivikkeena? Olkea kun tuosta naapurista saisin helposti :)

Muitakin ideoita häkin kunnossapidosta jne voi esittää.. Ja valaiskaahan, jos tälläinen on jo.

3
Yleistä hamsterikeskustelua / Re: Hassuja hamsukuvia :)
« : 11.10.07 - klo:20:46 »
Hitsi näille saa nauraa ihan kipeänä :D!

4
Meidän nätti neiti on myöskin vähän epätasainen valkonauhallinen ja tosiaan, etsitään poikaystävää.. (kts. oma topic lisätiedoista)Toinen onkin sitten hopeasoopeli.. :)

Sivuja: [1]